KOCIA CHATKA i kociaki

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 24, 2013 12:43 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Wioleta71 pisze:Witam
Mój poranny dyżur wydłużył się do 3 godzin Na zdrowej koty w koszykach Posprzątałam i dałam im jeść
Łezuś był ze mną na spacerku, poszalał na trawce i oczywiście nie chciał wracać do chatki :lol: jak mu zdejmowałam szelki, to mi pazurem bluzkę potargał, nie omieszkał również troszkę ugryźć :P Kotki dzikuski, nie są takie dzikuski, powiedziałabym , że maziste Maluchy po sterylce płaczą okropnie, Tri uszy wyczyszczone , Czarnulka pobiegała trochę po chatce, ale jak wychodziłam to ja zamknęłam , bo cos nie bardzo dogaduje się z Łezkiem. :wink: Ogólnie jest bardzo myziasta, kładzie się na ziemi, zamyka oczka jak się ją głaszcze i mruczy fantastycznie, jest słodka Mała Mi leży spokojnie w boksie , dała się głaskać Co do naszej Chudzinki, dostała leki i uszka ma wyczyszczone Słodki kociak, aż żal od mniej wychodzić , nie dała mi nic zrobić tak się przytulała, wchodziła na mnie że nie mogłam jej pieszczot odmówić Spragniona miłości przeogromnie ! Oczywiście byłam cała mokra od jej cysiania :wink: :lol: Jest cudowna Zjada wszystko w tempie błyskawicznym, jakby na zapas jadła, wszystkie miski opróżnia Powinna iść szybko do domu, do dobrych ludzi :) No i to byłoby chyba na tyle co do naszych Milusińskich po porannym dyżurze :1luvu:

W szafie zostawiłam poduszkę i kilka pluszaków Jeden pluszak jest w boksie u Chudzinki :1luvu:

Wioleta71

Od: Sob kwi 06, 2013 21:26

Post » Śro kwi 24, 2013 18:19 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Cześć,
Znalazłam ogłoszenie Tajgi na gumtree i w pierwszej chwili od razu chciałam dzwonić, zabierać, ale teraz doczytałam, że jest na DT. Strasznie mnie złapała za serce, może coś mogę Wam pomóc? Wspomóc koteczkę funduszami na karmę albo leczenie?

Mam póki co jedną kicię i jestem w wielkiej rozterce, bo Sami miała być jedynaczką, a nagle zaczęłam myśleć, że może nie.

Arian

Od: Śro lut 27, 2013 15:48

Post » Śro kwi 24, 2013 18:23 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Jutro rano jadę do Lupusa - czy te trzy niewiasty zabrać do kontroli? i czy tę czarnulkę też zabrać do zdjęcia szwów czy ją jednak zostawić do piątku i ktoś z nią pojedzie?

masKotka?

Od: Nie lut 03, 2013 19:48

Post » Śro kwi 24, 2013 19:34 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

masKotka? pisze:Jutro rano jadę do Lupusa - czy te trzy niewiasty zabrać do kontroli? i czy tę czarnulkę też zabrać do zdjęcia szwów czy ją jednak zostawić do piątku i ktoś z nią pojedzie?

Kasiu gdybyś dała radę zawieźć te 3 niewiasty do kontroli byłoby super :ok: i przy okazji trzeba zrobić test na białaczkę małej trikolorce bo nie został zrobiony i założyć jej książeczką z wpisem testu i sterylki, czarnulak ma dopiero mieć szwy wyciągnięte w piatek, ale może jak wszystko się goi to bedzie można jutro bo się kobitka męczy w tym kubraczku :)
czarnulce też by można zrobić test na białaczkę i jak Pani Doktor się zgodzi to ją zaszczepić ona książeczką ma jest przyczepiona do boksu.
Dasz radę z 4 kotami :wink:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro kwi 24, 2013 19:37 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Arian pisze:Cześć,
Znalazłam ogłoszenie Tajgi na gumtree i w pierwszej chwili od razu chciałam dzwonić, zabierać, ale teraz doczytałam, że jest na DT. Strasznie mnie złapała za serce, może coś mogę Wam pomóc? Wspomóc koteczkę funduszami na karmę albo leczenie?

Mam póki co jedną kicię i jestem w wielkiej rozterce, bo Sami miała być jedynaczką, a nagle zaczęłam myśleć, że może nie.

Witaj
Tajga to całkowiecie rozbrajająca koteczka, na żywo wydaje się taka kruchutka i tak strasznie bezradna. Była niestety bardzo zaniedbana i na pewno jej powrót do zdrowia będzie kosztowny, więc będziemy oczywiście bardzo wdzięczni za wszelką pomoc. No i oczywiście koteńce będzie potrzebny nowy kochający dom jak tylko trochę dojdzie do siebie, także zachęcam do dalszych przemyśleń na temat "rodzeństwa" dla Sami :lol:

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Śro kwi 24, 2013 19:52 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

terenia1 pisze:Dasz radę z 4 kotami :wink:

jeszcze moje dwie :D
Spoko, moja mama jedzie ze mną, bo jedna z moich jest nie do zniesienia w podróży więc muszę mieć mamę :)
Byle bym wiedziała które mam zabrać :D
czarnulkę w granatowym kubraczku i Triolkę (ja ją sobie tak nazwałam - skrzywienie muzyczne :p)) to znam, ale żebym dobrze wybrała pozostałe dwie :D Rozumiem, że ryzykujemy ze zdjęciem szwów jutro? Czy mam najpierw zadzwonić do Lupusa zapytać?

masKotka?

Post » Śro kwi 24, 2013 20:11 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

w transporcie mogę jutro rano pomóc :D
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek
Benek [*] Lucuś-Belmondo [*] Kapsel[*]

Kropeczka13

Od: Nie sie 03, 2008 8:39

Post » Śro kwi 24, 2013 20:13 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Czy ktoś zawozi Ziutka do W-wy ?
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek
Benek [*] Lucuś-Belmondo [*] Kapsel[*]

Kropeczka13

Od: Nie sie 03, 2008 8:39

Post » Śro kwi 24, 2013 20:26 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

masKotka? pisze:jeszcze moje dwie :D
Spoko, moja mama jedzie ze mną, bo jedna z moich jest nie do zniesienia w podróży więc muszę mieć mamę :)
Byle bym wiedziała które mam zabrać :D
czarnulkę w granatowym kubraczku i Triolkę (ja ją sobie tak nazwałam - skrzywienie muzyczne :p)) to znam, ale żebym dobrze wybrała pozostałe dwie :D Rozumiem, że ryzykujemy ze zdjęciem szwów jutro? Czy mam najpierw zadzwonić do Lupusa zapytać?

No to CZARNULKA i tri wiadomo - tri siedzi w boksie czarnulka na wolności.
Dwie pozostałe to te co siedza w boksie na samej górze - dwie koteńki w jednym boksie jedna czarna i jedna czarno-biała.
Kasiu weź Czarnulkę pewnei jutro da radę wyciągnąć szwy - i proszę weź jej ksiązeczkę jak się da to test na białaczkę trzeba zrobić i zaszczepić, tri - książeczka zdrowia do założenia i test na białaczkę, dwie z górnego boksu tylko do kontroli i proszę spytaj czy szwy są rozpuszczalne :)

terenia1

Post » Śro kwi 24, 2013 20:38 Re: zakładam nowy wątek nie pisać proszę

Dziewczyny proszę nie czekajcie do ostatniej chwili i jak możecie zapisujcie się bo trudno coś zaplanowac :(
Grafik dyżurów na tydzień od 22.04.2013r. do 28.04.2013 r.
22.04. pon. rano Aneta wiecz. Teresa
23.04. wtorek rano Mirka wiecz. Mara
24.04. środa rano Wiola wiecz. Teresa
25.04. czwartek rano Beatka wiecz. brak
26.04. piątek rano brak wiecz. brak
27.04.sobota rano brak wiecz. brak
28.04 niedziela rano brak wiecz. brak
Ostatnio edytowano Śro kwi 24, 2013 21:39 przez terenia1, łącznie edytowano 1 raz

terenia1

Post » Śro kwi 24, 2013 20:39 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Kropeczka13 pisze:Czy ktoś zawozi Ziutka do W-wy ?

No właśnie? ObrazekObrazekObrazek
Kocie wiersze i KociennikObrazek
Obrazek
Holmes & Watson (Brytole)
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Od: Pt lis 29, 2002 10:06

Post » Śro kwi 24, 2013 20:39 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Ok. Tereniu :) Zapisałam sobie :)
Kropeczka13 pisze:w transporcie mogę jutro rano pomóc :D

Nie wiem co odpowiedzieć :) Nie chcę Cię fatygować, bo myślę, że koty mi się zmieszczą do auta :D z drugiej strony jak oferujesz pomoc nie wypada mi odmówić ;)

masKotka?

Post » Śro kwi 24, 2013 20:42 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Majorka pisze:
Kropeczka13 pisze:Czy ktoś zawozi Ziutka do W-wy ?

No właśnie? ObrazekObrazekObrazek

No ja tam słyszałam , że Ziutka zawozi jakaś tam Kropeczka13 :ryk:

terenia1

Post » Śro kwi 24, 2013 20:44 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

terenia1 pisze: No ja tam słyszałam , że Ziutka zawozi jakaś tam Kropeczka13 :ryk:

Ale czy TEN kropeczka13 o tym wie? :1luvu:
Kocie wiersze i KociennikObrazek
Obrazek
Holmes & Watson (Brytole)
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Od: Pt lis 29, 2002 10:06

Post » Śro kwi 24, 2013 20:53 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Majorka pisze:
terenia1 pisze: No ja tam słyszałam , że Ziutka zawozi jakaś tam Kropeczka13 :ryk:

Ale czy TEN kropeczka13 o tym wie? :1luvu:

oj wie, wie :1luvu:

terenia1

[poprzednia][następna]