KOCIA CHATKA zapraszamy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 24, 2013 23:28 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Zezik trafił dzisiaj do schronu..wiecej info na str. www.schronisko.sosnowiec.pl
ObrazekObrazek

jedno serce, jedna miłość - tylko MAN UTD i żona :-)

wolontariusz

Od: Pt mar 25, 2011 9:14

Post » Pt sty 25, 2013 8:24 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Zezik jest fantastyczny!!!!! Jak go nikt szybko nie adoptyje to nie wiem co zrobię :)

skorpio

Od: Czw sty 20, 2011 18:53

Post » Pt sty 25, 2013 8:59 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Iwonka - przynajmniej jedno z Was: Ty albo Twój mąż chyba macie prawo do choć jednego kota z zezem :D ?

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pt sty 25, 2013 10:11 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

jeszcze brakuje nam 12 głosów,żeby przeskoczyć Kalisz w akcji Tesco :)
głosujcie :ok:

Anett84

Od: Pon paź 22, 2012 9:36

Post » Pt sty 25, 2013 11:31 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Mara S pisze:Iwonka - przynajmniej jedno z Was: Ty albo Twój mąż chyba macie prawo do choć jednego kota z zezem :D ?

Też tak uważam :) Szczególnie, że teraz "moich" kotów jest o polowę mniej niż męża, a Zezik z Mysią stworzyliby idealną parę ( też bura z białą krawatką ). No może mieliby problemy z patrzeniem sobie "prosto w oczy" ale co tam :)

skorpio

Od: Czw sty 20, 2011 18:53

Post » Pt sty 25, 2013 11:37 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Anett84 pisze:jeszcze brakuje nam 12 głosów,żeby przeskoczyć Kalisz w akcji Tesco :)
głosujcie :ok:

Już niestety trochę więcej brakuje.
W niedzielę jest ta zbiórka karmy przy kościele na Syberce dla schroniska w Milowicach.Razem z mamą złożyłam sie i zakupiłam 6kg Chappi plus Friskiesa.Ciekawe ile się uzbiera...
Od jakiegos czasu zastanawiałąm się jaką nasza Pumcia robi kupę,a ponieważ wychodzi na toalete na dwór ,to nie miałąm okazji przyuważyć.Wczoraj jednak ta mała rozrabiaka wykopała ziemię z kwiatka stojącego na podłodze,nasyfiła ziemi na 3/4 pokoju ale za to w donicy zostawiła piękną,wzorcową kupę!!!!Życzę takiej wszystkim kotom w chatce i nie tylko :ryk:
anksunamun

anksunamun

Od: Sob lip 21, 2012 10:13

Post » Pt sty 25, 2013 11:40 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

No niezla z niej ogrodniczka :ok: - może będziesz ja wypożyczać na wiosnę - mam ogródek do skopania i nawożenia :mrgreen:

Zapraszam na bazarek - Ksiazki dla dzieci viewtopic.php?f=20&t=150236
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pt sty 25, 2013 11:41 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

skorpio pisze:
Mara S pisze:Iwonka - przynajmniej jedno z Was: Ty albo Twój mąż chyba macie prawo do choć jednego kota z zezem :D ?

Też tak uważam :) Szczególnie, że teraz "moich" kotów jest o polowę mniej niż męża, a Zezik z Mysią stworzyliby idealną parę ( też bura z białą krawatką ). No może mieliby problemy z patrzeniem sobie "prosto w oczy" ale co tam :)

:ryk: Iwonka to co :mrgreen: nowy tymczas :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pt sty 25, 2013 11:45 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Dorota Wojciechowska pisze:No niezla z niej ogrodniczka :ok: - może będziesz ja wypożyczać na wiosnę - mam ogródek do skopania i nawożenia :mrgreen:

Zapraszam na bazarek - Ksiazki dla dzieci viewtopic.php?f=20&t=150236

Chętnie wypożyczę,niech się dziewczyna gdzieś wyżyje.Myślę,że da radę skopac u mnie i u Ciebie :)
anksunamun

anksunamun

Od: Sob lip 21, 2012 10:13

Post » Pt sty 25, 2013 11:52 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Przywieźliśmy od Dorotki duży wór suchego royala, jest na zapleczu zdrowej. Koty bardzo chętnie jadły :D Dzięki Dorotko :ok: :ok: Trzeba odsypac trochę na kwarantannę, bo zaniosłam tylko troszkę i od razu wszystko zniknęło :wink: Suchy i mokry intestinal również od Dorotki, jest w szafce przy oknie. Otwarta saszetka jest w przedsionku.

Nie widziałam Fisi, mam nadzieję że pojechała do domu, pewnie czegoś nie doczytałam :oops:
Grubasy i Wąsik ok :)
Na kwarantannie:
Aluni zdjęłam kubraczek żeby zobaczyc brzuszek, niestety nie dała go sobie spowrotem założyc, ostro oberwałam (nie spodziewałam się ). Brzuszek jest ładnie zagojony, ale ona musi koniecznie jechac na zdjęcie szwów :roll:
Suri ma wielki apetyt, ale jest jeszcze trochę przestraszona.
Jak otworzyłam boks Bolka i Lolka, to wskoczył Łezek i wyciągnął sobie Lolka, położył go na podłodze i zapokajał swoje żądze :| Luzem lata 5 dziewczyn, a on gwałci Bolka i Lolka :o
Trzy siostry (Piotr nazwał je imionami Aniołków Charliego), kupy wstrętne. Miałam telefon w sprawie jednej z nich, więcej na wewnętrznym.

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Pt sty 25, 2013 12:12 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Lubieżny typ :twisted:

Obrazek

The Szops

Post » Pt sty 25, 2013 12:24 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

I zostawiłaś Bolka i Lolka na pastwę tego gwałciciela>?

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pt sty 25, 2013 12:30 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Mara S pisze:I zostawiłaś Bolka i Lolka na pastwę tego gwałciciela>?

No nie, uratowałam im tyłki, mówiąc bardzo dosłownie :roll:
Swoja drogą, to ciekawe, że ofiary zamknęłam za kratami, a sprawca łazi na wolności, chyba nadaję się do zawodu :twisted:

The Szops

Post » Pt sty 25, 2013 14:24 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Melchiorek i Gapcio !

Oba kotki czują się dobrze.Śpią w dzień a rozrabiają nocą :-) .
Melchiorek zaakceptował domek bez większych problemów,a Gapcio już zaczyna sam przychodzić by go głaskać. Jedzą zarówno mokre jak i suchą karmę. Zalatwiają się prawidłowo .Melchiorek lubi sobie pomiauczeć wieczorem lub bladym świtem .Robi to szczególnie patrząc w okno .Oko raczej u niego już nie łzawi,czasem poleci jakaś łezka wtedy przemywam wodą z mydłem . Z Gapciem dobrze się dogadują ,chociaż zazdrośni są o głaskanie .Gdy jednego zaczyna się głaskać zaraz przybiega drugi po pieszczoty :-) . Postaram się dziś wieczorem wysłać zdjęcia .

Zapytałam czy mają może wystawioną suchą karmę bo może nad ranem chce mu się jesć i dlatego miauczy bo tak jest przezwyczajony na kociarni .

Odpowiedź

Sucha karma u mnie w domu stoi cały czas i podjadają .Ja myślę że to miauczenie to prośba o głaskanie bo wieczorem gdy się go dopieści to przestaje ale o godzinie 4 :00 nad ranem to cieżkie do zrobienia :-) . Myślę jednak że niedługo się uspokoi .

Pozdrawiam
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, zyskałby na tym człowiek, a stracił kot.

Mark Twain

wiesiak

Od: Nie sty 09, 2011 21:20

Post » Pt sty 25, 2013 16:47 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Pamiętacie jak pisałam, że przy bloku rodziców są 2 budki dla kotów, no i jak tam idę (ostatnio często wyprowadzać Toffiego na spacer) to mam w torebce saszetki (nie ukrywam- nie najlepszej firmy) i daję im, dziś też idę ok. 18 tam no i zostały mi jeszcze 3. Ale nie o tym teraz.
Chodzi mi o wodę, jak zrobić, żeby nie zamarzła bo mam takie 2 kubeczki i jeden będzie na saszetkę a do drugiego chciałam im wody nalać, ale to chyba bez sensu, co? jak myślicie?

edisza

Od: Sob gru 03, 2011 9:02

[poprzednia][następna]