MiauKot(66+2):Center, Miaukotek i Kacper w domach! :D-98.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 03, 2010 15:33 Re: MiauKot:BYTOM-zaginął BUSTER!s.26/Mamy KRS! -s.26

Rozmawiałam z panią o Eulali, oglądałyśmy fotki i zobaczymy co z tego wyjdzie :roll: Wiem, że miała umówioną jeszcze jedną wizyte adopcyjną a ja absolutnie nie chciałam "wciskać" kota. Ma mi dać znać jaką decyzje podejmie z tym, że adopcja miała by miejsce dopiero na przełomie maja/czerwca, bo pani musi sie przygotować i pozałatwiać swoje sprawy.
Obrazek Obrazek

Adria

Od: Pt paź 28, 2005 10:59

Post » Pon maja 03, 2010 15:37 Re: MiauKot:BYTOM-zaginął BUSTER!s.26/Mamy KRS! -s.26

Biedna Auris - ten zaśliniony pyszczek na pierwszej fotce :( . Dobrze przynajmniej, że wraca sobie kocina do zdrowia. Czy pielęgnacja ucha/dodatkowego otworu będzie od opiekunów wymagać jakiegoś specjalnego traktowania?

Kciuki za Tess i Alexa :D :ok:

A z Eulalią dokładniej jak to wygląda: musi natentychmiast zmieniać miejsce pobytu? Pytam, bo tak długo nikt się nią nie interesował i to pomimo alarmujących tytułów wątku - że nie wiem, na ile realne jest znalezienie jej teraz DS :( . Wchodzi w grę DT lub TDT ? Wiem, że z punktu widzenia kota to kaszana, ale ...

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Pon maja 03, 2010 16:10 Re: MiauKot:BYTOM-zaginął BUSTER!s.26/Mamy KRS! -s.26

Co to jest TDT? Ja jedyne co moge zrobic to trzymac kciuki, bo moi "koci znajomi" sa zakoceni na maxa, i na bycie jedynaczka nie ma szans...
Obrazek Obrazek

Edyszka

Od: Pt lut 13, 2009 15:32

Post » Pon maja 03, 2010 16:22 Re: MiauKot:BYTOM-zaginął BUSTER!s.26/Mamy KRS! -s.26

Tymczasowy dom tymczasowy.

EwKo

Post » Pon maja 03, 2010 16:55 Re: MiauKot:BYTOM-zaginął BUSTER!s.26/Mamy KRS! -s.26

Auris nie wymaga jakiejś specjalnej opieki. Trzeba poprostu ten otwór co jakiś czas przemywać, zeby sie nie zatykał woskowiną. Jest też ryzyko, że zarośnie i bedzie konieczny zabieg, ale przy systematycznym czyszczeniu nie powinno być problemów.

Eulalia u Almacity może zostać do końca maja. Później bedzie problem :( Wiadomo, że nikt koteczki nie wyrzuci, ale jak trafi na tymczas do mnie to przy jej charakterze zejdzie na zawał od nadmiaru futer :(
Po tym wszystkim co Eulalka przeszła chciałabym, żeby trafiła do domu stałego, ale mam świadomość,że jest to mało realne :(
DT jak najbardziej ale taki, który po miesiącu nie powie nam, że mamy koteczke zabrać, bo jest problemowa.

Miałam też bardzo obiecujący tel. o Petre. Dziewczyna bedzie miala wizyte w tym tygodniu. Mnie oczywiście łza w oku sie zakrecila, bo jak mam rozdzielić takich przyjaciół :? Ja już za stara jestem :oops:

Obrazek
Obrazek Obrazek

Adria

Post » Wto maja 04, 2010 14:49 Re: MiauKot:BYTOM-zaginął BUSTER!s.26/Mamy KRS! -s.26

Dzisiaj wielki dzień dla Tess i Alexa. Miedzy 17-18 bedziemy mieli odwiedziny 8)
Obrazek Obrazek

Adria

Post » Wto maja 04, 2010 15:02 Re: MiauKot:BYTOM-zaginął BUSTER!s.26/Mamy KRS! -s.26

Walizeczki spakowane? 8)

:ok:

Adria, jak tak patrzę na foty, na których jest Max? - dobrze mówię? - to dochodzę do wniosku, że ten pies powinien kocim terapeutą zostać :D

EwKo

Post » Wto maja 04, 2010 15:26 Re: MiauKot:BYTOM-zaginął BUSTER!s.26/Mamy KRS! -s.26

Trzymam kciuki :)
Obrazek Obrazek

Edyszka

Post » Wto maja 04, 2010 17:48 Re: MiauKot:BYTOM-zaginął BUSTER!s.26/Mamy KRS! -s.26

Adria pisze:Dzisiaj wielki dzień dla Tess i Alexa. Miedzy 17-18 bedziemy mieli odwiedziny 8)
- i ssssooo? 8)

EwKo

Post » Wto maja 04, 2010 20:13 Re: MiauKot:BYTOM-zaginął BUSTER!s.26/Mamy KRS! -s.26

no i pojechali...ludzie razem z kotami 8) Alex i Tess od dzisiaj mają swój dom, swoją duża. Zamieszkali w Bytomiu. Do dyspozycji mają duże mieszkanie i non stop rece do głaskania :) Alex troche nieśmiało ale w końcu trafił tam gdzie jego miejsce, czyli do łóżka a Tess jak szalona zwiedzała wszystkie kąty :)
Aleksander czekał rok na swój dom, ale warto było :piwa:

Mam też wieści z domu Artura. Śpi w łóżku, uwielbia być noszony na rekach, apetyt ma ogromny...i kocha swoich dużych z wzajemnością ogromną :)

Luizjana, drobna wycofana koteczka, też uwielbia spać w łóżku. Rozkochała w sobie nawet Dużego, który koty nie koniecznie lubił i jest wierną towarzyszką 4-letniego chłopczyka :)

Axel, zakochany jest w swoich dziewczynach na maxa. Potrafi lamentować pod drzwiami jak zostaje sam, no bo jedna Duża musi pracowac a jego wielka miłość Karolina - chodzić do szkoły.

Wieści smutne :( Trafiły do nas maleństwa w ilości 2. Znalezione zostały na terenie zakładu pracy, gdzie pracuje mama Majkowca. Maluszki były 4, ale 2 prawdopodobnie kotka zdązyła gdzieś przenieś a 2 została w zamknietnym pomieszczeniu, do którego kotka nie umiala sie już dostać :( Razem z kocietami przygarneliśmy kocia mamke, która u zaprzyjaźnionej osoby odchowywała swoje starsze kociaki, które są już zarezerwowane. Z zebranych informacji wynika, że kotka miała swój dom ale zosatła wyrzucona. Nie jest już młoda a w dodatku czarna :twisted: Za to z wielkim sercem przyjeła kocie maluszki i w ten sposób oszczedziła nam nieprzespanych nocy 8) My za to musimy zapewnić jej spokojną emeryture z kochającym człowiekiem, ciepłym kącikiem i pełną miseczką :kotek:
Myśle, że za przygarniecie i odchowanie to niewielka cena :D
Fotki maluchów i mamki, oraz imiona i szczegóły napisze Majkowiec 8)

EwKo pisze:Adria, jak tak patrzę na foty, na których jest Max? - dobrze mówię? - to dochodzę do wniosku, że ten pies powinien kocim terapeutą zostać :D

dobrze mówisz :) a pomyśleć, że ten pies trafił do mnie w totalnej rozsypce z etykietką "pies na koty" :evil: Max mógłby być kocim, psim, ludzkim terapeuta i moim osobistym ochroniarzem 8)
Obrazek Obrazek

Adria

Post » Wto maja 04, 2010 20:49 Re: MiauKot:BYTOM-zaginął BUSTER!s.26/Mamy KRS! -s.26

Cudne wieści z domków :D
Wszystkich!

Macie jakiś kontakt z Nevadą? 8) Taaak tylko pytam, jak się jej żyje.

Ale etykietka! 8O
Czekaj, czyli co: dwa koty wydano, trzy przyjęto? ;)
Dobrze liczę?
To jakby bilans na plusie wychodzi :twisted:

EwKo

Post » Wto maja 04, 2010 21:34 Re: MiauKot:BYTOM-zaginął BUSTER!s.26/Mamy KRS! -s.26

EwKo pisze:Macie jakiś kontakt z Nevadą? 8) Taaak tylko pytam, jak się jej żyje.

Ja niestety nie, numer do jej opiekunów miałam w starym telefonie, a umowy z czasów ck zostały na kociarni.
EwKo pisze:Cudne wieści z domków :D
Wszystkich!

[size=85]
Czekaj, czyli co: dwa koty wydano, trzy przyjęto? ;)
Dobrze liczę?
To jakby bilans na plusie wychodzi :twisted:

Tak, harmonia zachowana :( Zdjęcia będą niestety dopiero gdy znajdę baterie z aparatu. Mam foty w telefonie, ale strasznie niewyraźne, szkoda wklejać. Narazie mogę powiedzieć, ze kociaki są czarne z białymi skarpetkami i krawacikami, mają ok 10 dni (wnioskuje z tego, ze jeden miał otwarte oczka a drugi otworzył je w sobotę- dzień po zabraniu) Co do imion to muszę troszku pomyśleć, zresztą nie przyjrzałam się dokładnie malcom, bo jak je zabieram od mamci to od razu płaczą a ta patrzy na mnie z byka. Ze starszymi pozwala mi robić wszystko. Cały czas leży z dziećmi ale jak przychodzę to jakby wiedziała, że teraz przez chwilę kto inny będzie ich doglądał i idzie rozprostować kości, załatwić się i zjeść. Potem przychodzi położyć koło stóp i razem patrzymy z odległości na śpiące kruszynki. W ogóle to bardzo mądra, spokojna i kochana jest. Nie wiem jak można się pozbywać starego przyjaciela. Ona tyle bystrości ma w oczach. Odbija się w nich jej długi, zapewne nielekki żywot, nabyte doświadczenia i powaga dojrzałej kobiety. Jak się na nią patrzy gdy opiekuje się potomstwem (także tym adoptowanym) to ogarnia człowieka taki błogi spokój. Niektórzy ludzie powinni się uczyć od zwierząt "ludzkich" zachowań.
Obrazek

majkowiec

Od: Czw lip 24, 2008 19:08

Post » Śro maja 05, 2010 7:47 Re: MiauKot:BYTOM-zaginął BUSTER!s.26/sezon na maluchy-29

No to malcom pozostaje tylko słuchać się mamki, jeść, spać i rosnąć :ok:
A potem spakować manatki i wiać na swoje :lol:

EwKo

Post » Śro maja 05, 2010 16:13 Re: MiauKot:BYTOM-zaginął BUSTER!s.26/sezon na maluchy-29

I znow wspaniale wiesci, mieszaja sie z tymi malo wspaniałymi....
Obrazek Obrazek

Edyszka

Post » Czw maja 06, 2010 6:56 Re: MiauKot:BYTOM-zaginął BUSTER!s.26/sezon na maluchy-29

Za wszystko :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

[poprzednia][następna]