Koty z Kielc-Kleksik i Kuki FeLV+ proszą o pomoc !!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 02, 2010 21:57 Re: Koty z Kielc. Futer przybywa potrzebne DS i wsparcie fin. !

Dzisiaj domek znalazła Mela :1luvu:
Prosimy o kciuki, żeby kicia szybko się zaaklimatyzowała w nowym miejscu. Ale chciałam powiedzieć, że Mela przytulała się nieśmiało do swojej nowej Pańci. Potem dla odmiany zaszyła się za wersalką ale ogólnie było bardzo dobrze jak na pierwsze chwile w nowym domku :1luvu:
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Od: Pon maja 07, 2007 19:31

Post » Śro cze 02, 2010 23:14 Re: Koty z Kielc. Futer przybywa potrzebne DS i wsparcie fin. !

:piwa: :piwa: :D
Obrazek

joanna521

Od: Wto wrz 22, 2009 11:00

Post » Czw cze 03, 2010 20:11 Re: Koty z Kielc. Futer przybywa potrzebne DS i wsparcie fin. !

Rozmawiałem przed chwilą z nową Panią Meli. Wszystko jest ok, kotka spała na łóżku, domaga się głaskania. Zjadła (ale woli whiskasa od royala), siku było, ale na razie kupa nieobecna.
Pani i jej córka są zachwycone kotką i oby tak dalej :ok:
Obrazek

Gem

Od: Czw paź 12, 2006 16:37

Post » Czw cze 03, 2010 20:23 Re: Koty z Kielc. Futer przybywa potrzebne DS i wsparcie fin. !

Wszystkiego dobrego Melciu w nowym domku :lol: :ok: :ok: :ok:
Fiona, wyślij mi na skrzynkę albo wstaw na wątek maluchy Kali, dobrze? Mam kilka Allegro do zamiany i szkoda je tak zostawić... :ok:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Niteczka 1

Od: Nie lut 01, 2009 19:36

Post » Pt cze 04, 2010 7:58 Re: Koty z Kielc. Futer przybywa potrzebne DS i wsparcie fin. !

Niteczko, zdjęć maluchów Kali jeszcze nie mam. Powinnam mieć za to dzisiaj zdjęcia maluszków ze schroniska. Oczywiście zdjęcia maluszków Kali tez wstawię jak je będę miała.
Jak tylko jakieś zdjęcia będę miała wstawię od razu :lol:

AAssiiaa sprawdziła domki dla Romeo i Neno. Domek dla romeo jets ok natomiast Nemo najprawdopodobniej dalej szuka :roll:
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Pt cze 04, 2010 20:03 Re: Koty z Kielc. Futer przybywa potrzebne DS i wsparcie fin. !

Dziś pod naszą opiekę trafiła kolejna kotka ze schroniska. Przebywała w nim od 1 czerwca, ma mniej niż rok, jest biała jak śnieg i prawdopodobnie głucha. Obecnie znajduje się we współpracującym z nami domu tymczasowym w Kielcach.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Gem

Post » Pt cze 04, 2010 20:28 Re: Koty z Kielc. Futer przybywa potrzebne DS i wsparcie fin. !

To ja pokaże trójkę, kociątek wyciągniętych ze schroniska w sobotę i w poniedziałek.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

cd po spacerze z psami 8)
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Pt cze 04, 2010 21:15 Re: Koty z Kielc. Futer przybywa potrzebne DS i wsparcie fin. !

cd maleńtasków
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Pt cze 04, 2010 21:19 Re: Koty z Kielc. Futer przybywa potrzebne DS i wsparcie fin. !

Dzisiaj też byliśmy z Gemem i z Panią doktor Anią u Pani Haliny.
Za pieniążki, które były zebrane w ubiegłym roku zrobiliśmy szczepienia psu i 7 kotom. Całość potraktowaliśmy Frontline, który podarowała M_Elka.
Pani doktor wszystkim kotom wyczyściła uszy, ponieważ walczymy jeszcze ze świerzbowcem.
Generalnie w miarę sprawnie poszło choć niektóre koty dość mocno protestowały i sprzeciwiały się wszelkim zabiegom.
W dalszym ciągu jest problem z Kewinem. Oko ciągle ropieje. Rogówka jest uszkodzona ale dodatkowym problemem jest wywinięcie powieki, które powoduje ciągłe drażnienie oka i stan zapalny. Na razie pani doktor przepisała mu kropelki ale w efekcie oko ciągle będzie drażnione. Jedynym ratunkiem dla Kewinka jest podwiązanie powieki.
Kolejny problem jest z kotem imieniem Klemens (zdjęć niestety nie mamy) Kot ma cała spuchnięta stopę. Najprawdopodobniej coś go ugryzł. Na odcinku od stopy do pięty wszystko opuchnięte. Klemens dostał antybiotyk a z dzisiejszej kastracji wywinął się.
No i oczywiście najważniejsza rzecz, która sie dzisiaj odbyła to kastracja Apisa.
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Pt cze 04, 2010 21:20 Re: Koty z Kielc. Futer przybywa potrzebne DS i wsparcie fin. !

Kolejna z kotek Pani Haliny, której nie obfotografowaliśmy ostatnio
Kicia ma na imię Sara ma ok 5 lat

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Pt cze 04, 2010 21:34 Re: Koty z Kielc. Futer przybywa potrzebne DS i wsparcie fin. !

To mogę je wrzucać na Allegro? Dobre miejsce bo 4 dni do zakończenia czyli pierwsze strony :mrgreen: Potrzebuję opis :ok:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Niteczka 1

Od: Nie lut 01, 2009 19:36

Post » Pt cze 04, 2010 21:58 Re: Koty z Kielc. Futer przybywa potrzebne DS i wsparcie fin. !

Niteczko za chwile wszystko wrzucę na pierwszą stronę z opisami :mrgreen:
Bura dziewczyna jest już zarezerwowana a domek sprawdzony i czekamy tylko na koniec kwarantanny :wink:
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Pt cze 04, 2010 22:07 Re: Koty z Kielc. Futer przybywa potrzebne DS i wsparcie fin. !

Mała poprawka:) Bura dziewczyna i białe chłopaczysko:D (za facetami nie nadążysz...) :ryk:

ja_ana

Od: Śro maja 26, 2010 22:40

Post » Pt cze 04, 2010 22:30 Re: Koty z Kielc. Futer przybywa potrzebne DS i wsparcie fin. !

ja_ana pisze:Mała poprawka:) Bura dziewczyna i białe chłopaczysko:D (za facetami nie nadążysz...) :ryk:

Dobry wieczór, Aniu :)
Obrazek

Gem

Post » Pt cze 04, 2010 22:37 Re: Koty z Kielc. Futer przybywa potrzebne DS i wsparcie fin. !

Niteczko w takim razie tylko czarna dziewczynka domku szuka :piwa:
No i ten biały stffór co wygląda jak snieguła :ryk:

Aniu strasznie się ciesze z decyzji. Podwójne dokocenie to najlepsze wyjście i bardzo dobra decyzja :kotek:
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

[poprzednia][następna]