RudyPoOperacjiŁapek Jedzie Na Rehabilitacje Do Olsztyna !

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto gru 08, 2009 23:16 Re: RudyPoOperacjiŁapek Jedzie Na Rehabilitacje Do Olsztyna !

Super, że bidus już na swoich śmieciach:))

Jestem bardzo ciekawa na ile pomogła rehabilitacja.
A nie trzeba było dłużej, czy tez tyle starczyło.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Śro gru 09, 2009 7:39 Re: RudyPoOperacjiŁapek Jedzie Na Rehabilitacje Do Olsztyna !

kochani, wiem ze obiecałam relację, ale wczoraj padłam, z nerwów (mam chorą, bliską bardzo osobę w szpitalu) i zmęczenia
musze sie zająć nauką, mam kolejne egzaminy niedługo a i trochę zaległości
pozwólcie więc że relacją zajmie się już Małgosia :1luvu: - przydałby się nowy wątek, już na kotach

nagrałam filmik, ale chyba mi uciekł :? , może Małgosie ;) coś wrzucą?
w każdym razie poprawa jest niesamowita, czasem zapomni o łapeczce i ją ciągnie, ale w osmiu przypadkach na dziesięc, chodzi ładnie :)

za jakiś miesiąc, dwa, kontrola w Olsztynie, przy ciągłych cwiczeniach w domu :ok:
teraz rtg, szczepienie, pozniej rezonans
nasze Obrazek potwory ;) + Fela i Frania na DS

pilne! Jajek i Dodek szukają dobrego Domu :)

xandra

Od: Nie paź 31, 2004 21:31

Post » Śro gru 09, 2009 8:19 Re: RudyPoOperacjiŁapek Jedzie Na Rehabilitacje Do Olsztyna !

:ok:

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Śro gru 09, 2009 8:32 Re: RudyPoOperacjiŁapek Jedzie Na Rehabilitacje Do Olsztyna !

:dance: :balony: :dance2:

bardzo ,bardzo się cieszę ,ten kociak leżał mi na sercu.. :oops:
Iza też przeszczęśliwa ,dziękuje wam dziewczyny :1luvu:

to teraz czekam na relacje z ds z fotkami oczywiście 8)
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Śro gru 09, 2009 9:27 Re: RudyPoOperacjiŁapek Jedzie Na Rehabilitacje Do Olsztyna !

powiedz Izie, że Małgosia zaprasza do siebie, zresztą, ja juz sie w te sprawy nie pcham ;)
dziewczyny, P. zaraz dokładnie wyliczy ile kasy dostał na konto na Cynamonową rehabilitację bo wyglądało na to, że to będzie mocno kosztowne, ale Dr Kaniewska, anioł-kobieta, policzyła połowę kwoty, czyli tylko 250 zł, zamiast 500 - ta kasa jest, nie znika ;) , pytanie na jakiego kota ją przekazać?
pomyślałam o Trojce, ofierze wnyków, co o tym myslicie?
nasze Obrazek potwory ;) + Fela i Frania na DS

pilne! Jajek i Dodek szukają dobrego Domu :)

xandra

Od: Nie paź 31, 2004 21:31

Post » Śro gru 09, 2009 22:22 Re: RudyPoOperacjiŁapek Jedzie Na Rehabilitacje Do Olsztyna !

Obrazek

Obrazek

Mam nadzieję, że udało się wgrać te fotki, bo to nasze pierwsze próby ;)
Założę nowy wątek o kocurku, żeby tu już nikt o adopcję nie pytał ;)

Dziś Cynamon większość dnia przespał. O dziwo, przestał się zupełnie interesować swoją ukochaną budką i znalazł miejsce do spania w tzw. pokoju gościnnym, gdzie łóżko stoi obok kaloryfera :) Polubił też kocyk, który miał pójść na drapak, ale teraz jest jego ulubionym posłankiem...

Apetyt mu dopisuje, a jak już poczuje zapach ugotowanego mięska to cały świat znika;)

Łapką chodzi różnie. Mamy wrażenie, że po zabawie na dwóch łapkach, czasem robi kilka kroków wyjątkowo ładnie. O ile widzimy, łapkę odkręcamy, ale czasem pędzi z zagiętą... Ładnie wchodzi po schodach na górę, w dół trochę mniej poprawnie, bo łapinę wtedy ciągnie za sobą.
Przyznać też trzeba, że ma problemy ze skakaniem. Na żadne blaty czy stół nawet nie próbuje. Na fotel czy łóżko trochę podskakuje, a resztę się wciąga... Na kolana pokazuje, że chce, ale sam nie wskakuje.

Przerzuciliśmy go już na nową kuwetę - stara okazała się już dla niego za mała i kuper wystawał...

Teraz szaleje :D Niech się zmęczy, bo potem czeka masowanie i rozgrzewanie. Potem pewnie pośpi;) Wczoraj tak go utuliliśmy do snu, że spał chyba przez większość nocy. Ale w ciągu dnia miał wrażenia, więc mógł być zmęczony... Rano obudził nas widok kotka patrzącego przez okno tarasowe na ptaszki ;) Takie okno idealne na jego wysokość do obserwacji, bo na parapet nie wskoczy. Choć może kiedyś będzie na tyle zdrowy... :)

Chyba czuje się już jak u siebie w domu :) Sprzedajny kotek ;)
Obrazek
"Nawet najmarniejszy kot jest arcydziełem stworzenia" L. Da Vinci

Jaś&Małgosia

Od: Czw lis 19, 2009 23:30

Post » Czw gru 10, 2009 9:25 Re: RudyPoOperacjiŁapek Jedzie Na Rehabilitacje Do Olsztyna !

Cudnie! A z łapinką będzie jeszcze lepiej, już rehabilitacja sprawiła cuda, a przecież to początek! Macie szczęście, mieć takiego An-cymka to jest coś :mrgreen:
Obrazek

slapcio

Od: Śro paź 31, 2007 12:51

Post » Sob gru 12, 2009 0:25 Re: RudyPoOperacjiŁapek Jedzie Na Rehabilitacje Do Olsztyna !

Przepraszam, że nie daję znać - Cymek powiedział, że w weekend założy swój własny temat i będzie pisał z Domku! Tylko mówi, że może to być dopiero w niedzielę wieczorem...

Prosił, żebym napisała, że ma się świetnie - już myślałam, że się uspokoił z zabawą, bo przyszedł na kolanka - ale nie - stąd było po prostu bliżej na stół, a sam wskoczyć nie umie. On się raczej wspina - po kanapie, fotelu, łóżku - wszystkim co ma materiał. Inaczej nie potrafi wskoczyć..

Jutro Jaś przywozi jego koleżankę. Czekamy... :)
Obrazek

Jaś&Małgosia

Post » Pon gru 14, 2009 1:35 Re: RudyPoOperacjiŁapek Jedzie Na Rehabilitacje Do Olsztyna !

Ostatnia noc była pełna wrażeń... dla całej naszej - już - czwórki! :)
Malutka, delikatna Malwinka trzęsła się pod łóżkiem ze strachu, płakała... Cynamon - Ancymon pokazał się jako Pan Domu - dokładnie ją obsyczał, obfukał... Nie pasuje to do tego cudnego Futerka - udawał, że on niby taki groźny... W nocy on spał u nas w nogach, a ona pod łóżkiem... Chyba wyjadł jej jedzonko... Dziś po próbach boksowania, kiedy ona okazywała raczej zaciekawienie - a nie strach - syczenia jest już coraz mniej :) Podchodzą powoli do siebie...

Aczkolwiek Mały chodzi za nami i kładzie się teraz na fotelu w pobliżu nas, czego wcześniej nie robił - wcześniej wybierał swój kocyk przy kaloryferze. Taka z niego przylepa! :)
Potrafi spać nawet mimo jakichś hałasów. My chodzimy na palcach, jak on śpi, a nawet jak coś nam upadnie - to on ledwo otwiera oko. Wydaje się być zrelaksowany :)

Wczoraj zabrał Malwince zabawki i bawił się w najlepszego - zapominając o swoich ;) Wesoły kochany z niego kociak! Przez to, że nie potrafi wskakiwać - tylko się wspina - zagląda na paluszkach: to do wanny, do toalety... i dzięki temu sam też ćwiczy chodzenie na tylnych łapkach.

Niedługo czeka nas wizyta u weta i zobaczymy co powie o jego łapinie...
Przy okazji - jego wychudłe ciałko wydaje nam się teraz całkiem spore... W porównaniu z Malwinką - on ma szeroki karczek, gruby ogon, grube łapki. Ona jest bardzo delikatną wysmukłą dziewczynką, a z niego będzie duży kocur - jeszcze więcej do kochania ;)
Obrazek

Jaś&Małgosia

Post » Pon gru 14, 2009 2:15 Re: RudyPoOperacjiŁapek Jedzie Na Rehabilitacje Do Olsztyna !

Zapraszamy do śledzenia życia Cynamonka w Domku! Cynamonka i oczywiście Malwinki (z innego tematu forum), którzy zamieszkali wspólnie z nami:

viewtopic.php?f=1&t=104890

Dziękujemy Dobrym Ludziom, dzięki którym oba te kotki żyją i dają nam radość!
Obrazek

Jaś&Małgosia

[poprzednia]