Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
lutra pisze:Tak, RYFKA! Dziś się poznamy na okoliczność odbierania bielanek. MMS nie doszedł, mój telefon jest fuj.
lutra pisze:Heńkowa prywata, gdyby ktoś miał chęć podrzucać, lub znał kogoś, kto Henia pokocha, to...
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=4710585#4710585
lutra pisze:Ale jak na stronie?
Tweety pisze: a po drugie zastanowić się kto mógłby zawieźć jutro Mopika do domu tzn z Czyżyn od Marka na os. Górali
miszelina pisze:Tweety pisze: a po drugie zastanowić się kto mógłby zawieźć jutro Mopika do domu tzn z Czyżyn od Marka na os. Górali
Ja nie mogę, mam służbową kolację do późna
Kinya pisze:Jestem dziś po dwóch rozmowach w Wieliczce. Najpierw w Arwecie gdzie jak najbardziej otwarci są na współpracę, jednak wszystko trzeba dogadać. Szpitalik się tworzy - w sensie zagospodarowywania pomieszczenia, zwierzaki przechowywane są tam już od dawna. Na razie są tam dwie kennelki, jakieś 2-3 klatki kocie (w jednej siedzą dwa gołębie, tam jak widać ratują wszystko co się da) i trochę transporterów. Ale to wszystko jest do urządzenia (poza przesuwaniem wanny, która na pewno musi zostać tam gdzie stoi); już zaangażowała się w to też dziewczyna z Dogomanii. Konieczne jest spotkanie Tweety jako szefowej fundacji i ustalenie przede wszystkim kwestii finansowych i naszych propozycji żeby to miało ręce i nogi. Ale myślę, że są duże szanse żeby to wypaliło.
Potem podjechałam do UMiG Wieliczka. Dorwałam kierowniczkę wydziału ochrony środowiska i przeczołgałam na okoliczność programu gminy w kwestii zapobiegania bezdomności zwierząt. Nie miała nic do powiedzenia poza dwoma rzeczami: że psy z terenu gminy Wieliczka wywożone są do Nowego Targu i że na nic więcej nie ma kasy. Nie wiedziałam, naprawdęAle są gotowi do podjęcia jakichś rozmów. Na pewno będzie można liczyć na ich poparcie (w końcu odwalalibysmy robotę za nich
); nie wiem jak ugryźć temat dofinansowywania sterylek i wydębienia w ogóle jakiejkowiek forsy, ale nad tym się pomyśli. Trzeba stworzyć jakiś plan i im przedstawić - czego od nich oczekujemy, co oferujemy i jak to połączyć. Jeśli mielibyśmy na terenie Wieliczki szpitalik to dobrze byłoby być z urzędem w kontakcie i dręczyć ich, dręczyć...
Tweety pisze:
to najwcześniej po 1.08, bo ja od dzisiaj tez ciągnę dwa etaty i nikt nie będzie czekał na mnie nocą w lecznicy. Ale jak są otwarci to już jest dobrze. Jeżeli to by wypaliło to przydałoby się coś podobnego z przeciwnej strony Krakowa.
BarbAnn, u dr Moniki nie ma możliwości przechowania ogona? Mogłabyś wybadać grunt jako stały bywalec?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 83 gości