Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Aleba pisze:Moim zdaniem równie dobre, a znacznie tańsze jest mleko Klara.
Chociaż to whiskasowe też podawałam kociakom ku ich zadowoleniu.
Tu jest porównanie kilku rodzajów mlek: http://artykuly.animalia.pl/artykuly.php?id=46
Karolka pisze:Wybrałam się do wetki z zamiarem zmienienia Nuśce karmy na coś lepszego i tańszego niż RC. Miałam szczere chęci kupić od razu kilogram Acany... ale już była końcówka i kupiłam ostatnir 30 dkg. I całe szczęście. Nuśka chrupnęła 2 razy i reszta w misce leży... sama podjadam.![]()
Wcześniej już robiłam eksperymenty z orijenem, ale nie wchodzi. Czym ja mam tego ogona karmić
Ostatnio puściła pięknego pawia Hillsem![]()
Tig_ra, może poratujesz tym Felidae, jak dostaniesz paczuszkę? Może to mój ogon zasmakuje...
Karolka pisze:A się dowiedziałam o Hill'sie.Dzisiaj od mojej wetki.
Mówię, ze dawałam Hills'a. Ooo wetka pokręciła nosem i mówi, ze Hill's to kiepska karma. Mięsa owszem ma więcej niż RC, ale składniki mineralne, witaminy itp. w bardzo niskim stopniu się przyswajają. Poza tym Hill's nie ma odkłaczacza i się koty momentalnie zatykają.
Wetka mówi, że hodowcy, którzy przestawiaja koty na Hill'sa skarżą się, że sierść marnieje, koty się zakłaczają.![]()
Mówiła, że mimo, ze RC ma mniej mięsa, to jednak składniki mineralne, witaminy się lepiej przyswajają. Chwaliła też Orijena, mówi, ze doskonała karma, bardzo wartosciowa, ale niestety rzadko któremu kotu smakuje![]()
Co Ty na to Tig_ra?
pierwiastki śladowe (w tym chelatowane pierwiastki śladowe)
izaA pisze:No dobra, to weźmy na warsztat PROformance, karma amerykańska, według producenta super premium...ze strony importera - karma normalna nie light...dodam tylko, że w moim sklepiku od dość dawna w bardzo przyzwoitej cenie.Adult Cat: (33,5% białka, 20,5% tłuszczu)
Dla dorosłych kotów o normalnej aktywności. Kompletna i zbilansowana karma. Wysokiej jakości mięso kurcząt, jajka i naturalny aromat - to smak, który Twój kot pokocha. Niski poziom magnezu oraz odpowiednie PH aby uniknąć problemów z układem moczowym. Dodatek luteiny i tauryny zapewnia dobry wzrok i zdrowe serce!
Omega-Pro® Skin & Coat Conditioning System
Digesti-ProTM Intestinal Health System
Oxi-ProTM Natural Immune System Boost
Vita-Pro® Vitamin Delivery System
Składniki: mączka z kurczaka, kukurydza i mączka kukurydziana, tłuszcz z kurczaka (konserwowany mieszanina tokoferoli i ekstraktem z rozmarynu), wysłodki buraczane, gluten kukurydziany, naturalny aromat z kurczaka, mączka rybna, siemię lniane, suszone jajka, drożdże piwne, węglan wapniowy, fosforan wapniowy, chlorek potasu, sól, lecytyna, olejek rozmarynowy, olej canola, ekstrakt z korzeni cykorii, ekstrakt rozmarynowy, yucca Schidigera, luteina, l- karnityna, metionina, lizyna, tauryna, lecytyna, sól, naturalne źródła witaminy E, witaminy, makro i mikroelementy
Analiza: Białko=33,5%, Tłuszcz=20,5%, Błonnik=1,7%, Wilgotno�ć=8%, Popiół=6%, Wapń=1,1%, Fosfor=0,9%, Sód=0,3%, Magnez=0,095%, Witamina A=14000 IU/kg, Witamina D3=1300 IU/kg, Witamina E=300 IU/kg, Mied�= 25mg/kg (siarczan miedzi), Cynk=180mg/kg, Kwas askrobinowy=30mg/kg, L-karnityna=25mg/kg, Tauryna=0,15%
Mruczanka pisze:O kurcze.
To ja już nie wiem co o tym myśleć![]()
Zamówiłam Hillsa, bo kocie bardzo smakuje, a jej podchodzi niewiele karm...
Royal owszem tez lubi, ale nie będę przecież kupować karmy która ma 15 % mięsa tylko przez to że podobno minerał się lepiej wchłaniają...
A Misia po Hillsie ma CUDOWNĄ sierść, jeszcze nigdy takiej nie miała... I zero zakłaczeń (dostaje Hillls Indoor)...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue i 84 gości