KROPECZKA ZOSTAJE - SAMA WYBRAŁA SWÓJ DOM

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 18, 2011 9:48 Re: KROPECZKA ZOSTAŁA SAMA-czeka :-( Kubusiowa pojechała

jasdor pisze:
mar9 pisze:
jasdor pisze:mar09 - coś mi się zdaje, że masz jakby jakieś wyrzuty sumienia? Przecież ona jest na swój koci sposób szczęśliwa. Nie musi siedzieć zamknięta w piwnicy, biega sobie w kocim towarzystwie, nie głoduje, bo pewnie by wróciła. Miejsce u pani A. wśród innych kotów na nią czeka. Najważniejsze, że żyje, nie jest ranna, w ciążę nie zajdzie, najwyżej kleszczy w krzakach nałapie. Widać wybrała na razie bieganie po ogródkach z kolegami.

ano mam :oops: :(

No co Ty, mar09. Za dobre serce masz. Właśnie przeczytałam na jednym z wątków "...kociaki chyba na uśpienie za duże, oczy mają otwarte, ale to mniejsze zło..." I tak postepuje fundacja, ktorej ludzie wpłacają pieniądze na ratowanie kocich żyć :cry: Normalnie nie mogę, co za %$%%^$## No jak tak można? To jest chyba gorsze od pani A. :evil:

jak patrzę na te moje grzdylki radośnie bawiące się, wydzierające sie o żarełko czy też śpiące do góry brzusiem to cieszę się, że miały tą odrobinę szczęścia i SĄ, tylko szkoda, że w pewnym sensie odbyło sie to kosztem Kropeczki :( , cóż, nie mozna mieć wszystkiego
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Czw maja 19, 2011 7:43 Re: KROPECZKA ZOSTAŁA SAMA-czeka :-( Kubusiowa pojechała

Powodzenia Kropeczko!

pucio79

Od: Nie sty 10, 2010 14:40

Post » Czw maja 19, 2011 9:44 Re: KROPECZKA ZOSTAŁA SAMA-czeka :-( Kubusiowa pojechała

jasdor pisze:No co Ty, mar09. Za dobre serce masz. Właśnie przeczytałam na jednym z wątków "...kociaki chyba na uśpienie za duże, oczy mają otwarte, ale to mniejsze zło..." I tak postepuje fundacja, ktorej ludzie wpłacają pieniądze na ratowanie kocich żyć :cry: Normalnie nie mogę, co za %$%%^$## No jak tak można? To jest chyba gorsze od pani A. :evil:

To jest po prostu obrzydliwe, Jasdorku :evil:
Zwłaszcza, że żebrzą o kasę wszędzie - teraz wiadomo, na co ta kasa :roll:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw maja 19, 2011 11:44 Re: KROPECZKA ZOSTAŁA SAMA-czeka :-( Kubusiowa pojechała

A możecie podać nazwę fundacji , żeby nigdy nic im nie wpłacać?
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

edii

Od: Pon paź 04, 2010 18:05

Post » Czw maja 19, 2011 12:06 Re: KROPECZKA ZOSTAŁA SAMA-czeka :-( Kubusiowa pojechała

Nasza lokalna, znana na forum.

Erin

Post » Śro maja 25, 2011 12:30 Re: KROPECZKA ZOSTAŁA SAMA-czeka :-( Kubusiowa pojechała

i co u Kropeczki?
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Śro maja 25, 2011 12:42 Re: KROPECZKA ZOSTAŁA SAMA-czeka :-( Kubusiowa pojechała

Kropeczka chodzi własnymi drogami. Jest widywana regularnie przez panią i sąsiadów, ale do domu nie chce wracać. Może, jak zmieni sie pora roku i zimno spiecze tyłeczek da sie namówić na powrót. A może ktoś inny pokaże jej do czego służą koty i co jadają. Ludzie w tej okolicy wszyscy mają zwierzęta, psy i koty. Raczej nie robia im krzywdy, jak głodne - nakarmią.

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Śro maja 25, 2011 18:53 Re: KROPECZKA ZOSTAŁA SAMA-czeka :-( Kubusiowa pojechała

Jak miała taką "opiekunkę" to nic dziwnego, że wracać nie chce :roll:

Erin

Post » Śro maja 25, 2011 19:00 Re: KROPECZKA ZOSTAŁA SAMA-czeka :-( Kubusiowa pojechała

Widziałam ją na własne oczy jak siedziała przy jednej z bramek, ślicznie wygląda i nie widać w niej tej dzikości, co w domu. Siedziała, odwróciła główkę, popatrzyła na mnie i dalej siedziała, spokojna. Wypatrywałam ślepia, bo sobie myślę niemożliwe 8O ale to na 100% była ona.

jasdor

Post » Czw maja 26, 2011 6:41 Re: KROPECZKA ZOSTAŁA SAMA-czeka :-( Kubusiowa pojechała

żeby się wreszcie udało Kropeczce
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Sob maja 28, 2011 23:34 Re: KROPECZKA ZOSTAŁA SAMA-czeka :-( Kubusiowa pojechała

Post usunięty 8) :1luvu: Pozdrawiam tutejsze koty:D
Ostatnio edytowano Nie maja 29, 2011 12:04 przez beata87, łącznie edytowano 1 raz

beata87

Od: Czw mar 27, 2008 22:42

Post » Nie maja 29, 2011 8:04 Re: KROPECZKA ZOSTAŁA SAMA-czeka :-( Kubusiowa pojechała

beata87 pisze:Zwracam się z uprzejmą prośbą o zaprzestanie oczerniania (naruszania dobrego imienia) Fundacji, której działalność jest jawna, dokładnie udokumentowana także na forum miau.pl i całkowicie zgodna z prawem polskim.

A może najpierw poczytać ze zrozumieniem?
Bo wbrew temu, co myślicie, nie wszystkie wątki kręcą się wokół Kotkowa :roll:

Jasdor, są jakieś nowe wieści o Kropeczce?

Erin

Post » Nie maja 29, 2011 16:01 Re: KROPECZKA ZOSTAŁA SAMA-czeka :-( Kubusiowa pojechała

Na razie nic nie wiem, pani A. nie dzwoniła, zapewne nie ma jej w domu, bo miała jechać na pogrzeb. W poniedziałek się do nie wybiorę i będę się bacznie rozglądać, czy przypadkiem nie wychyli łebka zza jakichś krzaczków.

jasdor

Post » Pon maja 30, 2011 12:01 Re: KROPECZKA ZOSTAŁA SAMA-czeka :-( Kubusiowa pojechała

Dzwoniła pani A. z wiadomością, że
KROPECZKA WRÓCIŁA
Sama nie wiem, czy się cieszyć, czy nie :roll: Wydziera się w niebogłosy, aż przez telefon słyszałam.
Pani A. jest chora i ma ponad 39"C . Prosiła o jakieś puszki, bo nie da rady iść do sklepu - ma tylko nerki :evil:

jasdor

Post » Pon maja 30, 2011 12:04 Re: KROPECZKA ZOSTAŁA SAMA- W R Ó C I Ł A ;-)

ciekawe czy pani A dla siebie w lodówce tez ma tylko nerki do jedzenia :evil:
tyle ma kotów w domu i żadnego zapasu żarełka nie ma :? trochę dziwne

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

[poprzednia][następna]