SPIS KARM dla Kota

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 04, 2008 20:53

Moja Mycha zajada najchetniej
Delikatne Filety Miamor-z tuńczykiem i krewetkami to najulubieńsze (mokre kupuje w niemieckim sklepie trzeba kupić więcej ale jest dużo taniej niż w polskich)
jadła też taką Schmusy Fisch ale nie byłam z niej zadowolona (miała dużo mięsa i ładnie pachniała ale coś mi nie leżało w niej) Lubi też czasem paszteciki hilsa i miamora.
Z suchych to jej mieszam rożne ostatnio Wildlife Premium Cat Food i Versele Laga Lara Cat Fitness Poultry a do tego RC.
jak była mała uwielbiała Oliver's Cat Kitten kupiłam 5 kg i wyszło tanio bo była promocja - została mi po sterylce więc dostała ją inna kocia malutka.

Natomiast uwielbia smakołyki Sanabelle Thanks-Snack przysmak do rozpieszczania :)

Natomiast chętnie wyjadałaby mi z talerza bo ja mam na pewno smaczniejsze :twisted:
czasem dostaje domowe ale zje odrobinkę i jakoś jej nie idzie a próbowałam już różnie no cóż bywa
surowego nie tyka wcale
Alicja

PS: najbardziej lubi kotlety schabowe z czosnkiem - kradnie z talerza :twisted:

alus1

Od: Śro wrz 03, 2008 16:26

Post » Wto wrz 09, 2008 14:37

witam :-))) mam 5-miesięcznego kocurka i szukam odpwiedniej suchej karmy niby je wszystko co mu dam (mam nadzieje, ze nie zacznie być wybredny :-)) ). teraz je RC, a co sądzicie o PROFILUM?? może była o nim mowa, ale jakoś nie doczytałam :/ niby nie ma sztucznych aromatów i barwników, jest z kurczakiem lub łosiem... i cenowo lepsza... prosze o opinie :D
Obrazek

vanilka

Od: Śro kwi 23, 2008 23:50

Post » Wto wrz 09, 2008 14:50

vanilka pisze:witam :-))) mam 5-miesięcznego kocurka i szukam odpwiedniej suchej karmy niby je wszystko co mu dam (mam nadzieje, ze nie zacznie być wybredny :-)) ). teraz je RC, a co sądzicie o PROFILUM?? może była o nim mowa, ale jakoś nie doczytałam :/ niby nie ma sztucznych aromatów i barwników, jest z kurczakiem lub łosiem... i cenowo lepsza... prosze o opinie :D

witaj nie znam tej karmy ale w składzie nie podali procentu zawartości mięsa w karmie:(
moja Mynia jadła jak widzisz wyżej duńską karmę Oliver's Cat Kitten i miała doskonała sierść i energię.
Jedno mogę doradzić nie kupuj jej dużo bo niedługo kastracja pewnie Cie czeka a po kastracji trzeba przejść na inna karmę.
Pozdrawiam
Alicja

alus1

Post » Śro wrz 10, 2008 11:11

co do zmiany karmy na specjalną dla kastratów nie jestem przekonana, chyba że zauważe nagły przyrost wagi... narazie jest dłuuuuugi i chuuuuudy... no chyba że to chodzi o jeszcze coś a nie tylko kwestie wagowe :-))
Obrazek

vanilka

Post » Śro wrz 10, 2008 11:18

vanilka pisze:co do zmiany karmy na specjalną dla kastratów nie jestem przekonana, chyba że zauważe nagły przyrost wagi... narazie jest dłuuuuugi i chuuuuudy... no chyba że to chodzi o jeszcze coś a nie tylko kwestie wagowe :-))

Wiesz nie mówię że całkowicie dla kastratów ale na jakąś lżejszą bo dla kociaków jest bardziej kaloryczna.
Swojej dosypuję do mieszanki karmę dla kastratów tak profilaktycznie jako dodatek tak mi doradziła moja weterynarz.
Alicja

PS ale słodki brzdąc z niego:)

alus1

Post » Śro wrz 10, 2008 11:25

super pomysł z tym mieszaniem jedzenia... :-) myślę że jeszcze miesiąc i będzie trzeba ciachać (już ma gwałcicielskie zapędy, hehe). a co do karm... jest za duży wybór i nie wiadomo co jest lepsze :D
Obrazek

vanilka

Post » Śro wrz 10, 2008 11:35

vanilka pisze:super pomysł z tym mieszaniem jedzenia... :-) myślę że jeszcze miesiąc i będzie trzeba ciachać (już ma gwałcicielskie zapędy, hehe). a co do karm... jest za duży wybór i nie wiadomo co jest lepsze :D

NO tak trzeba się zdać na intuicję
Ja staram się dowiedzieć coś więcej o składzie nie tylko chodzi o białlka i minerały ale o to ile jest w niej mięsa bo po co płacić ciężkie pieniądze za karmę która ma skład jak whiskas czy kk

alus1

Post » Śro wrz 10, 2008 11:43

no wlasnie tez sprawadzam procentową zawartosć mięsa a w profilum nie ma nic o skladzie... aż dziwne...dlatego chciałam zasięgnąć opinii :-))
Obrazek

vanilka

Post » Czw wrz 11, 2008 8:15

alus1 pisze:Moja Mycha zajada najchetniej
Delikatne Filety Miamor-z tuńczykiem i krewetkami to najulubieńsze (mokre kupuje w niemieckim sklepie trzeba kupić więcej ale jest dużo taniej niż w polskich)
jadła też taką Schmusy Fisch ale nie byłam z niej zadowolona (miała dużo mięsa i ładnie pachniała ale coś mi nie leżało w niej) Lubi też czasem paszteciki hilsa i miamora.

Ja kupuje tez Miamora i Schmussy
moja kicia uwielbia schmussy sardynki w galaretce
normalnie całe duże kawałki sardynek ta pucha jest super !!!

a kupuje na www.marketzoologiczny.pl cena jest niższa niz w tym niemieckim sklepie ponieważ oni są bezposrednim importerem, natomiast inne polskie sklepy biorą od posredników i dlatego mają drożej

acha, można sobie wybierać dowolne smaki i nie trzeba kupować zgrzewki jednego smaku tak jak w tym niemieckim sklepie

No i stosujemy zasade "Kupując w polsce, dajesz pracę polakom a nie niemcom :-)"

alus1 pisze:Natomiast uwielbia smakołyki Sanabelle Thanks-Snack przysmak do rozpieszczania :)

Czy mówisz o tych ???

http://marketzoologiczny.pl/sklep/advan ... abelle+20g

są super, moja kicia tez szaleją za nimi
-------------------------------------------------------
kici, kici, kici.............miauuuuuuuuuuuuuuu

laryska1975

Od: Pt sie 15, 2008 8:05

Post » Czw wrz 11, 2008 8:39

vanilka pisze:no wlasnie tez sprawadzam procentową zawartosć mięsa a w profilum nie ma nic o skladzie... aż dziwne...dlatego chciałam zasięgnąć opinii :-))

jak miałam Profillum to wydaje mi się, że gdzieś znalazłam na boku opakowania, że ma ok. 20 % mięsa
Obrazek ObrazekObrazek Obrazek Obrazek

makrejsza

Od: Czw lis 22, 2007 20:41

Post » Czw wrz 11, 2008 8:42

laryska1975 pisze:Ja kupuje tez Miamora i Schmussy
moja kicia uwielbia schmussy sardynki w galaretce
normalnie całe duże kawałki sardynek ta pucha jest super !!!

a kupuje na www.marketzoologiczny.pl cena jest niższa niz w tym niemieckim sklepie ponieważ oni są bezposrednim importerem, natomiast inne polskie sklepy biorą od posredników i dlatego mają drożej

acha, można sobie wybierać dowolne smaki i nie trzeba kupować zgrzewki jednego smaku tak jak w tym niemieckim sklepie

No i stosujemy zasade "Kupując w polsce, dajesz pracę polakom a nie niemcom :-)"

alus1 pisze:Natomiast uwielbia smakołyki Sanabelle Thanks-Snack przysmak do rozpieszczania :)

Czy mówisz o tych ???

http://marketzoologiczny.pl/sklep/advan ... abelle+20g

są super, moja kicia tez szaleją za nimi

Tak dokładnie te smakołyki :) uwielbia je zresztą lubi też na kłaczki whiskasowe-no wszystko co poza michą może być lepsze :wink:
Wiesz ja częśc zakupów robię w animalii - bo w Warszawie i najwygodniej bo przywiozą do mnie - ale tu to suche, smakołyki, żwirki

Natomiast mokre w zooplusie bo najczęściej miamor a tam jest zdecydowanie tańsze (no owszem schmussy jest taniej w tym który wskazałaś ale miamor droższy)

alus1

Post » Czw wrz 11, 2008 9:15

Nie mam czasu przeczytać całego wątku więc mam pytanie. Ja karmię swoje koty karmą o nazwie Anden grange. To jest link do opisu:
http://www.zoo-dragon.pl/index.php?cat_id=134
Czy ktoś z was ma jakieś doświadczenia z tą karmą? Moje dostają fioletową i różową, która ma zabezpieczać układ moczowy i rozpuszczać kule włosowe. Na kule pomagają, rzeczywiście moje koty nigdy nie wymiotowały, ale czy na układ moczowy tego nie jestem pewna. Jedna kotka, która skończy niedługo dopiero 2 lata od ponad pół roku ma problem z surwitami. Po wyleczeniu i po diecie wróciłam do dawnej karmy i chyba problem powraca. Czy to wina karmy czy kota. Przeszła ciężki katar koci we wczesnym dzieciństwie więc może ma slabsze zdrowie po porostu. Wet mówi, że chyba karma do niczego. Ale druga kotka jest zdrowa.
Obrazek

Migota

Od: Sob mar 29, 2008 20:57

Post » Pt wrz 12, 2008 21:35

alus1 pisze:Natomiast mokre w zooplusie bo najczęściej miamor a tam jest zdecydowanie tańsze (no owszem schmussy jest taniej w tym który wskazałaś ale miamor droższy)

Wiesz co, porównywałam ceny miamora i na www.marketzoologiczny.pl miamor jest tańszy niz na zooplusie, moze ja coś zle licze?
Gubię sie przy tym przeliczaniu z tych zgrzewek
-------------------------------------------------------
kici, kici, kici.............miauuuuuuuuuuuuuuu

laryska1975

Od: Pt sie 15, 2008 8:05

Post » Pt wrz 12, 2008 21:41

laryska1975 pisze:
alus1 pisze:Natomiast mokre w zooplusie bo najczęściej miamor a tam jest zdecydowanie tańsze (no owszem schmussy jest taniej w tym który wskazałaś ale miamor droższy)

Wiesz co, porównywałam ceny miamora i na www.marketzoologiczny.pl miamor jest tańszy niz na zooplusie, moze ja coś zle licze?
Gubię sie przy tym przeliczaniu z tych zgrzewek

Masz racje (w nawiasach są ceny za 100gram) tak 2 grosze na puszce tle że dostałam rabat 10% w zooplusie dlatego na razie tam kupię, poza tym są mi winni 6 puszek bo zabrakło i obiecali dosłać i tym razem zostanę u nich ale popatrzę sobie na ten drugi sklep bo nawet ciekawe ceny :lol: :)

alus1

Post » Śro wrz 17, 2008 10:51

A jakie macie przekonanie do Brocconis Cat Animondy?

Cena zbliżona do Whiskasa i KK, szczególnie w internecie. Na stronie Animondy podana jest zawartość mięsa w okolicach od 10% do 20%. Zawsze lepsze to niż te fastfoody. Natomiast parokrotnie czytałam komentarze kupujących, którzy twierdzą, że w puszce jest "około 4%" mięsa. Nie wiem co o tym myśleć, bo puchy nigdy nie miałam w rękach i nie miałam możliwości czytania składu.

Ktoś się z tym jedzeniem już spotkał i może mnie oświecić? :wink:

bloo

Od: Pon cze 02, 2008 18:01

[poprzednia][następna]