Bonzo [']/Maciek,Kostek,Balbi - koniec tymczasowania ;)

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon lis 02, 2009 20:16 Re: Bonzo [']/Maciek,Kostek,Balbi - 2dzieci+3koty=7cudów świata

Yano śpi :D

Wygląda to jakby go co najmniej pantera dziabnęła, a to było tylko maleńkie kocię. Ale fakt babrało się brzydko...

Dodam że śpi obstawiony trójką kotów i dwójką dzieci. Tzn dzieci oglądają bajkę, ale w pozycji obstawy :D
A jak myślicie kto się najbardziej przytula? :twisted:
Bonziaku zawsze będziemy Cię pamiętać [']
7 cudów świata lub plag egipskich w zależności od dnia ;) czyli dwaj Książęta i Księżniczka

desi

Od: Wto gru 11, 2007 12:52

Post » Pon lis 02, 2009 22:17 Re: Bonzo [']/Maciek,Kostek,Balbi - 2dzieci+3koty=7cudów świata

Bajaderka vel Zołza :D
Obrazek
Naszym kotom się przelewa - darowiznę na konto!
Fundacja Kocia Dolina Lukas Bank SA /O. Toruń
47 1940 1076 3018 9272 0000 0000

Igulec

Od: Wto mar 28, 2006 21:15

Post » Wto lis 03, 2009 17:35 Re: Bonzo [']/Maciek,Kostek,Balbi - 2dzieci+3koty=7cudów świata

Bajadera jest najfajniejsza :D
nie znam jej a juz ja kocham :)

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Wto lis 03, 2009 17:47 Re: Bonzo [']/Maciek,Kostek,Balbi - 2dzieci+3koty=7cudów świata

Etka pisze:Bajadera jest najfajniejsza :D

Tak jakbyś miała pół świata do przebycia, żeby ją poznać, nie? ;P

Tylko daj znać 5 minut wcześniej, to chociaż woda ciepła będzie w czajniku. ;)

Yano

Od: Sob gru 15, 2007 16:12

Post » Czw lis 05, 2009 9:13 Re: Bonzo [']/Maciek,Kostek,Balbi - 2dzieci+3koty=7cudów świata

Wczoraj Bąbalina wlazła mi na kolana, ułożyła się i zasnęła. Wiecie wg mnie, Zołza jedna czuła, że właśnie miałam zamiar wstać :lol:
Widząc to Kostek, leżący obok tak się zdenerwował zawłaszczeniem kolan, że sam też wlazł i się ułożył. Obok Bajaderki. Co mu będzie jakaś inna baba jego własną babę zajmować :twisted:
To był pierwszy raz, kiedy Kostecki na kolana władował się bez żadnej zachęty, poklepywania itp, ułożył się na nich i zasnął. No, w półśnie był rozmruczanym.
Na dowód wieczorem wrzucę fotę.

Maciunio poczuł się odrzucony, obraził się i poszedł położyć się koło Tubisia :D
7 cudów świata lub plag egipskich w zależności od dnia ;) czyli dwaj Książęta i Księżniczka

desi

Post » Czw lis 05, 2009 16:03 Re: Bonzo [']/Maciek,Kostek,Balbi - 2dzieci+3koty=7cudów świata

Yano pisze:
Etka pisze:Bajadera jest najfajniejsza :D

Tak jakbyś miała pół świata do przebycia, żeby ją poznać, nie? ;P

Tylko daj znać 5 minut wcześniej, to chociaż woda ciepła będzie w czajniku. ;)

oj kiedys sie wprosze na herbatke :wink:
i strzezcie sie bym Bąboliny nie ukradła :mrgreen:

Etka

Post » Pt lis 06, 2009 20:19 Re: Bonzo [']/Maciek,Kostek,Balbi - 2dzieci+3koty=7cudów świata

Starość nie radość, jak to mówią. Latka lecą, a próchno się sypie. Ostatnio posypało się ze mnie podczas ładowania 20 litrowej butli z wodą na dystrybutor. Kręgosłub zrobił kwik i mnię zgięło. Na szczęście nic poważnego, bo tylko "zespół przeciążeniowy kręgosłupa" ale skutecznie mi przypomina o tym, że tam z tyłu pośrodku jednak jest kręgosłup. ;)
Tak więc paracetamol, ketoprofen i mydocalm jakoś mnie utrzymują w pozycji wyprostowanej. Ale koty wiedzą swoje i tak oferują swoją pomoc:

Obrazek

Bajadera ogólnie domaga się wpuszczania jej na kark jak tylko postawię pierwsze kroki w domu. Dziś (z kotem wygodnie leżącym wzdłuż kręgosłupa) postanowiłem jednak udać się w pozycji zgięto-koślawej na łóżko i poczekać, aż koterapia zadziała. Po chwili do koterapii dołączył Kostek. Efekt widać na zdjęciu. :ok:

Koterapia została uznana za skończoną, jak desi poszła do kuchni. :twisted:

Yano

Od: Sob gru 15, 2007 16:12

Post » Sob lis 07, 2009 18:05 Re: Bonzo [']/Maciek,Kostek,Balbi - 2dzieci+3koty=7cudów świata

Ja nie będę gorsza - moja obiecana fota :D

Obrazek

Maciunio twardo obrażony - nie będzie dzielił kolan z innymi kotami, nie może mieć na wyłączność, to nie, pójdzie spać na fotel :twisted:

desi

Post » Pon lis 09, 2009 13:54 Re: Bonzo [']/Maciek,Kostek,Balbi - 2dzieci+3koty=7cudów świata

Nie mogę wyjść z podziwu jaka przemiana zaszła w Kosteckim. On jak do nas przyjechał był taki "i chcę i bojęsię", albo "to ja może poczekam". Sam za bardzo pieszczot się nie dopominał, sypiał w nogach łóżka albo na fotelu i mimo swojego miaukolenia jak mu się na kanapę nie chciało wskoczyć taki raczej był obok trochę. Oczywiście gdy go się zaczynało głaskać lub drapać to był koniec, nie miało się szans odejść, ale sam z inicjatywą wychodził rzadko.
Aż tu po tej fotce mojej nakolanowej jakby coś się w nim odblokowało. Zrobił się upierdliwo-miziasty. Madzia moja szczękę zbierała z podłogi gdy siedząc w sobotę u mnie w kuchni i popijając herbatkę nagle zorientowała się, że na kolanach siedzi jej Kostek i domaga się pilnego głaskania JUŻ :D

Wiecie jakie teraz jest ukochane miejsce Kosteckiego do spania? U mnie we włosach. Kładzie mi się koło twarzy, wtula we włosy i zasypia. Gorzej jeśli przed zaśnięciem postanawia wyczyścić językiem swoją "poduszkę" :twisted: Dziś znowu spóźniłam się do pracy bo musiałam głowę umyć :twisted:

Poza tym ma w sobie małego kociaka - uwielbia ganianie za zabawkami, uwielbia dzikie galopady i tylko wkurza się jak mu Maciek na parapet zwiewa, bo po ostatnich problemach już wskakiwać wyżej niż kanapa nie próbuje ;)

A Bąbalina jak to Bąbalina - nadal uważa się za panią na włościach i spędza długie (za długie :twisted: ) chwile na ramieniu u Yano.

A Maciunio moje słoneczko gania trochę z jednym kotem, trochę z drugim a potem przychodzi się przytulić. Bardzo mu się podoba nowe miejsce do spania Kosteckiego, wreszcie w nogach łóżka ma spokój :D

desi

Post » Nie lis 22, 2009 19:34 Re: Bonzo [']/Maciek,Kostek,Balbi - 2dzieci+3koty=7cudów świata

Bu nikt nas nie odwiedza, foch normalnie!
A tu takie wieści! :P

Byliśmy w sobotę na wystawie kotów w Poznaniu. I ja wiedziałam, WIEDZIAŁAM, że to się tak skończy! Mamy nowego domownika...

Maine Coona? (ach, ach marzenie!)
Nie!
Brytka?
Nie!
Persa?
Nie!
Siba? (ach, ach marzenie nr 2)
Nie!
Norwega? (ach, ach marzenie nr 3)
Nie!

Otóż od soboty mieszka z nami niejaka Panna Liścianka. Modliszka.
Tak.
Michu ją zaadoptował :twisted:
Jak tylko zobaczyłam pana Jacka (opiekuna poznańskiej motylarni w Nowym Zoo) wiedziałam, że to się tak skończy. Michu olał koty zupełnie i całą wystawę spędził przy stoisku z robalami, dziko szczęśliwy że trafił na pokrewną duszę :mrgreen:
I teraz mamy Pannę Liściankę w litrowym słoiku z gałązką i larwami much. Za 3 miesiące będzie nam potrzebny słój trzylitrowy bo cholera urośnie do ok 10-15cm. Na razie ma niecałe 5cm.

Stan zwierzątek na dzień 22.11.2009
Maciunio - kot
Kostuś - kot
Balbinka - kot
Lechu - chomik dżungarski
Jarosław - chomik dżungarski
Ryby: bocja, glonojad, gupiki, molinezje
Panna Liścianka - modliszka
Michu - dziecko
Tubiś - dziecko
:twisted:

Nie będę pisać co u kotów i jak wystawa bo jestem osłabiona dyskusją w sklepie wędkarskim odnośnie zamówienia na larwy Pinki i ich specjalistyczne przechowywanie w lodówce :twisted:

Ps: W empiku jest książka "Dlaczego mężczyźni kochają zołzy". Postanowiłam ją przeczytać i zrozumieć co mój tż widzi w Bąbalinie :P

desi

Post » Nie lis 22, 2009 20:20 Re: Bonzo [']/Maciek,Kostek,Balbi + Nowy domownik!!!

nie no ja nie wiem co Ty tak tę Bąboline oczerniasz :P
Przecież to sama słodycz :D

gratuluje "robala" mam nadzieje ze moje dziecko jednak kotki bedzie znosic :twisted:

Etka

Post » Nie lis 22, 2009 21:16 Re: Bonzo [']/Maciek,Kostek,Balbi + Nowy domownik!!!

Po pierwsze - dziękujemy serdecznie za gościnę 11 listopada :D
Przykro nam, że rozczarowaliśmy Młodych i nie przywieźliśmy ze sobą Figaro vel Traktorka. Za to nie rozczarowaliśmy tym samym faktem Dużych :D

Byliśmy ciekawi, jak zareagują na nas koty - w końcu wszystkie wyszły z naszego domu :D
Maciek w absolutną niepamięć puścił przeszłość, panleukopenię, walkę o jego życie i to, że nie raz był mokry od moich łez - olał nas zupełnie, wręcz uważała nas za intruzów w jego domu :D I dobrze, w końcu jego dom, co nie?
Bąbalinka na początku niby to chciała się chować, ale w końcu łaskawie dała się pogłaskać.
A Kostecki najpierw próbował zwiać do łazienki, ale desi mu skutecznie zabroniła, potem nas z pewnej odległości poobserwował i doszedł do wniosku, że chyba my to my, albo tacy podobni, ale na pewno nie groźni.

Po drugie - gratuluję... - kurczę, jakiś czas temu gratulowaliśmy dokocenia, a teraz?
Obrazek
Naszym kotom się przelewa - darowiznę na konto!
Fundacja Kocia Dolina Lukas Bank SA /O. Toruń
47 1940 1076 3018 9272 0000 0000

Igulec

Od: Wto mar 28, 2006 21:15

Post » Nie lis 22, 2009 22:12 Re: Bonzo [']/Maciek,Kostek,Balbi + Nowy domownik!!!

Humor mi się poprawia, gdy do Was zaglądam :D

MaybeXX

Od: Pon sie 13, 2007 17:18

Post » Pon lis 23, 2009 10:21 Re: Bonzo [']/Maciek,Kostek,Balbi + Nowy domownik!!!

Wy się śmiejecie a mi wcale do śmiechu nie jest. Sezon wędkarski się skończył, skąd ja mam te ^$%%$%# larwy wytrzasnąć?

Wolałam już wija chyba... acz muszę przyznać iż wolę modliszkę od karaczana syczącego :mrgreen:

Tak sobie liczę po cichu - jeszcze jakieś 10 lat wytrwałości i będzie można młodego na studia daleko od domu wysłać...

Koty jeszcze nie zanotowały że mamy nowego domownika. Całe szczęście :D

desi

Post » Śro lut 10, 2010 13:25 Re: Bonzo [']/Maciek,Kostek,Balbi + Nowy domownik!!!

Aaaaa helphelp!

Zadzwonił Pan. Bardzo miły Pan. Chce Bąbaline zaadoptować. Mieszka pod poznaniem, już jednego kota mają. Aaaaaaaaa!!!

Ja ją wiecie, tak średnio kocham. Tzn fajna jest, ale traktuje mnie jako niezawodny podajnik karmy :P Reszta jak pieszczoty itp należą jej się od starszych facetów w domu. Tubiś też jest olewany, Księżniczka na tak młodych nie leci :P

O matkopolko. Nadeszła chwila decyzji, odwlekanej na bylenigdy. A Pan brzmiał bardzo, bardzo sensownie w słuchawce. Obiecałam że pogadam z facetami i oddzwonię wieczorem.

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!

Ps: pozostałe towarzystwo miewa się super, poza dzieciakami które na zmianę od grudnia chorują :/
Ps2. - Jakiego kota panu polecić jakby jednak okazało się że Zołza nie?

desi

[poprzednia][następna]