Schr. Sosnowiec- kociarnia pełna.SZUKAMY DOMÓW DLA KOCIAKÓW!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 07, 2008 16:21

To nasi nowi lokatorzy:
to krówka- śmieszna batmanka dziewczynka , kicia chyba była domowa bo czyściutka - i od razu skorzystała z kuwetki
Obrazek
Obrazek
A to drugi koteczek, jeszcze nie wiem czy to chłopczyk czy dziewczynka - wczoraj był strasznie wystraszony, płakał w transporterku bardzo, lekko łzawi mu jedno oczko :( nie dał się dotknąć za bardzo bardzo się bał :(
Obrazek

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Nie gru 07, 2008 16:22

Zapraszam na słodki bazarek :D http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=85467
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Nie gru 07, 2008 16:27

A to nasze cudniaste świerzbiki :) chodzące mruczace traktory tak się niesamowicie garną do człowieka, że jakby się dało toby cały czas siedziały na rękach - jak czarnuszka wczoraj wzięłam na ręce to właczył traktore i normalnie znieruchomiał jak mumia 8O aż się wystraszyłam ,że coś mu się stało 8O chodzące słodkości :lol:
Obrazek
Obrazek

terenia1

Post » Nie gru 07, 2008 16:40

Iweta pisze:Zapraszam na słodki bazarek :D http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=85467

Dziekujemy Iwetko :1luvu: aha pieniązki doszły

Jadzia dzwonila byli ludzie zainteresowani świerzbikową.I czekają na werdykt lekarza kiedy dziewczyna może iść do nowego domu:)

Jutro jade do naszej Luśki na sesję zdjęciową i coby sprawdzić jak Dorotka o nią dba :wink:

jadę też zobaczyć jak Rudy zaklimatyzował się w nowym domu.Dam znać co zdecyduję czy Rudego tam zostawię czy wróci na kociarnie.

Aha mam nadziję że odpchliłyscie i odrobaczyłyscie kociaki?To dwie pierwsze rzeczy jakie robiimy na kociarni.
Trzeba też sprawdzic czy nie mają świerzbowca.
Jutro jak bede na kociarni porobie im fotki,ale do adopcji pójdą dopiero po 7 dniowej kwarantannie nie wczesniej!!

WAŻNE!!kTO MA JUTRO DYŻUR W KOCIARNI?PROSZE O ESKĘ.
jUTRO PUCHACZ JEDZIE NA KASTRACJE .NIE DAWAĆ MU RANO JEŚĆ!!

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Nie gru 07, 2008 17:08

Bieeeeeedny Puchacz, nie dość, że głoooooooooooodny będzie to jeszcze klejnoty mu zabiorą!! :placz: Tak sie zastanawiam może weterynarze na amulety albo jakie afrodyzjaki te dżądra biorą???? :ryk:

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Nie gru 07, 2008 20:50

Beatka ma rano dyżur. Kartka już wisi.
MIKUŚ

Post » Nie gru 07, 2008 20:52

dziekuję za rady, jutro pojedziemy do weta i zasugerujemy metronidazol. niestety, cos sie dzieje w uszku prawdopodobnie rozwinął się świerzb, bo trzepie uchem i brazowa wydzielina. Jak ja ogladala wetka mowiła ze uszy czyste :roll: zobaczymy jutro, dzięki za pomoc.

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Nie gru 07, 2008 20:54

Na boksie Puchacza, zostawiłam kartkę żeby rano jedzonka mu nie dawać, ja jutro pojadę ze świerzbikami do weta - wygladają dobrze, apetyt mają, mam nadzieję, że opinia weta bedzie dobra - one tak bardzo potrzebują domków są takie kochane :lol: Drugi kociak którego wczoraj przywiozłam ze schronu to też dziewczynka, ale niestety coś dzikawa albo bardzo wystraszona :( dziś za bardzo nie dała się dotykać zaraz warczy jak Lolka :? kurcze :? oby to nie była taka druga Lolka bo przekichane 8O

terenia1

Post » Nie gru 07, 2008 21:27

terenia1 pisze:Na boksie Puchacza, zostawiłam kartkę żeby rano jedzonka mu nie dawać, ja jutro pojadę ze świerzbikami do weta - wygladają dobrze, apetyt mają, mam nadzieję, że opinia weta bedzie dobra - one tak bardzo potrzebują domków są takie kochane :lol: Drugi kociak którego wczoraj przywiozłam ze schronu to też dziewczynka, ale niestety coś dzikawa albo bardzo wystraszona :( dziś za bardzo nie dała się dotykać zaraz warczy jak Lolka :? kurcze :? oby to nie była taka druga Lolka bo przekichane 8O

Dzis od leny dostałam info
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? ... 46&v=2&s=0
czyżby to nasza dzikuska?a ja bym raczej optowała za tym że to przerażona domowa kotka:)oby

trzymajcie kciukasy :wink:

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Nie gru 07, 2008 21:53

[quote="mar_tika
Dzis od leny dostałam info
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? ... 46&v=2&s=0
czyżby to nasza dzikuska?a ja bym raczej optowała za tym że to przerażona domowa kotka:)oby

trzymajcie kciukasy :wink:[/quote]
Kurcze no nie wiem :?: obejrzałam zdjęcia zaginionej kotki, wydaje mi się, że ona taka grubiutka a ta u nas to takie raczej drobne stworzonko :)
wiem że w schronisku jest jeszcze jeden biało-czarny kociak, ale tylko tyle pamiętam, że biało czarny :?

terenia1

Post » Pon gru 08, 2008 12:09

KĄCIK ADOPCYJNY-NA DOM CZEKAJĄ:

RODZEŃSTWO:LOLEK, żABCIA i TOLA-rodzeństwo 5 mies ,odrobaczone,odpchlone i zaszczepione(Żabcia DT HIDI,lOLEK I TOLA DT)
ObrazekObrazekObrazek
GAPCIA koteczka 4mies wyrzucona przez swoich Dużych w worku na śmieci.Zdrowa zaszczepiona,odrobaczona i odpchlona
Obrazek
Carmelek kocurek 6 mies .Przyjechał do nas z Huty Buczka.Zdrowy zaszczepiony ,odrobaczony i kuwetowy
ObrazekObrazekObrazekObrazek

MAŁA MI koteczka przywieziona jak maleńki okruszek ze schroniska .Obecnie ma około 6 tyg i nadal rośnie.(DT KROPECZKA I JADZIA)
Obrazek
TM MIKUSIA:kubuś,BUBUś,DEDAL I IKAR.Kubuś ma obecnie 4 mies,Bubuś około 2 mies ,natomiast rodzeństwo Dedal i Ikar 6-7 tyg
ObrazekObrazekObrazek

LUNA koteczka około 2 letnie sterylizowana.Trafiła do schroniska .Nic o niej nie wiemy(DT DOROTA)
ObrazekObrazek
BULI i DYMEK kocurki 5 mies.Zdrowe kuwetowe,odrobaczone i odpchlone(DT Cleo)Kociaki trafiły do nas ze schroniska
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

ISKIEREK kocurek 4 mies .Gienia koteczka 6 mies i KUBUSIA koteczka około 1,5 roczna(DT IWETA)

ObrazekObrazek
PELASIA-koteczka około 1 roczna .Do tej pory mieszkała na ulicy.Teraz szukamy dla niej domu wychodzacego.Koteczka do nowego domu pójdzie zaszczepiona,odrobaczona i wysterylizowana.Kotka bardzo przyjazna
Obrazek

KASIA-koteczka około roczna .Od sierpnia na ulicy,ot tak znudziła się dużym i co z kotem zrobić siooo na ulicę.Kotka zdrowa,odpchlona,odrobaczona ,będzie sterylizowana

Obrazek

RUDY-od wtorku 25.11 na kociarni,Przyjechal ze schroniska.Zdrowy zadbany.Zapewne znudził się duzym i ot tak sobie oddalli go :evil:
Obrazek

DWA SREBERKA-dwa kocurki około 8 tyg .Przyjechały do nas 26.11 ze schroniska.Prawdopodobnie do schroniska trafiły z domu.Bardzo zadbane.
ObrazekObrazek
DWA ŚWIERZBIKI:)-koteczka bura z krawacikiem i kocurek czarny.Niestety mają świerzba .Traiły do nas ze schroniska 25.11.Na leczeniu
Obrazek
PUCHACZ VEL RYSIEK-kocurek z półdługa sierścią i okropna rana na łebku.Trafiła do jednej z lecznic sosnowieckich.Pańcia poprostu zaostawiła go jako reklamacje co to leczenia

ObrazekObrazek

DZIADZIUŚ-ciężarna kotka która okazala się niekastrowanym grubym kocurem.Kot bardzi duży bezzębny schorowany,Narazie w trakcie diagnozowania
Obrazek

BIAŁA-kotka wczoraj przyjechala ze schroniska(26.11)bezpośrednio na DT do ewy i Piotra;

KRÓWKA-koteczka około 1 roczna w łatki.Przyjechała na kociarnię 25.11 ze schroniska.W TRAKCIE LECZENIA

[size=18]ŚwiętaŚwięta kto ma serce i przygarnie kocięta[/size] :catmilk: :lol:

Komu przytulaczka, komu???? kto zabierze do domu ???????[/quote]

No, dzisiaj to ja przeżyłam swoje!!!!!!!!!!!!!
Nakarmiłam koty puszeczką i otworzyłam okno-poszły na spacerek. Wieszam sobie pranie na balkonie a tu jak Nesca nie zacznie miauczeć z parteru w domu...lecę na złamanie karku (może psu coś walnęło i krzywdzi moją pupilkę?) ...tak wiec lecę...a tu Nesca siedzi w saloniku i miauczy, patrzy na mnie i miauczy...pytam co się stało..a ta czarnula się odsuwa i pokazuje mi prezencik...taką śliczną (w jej opinii :twisted: ) myszke. Chciała abym sobie ją zagryzła ale podziękowałam ratując się ucieczką do korytarzyka a Nesca za mną "Zjedz, no zjedz pycha" Kochana koteczka stwierdziła, że źle się odżywiam (kto by jadł sałatki, owoce i kotlety :evil: ) :lol: Widząc, że nie jestem zainteresowana zżarła myszke pod stołem 8O .
O jejku znowu coś przywlekła :strach:
Obrazek

Nesca38

Od: Sob lis 01, 2008 20:27

Post » Pon gru 08, 2008 12:29

Oj jakaś wybredna! Myszka w sosie własnym albo panierowana! Mniam, mniam ! Pycha! :ryk:

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Pon gru 08, 2008 13:01

majencja pisze:Oj jakaś wybredna! Myszka w sosie własnym albo panierowana! Mniam, mniam ! Pycha! :ryk:

:oops: O jeski jaka ja jestem niegospodarna :oops: :wink:
Obrazek

Nesca38

Od: Sob lis 01, 2008 20:27

Post » Pon gru 08, 2008 13:24

Ja nie donosze :D ja tylko uprzejmie informuje ze nowy wodomierz, zgodnie z wymogami MZZL-u zostal zakupiony "ze skarbonki"(paragon w skarbonce) i zamontowany mymi rencoma.Zaplabowanie ma byc w srode miedzy 9 a 10 ( ktos musi byc w Mariocie )
a nowa umowa do odebrania w ADM nr.6 po podpisaniu przez Dyrektora
MZZL-u o czym Pani z ADM-u mnie powiadomi telefonicznie.
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek
Benek [*] Lucuś-Belmondo [*] Kapsel[*]

Kropeczka13

Od: Nie sie 03, 2008 8:39

Post » Pon gru 08, 2008 18:38

"
Nesca38 pisze:
KĄCIK ADOPCYJNY-NA DOM CZEKAJĄ:

RODZEŃSTWO:LOLEK, żABCIA i TOLA-rodzeństwo 5 mies ,odrobaczone,odpchlone i zaszczepione(Żabcia DT HIDI,lOLEK I TOLA DT)
ObrazekObrazekObrazek
GAPCIA koteczka 4mies wyrzucona przez swoich Dużych w worku na śmieci.Zdrowa zaszczepiona,odrobaczona i odpchlona
Obrazek
Carmelek kocurek 6 mies .Przyjechał do nas z Huty Buczka.Zdrowy zaszczepiony ,odrobaczony i kuwetowy

MAŁA MI koteczka przywieziona jak maleńki okruszek ze schroniska .Obecnie ma około 6 tyg i nadal rośnie.(DT KROPECZKA I JADZIA)
Obrazek
TM MIKUSIA:kubuś,BUBUś,DEDAL I IKAR.Kubuś ma obecnie 4 mies,Bubuś około 2 mies ,natomiast rodzeństwo Dedal i Ikar 6-7 tyg
ObrazekObrazekObrazek

LUNA koteczka około 2 letnie sterylizowana.Trafiła do schroniska .Nic o niej nie wiemy(DT DOROTA)
ObrazekObrazek
BULI i DYMEK kocurki 5 mies.Zdrowe kuwetowe,odrobaczone i odpchlone(DT Cleo)Kociaki trafiły do nas ze schroniska
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

ISKIEREK kocurek 4 mies .Gienia koteczka 6 mies i KUBUSIA koteczka około 1,5 roczna(DT IWETA)

ObrazekObrazek
PELASIA-koteczka około 1 roczna .Do tej pory mieszkała na ulicy.Teraz szukamy dla niej domu wychodzacego.Koteczka do nowego domu pójdzie zaszczepiona,odrobaczona i wysterylizowana.Kotka bardzo przyjazna
Obrazek

KASIA-koteczka około roczna .Od sierpnia na ulicy,ot tak znudziła się dużym i co z kotem zrobić siooo na ulicę.Kotka zdrowa,odpchlona,odrobaczona ,będzie sterylizowana

Obrazek

RUDY-od wtorku 25.11 na kociarni,Przyjechal ze schroniska.Zdrowy zadbany.Zapewne znudził się duzym i ot tak sobie oddalli go :evil:
Obrazek

DWA SREBERKA-dwa kocurki około 8 tyg .Przyjechały do nas 26.11 ze schroniska.Prawdopodobnie do schroniska trafiły z domu.Bardzo zadbane.
ObrazekObrazek
DWA ŚWIERZBIKI:)-koteczka bura z krawacikiem i kocurek czarny.Niestety mają świerzba .Traiły do nas ze schroniska 25.11.Na leczeniu
Obrazek
PUCHACZ VEL RYSIEK-kocurek z półdługa sierścią i okropna rana na łebku.Trafiła do jednej z lecznic sosnowieckich.Pańcia poprostu zaostawiła go jako reklamacje co to leczenia

ObrazekObrazek

DZIADZIUŚ-ciężarna kotka która okazala się niekastrowanym grubym kocurem.Kot bardzi duży bezzębny schorowany,Narazie w trakcie diagnozowania
Obrazek

BIAŁA-kotka wczoraj przyjechala ze schroniska(26.11)bezpośrednio na DT do ewy i Piotra;

KRÓWKA-koteczka około 1 roczna w łatki.Przyjechała na kociarnię 25.11 ze schroniska.W TRAKCIE LECZENIA

[size=18]ŚwiętaŚwięta kto ma serce i przygarnie kocięta[/size] :catmilk: :lol:

Komu przytulaczka, komu???? kto zabierze do domu ???????

" No, dzisiaj to ja przeżyłam swoje!!!!!!!!!!!!!
Nakarmiłam koty puszeczką i otworzyłam okno-poszły na spacerek. Wieszam sobie pranie na balkonie a tu jak Nesca nie zacznie miauczeć z parteru w domu...lecę na złamanie karku (może psu coś walnęło i krzywdzi moją pupilkę?) ...tak wiec lecę...a tu Nesca siedzi w saloniku i miauczy, patrzy na mnie i miauczy...pytam co się stało..a ta czarnula się odsuwa i pokazuje mi prezencik...taką śliczną (w jej opinii :twisted: ) myszke. Chciała abym sobie ją zagryzła ale podziękowałam ratując się ucieczką do korytarzyka a Nesca za mną "Zjedz, no zjedz pycha" Kochana koteczka stwierdziła, że źle się odżywiam (kto by jadł sałatki, owoce i kotlety :evil: ) :lol: Widząc, że nie jestem zainteresowana zżarła myszke pod stołem 8O .
O jejku znowu coś przywlekła :strach:[/quote] "

No widzisz Nesca38 moja Nesia to dziewczyna pracowita jest, widocznie nie chce za friko u was mieszać ;) , chciała sie odwdzięczyć i ona tobie sprawić obiadek :lol: Znam to , moja kotka też przynosi latem swoje zdobycze pod drzwi i czekam dopóki sie jej nie pochwali :) takie już są te nasze kociska. A Kamusia też taka wdzięczna jest , czy raczej nie obdarza was swoimi zdobyczami?

Byłoby super gdybym dostała zdjęcia moich dziewczyn na pw, może macie jakieś :) strasznie jestem ciekawa jak one teraz wyglądają :wink:

Zobacz co moja kotka lubi robić zimą na dworze:
Obrazek Obrazek
A potem w ciepłym domku moja Kleo robi tak:
Obrazek Obrazek

Taki z niej zmarzluch że nochol zawsze do grzejnika ma przytulony i łapy też, albo cwana położy się na parapecie na firance oczywiście :roll: , zaraz przy oknie jest kanapa to połozy się w luce między parapetem a kanapą i tam jej ciepełko dmucha że hej :D widocznie odziedziczyła to po swojej pani bo ze mnie też straszny zmarzluch jest :lol:
Obrazek
viewtopic.php?f=1&t=116684&start=45
http://nadziejanadom.org/
Ludwiczek[']; Kinia[']; Balbinka[']; Kleo ['] - mój kochany miś

Kleo

Od: Sob sty 12, 2008 15:50

[poprzednia][następna]