Tymczasowe NIEKOCHANE- IV- czekają...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 27, 2010 22:18 Re: Tymczasowe NIEKOCHANE- IV- czekają...

za mądry Pusiowy domek :ok: :piwa:
Obrazek

Lola_

Od: Śro gru 12, 2007 19:45

Post » Wto kwi 27, 2010 22:47 Re: Tymczasowe NIEKOCHANE- IV- czekają...

Z Lusią jest dramat :(

Musiałam się przeprowadzić, na ponad 2 tygodnie. Miałam ogromną nadzieję, że Lusia do tego czasu znajdzie dom - niestety, tak się nie stało. Lusia oczywiście przeniosła się ze mną, tylko że w domu, w którym czasowo mieszkam są już 2 koty.
Lusia jest typową jedynaczką, do tego - aż chyba za bardzo przywiązała się do mnie... W obcym miejscu, w pokoju pełnym ludzi przyjdzie do mnie na kolana i się wtuli, podąża za mną krok w krok...
Niestety, Lusia nie uznaje misek i kuwety w innym miejscu niż mieszkanie, które zna, nie je, nie załatwia się, bardzo się stresuje. Nie było bitw, ale tak fuczy i warczy, że tutejsi koci domownicy są po prostu sterroryzowani, siedzą pod łóżkiem, też bojąc się wyjść choćby do kuwety :(

W związku z tym, Lusia wylądowała w jednym z pomieszczeń, odizolowana od rezydentów. To dramat dla niej i dla mnie. Jak się ją zamyka, tak przeraźliwie płacze :cry: I potrafi tak długo... Do tego, będąc tam zamkniętą, może mieć człowieka na jakieś 15 minut na dobę. Dla kota, który jest cieniem człowieka, śpi prawie zawsze przytulony, a gdy przytulony nie był, potrafi się obudzić, zapłakać i przybiec szybko, uwalając się na dłoni - to dramat :( Boję się, by znów nie zamknęła się w sobie :( Ona tak bardzo potrzebuje bliskości, kontaktu :crying:
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Śro kwi 28, 2010 7:54 Re: Tymczasowe NIEKOCHANE- IV- czekają...

O kurczę... kiepska sprawa... patowa bym powiedziała... jak tymczas to tylko pusty, jakich jak wiadomo brak, więc zostaje tylko znaleźć dom... szybciej niż dotychczas :roll: Liwia, jak jest z ogłoszeniami Lusi? Bo na stronie tymczasów nie ma. Zrobić nowe ogłoszenia? Co z allegro?

Nov@

Od: Pon maja 11, 2009 8:13

Post » Śro kwi 28, 2010 14:43 Re: Tymczasowe NIEKOCHANE- IV- czekają...

Lusia ma chyba od 2 miesięcy, bez przerwy promowane allegro, promowaną gratkę, adopcjekota, adopcje miau... Nie jestem pewna, czy ma jeszcze ogłoszenia na Kraków, muszę zapytać, a w razie czego poprosić o dorobienie.
Jeżeli ktoś miałby możliwość poogłaszania jej jeszcze w innych miejscach, byłabym głęboko wdzięczna. Myślałam o ogłoszeniach w gazecie - może ktoś mógłby doradzić, gdzie warto?

Telefony nawet były, ale państwo z dzieckiem, którzy Lusię odwiedzili nie odezwali się już później, jak dzwonią fajne domy, to mają już kota bądź psa, więc się dla jedynaczki nie nadają. Początkowo odzywały się też nawet fajnie brzmiące domy, ale położone np w zachodniopomorskim - a Luśka jest na tyle specyficznym kotem, że bardzo się boję takiej dalekiej adopcji, boję się, że np przestanie jeść i trzeba będzie natychmiast po nią jechać...Reszta to propozycje typu stajnia, komórka przy w piwnicy, gospodarstwo, albo ludzie, którzy obrażają się o to, że nie mogą zabrać jej natychmiast :?

Niezakocony tymczas to chyba marzenie ścietej głowy :( Zresztą sama nie wiem, jak ona by kolejną zmianę zniosła, choć teraz samotność znosi fatalnie :( Bardzo, bardzo mi jej żal, ale nie mam za bardzo możliwości, by postąpić z nią inaczej :(

Liwia_

Post » Śro kwi 28, 2010 18:07 Re: Tymczasowe NIEKOCHANE- IV- czekają...

Szukam pomocy dla kotów z Tychów:

halbina pisze:
michal_tychy pisze:Cześć wszystkim wstawiam fotki Amelki i felixa już sierść maja dobra także oglądajcie i oceniajcie ,a nabyłem domek dla kotków lukajcie na fotkach będzie.

Obrazek
Obrazek

to jest amelka

Obrazek
Obrazek

to jest felix

Obrazek
Obrazek

to kolejna poza Felixa

Obrazek

a tu Amelka na nowym domku z drapakiem koszt domka 74 zł
Jak widać na zdjęciach kotki są coraz większe i ładniejsze pięknieją z dnia na dzień

Halbinko popatrz jak moje pociechy rosną szybko i jakie są zdrowe i piękne niejeden konkurs piękności mogły by wygrać jak by miały szanse startować ,apropo felixa jakiś cud się stal bo dziś przyszedł żębym go pomiział ajak głośno burczał zaskoczył mnie niesamowicie

viewtopic.php?f=13&t=82475&start=135

Rok temu wzięłam z Tychów trzy małe kociaki, które zostały same w piwnicy. Niestety czas, kiedy były bez opieki, okazał się dla nich zabójczy. Pozostałe dwa z miotu otrzymały wtedy dar od losu - zostały wcześneij przygarnięte przez ludzii przeżyły... dziś podobno grozi im wyjazd na wieś, bo państwu pogorszyła się sytuacja finansowa... Ja niestety mam już 4 dorosłe kotyikociątko, nie dam rady pomóc... to domowe koty, niewychodzące... jaksobie poradzą na wsi?...
Ich aktualny wątek: viewtopic.php?f=13&t=110594
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Czw kwi 29, 2010 14:07 Re: Tymczasowe NIEKOCHANE- IV- czekają...

Zameldowywuję się z moimi kocikami w liczbie trzech :D Dziś była Pani od Tofika u mnie i ten zaprezentował się jako idealne kizi-mizi - spryciarz ;> Tulił się, patrzył w oczy, grzecznie zjadł jedzonko - po prostu nie ten sam kot!! Taki mały, a już wie co to wazelina....;> heheheheh....
Mama Masia będzie miała domek od ok. 20 czerwca - cieszę się strasznie :D:D:D
Ale malutka kicia niestety....z jej Panią nie ma żadnego kontaktu :( - zostaje -
W sobotę Tofiur idzie do nowego domku - sam się już ładnie załtwia no i zajada :) Dziś nie zdążę już do weta na kontrolę, pojadę ze wszystkimi kociami plus Pani Tofikowa w sobotę :)

A oto jedno z ostatnich już zdjęć kociej rodzinki w komplecie :)
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/990 ... 403d5.html

I malutka kizia-mizia ze mną
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f46 ... 3bf03.html

Trzymam palce z wszystkie futerka z DT i Schroniskowe - za te ostatnie podwójnie!!!
Obrazek

Kot też człowiek

Mishila

Od: Śro kwi 14, 2010 16:50

Post » Czw kwi 29, 2010 14:19 Re: Tymczasowe NIEKOCHANE- IV- czekają...

Acha - Mała, czy mogę jutro rano podjechać do schronu po umowę adopcyjną i bon na kastrację dla Tofiura? Dadzą mi to?
Obrazek

Kot też człowiek

Mishila

Post » Czw kwi 29, 2010 14:22 Re: Tymczasowe NIEKOCHANE- IV- czekają...

Śliczne zdjęcia, za kociaki :ok:

Pianka

Od: Pt maja 13, 2005 21:42

Post » Czw kwi 29, 2010 15:41 Re: Tymczasowe NIEKOCHANE- IV- czekają...

Ślicznie dziękujemy za uznanie ;> - Kotki Trzy :D
Obrazek

Kot też człowiek

Mishila

Post » Czw kwi 29, 2010 16:08 Re: Tymczasowe NIEKOCHANE- IV- czekają...

Mishila-ale fajne kociaki :1luvu:
Cieszę się,że Tofik pojedzie do domku :ok:
Czy Masię ciachniesz przed adopcją?
Obrazek

Te,które odeszły [*]
Fiona 12.01.2010.r. Borys 01.02.2010.r. Marusia 08.06.2011.r.
Aureliusz i Pyza 06.2011.r. Emiś 31.10.2011.r. Rudy 04.12.2011.r.
Kruszynka 04.04.2012.r. Maciuś 18.08.2012.r.Piękna 25.09.2012.r.

BOENA

Od: Czw lip 05, 2007 16:04

Post » Czw kwi 29, 2010 16:59 Re: Tymczasowe NIEKOCHANE- IV- czekają...

myślę, że koci chłopczyk jak najbardziej może iść do domku
z kuwety korzysta pięknie, apetyt ma smoczy, wyleczył się
umie jeść i puszki i suchą karmę
postaram się dziś zdjęcia jakieś zrobić
Obrazek

"Nigdy nie jesteśmy tak bardzo bezbronni wobec cierpienia jak wtedy, gdy kochamy, nigdy nie jesteśmy bardziej narażeni na nieszczęście niż wtedy, gdy utraciliśmy ukochany obiekt"
Teodor 1997 (?) - 02.03.2013

Ewaa6

Od: Sob paź 30, 2004 14:37

Post » Czw kwi 29, 2010 17:03 Re: Tymczasowe NIEKOCHANE- IV- czekają...

BOENA pisze:Mishila-ale fajne kociaki :1luvu:
Cieszę się,że Tofik pojedzie do domku :ok:
Czy Masię ciachniesz przed adopcją?

Tak tak, jak najbardziej - pójdzie do adopcji już wysterylizowana :) Żadnych więcej Niekochanych...
Obrazek

Kot też człowiek

Mishila

Post » Czw kwi 29, 2010 20:51 Re: Tymczasowe NIEKOCHANE- IV- czekają...

Ewa-zadzwonie do tego faceta albo jutro po pracy, albo pojutrze, muszę jeszcze go powypytywac a mam teraz ciężko z czasem i skupieniem.

Mishila-pamietaj,zeby babeczke uczulic, ze małego koniecznie trzeba iść zaszczepić, on nieszczepiony jest.jeszcze chyba ciut mały, ale musza niebawem to zrobić
Nie będzie mnie rano w schronie, ale jak tam pojedziesz to zadzwoncie do mnie, wytłumaczę kto jest kto :wink:

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Czw kwi 29, 2010 21:08 Re: Tymczasowe NIEKOCHANE- IV- czekają...

Mishila-pamietaj,zeby babeczke uczulic, ze małego koniecznie trzeba iść zaszczepić, on nieszczepiony jest.jeszcze chyba ciut mały, ale musza niebawem to zrobić
Nie będzie mnie rano w schronie, ale jak tam pojedziesz to zadzwoncie do mnie, wytłumaczę kto jest kto :wink:[/quote]

No ja z nią do weta pojadę przed adopcją jeszcze w sobotę :) Była dziś u mnie - jest tak pozytywnie zamotana i taka zakochana w kotach - że myślę, że będzie bardzo odpowiedzialnym domkiem - po Tofiura przyjadą całą rodziną :D

Ok, zadzwonię gdy przyjadę do schronu :)

Dobrej nocki odpocznij sobie wreszcie ;*
Obrazek

Kot też człowiek

Mishila

Post » Pt kwi 30, 2010 11:00 Re: Tymczasowe NIEKOCHANE- IV- czekają...

Ja tylko poproszę o cofnięcie się do początku strony, do moich 2 postów :oops: - czy ktoś może pomóc w ogłaszaniu i doradzić, co do ogłoszeń gazetowych?

Liwia_

[poprzednia][następna]