Łapanki MT2 kto połapie?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 14, 2013 9:59 Re: Łapanki MT2, Kociak oswojony, Pilne DT, bo wróci na ulic

I jeszcze małe podsumowanie wydarzeń. Kto może, proszę o wypełnianie ankiety w Warszawie!

Uwaga karmiciele i miłośnicy zwierząt! W Urzędach Dzielnic Warszawy dostępna jest ankieta na temat karmy PUPIL. Przypomnę - od jakiegoś czasu karmiciele próbują przeciwdziałać marnotrawieniu pieniędzy publicznych i przeznaczaniu ich na najgorszą możliwą, niejadalną dla zwierząt karmę. Niestety, docierają do nas informacje, że w przyszłym roku również może zostać wybrana ta sama karma! W tej chwili w Biurach Ochrony Środowiska, w każdej dzielnicy, dostępna jest ankieta na temat tej karmy. Proszę wszystkich, którzy wiedzą jak ZŁA i NIEJADALNA jest ta karma, o wypełnienie ankiety zaznaczając, że chcemy zmiany karmy. To tylko chwila Waszego czasu, a może znacząco zmienić sytuację zwierząt wolno żyjących i karmicieli.
Jednocześnie przypominamy, że PUPIL FOODS Sp. z o.o. zobowiązało się do WYMIANY karmy, której nie chciały jeść zwierzęta na nową karmę tej firmy. Nowa karma miała znacząco różnić się jakością, a wszyscy karmiciele, którzy zostawiali karmę w Urzędach Dzielnicy - mieli otrzymać nową partię. DO TEJ PORY KARMA NIE ZOSTAŁA WYMIENIONA - tym samym obietnica od PUPIL FOODS Sp. z o.o. nie została spełniona.

Musimy działać, proszę wypełniajcie ankiety na NIE i zgłaszajcie sprawę w Waszych Wydziałach Ochrony. Razem damy radę!!!

https://www.facebook.com/KociaMafia
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Wto paź 15, 2013 6:34 Re: Łapanki MT2, Kociak oswojony, Pilne DT, bo wróci na ulic

UWAGA!!! PILNIE KOCIE DZIECKO POTRZEBUJE POMOCY
Złapał się maluch, ok 2,5 mieś. Bardzo chory, słaby, widać, że koci katar szaleje. Nie mam dla niego właściwie miejsca. Do jutra muszę go zabrać z lecznicy. Nie mam gdzie. Bardzo potrzebuje pomocy :(

Obrazek
Obrazek
Obrazek
To własnie ten maluszek. Ma wrzód w oczku, ale mały, ma koci katar i na pewno wymaga antybiotyku i kropel. Poza tym ma całkiem niezłe płuca - darł się niesamowicie.
Obrazek
Po długim czekaniu złapała/złapał się ten kot.

Obrazek
Obrazek
A tu wcześniej złapane maluchy.

Błagam o dom/dom tymczasowy dla tego malucha :(
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Wto paź 15, 2013 6:54 Re: Łapanki MT2, Kociak oswojony, Pilne DT, bo wróci na ulic

Oglądałam zdjęcia z poprzedniej stronki, bo super są te domki na zimę..drewniane i ciepłe :D :D :D
Bardzo się cieszę, że koty będą miały domki do przezimowania. Pewnie strasznie ciężkie były do transportu i przeniesienia.

EllaM

Od: Śro wrz 11, 2013 19:53

Post » Wto paź 15, 2013 9:28 Re: Łapanki MT2, Kociak oswojony, Pilne DT, bo wróci na ulic

Boże, jakie biedne to bure... Podniosę chociaż, bo DT pilnie potrzebny!!!
Obrazek
Devon, Gizmo i Dzidzia

Jowita

Od: Wto paź 19, 2004 19:35

Post » Śro paź 16, 2013 8:41 Re: Łapanki MT2, Kociak oswojony, Pilne DT, bo wróci na ulic

Wczoraj jeden telefon uczynił mój dzień szczęśliwym :)
Maluch ma DT u Uschi i Tanity :)
Poczeka sobie spokojnie tydzień w lecznicy, sprawdzimy co w kocie siedzi i mam nadzieje, że niedługo pojedzie już do domku tymczasowego u dziewczyn :D
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Śro paź 16, 2013 12:54 Re: Łapanki MT2, Kociak oswojony, Pilne DT, bo wróci na ulic

A ponieważ mogę już oficjalnie napisać gdzie maluch jest - chciałam serdecznie podziękować Koterii za opiekę nad maluchem :1luvu:
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Czw paź 17, 2013 9:54 Re: Łapanki MT2, Kociak oswojony, Pilne DT, bo wróci na ulic

Wczoraj umówiona byłam z Panią Zosią.
Dzwoniłam od rana uprzedzić, żeby nie karmiła - bo w poniedziałek, pomimo, że zadzwoniłam rano - nakarmiła tuż przed moim przyjazdem.
nie odbiera
Dzwoniłam przez cały dzień
Odebrała po 19:00. Że była z synem w szpitalu i dziś nie chce łapać...
Zmarnowały się trzy miejsca w Koterii :(

Dziś łapię w hurtowni czegoś tam :roll: :wink: betonowego (chyba bloczków).
Kciuki mile widziane, bo tu też są panowie ochroniarze - karmiciele ponad wszystko.
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Czw paź 17, 2013 10:01 Re: Łapanki MT2, Kociak oswojony, Pilne DT, bo wróci na ulic

:ok: :ok: :ok:
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Czw paź 17, 2013 20:35 Re: Łapanki MT2, Kociak oswojony, Pilne DT, bo wróci na ulic

Myślałam, że już nic mnie nie zadziwi.
Jednak dzisiejsza łapanka pokazała mi, że nie należy tego głośno mówić ;)
Opiszę, jak troszkę odpocznę. Działo się.
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Czw paź 17, 2013 21:08 Re: Łapanki MT2, Kociak oswojony, Pilne DT, bo wróci na ulic

dawaj :)
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Pt paź 18, 2013 13:53 Re: Łapanki MT2, Kociak oswojony, Pilne DT, bo wróci na ulic

No dobra :)
Zaraz po pracy pojechałam na łapankę - miejsce łapania to fabryka betonowych czegośtam, chyba bloczków :oops:
Generalnie teren wielki (do tego już jestem przyzwyczajona ;))
Dużo kotów (hmmm)
Karmiciele to ochroniarze (każdy z nich lepiej wie, jak kota złapać)

Podjeżdżam na miejsce - zaczyna padać - pojawia się pierwsza niezbyt zadowolona mina.
Przedstawiam się, wyciągam sprzęt - siedzą koty. Cztery maluchy, mamuśka, gruby kocur, jakieś jeszcze coś.
Pan pyta, czy pokazać gdzie karmi - oczywiście!
Okazuje się, że Pan karmi w wiatrołapie - pierwsze drzwi uchyla i blokuje cegłą, drugie (prowadzące do wnętrza firmy) są zamknięte.
Zanim się obejrzałam Pan wystawia dwie pełne miski, kociaki wleciały do wiatrołapu i rzuciły się na jedzienie :roll: Rzuciłam się tak jak stałam do kociaków, kopnęłam cegłę, wpadłam do środka, jeden kociak uciekł, reszta w panice próbowała wejść na ścianę...
Super :roll: Siedziałam zamknięta w wiatrołapie, bez transporterka, bez klatki, za to z dwiema miskami pełnymi jedzenia i trzema kociakami...
Zaczęłam łapać małe w kurtkę, poprosiłam o podanie transportera. Uff, udało się. Dziabnęło mnie jedno w palec, drugie podrapało pana ochroniarza, który próbował mi pomóc... Ale są.
Zastawiłam klatkę na ostatniego malca - ale w duchu myślę "no po takiej akcji to nie przyjdzie..."
Przyszedł, wszedł do klatki, złapał się - przełożyłam - standard.

W międzyczasie przyszedł gruby kocur (niekastrowany) no ale nie miałam dla niego miejsca :( Odganiałam go :(
Przyszła mamuśka. Poniuchała, poniuchała, polazła.
Przyszła inna kocicia, Pan Ochroniarz twierdzi, że w ciąży i BACH! złapana.
Szybki telefon do koterii - niestety nie mogą przyjąć dziś kota (za późno)
Szybki telefon do Ewy - zaraz będzie w koterii.

No więc Iza zapakowała kocicę do samochodu, kociaki też i jedzie do Koterii. Ja zostałam łapać dalej - i u mnie oprócz zmoknięcia do suchej nitki (kociaki zasikały mi kurtkę, siedziałam w podkoszulku), u mnie juz nic się nie wydarzyło.

Iza z Kają natomiast (te które zainicjowały łapankę i zawoziły koty), utknęły na środku ulicy z zepsutym autem. Chwilę po tym, jak próbowały je zepchnąć - przyjechała policja i je spisała - chyba uznali, że dwie dziewczyny ukradły komuś samochód...

W każdym razie pechowa łapanka zakończona połowicznym sukcesem.
Złapane 4 kociaki :)
Kocica w ciąży - ta pojechała do Koterii
Niestety nie złapała się mamuśka kociaków -czeka nas kolejne łapanie!
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Pt paź 18, 2013 16:24 Re: Łapanki MT2, Kociak oswojony, Pilne DT, bo wróci na ulic

Rany ale atrakcje (no brak mi tego ;)) :lol:

To TE kociaki były?
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Pt paź 18, 2013 16:24 Re: Łapanki MT2, Kociak oswojony, Pilne DT, bo wróci na ulic

nie, nówki sztuki, opiszę je ze zdjęciami pewnie jakoś w weekend :)
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Pt paź 18, 2013 16:27 Re: Łapanki MT2, Kociak oswojony, Pilne DT, bo wróci na ulic

Swoją droga, pomimo problemów z pieniędzmi z gminy i z dogadaniem się z lecznicą - w tym roku zaraz dobijemy 50 odłapanych kotów i wysterylizowanych :)
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Pon paź 21, 2013 9:32 Re: Łapanki MT2, Kociak oswojony, Pilne DT, bo wróci na ulic

Zrobiłam małe podsumowanie i wyszło mi, że w ciągu ostatnich 5 lat wysterylizowałyśmy ponad 300 kotów :)

:piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa:

Na pierwszej stronie macie zawsze świeżą aktualizację :)
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

[poprzednia][następna]