FA: Amelka i jej maluszki już w swoim domkach :) :)!!!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 18, 2006 21:49

O matko taki pech!!!!! :crying: :crying: :crying:

Ale mieszkać przed komputerem się nie da :cry:

Poza tym kurczę na pw można było dac znać mnie komp ryczy jak dostaję maila a jak dostaję pw dostaję info na maila więc bym odebrała
ALE PECH!!!!

ja w poniedziałek będe molestować kumpla nadal (mam nadzieję że już będzie w pracy) i zobaczymy co się da wymyśleć a może kiedyś ta koleżanka anilli będzie znów gdzieś w tych rejonach kręcić ? :?:

Madzialenka

Od: Wto sty 03, 2006 15:34

Post » Sob lut 18, 2006 22:03

Madzialenka pisze:O matko taki pech!!!!! :crying: :crying: :crying:

Ale mieszkać przed komputerem się nie da :cry:

Poza tym kurczę na pw można było dac znać mnie komp ryczy jak dostaję maila a jak dostaję pw dostaję info na maila więc bym odebrała
ALE PECH!!!!

ja w poniedziałek będe molestować kumpla nadal (mam nadzieję że już będzie w pracy) i zobaczymy co się da wymyśleć a może kiedyś ta koleżanka anilli będzie znów gdzieś w tych rejonach kręcić ? :?:

Podobno tak i prosiłam, żeby o nas pamiętały 8)

Tika

Od: Pon sie 02, 2004 9:04

Post » Sob lut 18, 2006 22:13

ja też dałam znac anilli na pw żeby pamiętała i zaraz wyślę jej mój nr komóry (hehehe nie pamiętam go musze sprawdzić - rzadko do siebie dzwonię :wink: )

aaaa ale mam pecha .....!!!!!!!!!!!!!!!

Madzialenka

Post » Sob lut 18, 2006 22:23

"upubliczniłam" czasowo swoje namiary w razie "w" ciekawe czy się wyświetlą ?

Madzialenka

Post » Sob lut 18, 2006 23:41

pamiętamy ;)
ObrazekZuzia

anilla

Od: Śro cze 01, 2005 21:59

Post » Nie lut 19, 2006 11:34

wstąiła we mnie nowa nadzieja moze za tydzień Amelia już będzie moja namacalnie że tak powiem :dance2:

Madzialenka

Post » Pon lut 20, 2006 9:41

Madzialenka pisze:wstąiła we mnie nowa nadzieja moze za tydzień Amelia już będzie moja namacalnie że tak powiem :dance2:

:D Mooooocno trzymam kciuki za powodzenie :ok: :ok:!
Niech się w końcu ten transport znajdzie!!!

Tika

Post » Pon lut 20, 2006 10:02

Madzialenka pisze:wstąiła we mnie nowa nadzieja moze za tydzień Amelia już będzie moja namacalnie że tak powiem :dance2:

No i dobrze by było :D Amelucha to urodzony szeryf i mi koty ustawia :D .
Ja nie wiem skąd ona ma tyle siły. Była u mnie 6 -cio letnia siostrzenica i jak to dziecko robiła kotom rozrywki (szkoła, zawody sportowe, domki itd). Biegała cały dzien z nimi i wszystkie moje koty w końcu padły na pysk i zaszyły się w ciemne zakamarki. Na posterunku została tylko Amelia i ganiała cały czas. Myslałam że chociaż w nocy bedzie spala. Gdzie tam! Tez musiała sobie pobiegać trochę :D . Wszystko byłoby ok tylko że ona ma trasę przebiegającą przez mój brzuch :roll:
Albert, Fisia Haczyk, Tadeuszek

Catrina

Od: Pon kwi 18, 2005 11:53

Post » Pon lut 20, 2006 19:51

hej a gdzie teraz jest Amelątko bo się zgubiłam ... :oops: Catrina nadal u Ciebie?
I znowu próbujesz mnie straszyć jej nocnymi wybrykami typu udeptywanie żołądków - ja nie mam drzwi między niektórymi pomieszczeniami (bo po cholerę mi tyle mycia :wink: ) i odpada możliwość izolowania szalonej wariatki tak aby zmęczeni słusznym trudem codziennym mogli się wyspać (ja wstaję do pracy o bezbożnej godzinie wczesnoporannej)... :?

Dobrze że nie unika dzieci bo Filip moich siostrzeńców nie lubi zbytnio i jak są to się ewakuuje pod łóżko w sypialni rodziców - a co ciekawe dzieci od zawsze wychowane z kotami psami szczurami i innym zwierzem i kulturalnie się do zwierzaków odnoszą ... będą miały co ganiać hihihi

Madzialenka

Post » Wto lut 21, 2006 9:38

Madzialenka pisze:Dobrze że nie unika dzieci bo Filip moich siostrzeńców nie lubi zbytnio i jak są to się ewakuuje pod łóżko w sypialni rodziców - a co ciekawe dzieci od zawsze wychowane z kotami psami szczurami i innym zwierzem i kulturalnie się do zwierzaków odnoszą ... będą miały co ganiać hihihi

Moim zdaniem Amelia to kot rodzinny, ona się realizuje przy dzieciach :D Dorośli i inne koty to nie to samo co kreatywne dziecko, które dostarczy atrakcji i emocji :D . Pamiętam że jak była u Tiki to miała chwile refleksji i z lubością oddawała się mizianiu. Teraz olewa mnie kompletnie. Interesuje ją: latanie za kotami, latanie za zabawkami, jedzenie (lubi gotowanego kurczaka, tuńczyka i przepada wręcz za kocim mlekiem "Klara"), jak moje koty przychodzą na mizianie to ona tylko sobie z dalejka ogląda tych nudziarzy i zajmuje sie swoimi sprawami. Wydaje mi się że teraz rekompensuje sobie tygodnie zamknięcia z dzieciakami :D . Jest wielkim czyścioszkiem i wielkim szeryfem. Ciagle chodzi i kontroluje wszystko co się dzieje w domu. biada kotu, który cos zmaluje! Szeryf przybywa i karci. W tym domu hałas może robić wyłącznie Amelia :D
Zabierzcie mi ją już bo nie ręczę za me czułe serce :wink:

Catrina

Post » Wto lut 21, 2006 21:10

Tak Amelka jest u Catriny. Nie chciałyśmy, żeby po wyjeździe Naomi była sama w zamknięciu, a przy mojej charakternej Soyce nie mogłabym jej wypuścić na pokoje :(. U Catriny ma całą bandę kumpli, a poza tym po co ją ciągle stresować przenosinami??? Więc uznałyśmy, że tak będzie dla niej najlepiej :).
Właśnie dzwoniłam do Catriny - Madzialenka uważaj, bo ona Tobie Amelkę tuczy :evil: :roll:!!!!!
Trzeba ją szybko stamtąd zabrać :evil:!!

PROSIMY O PRZENIESIENIE WĄTKU NA KOTY - Amelka ma już domek :) i tylko cały czas szukamy transportu :(!!!!!

Tika

Post » Wto lut 21, 2006 21:30

no się mi przyznała smsowo :twisted: ja już mam jednego spaślaczka po co mi drugi?!
Co to za mleczko kocie? ja pierwsze o nim słyszę się przyznam bez bicia (czy ogólnie dostępne i jaki koszt?) ja Amelii za bardzo rozrywkowo karmić nie będe bo Filip z powodu SUK nie moze jeść wielu rzeczy i głównie pędzony jest Royalem urinary tudzież dostaje czasem tuńczyka(mało bo ma uczulenie na niego) i wątrobę kurczęcą surową bo ja kocha w tej postaci. Nie mam zamiaru wprowadzać między koty zazdrości żywieniowej ... nie rozpuśćcie mi jej za bardzo bo bedę miała kłopot!!

Madzialenka

Post » Wto lut 21, 2006 21:45

Specjalne z tauryną - nazywa się Klara. Jest w takich kartonikach jak śmietana chyba ok. 200 ml i kosztuje 1.49 - koty je baaaardzo lubią 8).
Niestety nie wszędzie jest. U nas można kupić w Piotrze i Pawle.

Tika

Post » Śro lut 22, 2006 11:29

popytam za tym mleczkiem i weta czy Filip choć troszkę może.

A tak w ogóle to już sroda i czekam na rewelacje transportowe. Nie powiem ze bardzo na nie liczę bo mój kupel lezy w szpitalu znaczy długo nie wylizie ....

Madzialenka

Post » Śro lut 22, 2006 11:34

Madzialenka pisze:Nie mam zamiaru wprowadzać między koty zazdrości żywieniowej ... nie rozpuśćcie mi jej za bardzo bo bedę miała kłopot!!

Amelka dobiera się do karmy leczniczej Alberta :evil: . To jest karma zakwaszająca mocz więc to nic dobrego! Oczywiście do tej karmy dobiera się też Tadzik. Oba koty wiedzą że źle robią z tym że na Tadzika wystarczy fuknąć i już zwiewa a do Amelii trzeba się specjalnie przejśc żeby zwiała z miejsca przestępstwa :? . Ona jest niesamowita i w ogole nie ma dla mnie czasu! Wczoraj wieczorem trochę mi poleżała na gazecie i się ładnie umyła, dała łepek do miziania i tyle. Rano nie ma czasu, bo musi ustawiać rezydentów :)

Catrina

[poprzednia][następna]