KOTY ZDROJOWE- Biedna Stara Misia :( (str.33)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 30, 2006 10:05

Boni, jak juz napisalam - ja sama nie kupuje w animalii. Joli zalezalo o tyle, ze ma tam znizkę na karmy lecznicze.
Poza tym karmy w duzych paczkach kupujemy gdzie znajdzie się cos w ciekawej ofecie cenowej.
Poniewaz ich podejscie do klienta mi sie nie podoba, wiem o ich poczatkach i niehlubnym wyczynie (nie wnikalam w szczegoły) - ja tam nie kupuje.
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Nie lis 05, 2006 15:10

Animalia jednak się postarala i przysłała zamówioną karmę Adult Cat z Nutry Platinum - przysłali 21 kilo chyba, tyle ze w paczuszkach po 300 gramów. Radość z tego taka, że jest tego dosyć sporo. Tylko niestety termin do spożycia grudzień 2006. Na szczęście przed wysyłką o tym napisali i zapytali czy Jola się zgadza. Pewnie i tak nie od razu po grudniu karma bedzie niejadalna, a poza tym teraz dziczki dostaja głównie ją więc karma zejdzie.

Wczoraj odwiedziłam Jolę ja. Zakupilam w carefourze rzeczy , o które Jola mnie prosiła - z pieniążków z allegro. Kupilam 10 paczek zwiru, puszki KK, makaron, surowe serca wolowe, nerki wolowe, serca drobiowe. Zapłaciłam 147,63 zł
na dowód rachunek (niestety wyszedl nie za bardzo wyraźnie) :
Obrazek Obrazek Obrazek

Odwiedziłam też koty z aparatem. Nie wszystkie były bardzo gościnne, żeby mnie podjąc.
Najpierw poszłam zobaczyc gdzie pomieszkuje Stara Misia : Obrazek

Misia przybiegła na wołanie Obrazek Obrazek

Zaraz obok jest mała noreczka Buruni Obrazek
Burunia wcale nie wyglada na biednego bezdomnego koteczka. Burunia zna wszystkie miejsca karmienia i biegala od miseczki do miseczki Obrazek Obrazek Obrazek

W drodze do kanałau przywitała nas Majeczka Obrazek
Trochę zniecierpliwiona, że tak wolno idziemy Obrazek
Ale chyba chodziło tylko o jedzenie, a nie żeby z nami pogadać :) Obrazek Obrazek

Niestety Bidul pokazał się tylko na chwilkę, nie złapałam go (tzn. jej) aparatem, nie bylo Guci, Gagatka nr II.

Następny punkt to "katakumby"
Obrazek

Tu zapoznałam Zorra oraz Buraskę Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Cichuś oraz Kochaś gdzieś zniknęli.

Więcej miejsc nie obeszłam, nie widziałam Nuffki, ale Jola tez jej nie widziała od kilku dni i się martwi. Niektóre koty są bezimienne, typowe dziczki - przychodzą przy wieczornym (lub nawet nocnym) obchodzie - Jola z reguły karmi koty jak już jest ciemno, podchodzą do miseczek jak już nikogo nie ma w pobliżu.

W domu Joli gromadka - w wiekszości czarnych kotów. Spode łba na "dzień dobry" spojrzał Figiel, który się zaraz gdzieś zmył Obrazek, by jednak po 2 godzinach się pokazać i popozować Obrazek Obrazek

Psotek był jakiś dziwnie zdezorientowany wizytą gościa (czyli moją :twisted: ), bo z reguły jest bardziej towarzyski. Tym razem tylko dwa zdjęcia Obrazek Obrazek

"Najmiziaściejszym" kotkiem jest "zapłakany" Funcio. Z tego całego miziania i glaskania, i drapania za uszkiem, pod bródka i po brzusiu nie mialam jak go pstryknąć. Tu jedno zdjęcie - jak sobie leżą z Figielkiem na tapczanie : Obrazek

Osobisty kot Joli , czyli Śpioch wygląda całkiem dobrze. On jest jak moj Lilo bardzo zestresowany wizytami obcych, wiec tylko jedno zdjęcie zrobilam, o dziwo nawet wyraźne Obrazek
Śpioszek ładnie je i wyraźnie przytyl od czasu kiedy go widziałam wkrótce po operacji - o wtedy wyglądał tak : Obrazek
Mam nadzieję , że teraz będzie już się zawsze czuł dobrze i będzie się jeszcze długie lata cieszył życiem.

Nutka - osobista kotka Joli pokazala gdzie mnie ma Obrazek

Wizytę w Zdroju planowałam już jakiś czas. Liczyłam, że uda się porobić ładne zdjęcia w kolorowym jesiennym parku, tymczasem zasypało nas i wszystko wygląda tak :
Obrazek Obrazek
Ostatnio edytowano Pon lis 06, 2006 11:40 przez carmella, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

carmella

Post » Nie lis 05, 2006 15:42

Świety fotoreportaż :D

Dobrze ze sprawa karmy została wyjaśniona i naprawiona. Z tą przydatnością to chyba jak koty zjedzą miesiąc po terminie nic się nie stanie. Tym bardziej ża stadko sporo, więc karma pewnie szybko zniknie w brzuszkach.

Widać jakie te koty zadbane Jolu :D

Chętnie bym się wybrala z odwiedzinami do Zdroju, ale to dopiero na wiosnę, po kwarantannie.
Dla moich adoptusiów za TM [']

Gór mi mało i trzeba mi więcej....

berni

Od: Pon sty 10, 2005 15:12

Post » Pon lis 06, 2006 11:34

Carmella dziękujemy za fotki!
Jolu! Koty wyglądają imponująco- zadbane, kuliste ... :D
Funcio :1luvu:

Magdalena

Od: Sob maja 18, 2002 12:05

Post » Wto lis 07, 2006 22:53

Carmello, jeszcze raz dziękuję Ci za odwiedziny, za fotki i za wszystko, co ze sobą przywiozłaś! :1luvu:

Muszę dodać, że Carmella oprócz rzeczy, które widnieją na paragonie, ofiarowała jeszcze kotkom 2 kg Biomilla, miseczki, oraz przytaszczyła ze sobą cały wór słomy do ocieplenia budek i innych miejsc, które zajmują koty – choćby tej wnęki przed okienkiem piwinicznym, zajmowanej okresowo, gdy zatykają jej ten okrągły otwór w murze, przez Misię (nie przez Burunię :wink: )

Miło mi czytać komplementy na temat aparycji kotków, ale prawda jest taka, że Śpioszek wygląda tak ładnie dzięki Szymkowej, Funcio – dzięki Magdalenie, reszta kotów zaś – dzięki Reszcie :D – czyli wszystkim Osobom, które nam pomogły i nadal pomagają.

Ostatnio konto Zdrojowych zasiliła – nie po raz pierwszy nam pomagając –Julita Wawrzycka, za co jej również serdecznie dziękuję!

berni pisze:Chętnie bym się wybrala z odwiedzinami do Zdroju, ale to dopiero na wiosnę, po kwarantannie.

Berni, zapraszamy! :D - mając nadzieję, że wiosny doczekamy...

---

jola.goc

Od: Śro mar 31, 2004 13:25

Post » Śro lis 08, 2006 10:28

jola.goc pisze:Ostatnio konto Zdrojowych zasiliła – ---

Konto zasiliła też Aguteks, którą pominęłam w podziękowaniach. Przepraszam! I dziękuję!!
Obrazek

carmella

Post » Śro lis 08, 2006 11:21

Jolu, dzięki Tobie zdrojowe koty wyglądają bardzo dobrze.
A mimo to za serce chwyta mnie widok zwierzaka, który nie ma domu.
Moje koty za TM: Gaja - 4 lata; 21.09.2009 Bobik - 8 lat; 16.08.2018 Myszka - 14,5 lat; 17.01.2020 Szymek - 19 lat; 07.05.2021 Kuba - 17 lat; 28.03.2022

Koty z Opola pod moją wirtualną opieką: Skarbinka - 16.02.2010 Maskotka - 22.10.2010 Fatimka - 01.11.2010 Irenka - 29.06.2012
Roki - 16.08.2012
Henio ze Szczecina - lipiec 2022
Bibi - 17.08.2022

Szymkowa

Od: Pon lis 21, 2005 17:06

Post » Śro lis 08, 2006 11:28

Piekne kotuchy :D i te domowe i te dokarmiane :)
Amiś, Antoś, Bambosz, Pepsi i Cola

Sydney

Od: Pt mar 19, 2004 10:28

Post » Czw lis 09, 2006 21:09

a co do Animalii... hmmm chyba przerzucę się na Krakvet... :twisted:
Amiś, Antoś, Bambosz, Pepsi i Cola

Sydney

Od: Pt mar 19, 2004 10:28

Post » Pt lis 10, 2006 12:58

Jolu, proszę o jakiś namiar pocztowy.
Poczta Polska przywiezie domek dla Misi.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Pon lis 13, 2006 4:05

Prakseda pisze:Jolu, proszę o jakiś namiar pocztowy.
Poczta Polska przywiezie domek dla Misi.

Praksedo, dziękuję Ci za ten dar, ale nie jestem pewna, czy mogę go przyjąć...
To znaczy: dla innych kotów – bardzo chętnie, ale nie dla Misi, bo jak ją znam, ona tam nigdy nie zamieszka...

Na pewno zasiedliłaby go chętnie np. Majeczka, której usunięto jej ulubiony styropianowy domek.
Ale Misia – nie :( Nawet gdyby ten domek podpisać jej imieniem :? Prędzej zamarznie...

Choć raczej jej to nie grozi, bo w mroźne dni przełamuje się na tyle, by wejść do kanału. Chyba że nie może, jak zeszłej zimy, kiedy doznała jakiegoś urazu i niezupełnie władała tylnymi łapkami, wskutek czego 3/4 Misi było już we wlocie do kanału, a te łapki ciągle na wierzchu...

Dlatego tamtą zimę spędziła u mnie.

Teraz nie będę już mogła zaoferować jej takiego lokum, ale czuwam nad nią i gdyby się coś działo, będę interweniować.
W ostateczności znów wyjmę blokadę z tego okrągłego otworu wiodącego do piwicy. Ktoś uparcie jej to zastawia, ja uparcie wyjmuję.
Ale w końcu zawsze kapituluję, nie chcąc jej zaszkodzić, bo a nuż ten ktoś się zdenerwuje...
W tym roku robiłam już to dwa razy. Trzeci zostawiam sobie na mrozy. Zobaczymy, co będzie dalej.

Tak się rzeczy w dużym skrócie mają. Czy mam wobec tego słać adres? Misia nie skorzysta, ale Dzidzia Maja – przesłodka młoda koteczka – byłaby przeszczęśliwa...

---

jola.goc

Od: Śro mar 31, 2004 13:25

Post » Wto lis 14, 2006 16:56

Jolu, namiar adresowy mam od Carmelli.
Wyślę jak tylko będzie gotowy.
Pozdrawiam.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Wto lis 14, 2006 17:42

swietny koci reportaz :D

pozdrowienia serdeczne
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów „ty”, choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu.

Obrazek

jojo

Od: Pon kwi 26, 2004 19:52

Post » Wto lis 14, 2006 17:42

swietny koci reportaz :D

pozdrowienia serdeczne
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów „ty”, choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu.

Obrazek

jojo

Od: Pon kwi 26, 2004 19:52

Post » Pt lis 17, 2006 12:45

Jolu, co u Was nowego ??
Obrazek

carmella

[poprzednia][następna]