S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 26, 2012 18:50 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Mam nadzieję, że chłopaki dogadają się :D

osspdg

Od: Wto sie 05, 2008 9:09

Post » Pon lis 26, 2012 19:10 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

osspdg :ok: :kotek:
ale się cieszę, to piekny, dostojny kicio jest

Lidka- na jutro chyba nie do zorganizowania prezentacje

piosenka o której mówiłam Wam w czwartek :mrgreen: http://www.youtube.com/watch?v=3sBnpzxn ... re=related

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Pon lis 26, 2012 21:12 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Mała - Katy Carr - dobra jest, dzięki, że z nią poznałaś, dodałam nawet do ulubionych i przesłuchuję :mrgreen:

Super :ok: wiedziałam, że rudziaszek szybko domek znajdzie, taki przystojniak :wink:

PaniDemon - ten czarny mały to kto? Pixel? Albo ten nasz drugi? Czy pomyliłam coś? Fajny taki, widać, że lubi muzykę to dogadałabym się z nim :P
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

Post » Wto lis 27, 2012 8:43 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Mała1 pisze:
Jagga- nie doszły :(
mój mail jeszcze raz malahit@op.pl
i pytanko-transporter mój został w lecznicy? czy jest u Ciebie?

Już wysyłam zdjęcia drugi raz. Transporter został w lecznicy. Andrzej pojechał po małą z naszym.
Czy jutro rano bedziesz w schronisku, bo przyniosłabym rzeczy na bazarek?

Małpka to chyba od maleńkości musiała być w klatce? Jak jest w klatce, to wysuwa łapki i zaczepia psy, żeby się z nimi bawić. Jednak jak ją wypuściłam na pokój, to uciekła za zasłonę i siedziała tak skamieniała i przerażona 2 godziny bez ruchu. Serce walił jej jak szalone. Jak ją zabrałam z powrotem do klatki, to od razu wyluzowała sie i poczuła się u siebie. Przecież nie może żyć w klatce. Nie wiem, jak ją oduczyć strachu przed przestrzenią. Koty poza klatką nie robią na niej wrażenia, a w pokoju bez przerwy warczała, jak tylko któryś się zbliżył. Kociska to ciekawskie bestie :twisted: , więc warczała prawie bez przerwy :roll: .
No i dalej załatwia się na legowisko. Skoro miała w schronisku trociny, to drewniany żwirek powinien jej odpowiadać.

Jaaga

Od: Pon lip 03, 2006 16:49

Post » Wto lis 27, 2012 9:34 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Jaaga pisze:
Mała1 pisze:
Jagga- nie doszły :(
mój mail jeszcze raz malahit@op.pl
i pytanko-transporter mój został w lecznicy? czy jest u Ciebie?

Małpka to chyba od maleńkości musiała być w klatce? Jak jest w klatce, to wysuwa łapki i zaczepia psy, żeby się z nimi bawić. Jednak jak ją wypuściłam na pokój, to uciekła za zasłonę i siedziała tak skamieniała i przerażona 2 godziny bez ruchu. Serce walił jej jak szalone. Jak ją zabrałam z powrotem do klatki, to od razu wyluzowała sie i poczuła się u siebie. Przecież nie może żyć w klatce. Nie wiem, jak ją oduczyć strachu przed przestrzenią. Koty poza klatką nie robią na niej wrażenia, a w pokoju bez przerwy warczała, jak tylko któryś się zbliżył. Kociska to ciekawskie bestie :twisted: , więc warczała prawie bez przerwy :roll: .
No i dalej załatwia się na legowisko. Skoro miała w schronisku trociny, to drewniany żwirek powinien jej odpowiadać.

Ja ignorantka jestem, ale Małpka to chyba nie zna innego świata poza klatką. To dla niej codziennośc i normalnośc . Wszystko co poza: to stres. Przecież po to wyjęto ją z klatki, żeby sprawic ból, zrobic operację. Wiec klatka jest bezpieczna :evil:

Trzymam kciuki. Za zdrówko.
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Od: Śro gru 30, 2009 8:21

Post » Wto lis 27, 2012 10:59 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Każdy inny klatkowy kot jak tylko może, to wystrzela na wolność. Jakoś trzeba sobie poradzić.

Mała1, poprzednio zdjęcia dobrze wysłałam. Teraz poszły drugi raz, więc jak coś, to sprawdź w spamie.

Jaaga

Od: Pon lip 03, 2006 16:49

Post » Wto lis 27, 2012 16:42 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Jaaga-ona dośc długo była w klatce u nas
na umowie adopcyjnej jest czas kwarantanny-zobacz, bo nie pamietam
Wogóle z nimi było dziwnie, mama max oswojona, kociaki bardzo płochliwe
Wasza małpka najbardziej dziczyła od początku
Ja bym po prostu zostawiła otwarte drzwiczki w klatce, niech wykjdzie jak ja sama ciekawośc do tego zmusi

...a w schronisku..
nowy, cudny wieeelki bury kocurek z jajkami, max miły i strasznie płaczący do ludzi o pomoc

domek dzis znalazł Muffin :mrgreen: , zamieszka z drugim kotem

słuchajcie- kto ma czas pomyślec i napisac krótkie opisy 5 kotów do adopcji? plisss
do jutra rano musze je wysłac , a nie wiem które
na stronie niektóre opisy juz nie są trafione-kociaste sie pozmieniały
-podpowiedzcie kto najlepiej...plisss
mogą byc tymczasy, musi byc dobra fota

Mała1

Post » Wto lis 27, 2012 16:47 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Witam!
Potrzebuję pilnie wizyty przedadopcyjnej w Siemianowicach Śląskich ul.Jagiellońska.
Może ktoś polecić osoby z tych okolic?
Proszę o pw lub tel./sms 698 681 714
Ostatnio edytowano Wto lis 27, 2012 17:54 przez Gosiek4, łącznie edytowano 1 raz

Gosiek4

Od: Nie lis 27, 2011 17:56

Post » Wto lis 27, 2012 17:28 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Mała1 pisze:i ważne
kto z wolontariuszy mógłby pokwestować troszkę w sobote i niedzielę u Belga?
szczegóły na naszym forum-zajrzyjcie
ja sie moge zgłosic tylko na niedziele po 16.30 niestety- znów mam szkołe i egzamin :roll:

kurde ja sama nie wiem..mam l4 do piątku ale chyba potrwa to jeszcze kolejny tydzień :roll:
nie mogę za bardzo wychodzić z domu, schron jest takim małym nagięciem i wyjątkową okolicznością
jeśli coś będę wiedzieć to w piątek dopiero, zapytam się lekarki czy mogę i na ile godzin, ale głowy nie daję :?
co zatem z Wolontariatem sobotnim?
i gdzie mieści się ten belg?edit: już wiem
sklep Carrefour na ul. Przemysłowej a raczej Granicznej (obok Politechniki Śląskiej) w kompleksie handlowym u Belga :mrgreen:

kciuki za nowe domki :ok: :ok:
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

TanundA

Post » Wto lis 27, 2012 18:01 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Gosiek4 pisze:Witam!
Potrzebuję pilnie wizyty przedadopcyjnej w Siemianowicach Śląskich ul.Jagiellońska.
Może ktoś polecić osoby z tych okolic?
Proszę o pw lub tel./sms 698 681 714

ja moge najwczesniej w poniedziałek

Tania to jeszcze nie wiadomo czy ten wekend, czy ten 15-16ty 11
na naszym forum jest wątek

ech dostałam maila od mojego byłego podopiecznego Sowy :wink: ...tzn od jego ludzi
dla zainteresowanych- bo wiem ,ze np Tania bardzo z Sową sie polubiła jak byłam na wakacjach

cyt
Witam,

Tak jak obiecałam - co prawda z lekkim poślizgiem :) - przesyłam zdjęcia Sówki.

Kociak zadomowił się u nas już na stałe. Do perfekcji opanował zdegustowaną minę, kiedy nie dostaje tego czego chce. Zagryza górną wargę i od razu wiemy, co o nas myśli ;)
Podczas odwiedzin znajomych nawet nie wstaje z fotela. Czeka na głaskanie i mizianie.
Ładnie je i korzysta z kuwet. Codziennie je oczyszczamy, bo oczywiście jak ma brudną kuwetę, to jest zdegustowany.
W nocy bawi się i rozbija po mieszkaniu. Na tych trzech łapkach skacze jak sprężynka. Co ciekawe, uwielbia bawić się patyczkami do uszów :)
Kiedy jemy obiad, siedzi przy nogach, patrząc nam głęboko w oczy i upomina się o swoją część. Mężowi zagląda do talerza i kiedyś nawet próbował mu z niego coś zwędzić.
Gdy przyjechali do nas moi rodzice na kilka dni, spał z nimi w pokoju, pozwalał się karmić i nie zwracał na nich większej uwagi. Mruczał tylko jak go głaskali.

Ogólnie, myślę że jest mu dobrze. Bardzo go kochamy i on nas chyba też :)

Pozdrawiam i dziękuję za małego psotnika.
Joanna

Mała1

Post » Wto lis 27, 2012 18:15 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

tak wchodziłam na wątek, prawie nikt tam nie zagląda z nas kociarzy :?
wiem, że się zapomina bo ja też tak mam, ale zaczyna mi to wchodzić w krew. Skoro mamy Swoją Fundację (nie wszystko tu na forum można pisać i przekonaliśmy się nie raz, a odwiedza i podczytuje je sporo osób z zewnątrz) to może czasem wypadałoby tam zajrzeć?? Gdyby nie starania m in Małej i jej wklejanie linków co do różnych spraw organizacyjnych - belg, dzień otwarty etc to większość by nie wiedziała tego i owego.. :o

a Sowa :1luvu: :1luvu:
kochany starszy kocio, tak go lubię. Na prawdę dobrze trafił :kotek:
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

TanundA

Post » Wto lis 27, 2012 19:54 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

No to ja już NIC nie wiem. Mnie się wydawało, iż na NASZYM fundacyjnym forum jest mowa o kwestowaniu i o NAJBLIŻSZYM łyk-endzie?! Czyli 1-2.12.2012? :roll:
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Od: Śro gru 30, 2009 8:21

Post » Wto lis 27, 2012 20:12 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Chyba jeszcze Carefour nie odpowiedział. A te dwa terminy były rozpatrywane.
Dlatego zbieraja deklaracje póki co na oba terminy.

A ja jeszcze przy okazji - byłam dziś na spotkaniu w katowickim centrum wolontariatu. Spotkanie było na temat aktywizacji osób 60+. Nasza Fundacja tez bierze udział w tym projekcie. Stąd moja wczorajsza prośba o jakąś prezentację. Sama coś tam udłubalam ale nie bardzo była narazie możliwość pokazania jak sie okazało. Najbardziej ucieszyłam sie, że powerpointa nie zapomniałam tak do końca:(
Nie wiem czy uda sie pozyskać jakichś wolontariuszy dla nas ale może, warto próbować.

I jeszcze jedno przemyślenie - Nadzieja na dom uzyskała już statuś OPP. Myślę, że już teraz warto byłoby kompletować potzrbne papiery, żeby potem było łatwiej. Chodzi o dokumentowanie działani, domy tymczasowe, podopiecznych. Pomyślcie o tym - zarządowe dziewczyny.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Wto lis 27, 2012 20:22 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

myślimy, myslimy :wink:

a Carefour ma dac odpowiedz, który weekend wchodzi w grę
teraz w tą sobotę od 14:00 do zamknięcia sklepu i od 11;00 do zamknięcia sklepu (czyli 1 i 2 grudnia), albo tydzień po dniu otwartym 15 i 16 grudnia

Mała1

Post » Wto lis 27, 2012 21:31 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Ja na razie z wszystkim odpadam. Mój Felix jest w ciężkim stanie, dzisiaj na wynikach miał ponad 10 kreatyniny i ponad 100 mocznika. Jutro robimy usg nerek i zobaczymy czy to jakiś ostry stan zapalny czy pnn. A, że on też ma białaczkę (niestety dzisiaj potwierdzoną testem :( ) to wetka powiedziała, że rokowania są bardzo złe.
Jestem załamana i zdołowana, chociaż pocieszam się, że on nie wygląda na taką kreatyninę więc może jest szansa jednak. Jakby ktoś miał jakieś rady to piszcie na pw - wszystko się może przydać.
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

[poprzednia][następna]