Niezwykłe Zosia i Klara:) - specj. od chorób ukł.pokarmowego

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 11, 2011 18:41 Re: Bure kotki idealne do miziania szukają DS! RAZEM LUB OSOBNO!

Melduję pełną gotowość do oblania jutro poprawki z filozofii z powodu trzymania kciuków
najszczesliwsza

Post » Pt lut 11, 2011 18:58 Re: Bure kotki idealne do miziania szukają DS! RAZEM LUB OSOBNO!

magdajedral pisze:Jutro po poludniu do Zosi i Klary przyjezdza pani ktora chce je adoptowac razem. Prosze o mocne kciuki. Jesli rozmowa potoczy sie dobrze i pani przyjmie wszystkie warunki adopcji to kotenki juz jutro beda w swoim DS.

8O
:1luvu: :1luvu: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: trzymam :1luvu:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pt lut 11, 2011 20:33 Re: Bure kotki idealne do miziania szukają DS! RAZEM LUB OSOBNO!

Idę do koteczek i już na samą myśl o ich oddaniu łzy napływają mi do oczu. Nie udało mi się iść z Zosią do lecznicy bo nasza wetka wyjechała i wraca ok. 20 lutego. A do lego czasu na zastępstwo jest lekarz który nigdy Zosi nie widział. Wolałabym aby to coś zobaczyła ona. Ponieważ nie chciałam Zosi stresować jazdą do Żyrardowa to po prostu zadzwoniłam tam, gdzie był guzek usuwany i pogadałam z wetką. Ona jest zdania żeby na razie obserwować. Ewentualne usunięcie można by było zrobić dopiero za miesiąc (musi minąć 3 miesiące od poprzedniej narkozy) i wtedy radzi usuwac całą listwę mleczną. Poprzednio nie dało rady gdyż była też sterylka. A przecież to właśnie wahania hormonalne z rujek były przyczyną powstawania guzów. Według niej ta zmiana wcale nie musi być tą samą co poprzednia. Badań nie kazała robić, gdyż ponoć nie ma badań krwi które by w jakiś sposób zdiagnozowały zmianę. Podstawą jest obserwacja raz w tygoniu i tyle. Oczywiście ważne jest też zachowanie kotki, czy je normalnie, czy ma apetyt, wydalanie itp. A na te rzeczy narzekać nie mogę. Apetycik to mają obie, jedzą za cztery koty. A że Zosia szczuplejsza bo biega non stop a Klara wyleguje się wtedy.
Kazała więc nie martwić się na zapas, a DS przekazać wszystkie informacje szczegółowo i tez niech obserwują.
magdajedral

Post » Pt lut 11, 2011 22:23 Re: Bure kotki idealne do miziania szukają DS! RAZEM LUB OSOBNO!

Właśnie przygotowywuję umowy adopcyjne dla kitek i szczerze mówiąc nie do końca wierzę, że to ma nastapić..... chyba się zaryczę jutro.
magdajedral

Post » Pt lut 11, 2011 23:18 Re: Bure kotki idealne do miziania szukają DS! RAZEM LUB OSOBNO!

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :kotek: :kotek: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pt lut 11, 2011 23:54 Re: Bure kotki idealne do miziania szukają DS! RAZEM LUB OSOBNO!

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Sob lut 12, 2011 9:29 Re: Bure kotki idealne do miziania szukają DS! RAZEM LUB OSOBNO!

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Sob lut 12, 2011 16:54 Re: Bure kotki idealne do miziania szukają DS! RAZEM LUB OSOBNO!

Hurrra!hurra! huuuurrrra....
:dance: :dance: :dance: :dance2: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance2: :dance: :dance: :dance: :dance2: :dance: :dance: :dance:

ja już wiem ale nie powiem :D

czekam aż Madzia napisze :D
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Sob lut 12, 2011 17:05 Re: Bure kotki idealne do miziania szukają DS! RAZEM LUB OSOBNO!

No to pisze. Kotki juz pojechaly do swojego domku ze swoja nowa Duza. Pani cudowna, martwila sie czy czasami transporter nie bedzie za maly i czy oby kotkom bedzie wygodnie. Umowa podpisana, bez zadnych zastrzezen z obu stron. Zosia i Klara od dzis to Warszawianki. Imiona maja zostac bo Pani Ania stwierdzila ze na pewno sie przyzwyczaily.
Jestem szczesliwa a jednoczesnie pewna ze na DT to sie nie nadaje. Wciaz chodze i placze za nimi. Czy to zawsze tak trudno jest czy to dlatego ze Gwiazdeczki u mnie tak dlugo byly? Smutno mi i ciezko jednoczesnie.
magdajedral

Post » Sob lut 12, 2011 17:28 Re: Bure kotki idealne do miziania szukają DS! RAZEM LUB OSOBNO!

A ja właśnie sobie uświadomiłam, że tydzień temu przywieziono mi 12kg karmy. I kto to teraz zje? Smarti chcesz trochę dla swoich? Trochę oddałam Pani mimo że pani im kupiła już RC sterylised, ale trzeba przecież stopniowo zmianiać. A zanim moje dwa to zjedzą to się popsuje reszta.
magdajedral

Post » Sob lut 12, 2011 17:53 Re: Bure kotki idealne do miziania szukają DS! RAZEM LUB OSOBNO!

Madzia-oczywiście że moje kicie z przyjemnością przyjmą kazdy konsumpcyjny prezencik :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

Sz.Kocie-Ty masz super talent :D :piwa: :piwa: :piwa: :1luvu:

smarti

[poprzednia][następna]