TYSKIE MRUCZKI VII - czekają i czekają , domki potrzebne!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 28, 2010 9:12 Re: TYSKIE MRUCZKI VII - pilnie potrzebne ogłoszenia bo schron

Nie rozumiem... Ja mam dwa zdrowe futra i nie wyobrażam sobie oszczędzać na ich jedzeniu, bo chcę, żeby jak najdłużej takie były, a nie, mieć później problemu z wątrobą, nerkami, czy ogólnym stanem zdrowia... To tak samo jak u ludzi- im zdrowiej się jje, tym dłużej człowiek jest zdrowy. Ale niestety większość z nas nie zdaje sobie sprawy, że jak kot dostaje kiepskie żarełko, to w pewnym momencie wszystko to wyjdzie, i dopiero wtedy są duże wydatki, żeby kota "podreperować".
Poza tym RC czy Iams nie są jakoś strasznie drogie... Moje dostają jeszcze droższe- tyle że 2kg worek starcza im na 1,5- 2 miesiące, bo troszkę go zjedzą i już są najedzone.

Rysiu, dobry domek jeszcze się upomni, i nie będzie problemem, że musisz jeść właśnie takie karmy...
Za resztę Justynowego zwierzyńca również :ok: :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

-kropeczka-

Od: Czw cze 10, 2010 15:43

Post » Czw paź 28, 2010 9:21 Re: TYSKIE MRUCZKI VII - pilnie potrzebne ogłoszenia bo schron

-kropeczka- pisze:Nie rozumiem... Ja mam dwa zdrowe futra i nie wyobrażam sobie oszczędzać na ich jedzeniu, bo chcę, żeby jak najdłużej takie były, a nie, mieć później problemu z wątrobą, nerkami, czy ogólnym stanem zdrowia... To tak samo jak u ludzi- im zdrowiej się jje, tym dłużej człowiek jest zdrowy. Ale niestety większość z nas nie zdaje sobie sprawy, że jak kot dostaje kiepskie żarełko, to w pewnym momencie wszystko to wyjdzie, i dopiero wtedy są duże wydatki, żeby kota "podreperować".
Poza tym RC czy Iams nie są jakoś strasznie drogie... Moje dostają jeszcze droższe- tyle że 2kg worek starcza im na 1,5- 2 miesiące, bo troszkę go zjedzą i już są najedzone.

Rysiu, dobry domek jeszcze się upomni, i nie będzie problemem, że musisz jeść właśnie takie karmy...
Za resztę Justynowego zwierzyńca również :ok: :ok:

Też kiedyś usłyszałam od weta, że podstawą jest dobre suche a jak mam oszczędzać na gorszym mokrym to lepiej kupić kotom mięso zamiast byle-jakich puszek bo byle-jakie jedzenie wcześniej czy później odbije sie na zdrowiu kota.
Poza tym dobre jedzenie szybciej kota nasyci więc w sumie to sie opłata bo po pierwsze to droższe jedzenie na dłużej wystarcza a po drugie to oszczędza sie na wizytach u weta.
No ale może niektórzy ludzie uważają, że zawsze mozna chorego kota oddać do schronu albo wystawić za drzwi a w to miejsce wziąć "nowy egzemplarz", zdrowy, zadbany itd
Może tym ostatnim zdaniem kogoś skrzywdzę, jeśli tak to przepraszam, ale pewnie niejeden tak robi z chorym kotem.
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Czw paź 28, 2010 10:05 Re: TYSKIE MRUCZKI VII - pilnie potrzebne ogłoszenia bo schron

Ja moje koty karmie tak :
Chore na S.U.K. karmie RC urinary czyli Eustachy ( te mocniejsze ) , Miki , Zuzu , Maja , Rysiu RC junior i Lams tez junior a Ozzi je RC mleczny conva a reszta stada jedzą suche w dwóch miskach , w jednej RC sterylizad a w drugiej purina różna ale musze raz dziennie gotowane im dać ponieważ Maniek nie przepada za suchym a Malwinka i Kitek sa prawie bez zębne i maja problem z suchym . A gotuje najczęściej kurczak ( po 4 zł najczęściej kupuje w promocjach ) oraz indyk ( po 6 zł za kg ) ale tez czasami jak nie mam czasu ugotować to dostana np whiskasa .... kupuje go tyko na wielkich promocjach w wrześniu i październiku i to mi wystarcza na wiele miesięcy , no a też czasmi kupuje im mięsne kostki wołowe 25 gr ( 1 kostka 1 zł ) karma mi idzie też dla kotów które mam u ludzi na DT , kotów piwnicznych ...

Dostałam przed chwilka maila tej treści , odpisałam , podałam treść umowy i że z transportem bo raczej nie było problemu ....
Trzymajcie kciuki :ok:

Witam, ja w sprawie ogłoszenia o kociakach.
Nie chce jeszcze robić nadziei, jutro będę widziała czy znajomi zdecydują się na jednego czarnulka.

Pytanie brzmii: czy wsród czarnych kociaków znajdzie się KOCUREK?
I czy istnieje możliwośc transportu takowego do Warszawy?

Pozdrawiam, i proszę o cierpliwość. Do jutra rana:)
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Czw paź 28, 2010 10:23 Re: TYSKIE MRUCZKI VII - pilnie potrzebne ogłoszenia bo schron

3mam :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Czw paź 28, 2010 11:36 Re: TYSKIE MRUCZKI VII - pilnie potrzebne ogłoszenia bo schron

oo, widze, ze wreszcie ktos nieprzesadny sie odezwal :ok: :ok: Ciesze sie, ze poza mna sa jeszcze tacy i nie boja sie ujawnic, ze sa fanami czarnych kotow hehehe :lol:
Jak juz to nieraz tu bywalo-jesli domek okaze sie dobry-transport na pewno sie da zalatwic. Nie zawsze na juz, nie zawsze latwo, ale dotad zawsze sie znajdywaly jakies mozliwosci transportu, wiec... o to akurat mozemy byc spokojni :)

Co do karm-faktycznie-jesli ewidentnie kot ma po whiskasie czy kite kacie problemy zdrowotne, to ani odrobiny bym nie dala na smak. A jesli nie byloby problemow zdrowotnych-czasem, w niewielkich ilosciach jak najbardziej. Choc z dwojga zlego wole juz to niz te tansze karmy marketowe jak np.TIP czy Felix.

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Czw paź 28, 2010 15:29 Re: TYSKIE MRUCZKI VII - pilnie potrzebne ogłoszenia bo schron

Myszunia :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Czw paź 28, 2010 17:54 Re: TYSKIE MRUCZKI VII - pilnie potrzebne ogłoszenia bo schron

ale ma zajefajne wdzianko :1luvu: :1luvu: :ok: :ok: super pomysl :1luvu: :1luvu:

Kociara82

Post » Czw paź 28, 2010 18:21 Re: TYSKIE MRUCZKI VII - pilnie potrzebne ogłoszenia bo schron

:lol:
Mysia, jaki śliczny kubraczek!

Aivalar

Od: Pon wrz 20, 2010 19:02

Post » Czw paź 28, 2010 18:29 Re: TYSKIE MRUCZKI VII - pilnie potrzebne ogłoszenia bo schron

Nawet tu nie pisałam bo nie wiedziałam czy coś z tej rozmowy będzie , a chodziło pewnej pani o kotka , raczej rasowego i spokojnego , ale mimo iz Pingwinka nie rasowa wysłałam zdjęcie i podałam nr do Ilony no i dzis ta pani przyjechała i siew zakochała w Pingwinie i już dziś Ilona ja tam zawiozła :lol: , wygląda na to że domek OK .

A dziś do mnie dzwoniła Lidzia , u niej sa te dwa maleńkie kocurki . Lidzia tez dzwoniła do domku tej maleńkiej koteczki czy wszystko jest i domek jest bardzo zadowolony z kiciuni :lol:
Na szczęście Lidzia czuje sie troszkę lepiej i być może nie pójdzie do szpitala ...
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Czw paź 28, 2010 19:44 Re: TYSKIE MRUCZKI VII - pilnie potrzebne ogłoszenia bo schron

Super, że Pingwinka ma dom :D
mam nadzieję, że to początek dobrej passy w adopcjach...
więc czekamy na kolejne wspaniałe domki chcące ogrzać się jesienną porą tyskim fytrzaczkiem... :)
:ok: :ok: :ok: :kotek: :ok: :ok: :ok:

LSVC

Od: Pon gru 28, 2009 22:25

Post » Czw paź 28, 2010 19:53 Re: TYSKIE MRUCZKI VII - male kociaki PILNIE szukaja domow!!

gratuluje szczesliwym domkom wspanialego wyboru :1luvu:

Kociara82

Post » Czw paź 28, 2010 21:16 Re: TYSKIE MRUCZKI VII - male kociaki PILNIE szukaja domow!!

Myszka we wdzianku prezentuje się bombowo, i te "pędzelkowe" uszy... :1luvu:

LSVC całkowicie się z Tobą zgadzam- musi nastąpić przełom- i niech to będzie teraz- toż to najlepsza pora na przygarnięcie kićka, zwłaszcza, że zima się zbliża, a na zimę najlepszym lekarstwem jest kocie futerko :mrgreen:
Obrazek ObrazekObrazek

-kropeczka-

Post » Pt paź 29, 2010 17:42 Re: TYSKIE MRUCZKI VII - male kociaki PILNIE szukaja domow!!

Dzwoniła dziś pewna ani , ale jak usłyszała o umowie i wizycie to zrezygnowała , a ja sie boje dać byle komu :x

Z sikaniem i pęcherzem Eustaszka dziś jest lepiej :ok: :ok: :ok:

Manius nadal przeziębiony i dziś dostanie kolejne zastrzyki , niestety nikt nie dzwoni w sprawie jego adopcji , przepraszam że pytam ale nie pamiętam jaki Maniek ma ogłoszenia , bo allegro i to wyróżnione to ma :ok: :ok: :ok:

Dzis Pedro o mało nie stracił życia , zerwał dzis kółko przy szelkach jak zobaczył rottweilera , na szczęście rotek był łagodny a Pedro go chciał gryźć :evil: :evil: :evil: Boje sie że Pedro kiedyś własnie w taki sposób straci życie ...
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Pt paź 29, 2010 20:33 Re: TYSKIE MRUCZKI VII - male kociaki PILNIE szukaja domow!!

Justa&Zwierzaki pisze:Dzwoniła dziś pewna ani , ale jak usłyszała o umowie i wizycie to zrezygnowała , a ja sie boje dać byle komu :x

Dziwne... Widać pani miała coś do ukrycia.... Dla mnie nie było problemem wizyta przed adopcyjna ani umowa...

Mrusie zdrowieć i do domków migusiem śmigać :D Jak Speedy Gonzales macie być :ryk:
Obrazek ObrazekObrazek

-kropeczka-

Post » Pt paź 29, 2010 20:37 Re: TYSKIE MRUCZKI VII - male kociaki PILNIE szukaja domow!!

Pingwinka wyadoptowana, więc czekając na przełom w kocich adopcjach...
DOMKI, DOMKI - GDZIE JESTEŚCIE???
TYSKIE PRZYSTOJNIAKI I PIĘKNOŚCI CZEKAJĄ WŁAŚNIE NA WAS...

LSVC

Od: Pon gru 28, 2009 22:25

[poprzednia][następna]