anasigne pisze:Twierdzę, ze jesli na 100 przebywajacych w schronisku kotów, 90% jest chorych, przy czym wskaźnik umieralności jest w tej grupie bardzo wysoki, to coś jest nie halo, gdzieś jest duze pole do nadużyć lub zaniedbań.

Poczytaj sobie wątek kotow piotrkowskich, daje duzo do myslenia a kociaki sa naprawde pod dobra opieka, wrecz calodobowa i niemalze indywidulana.
viewtopic.php?f=1&t=103202&start=510Dodaje: A czy ktos przeglada ogloszenia na stronach palucha; zagubione zwierzeta? Teraz sobie tak przelecialam z ciekawosci i jest sporo ogloszen zagubionych kotow, chyba ze cztery w typie rasy. Nie przeczytalam jeszcze nawet wszystkich ogloszen. Ludzie mysla,ze jak umieszcza na stronie palucha ogloszenie to schronisko ich poinformuje jak kot do schroniska trafi. A ja nie wiem czy schrnisko ma czas na to aby te ogloszenia przegladac. Psy zagubione pilotuje wolontariuszka Dorota i swietnie to robi ale nie wiem czy koty tez robi, czy ma takie oko do kotow jak do psow-rozpoznawanie, laczenie zagubiony/jest w schronisku. Moze trzeba tych ludzi informowac aby przeszli sie osobiscie do schroniska i sprawdzili. Nie wiem czy wiedza nawet ze sa zdjecia na stronie przybylych do schroniska zwierzat. Naprawde ludzi trzeba prowadzic za reke.
W pierwszym poscie jest ze na paluchu jest trojlapek a tu jest takie ogloszenie,na stronie palucha:
30 września wyszedł z domu pray ul. Powsińskiej (róg Limanowskiego - Sadyba) i do dzisiaj nie wrócił kot Kleksik. Kleksik jest biały z czarnym ogonem i czarnymi plamami na grzbiecie i pyszczku (ma czarny nosek)Ma 2,5 roku.
Cechą charakterystyczną jest całkowity brak prawej tylniej łapy. Bardzo proszę o pomoc.Anna Merlańska
30 września wyszedł z domu pray ul. Powsińskiej (róg Limanowskiego - Sadyba) i do dzisiaj nie wrócił kot Kleksik. Kleksik jest biały z czarnym ogonem i czarnymi plamami na grzbiecie i pyszczku (ma czarny nosek)Ma 2,5 roku. Cechą charakterystyczną jest całkowity brak prawej tylniej łapy. Bardzo proszę o pomoc.
data publikacji: 05-10-2009
kontakt:
ankam0000@poczta.onet.pl 6519933, 604228625, 6429844