Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Pedro pisze:Dlaczego te UREA takie duże? Jak wygląda morfologia?
mika_xx pisze:no niestety wynik badania wykazal widoczna ogniskowa martwice kesowa, niewielkie zwloknienia, brak mostkowania (kij wie co znaczy brak motskowania).
W kazdym razie, dostalam antybiotyk i steryd w tabletkach,bedzie dostawac ok 10 dni, potem ide na wizyte z nia, pewnie pewnie bedzie kilka dni przerwy od tego i znowu antybiotyki.
Generalnie jak zaczyna blednac to wiadomo o co chodzi i ze musi dostac antybiotyk:/
Nie wiadomo ile zycia jej wiec zostalo..ale dzis juz czuje sie dobrze.
moge jej podawac essentiale forte ale pomagac bedzie wiadomo, tylko na te czesc watroby ktora jeszcze dziala eh
mika_xx pisze:Prosze o informacje jak dziala LEk Ornipural? moze warto to tez mojej podac:/ i ten ZENTONIL tez chyba by sie przydal?
i mam kupic essentiale forte , czy to chodzi o to http://allegro.pl/essentiale-forte-50-k ... 51516.html ?
Beata pisze:mika_xx pisze:Prosze o informacje jak dziala LEk Ornipural? moze warto to tez mojej podac:/ i ten ZENTONIL tez chyba by sie przydal?
i mam kupic essentiale forte , czy to chodzi o to http://allegro.pl/essentiale-forte-50-k ... 51516.html ?
mnie tlumaczyla moja zaufana wetkaze te wszystkie leki na watrobe dzialaja na rozne rzeczy i inaczej generalnie, i dlatego warto je zmieniac, czyli np Essentiale Forte (jest chyba tanszy zamiennik, podpytaj w aptece) przez miesiac, potem Zentonil, potel Ornipural
Ornipural jest w ogole super dla kotow ale slabo dostepny w Polsce niestety
OKI pisze:Broszka, gadałam o tym z wetami od samego początku. Niestety wszystko się rozbija o... chorą wątrobęKażdy dodatkowy lek jest oglądany pod światło i konsultowany, peritol na razie odpadł.
Tak jak inne wspomagacze apetytuZobaczymy, co we wtorek powie wet konsultujący.
Teoretycznie steryd, który dostaje Foster, powinien mu bardzo poprawiać apetyt. Powinien też powodować tycie i przybieranie na masie. I guzik.
Co do zmieniania wspomagaczy, wygląda mi na to, że Foster musi być cały czas na Ornipuralu. Odstawienie spowodowało załamanie. Niestety nie zauważyłam tego od razu, ze względu na różne dodatkowe, niewątrobowe historie, które się działy w tym samym czasie
Broszka pisze:Mój wet uważa że głodówka jest dla wątrobowca bardziej niebezpieczna niż podanie peritolu. U nas zwykle wystarcza podanie jednokrotne, czasem dwa-trzy razy i Broszka ładnie zaskakuje z jedzeniem na jakiś czas.
Sterydu u Broszki nie stosujemy, ale podajemy czasem innej kotce i rzeczywście dostaje po nim wilczego apetytu.
Użytkownicy przeglądający ten dział: włóczka i 850 gości