Koty Darłowo- 15 lat minęło :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 17, 2016 16:01 Re: Koty Darłowo- potrzebna karma w każdej ilości !

Czy ktoś może mnie poratować radą, bo chyba zwariuję !
Na pierwszej stronie uzupełniam listę kotów wysterylizowanych, czy w nowych domach.
Najpierw korzystałam z miniaturek przez FB, ale szybko ginęły, więc poszukałam innej metody.
Teraz ładuję zdjęcia przez Google i dalej jest to samo !!
Zdjęcia są widoczne tylko wtedy, gdy jestem zalogowana przez Google. Jak tylko się wyloguję- część znika !!
Co ja mam zrobić, żebym nie musiała się ciągle z tym mordować ?? :placz:
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Czw mar 17, 2016 17:53 Re: Koty Darłowo- potrzebna karma w każdej ilości !

Hmm a używasz fotosika? Ładujesz zdjęcia z dysku i tylko generujesz link. Wklejasz na stronę i masz po kłopocie.
Wątek tęczowych kotów do adopcji: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=164847

Madie

Od: Pon wrz 10, 2007 17:35

Post » Pt mar 18, 2016 8:39 Re: Koty Darłowo- potrzebna karma w każdej ilości !

Madie pisze:Hmm a używasz fotosika? Ładujesz zdjęcia z dysku i tylko generujesz link. Wklejasz na stronę i masz po kłopocie.

Używałam kiedyś i z tego co pamiętam, to na fotosiku był jakiś limit i musiałam zakładać kilka kont, żeby móc wrzucać kolejne zdjęcia :roll:
Obrazek

kinia098

Post » Pt mar 18, 2016 11:37 Re: Koty Darłowo- potrzebna karma w każdej ilości !

Stare czasy, zdjęcia są nielimitowane, bez zakładania żadnego konta.
Wątek tęczowych kotów do adopcji: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=164847

Madie

Post » Pt mar 18, 2016 14:46 Re: Koty Darłowo- potrzebna karma w każdej ilości !

Milut dziś o 19 jedzie do nowego domku. Myślę, żę po weekendzie będę w stanie powiedzieć czy cokolwiek z tego będzie (Pańciostwo się nie przestraszą, kot będzie jadł, pił, kuwetował, bawił się z bratem).

Naprawde kciuki i ciepłe myśli dla kocurka potrzebne!

Madie

Post » Pt mar 18, 2016 16:54 Re: Koty Darłowo- potrzebna karma w każdej ilości !

Madie pisze:Stare czasy, zdjęcia są nielimitowane, bez zakładania żadnego konta.

Oo ! To spróbuję :)

Madie pisze:Milut dziś o 19 jedzie do nowego domku. Myślę, żę po weekendzie będę w stanie powiedzieć czy cokolwiek z tego będzie (Pańciostwo się nie przestraszą, kot będzie jadł, pił, kuwetował, bawił się z bratem).

Naprawde kciuki i ciepłe myśli dla kocurka potrzebne!

Zaciskam kciuki z całych sił !
To bardzo duża szansa dla Milutka.
Milut- bądź dzielny ! :201461
Obrazek

kinia098

Post » Pt mar 18, 2016 18:49 Re: Koty Darłowo- potrzebna karma w każdej ilości !

I pojechał.

Mam nadzieję, że będzie spokojny i szczęśliwy bo to superkot :1luvu: :1luvu: :1luvu:

mam nadzieję, że moje koty bezboleśnie odczują jego relokalizacje

Madie

Post » Pt mar 18, 2016 19:03 Re: Koty Darłowo- potrzebna karma w każdej ilości !

Kciuki za Milutka. Fajnie, że dom chce spróbować :ok: :ok: :ok:

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Post » Sob mar 19, 2016 13:02 Re: Koty Darłowo- potrzebna karma w każdej ilości !

Wszystkiego dobrego dla Milutka i Twoich kotów, żeby bezboleśnie przeżyły to rozstanie !
Obrazek

kinia098

Post » Czw mar 24, 2016 19:43 Re: Koty Darłowo- potrzebna karma w każdej ilości !

Madie - puszeczki doszły i już rozchodzą się w bardzo szybkim tempie 8O Dziękujemy !
A jak Milut i Twoje koty ?

Moje dzisiejsze łapanie ilościowo nie wyszło za dobrze, ale za to jakościowo- rewelacyjnie !
Złapałam dwa ostatnie koty ze stada, skąd na DT do Nowego Dworu Mazowieckiego pojechało 8 kociaków.
Jedna to kotka. Dorosła, na pewno któreś z kociąt to jej dzieci.
Drugie nie wiem, ale wydaje mi się, że to też młoda kotka.
Okaże się jutro po zabiegach.
Sporo czasu straciłam na złapanie ich, kombinowałam na różne sposoby, ale uparłam się, że dzisiaj je złapię :twisted:
Młodsza weszła do zastawionej klatki, a dorosła po kilku różnych próbach ostatecznie złapała się przy pomocy naszego ukochanego sznurka :mrgreen:

Co radzę osobom łapiącym dzikusy do sterylizacji- łapcie na rybę !
My kupujemy najczęściej pakowaną wędzoną makrelę w biedronce.
Wychodzi około 5zł za grubszą sztukę.
Śmierdzi okrutnie, ale jest bardzo skuteczna !
Dorosła do Whiskasa z saszetki nie bardzo chciała podejść, a rybka zachęciła ją do wejścia do klatki :)
Obrazek

kinia098

Post » Pt mar 25, 2016 23:09 Re: Koty Darłowo- potrzebna karma w każdej ilości !

Od Miluta wieści brak zupełnie, co odczytuje jako supersygnał. Jak nie odezwą się do "po świętach" to sama zasmsuję.

Wesołych świąt Kiniu i gratuluje udanych łowów!

Madie

Post » Sob mar 26, 2016 9:14 Re: Koty Darłowo- potrzebna karma w każdej ilości !

Madie pisze:Od Miluta wieści brak zupełnie, co odczytuje jako supersygnał. Jak nie odezwą się do "po świętach" to sama zasmsuję.

Wesołych świąt Kiniu i gratuluje udanych łowów!

Oby tak było !

Dziękuję i również życzę spokojnych Świąt ! :)

Mamy dwa zasmarkańce, koty w stanie fatalnym. Jeden u Kasi, drugi bardzo awaryjnie u Beaty.
Nie mam nawet czasu o nich napisać :(
Na szybko wrzucę tylko zdjęcie kici u Beaty. Wczoraj na sygnale przyjechałam z kontenerkiem do Darłówka po telefonie od Beaty.
Jest źle... ale kicia żyje ! Zaraz Beata jedzie z nią do weta na kolejne zastrzyki i kontrolę.
Bardzo Was proszę o mocne kciuki dla koteczki !!!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

kinia098

Post » Wto mar 29, 2016 10:52 Re: Koty Darłowo- potrzebna karma w każdej ilości !

Niestety- Beata musiała uśpić koteczkę, nie było już dla niej szans [*]
Za to na szczęście kot u Kasi zdrowieje i wygląda coraz lepiej.

Moje dwie złapane sztuki to kotki.
I obydwie w ciąży !!! Jedna nawet już dość wysoko...
Byłam w szoku, bo w ogóle nie powiedziałabym, że są ciężarne.
To cud, że wtedy się na nie uparłam i udało mi się je złapać. :201494
Obrazek

kinia098

Post » Wto mar 29, 2016 11:09 Re: Koty Darłowo- potrzebna karma w każdej ilości !

Na piątek planowany jest transport od nas aż do Krakowa !
Czy ktoś chciałby na tymczas od nas jakiegoś futrzaka ? :twisted:
Dziewczyny będą jechać pociągiem trasą przez Trójmiasto, Warszawę.
Obrazek

kinia098

Post » Wto mar 29, 2016 12:07 Re: Koty Darłowo- potrzebna karma w każdej ilości !

TŻ by mnie w ciazy z domu pogonił :D ale zachęcam do wzięcia kota od Kinii, to najcześciej ratowanie im zycia, w Darłowie tylko w sezonie maja "pańskie życie", potem przychodzi szara codzienność...

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

[poprzednia][następna]