SzP - Potrzebny cykloferon!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 25, 2009 9:47 Re: SzP - kolejne jednookie kocię i kolejny dom we Wro do sprawd

Bezoczek po zabiegu, wciąż bezimienny, darł ryjek pół nocy. Pewnie za mą i rodzeństwem. Dzikunek z niego trochę, boi się. Jak tylko zaczynam go głaskać to wciska się w ręczniczek.
A Luki ma najwyraźniej ostre zapalenie krtani, oprócz tego bardzo nie pasuje jej towarzystwo innych kotów. Nie miałam jej gdzie indziej umieścić więc siedzi w klatce kenelowej w kociarni. Dała się początkowo wziąć na ręce i pooglądać, ale potem zaczęła być bojowa.
Obrazek

Formica

Od: Wto kwi 12, 2005 12:05

Post » Pt wrz 25, 2009 14:00 Re: SzP - kolejne jednookie kocię i kolejny dom we Wro do sprawd

Zaktualizowałam koty i wrzuciłam do pierwszego postu dla ułatwienia. Wątek na kociarni też zaktualizowany.

Poznajecie Simbę :D
Obrazek
Obrazek

Formica

Post » Pt wrz 25, 2009 14:41 Re: SzP - kolejne jednookie kocię i kolejny dom we Wro do sprawd

Widzisz Kasiu Teraz wiem czemu taka agresywna...Jak zobaczyła koty za oknem pierwszy raz mnie zle portaktowała,wcześniej nie widziała ich i było ok w dodatku te zapalenie i jest zmierzła z bólu....wszystko wyjaśnia...to co wraca do mnie?po co ma być w klatce daj Jej antybiotyk na 5 dni i spoko...na następny podjedzie Piotrek i Jej poda,ma wprawę w łapaniu :twisted: mogę zatkać okno żeby koty się nie gapiły Jej co Ty na to?
Gosiara

Post » Pt wrz 25, 2009 14:43 Re: SzP - kolejne jednookie kocię i kolejny dom we Wro do sprawd

A Simba ma dt? :mrgreen:
Gosiara

Post » Pt wrz 25, 2009 15:23 Re: SzP - kolejne jednookie kocię i kolejny dom we Wro do sprawd

Simba jest z mojego DT na DS w BYtomiu :lol: Ale wypiekniał i widać, że o niego dbają. Bardzo się cieszę :ryk: :ryk: :ryk:
Mój ukochany Biesik 3.04. - 16.12.09 za TM
Obrazek[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=110295&start=0]

IKA 6

Od: Pon mar 30, 2009 18:31

Post » Pt wrz 25, 2009 15:27 Re: SzP - kolejne jednookie kocię i kolejny dom we Wro do sprawd

Piękny Rudasek...
Gosiara

Post » Pt wrz 25, 2009 16:05 Re: SzP - kolejne jednookie kocię i kolejny dom we Wro do sprawd

każdy może pomóc :)
Kochani :) zwracamy się do Was z ogromną prośbą - ruszyło głosowanie na stronie Tesco, można wygrać jedzonko dla naszych podopiecznych. Wystarczy wejść na stronkę
http://www1.tesco.pl/konkursy/schroniska/index.php
i oddać głos wybierając Schronisko w Zabrzu oraz wpisując swój adres mailowy, po chwili dostaniemy na swoją pocztę wiadomość z linkiem aktywacyjnym, klikamy w link i gotowe :) Potrwa to naprawdę chwilkę, a dla nas ta chwilka będzie niezwykle cenna, ponieważ może sprawić, że nasze psiaki i kociaki będą miały zapas jedzonka na jakiś czas i nie będziemy musieli się o to martwić .
Może uda się się Wam równiez poprosić o to znajomych? Prześlijcie im tą wiadomość, wierzę, że razem uda nam się pomóc naszym czworonożnym przyjacielom. Z góry bardzo dziękujemy i pozdrawiamy :)
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Pt wrz 25, 2009 17:58 Re: SzP - kolejne jednookie kocię i kolejny dom we Wro do sprawd

Goś, ja ją wole po obserwować do poniedziałku. To może być kwestia gardła, a może coś innego. Dostanie leki i zobaczymy. Nie chcę jej tak wozić w te i we wte, bo kot zgłupieje do reszty, a nam też łatwiej mieć ją na oku na miejscu.

Ika wstawiłam fotki, które przesłałaś na allegro Solo i Smolucha. Solo by się jakiś portrecik przydał :wink:

Wystawiłam allegro dla Pusi i Mysi

I Kaperka i Zbójnicka, i Florkę.

PcimOlki sprawdził domek Bzika i wszystko wskazuje na to, że kicie wkrótce tam trafi. :D
Z Jasną jadę jutro po pracy.
Obrazek

Formica

Post » Pt wrz 25, 2009 18:56 Re: SzP - kolejne jednookie kocię i kolejny dom we Wro do sprawd

No to spróbuj go utrzymac minute w miejscu :evil: Jak w nocy cos zaczyna latać to wiem że to Solo i za chwile mam go na głowie a za nim reszta bandy.Dzisiaj przyniosłam rzeczy z działki i zostawiłam w torbie. Jak myslisz, kto pierwszy wpadł na pomysł kotłowania sie torbie. SOLO :spin2:
Mój ukochany Biesik 3.04. - 16.12.09 za TM
Obrazek[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=110295&start=0]

IKA 6

Od: Pon mar 30, 2009 18:31

Post » Pt wrz 25, 2009 20:32 Re: SzP - kolejne jednookie kocię i kolejny dom we Wro do sprawd

Ok wiem musi byc na obserwacji,zle mnie zrozumiałas niechcę Jej odrazu...Tylko po wyleczeniu...Jakby byla juz zdrowa to po co ma sie stresowac w klatce...:)Buziaki
Gosiara

Post » Pt wrz 25, 2009 20:33 Re: SzP - kolejne jednookie kocię i kolejny dom we Wro do sprawd

Ja mam dwa meile to głosowałam na Zabrze i Katowice :twisted: :twisted:
Gosiara

Post » Sob wrz 26, 2009 8:27 Re: SzP - kolejne jednookie kocię i kolejny dom we Wro do sprawd

Jak na razie wczoraj Luki dostała zastrzyki, była warkotem straszliwym. Coś tam skubnęła przez noc, ale nie wiele. Wcześniej sama wyjęłam ją z klatki, pooglądałam, ale po chwili zaczęła burczeć, tym bardziej, że reszta kotów jest nią bardzo zainteresowana. Wieczorem zaczęła burczeć i walić łapą od razu przy otwieraniu klatki. Nie wiem czy ta agresja wynika ze strachu czy bólu. Dostała leki, więc jeden czynnik wykluczymy. Zdjęliśmy jej też wenflon.
Kota odmieniona o 180C. Gdy była u mnie po raz pierwszy to rozmruczana, nadstawiała się do głaskania. Zero agresji. Już podejrzewałam, że kotka może została złapana w trakcie rujki, dlatego była taka towarzyska. Kiedy hormony przestały grać przestała widzieć powody, by być miłą.

Mały Węgielek dostał rozwolnienie.
Obrazek

Formica

Post » Sob wrz 26, 2009 10:09 Re: SzP - kolejne jednookie kocię i kolejny dom we Wro do sprawd

U mnie w piątek była zła,warczała...Ale w nocy jedzenie znikało...W niedzielę przełom bo Kicia zrobiła się przemiła(objawy rujki)w środę jak zobaczyła koty za oknem zrobiła się bardzo agresywna... :roll: Warczała,waliła łapą,gryzła..od środy nie ruszyła jedzenia... :|
Gosiara

Post » Sob wrz 26, 2009 10:11 Re: SzP - kolejne jednookie kocię i kolejny dom we Wro do sprawd

Kciuki za Węgielka :ok:
Gosiara

Post » Nie wrz 27, 2009 8:16 Re: SzP - kolejne jednookie kocię i kolejny dom we Wro do sprawd

Koteczki do góry!
Jasna trafiła do nowego domku.
Bzik jedzie jutro.

A u mnie zastój, nikt koteczków nie chce :(
Obrazek

Formica

[poprzednia][następna]