» Wto sty 25, 2011 18:37
Re: PROSIMY O WSPARCIE NA KARMĘ DLA ZWIERZAKÓW!!!!!!!!
Ja miałam kontakt z Panem Stanisławem. Wczoraj.
I mam załamanie..
Pan Stanisław wczoraj do mnie dzwonił ponieważ dostał sądowy nakaz zapłaty za prąd, kilka tysięcy zł. Pytał mnie jak wygląda postępowanie komornicze i ile trwa. Bo odwołanie od nakazu nie ma sensu - i przyznałam mu rację, bo argumentów nie ma żadnych. Jedyna sensowna rada, jakiej mu a propos tego udzieliłam, nie nadaje się do napisania na forum bo średnio koresponduje z obowiązującymi przepisami. On ma tylko ten dom i działkę pod nim, i to tylko część.
Załamka.
A do tego, Sabinko, do sterylizacji i kastracji jest teraz 11 Kotów - te 3 dorosłe Kotki i te urodzone w wakacje, które mają już ok. pół roku. I zaraz będą się mnożyły między sobą
............................................................
Sabinko - więc apel do Ciebie - czy mogłabyś zorganizować termin sterylizacji u tego Twojego weta. Ja wiem, że zima, zimno, ale boję się, że może być tylko gorzej. Dziś poszła 100 od mojej koleżanki, ja do końca tygodnia wpłacę Ci jeszcze 100 - będzie na 2 sterylki. Po 13 - tce wpłacę 100 jeszcze na 3 - cią. Czy mogłabyś to zorganizować w porozumieniu z p. Stanisławem? Podpowiedziałam mu 2 opcje świadczeń, o jakie może spróbować się starać, więc najpewniej będzie się wybierał do Kutna. Mógłby dziewczyny z rana odstawić do lecznicy a wracając odebrać.
Maria nie ma czasu, żeby tym się zająć, ma dużo swoich zwierząt chociaż liczę, że za jakiś czas pomoże choć trochę. Zadzwonię też do Canisu z zapytaniem o talony ale nie wiem, czy oni poza Warszawą mają takie możliwości. Jedzeniowo mu pomagali, może coś się da?
Dziewczyny to jest najpilniejsza sprawa. Inaczej to nie ma sensu - za chwilę będzie tam 30 Kotów do sterylizacji i karmienia.
Poruszyłam również własnego Ojca, co by popytał wśród znajomych o pracę dla p. Stanisława, bo ma sporo znajomych. Powiedział, że jakaś szansa jest, ale dopiero na wiosnę, bo znajome budowlano - wodne firmy wtedy się rozkręcają..
Niech się coś poprawi.
Proszę..