KŁAJ!!!!Chore koty proszą o pomoc! Wkrótce dojdą maluchy :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 24, 2009 14:24 Re: Kłaj.Dzikuski wróciły na wolność.Część nadal tam czeka!!

Pan Jan dzwonił do mnie dzisiaj - prosił przekazać najlepsze życzenia świąteczne wszystkim osobom, które pomagały kotom w Kłaju.

Na dzisiaj wszystko ok, po ogromnych mrozach koty wyszły z zakamarków w których były pochowane. Szaleją, hasają i mają dobry apetyt. Gruba kicia nadal gruba, więc nawet jeśli jest w ciąży to jeszcze nie urodziła.

Worek karmy, który wczoraj wzięłam od Lutry, zawiozę do Kłaja w przyszłym tygodniu.
Obrazek Obrazek

Kinya

Od: Śro mar 19, 2008 13:08

Post » Nie mar 07, 2010 14:35 Re: Kłaj.Dzikuski wróciły na wolność.Część nadal tam czeka!!

dawno nie zaglądałam na forum
jak się czują kłajowe dzikuski na wiosnę?
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Nie mar 07, 2010 15:23 Re: Kłaj.Dzikuski wróciły na wolność.Część nadal tam czeka!!

Wczoraj były bardzo głodne :( Pojawiły się tylko trzy: dwa czarne i jeden biało-bury. Nakarmiłam je, a w miskach zostawiłam dużo suchego. Mam parę fotek, ale wstawię jak mi laptop wróci z serwisu, bo na razie korzystam ze starego złoma, który nie czyta karty z aparatu.
Obrazek Obrazek

Kinya

Post » Nie mar 07, 2010 20:31 Re: Kłaj.Dzikuski wróciły na wolność.Część nadal tam czeka!!

zima biedactwom dała w kość :(
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Post » Pon mar 08, 2010 21:05 Re: Kłaj.Dzikuski wróciły na wolność.Część nadal tam czeka!!

Kinya pisze:Wczoraj były bardzo głodne :( Pojawiły się tylko trzy: dwa czarne i jeden biało-bury. Nakarmiłam je, a w miskach zostawiłam dużo suchego. Mam parę fotek, ale wstawię jak mi laptop wróci z serwisu, bo na razie korzystam ze starego złoma, który nie czyta karty z aparatu.

Smutno, mam nadzieję, że dały radę...
K, czy tam nie trzeba czegoś wysterylizować?
Bo czarnego to nic u nas z kłaja nie było, ale czarne tam coś zostało wypuszczone, nie?
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Pon mar 08, 2010 21:15 Re: Kłaj.Dzikuski wróciły na wolność.Część nadal tam czeka!!

lutra pisze:
Kinya pisze:Wczoraj były bardzo głodne :( Pojawiły się tylko trzy: dwa czarne i jeden biało-bury. Nakarmiłam je, a w miskach zostawiłam dużo suchego. Mam parę fotek, ale wstawię jak mi laptop wróci z serwisu, bo na razie korzystam ze starego złoma, który nie czyta karty z aparatu.

Smutno, mam nadzieję, że dały radę...
K, czy tam nie trzeba czegoś wysterylizować?
Bo czarnego to nic u nas z kłaja nie było, ale czarne tam coś zostało wypuszczone, nie?

Jak nie było? A Sonia? Czarna i niebieskooka.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Wto mar 09, 2010 9:20 Re: Kłaj.Dzikuski wróciły na wolność.Część nadal tam czeka!!

Słuszna uwaga, ale one nie wracały :twisted:
natomiast wypuszczaliśmy jakieś czarne coś, Aga będzie wiedzieć, ja pamiętam, że Kinya mówiła coś o jakiejś burej, co to mieszka w piwnicy...
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Wto mar 09, 2010 12:37 Re: Kłaj.Dzikuski wróciły na wolność.Część nadal tam czeka!!

Ja osobiście kiedyś zawoziłam i wypuszczałam tam dwa czarne, które miały być ratowane w ten sposób przed gołębiarzami, ale nic więcej na ich temat nie wiem. Może to właśnie te dwa?

Bura kotka mieszkająca w piwnicy pewnie dalej tam jest. Pan Jan mówił, że jak schodził schodami na dół to wychodziła do niego, szła z nim do śmietnika na posiłek (kotów oczywiście, a nie pana Jana :wink: ), a potem wracała i wchodziła do swojej komórki w piwnicy. Ma jakby rozdwojoną końcówkę ogona.

Ja do ewentulanej sterylki widziałam tam jedną grubą kicię, jeszcze w grudniu, ale ostatnio jej nie było.
Obrazek Obrazek

Kinya

Post » Nie mar 14, 2010 18:26 Re: Kłaj.Dzikuski wróciły na wolność.Część nadal tam czeka!!

oby jak najmniej kociaków :ok:

Killatha

Post » Nie maja 02, 2010 8:58 Re: Kłaj.Dzikuski wróciły na wolność.Część nadal tam czeka!!

Kinya, masz jakieś wieści z Kłaja? Do mnie p. Jan nie dzwonił więc liczę, że nie jest źle.

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Nie maja 02, 2010 12:32 Re: Kłaj.Dzikuski wróciły na wolność.Część nadal tam czeka!!

Akurat byłam wczoraj i nie widziałam ANI JEDNEGO kota 8O Na śmietniku syf i malaria, pasuje się wybrać i zrobić wiosenne porządki. Zostawiłam suchego w walających się tam miseczkach. Po paru godzinach rozpętała się u nas wielka burza, być może w Kłaju też. Mam nadzieję, że jedzenie się nie zmarnowało. Przegrzebałam budki, myślałam, że w szmatach znajdę jakieś maluszki, ale były puste. Uffff

Tu mam zdjęcia z zimy jeszcze, przybyło szafek, w których koty miały posłanka

Obrazek

Obrazek
Obrazek Obrazek

Kinya

Post » Nie maja 02, 2010 13:21 Re: Kłaj.Dzikuski wróciły na wolność.Część nadal tam czeka!!

Moje Telci tak mieszkało 8O Brrr...
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Nie maja 02, 2010 13:23 Re: Kłaj.Dzikuski wróciły na wolność.Część nadal tam czeka!!

Phanta - Telci mieszkało się jeszcze gorzej....

Miała kocina dużo szczęścia :ok:

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

[poprzednia][następna]