Kotomania XV-chce mi się wyć.....:(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 28, 2012 12:22 Re: Kotomania XV-Pola i Timur na DT+ mały Panduś:(

Dokładnie, dość tych bied u Kasi.
:ok: :ok: :ok:
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Śro lis 28, 2012 14:40 Re: Kotomania XV-Pola i Timur na DT+ mały Panduś:(

Kasiu, nie wszyscy poznikali z Twojego wątku. Zawsze ktoś wpada z dobrym słowem. Może nie rozpisujemy się mając na względzie to, że masz tyle obowiązków i mało czasu na forum. Ale to nie znaczy, że nie jesteśmy z Tobą. Wielokrotnie ubolewałam nad tym, że jesteś w tym Morągu sama, tak daleko. Niestety to głównie odległość ogranicza nam możliwości sensownej pomocy...
Dla mnie zawsze będziesz najwazniejszą osobą na tym forum, bo to Ty wprowadzałaś mnie w jego tajniki i cierpliwie wszystko tłumaczyłaś. I Tobie zawdzięczam Zojkę! Jesteś skarbnicą wiedzy i nawet nie wiesz, ile kocich istnień ocaliłaś służąc nam dobrą radą.
Nie wyobrażam sobie tego, że mogłoby Ciebie nie być na miau...

Betaka

Od: Nie lut 28, 2010 12:32

Post » Śro lis 28, 2012 17:55 Re: Kotomania XV-Pola i Timur na DT+ mały Panduś:(

Cześć Kasiu...Dla mnie zawsze będziesz bardzo ważną osobą na forum....Pomagasz i kotom i ludziom...Wiem,że są chwile zwątpienia,ale są też te milsze...Wtedy kiedy wyleczony Panduś zamruczy kołysankę...kiedy Maciuś znalazł cudowny dom....i pewnie wiele innych,o których nie wiem... :1luvu:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocurzyca41

Od: Pon gru 07, 2009 22:34

Post » Śro lis 28, 2012 18:43 Re: Kotomania XV-Pola i Timur na DT+ mały Panduś:(

Coż Kasiu :1luvu: :1luvu: :1luvu: mogę się tylko dopisać do kocurzycy,bo identycznie mnie wprowadziłaś tutaj,pamiętasz?Dzięki między innymi Tobie mamy Mysi wątek tutaj.I do całej reszty kocurzycowego postu też się dopisuję,popatrz jak kociaki wyadoptowane przez Ciebie grzeją dupki w domkach.I w końcu przyjdzie kolej na te co masz :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Obrazek :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Śro lis 28, 2012 22:05 Re: Kotomania XV-Pola i Timur na DT+ mały Panduś:(

Podpisuję się wszystkimi kończynami pod wypowiedziami poprzedniczek :1luvu:
Nawet jak nie piszemy, to zaglądamy, trzymamy kciuki i zawsze cieplutko myślimy :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Śro lis 28, 2012 23:50 Re: Kotomania XV-Pola i Timur na DT+ mały Panduś:(

Kasia, ja Cie rozumiem, masz prawo miec dosc... Niestety to chyba standard, ze osoby, ktore najwiecej pomagaja zwierzetom tak naprawde moga liczyc tylko na samych siebie, bo inni nie pomoga a predzej dokopia jeszcze. :roll:

Moze nie odchodz definitywnie z forum ale zrob sobie przerwe... To pomaga nabrac dystansu do pewnych spraw, spojrzec na niektorych inaczej...
I tak jestes silna osoba, naprawde bardzo silna, ale za to bardzo wrazliwa.

Moze to marne pocieszenie, ale spojrz na to tak, ze skoro jestes zdana sama na siebie, to przynajmniej nikt Ci nie moze wypominac, "gdyby nie ja...".

Trzymaj sie cieplo i nie poddawaj sie.

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Czw lis 29, 2012 7:04 Re: Kotomania XV-Pola i Timur na DT+ mały Panduś:(

Cześć Kasiu z koteczkami. :lol: :lol:
Pogoda u nas dzisiaj paskudna. Zimno, pada i humor wisielczy do nas zajrzał. :evil:
:ok: :ok: za całokształt.
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Czw lis 29, 2012 8:52 Re: Kotomania XV-Pola i Timur na DT+ mały Panduś:(

Kasieńko, pozdrawiam cieplutko :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Czw lis 29, 2012 9:14 Re: Kotomania XV-Pola i Timur na DT+ mały Panduś:(

Kasieńko Kochana :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Doskonale Cię rozumiem :(
Dla mnie również forum na zawsze pozostanie miejscem związanym z niesieniem pomocy!!!
Niestety, tak jak wcześniej pisałam, mogę teraz tylko zaoferować transport jeśli któryś z Twoich tymczasików znajdzie DS w okolicach Poznania :(
W sprawie mojego tymczaska też nikt nie dzwoni, jeszcze nigdy nie miałam takiej sytuacji. Trafił do mnie w bardzo ciężkim stanie skierowany z przytuliska (sic!), bo tam wiedzą, że nie odmówię...
W pewnym wątku zobowiązałam się pomóc w dokarmianiu kotów i opiece nad nimi (były topione w jeziorze) i w efekcie od 2 lat sama karmię stadko 10 kotów, reszta osób z wątku zniknęła :?
Jednak ja w Poznaniu mam kociolubne przyjaciółki, fundacje, które biorą na siebie koszt sterylizowanych przeze mnie dziczków, a teraz nawet sfinansowały leczenie Lalka. A mimo to często chce mi się wyć :oops:
Piszę tyle o sobie żebyś wiedziała, że rozumiemy co przeżywasz! I żeby się trochę usprawiedliwić, że nie pomagam Ci, choć bym chciała :oops: Sama coraz częściej nie mam sił na forum, rzadziej bywam. Ale zaklinam Cię Kasieńko, nie znikaj z forum :!: :!: :!: Bez takich osób jak Ty ono traci sens :!: :!: :!: A poza tym my bez Ciebie być nie chcemy i, jakkolwiek banalnie by to nie brzmiało, strasznie byśmy tęskniły i brakowałoby nam Ciebie potwornie :!: :!: :!:
Kochana, trzymaj się proszę i pamiętaj, że my jesteśmy z Tobą, nawet jeśli w tak niewystarczający sposób :oops: I wyściskaj wszystkie cudowne kropkokotki :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Czw lis 29, 2012 20:05 Re: Kotomania XV-Pola i Timur na DT+ mały Panduś:(

Kasiu droga, nigdy nie potrafiłam pocieszać, to taka moja ułomność.
Ale Ty Kasiu jesteś takim darem od losu. Wśród setek zdjęć kotów akurat dostrzegłam tego malucha z z uśmieszkiem budyniowym. Ty Kasiu jesteś w tym momencie mi i Maciusiowi również potrzebna zwłaszcza w okresie Maciejowej kuracji. Twoje rady, ciepłe słowa, opowieści są dla każdego z nas ważne. Nawet nie wiesz jakie szczęście mi dałaś i ile zaangażowania i serca swojego przesłałaś wraz naszym najukochańszym Stworkiem.
Maciuś gadatliwy jest bardzo. Buzia mu się nie zamyka, grada i grrada a w tym kołnierzu dodatkowo wygląda zabawnie. Oczywiście bardzo szybko się w nim oswoił, no z małymi zahaczeniami o przedmioty.
Waży 3kg :D
Został dziś odrobaczony, bo Pani Dominka, dr wet, powiedziała że do 6 m-ca trzeba co miesiąc odrobaczać. Więc za miesiąc ostatnie odrobaczanie. W poniedziałek będzie szczepiony. Ma duży apetyt, zawsze chęć do zabawy, praktycznie nie ma już czasu na pieszczoty i mruczenia, teraz ciągle łowi. Dostał nową myszkę i niczego poza nią nie widzi.
Na rance pojawiają się już włoski, więc dopóki nie zarośnie będzie chodził w kołnierzu...
Mam nadzieję że te włosy rosną tak szybko jak moje na nogach :D
Oczywiście zdejmujemy mu kołnierz by po jedzeniu się umył... no i trochę odpoczął, wybawił sie, umył, a potem zakładamy.
Kasiu myślę że nie tylko ja i Maciuś jesteśmy ciekawi jak z Pandusiową dupinką.
Mamy też nadzieję że wrócisz niedługo do nas wzmocniona jak po nocy przychodzi dzień a po burzy spokój.
Ściskamy Cię Kasiu i mocno wieczorem myślimy o Tobie wysyłając cieplutką energię.
Kasiu.... Kasiu? Hop Hop

Maciejka Pierwsza

Od: Nie lis 04, 2012 12:38

Post » Czw lis 29, 2012 20:35 Re: Kotomania XV-Pola i Timur na DT+ mały Panduś:(

Widzisz Kasieńko, bardzo Cię kochamy i bardzo potrzebujemy Twojej obecności na forum. Nie wyobrażamy sobie Miau bez Ciebie. Zostań z nami Kochana, proszę :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Pt lis 30, 2012 8:07 Re: Kotomania XV-Pola i Timur na DT+ mały Panduś:(

Skoro nikogo tak naprawdę nie zainteresowało moje milczenie na forum (poza Betaką i jerzykowką)-może parę słów wyjasnienia, by nie wyglądało to jak zwykły foch w stylu niezapomnanej Cameo.
Otóż odkąd jestem na forum-zawsze ilekroć byłam w stanie pomóc-czy finansowo, czy rzeczowo, czy tez merytoryczną radą-pomagałam. Zawsze starałam się być tam, gdzie ta rada była potrzebna.
Owszem i ja wklejałam gify, zdjęcia, ale tylko po załatwieniu odpowiedzi na posty, gdzie mogłam wesprzeć radą. Poświęcałam czas, (którego tak naprawdę niewiele mam) by wyszperać w necie rad, wiadomości, poszukać transportu, kontaktów, by pomóc innym. Cierpliwie tłumaczyłam zasady forum nowoprzybyłym, gdy starsi stażem forumowicze ignorowali. I cały czas walczyłam o dobro kotów i swoich bied i cudzych.
Moja sytuacja od dłuższego juz czasu diametralnie się zmieniła, wykonczyły się pieniądze, na bazarki wszystko pooddawałam innym, za to przybyło mi kotów.
" Ojej, jakie cudne koteckI!-Kasiu-Ty masz szczęście do domków, na pewno znajdą domki najlepsze na świecie, cmok, cmok , cmok i miłego dnia!- i gif, albo zdjęcie!"
Kilka osób wsparło mnie kasą -Betako, zabersie-dziękuję!!-choć nigdy o to nie prosiłam, kilka osób przysłało karmę-Betako, zabersie-przeogromne dzięki!!!!
Petka, Betaka robiły mi ogłoszenia-Betaka nadal robi!!!!
Miałam banerki piekne, rzucające się w oczy-Sylwinko, Bożenko-ogromne dzięki!
Z czasem , gdy zaczeło mi byc coraz trudniej znaleźć czas, i siły by łazikować po watkach towarzyskich i wklejać gify-zrobiło sie pusto-gdzieś poznikaly te tłumy przyjaciól, gdzieś w odmętach forum zaczął znikac watek, pozostała maleńka grupka osób, z "dzień dobry, z buziaczkami i kciukami.
Tylko czy tak naprawdę to jest mi w jakiś sposób pomocne???
Czy wpisy o tym jaka to ja jestem potrzebna na forum w jakikolwiek sposób sa w stanie poprawić moją sytuację?
Nikt poza jerzykowką nie zapytał mnie wprost, jaka pomoc mi jest potrzebna(bo Betaka dobrze wie i pytac nie musi), nikt poza jerzykowką nie napisał do mnie PW!
A taaaka jestem potrzebna!
Gdzieś przez te lata zniknął sens tego forum-zrobił się z niego magiel, a przecierz nie po to tu przybyłyśmy, nie po to tylko by chwalić się swoimi kotami i opowiadać o swoich codziennych sprawach-chyba jesteśmy tu dla kotów w potrzebie?!
Jakoś nie widzę tu specjalnego żalu z powodu mojego zniknięcia, prawie nikt nie zauważył...-nie!-własciwie to zauważył, skoro od mojego ostatniego wpisu doszło pięćdziesiąt parę wejść-po prostu nikogo z zaglądających nie specjalnie to obeszło.
Bo jak potrzebna byłam, to każdy mógł przyjść i poprosić o radę, pomoc-nigdy nie odmawiałam, jeśli tylko mogłam pomóc-nigdy!!!!

Z ogromnym żalem piszę te słowa, nigdy się nie spodziewałam, po tych wszystkich deklaracjach (niestety tylko słownych) że zostanę z problemami sama.
Niestety nieprawdą jest ,że dobro dane zawsze do nas wraca-nie do mnie!

Widzę,że wiele osób siedzi godzinami przy klawiaturze, bawiąc się w przepychanki słowne, pisząc na watkach nie związanych z problemami kocimi-tak!-łatwo jest byc na forum, jeśli nie wymaga to od nas absolutnie żadnego poświęcenia-choćby czasu, by porobić ogłoszenia, by poszukac komuś transportu, by popytac wśród znajomych-może oni mogliby pomóc, by poszukać w necie, może ktoś by był zainteresowany adopcją kota?
Nie!-po co taka fatyga?-nie umiem, nie wiem, nie mogę!!!!-oto argumenty......
Wielu z Was to ubodzie, a czy pomyslałyście jak bardzo mnie boli taka postawa , czy pomyslałyście,że wtedy ,kiedy mi jest PRAWDZIWA pomoc potrzebna-Wy się odsunęłyście?
Nawet nie wiecie, jak strasznie boli takie potraktowanie.
We środę miałam urodziny-nikt ze znajomych nie pamiętał, przepłakałam całe popołudnie i wieczór-ot!-takich mam przyjaciół!!!!!

Napisałam te gorzkie słowa, bo nie chcę tak bez słowa odchodzić, za bardzo się zżyłam z Wami-chyba za bardzo......
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Pt lis 30, 2012 13:42 Re: Kotomania XV-cz. ostatnia

Kasiu, przykre to, co piszesz.
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pt lis 30, 2012 19:30 Re: Kotomania XV-cz. ostatnia

kalair pisze:Kasiu, przykre to, co piszesz.

Ale ma rację.
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Pt lis 30, 2012 19:56 Re: Kotomania XV-cz. ostatnia

Kasiu,ja kiedyś też Ci się pytałam i to nie raz ,czy mogę CI jakoś pomóc ,prosiłam o numer konta,nie chciałaś mi go dać bo pisałaś,ze jakoś dasz sobie radę,nie narzucałam się

po prostu nikogo z zaglądających nie specjalnie to obeszło

Tylko niektórzy zaglądający ,są na forum w biegu,ale jednak są,nawet ze zwykłym "witamy" "dzień dobry" i kciukami,bo jednak o Tobie myślą,wiedzą,że taki wątek na forum jest,w locie,ale zajrzą,nieraz w swoim wątku nie ma ich po kilka dni,więc tutaj niektórych nieco krzywdzisz tym słowem

Wy się odsunęłyście?

ja się na pewno nie odsunęłam,jak pisałam wyżej

Ja do urodzin nie mam pamięci,o moich też nie zawsze pamiętali,ale też może mieli swoje sprawy,problemy itp.nie określaj od razu,ze ktoś o Tobie nie pamięta ":bo nie chce pamiętać",tak zrozumiałam z tego kawałka postu

No nie powiem,ale kilka słów mnie ubodło,jak napisałaś

Mimo wszystko,szkoda,ze chcesz odejść,poddać się,zostawić tych którzy cały czas są z Tobą,chociażby samymi myślami ...
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

[poprzednia][następna]