Pń : Maru DS, 8-mies Striełka bardzo pragnie domu! Czeka ...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 18, 2012 19:35 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Oj to dobrze. Bo ja się ubiorę. Ale jak ubrać kocurro? I ciepłej herbaty z cytryną też pewnie nie zechce. Opatulę go kocem. Może nie będzie syberyjskich mrozów. W domu to już będzie miał Hawaje.
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...
Czy z kotami się idzie przez życie? Skądże! Z kotami przez życie się tańczy!

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Od: Pon sie 27, 2012 17:47

Post » Wto gru 18, 2012 20:13 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

To będą jego pierwsze Hawaje od wielu miesiecy ... może lat?
A może w ogóle pierwsze w życiu? 8)

A jak już jesteśmy przy Albercie - oto Albercik Catherine, też przeze mnie :lol:
Obrazek

Pręgusy sa suuuuper, do tego takie fotogeniczne!
Jakby kto chciał - Striełka jest prawdziwą pręguską i tez na pewno fotogeniczną, tylko jeszcze nie miała okazji w porządnym domowym otoczeniu się zaprezentowac ...

Komu Striełkę?
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Wto gru 18, 2012 20:40 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

I on też Albert?! Nie do wiary! Prawie jak lustro. Buranio. Kwintesencja kota. I piękny charakter mają. Żywiołowy i jednocześnie przytulny. "Noska" jeszcze nie umie, ale w nocy nie śpi "w nogach" jak Odiś -ale wprost na mnie. Klucha. Czasem ciężko się przewrócić. :D
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Post » Wto gru 18, 2012 20:41 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Co do łóżka - jeśli Maru i Łasik mają tyle wspólnego, to łóżko też mogą mieć we wspólnych genach. Łasik zameldował się w łóżku już pierwszej nocy. I nigdzie indziej nie sypia, jeśli tylko jestem w domu. Gdy kiedyś został wyeksmitowany do mojej rodziny, bo wyjechałam na dłużej, to też spał z ludźmi w łóżku.

filo

Od: Śro lip 08, 2009 13:53

Post » Wto gru 18, 2012 20:52 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Villentretenmerth pisze:Będzie miał tego pod dostatkiem grubas jeden.

Panowie są jeszcze na "pan", a tu używa się określeń obraźliwych dla kota porządnej postury 8)
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Wto gru 18, 2012 20:56 Re: Maru - smutny, samotny na działkach :(

Villentretenmerth pisze:Komu kota skrzeczącego? Plującego? Syczącego? (tylko trochę) Komu kota pięknego, wielkiego, mruczącego? (trochę tłustego) Komu? Komu? Kto się wyzwań nie boi? Niech w kolejce stoi! Kto? Kot jest tylko jeden! Kto wyprzedzi innych? No kto? Ale to nie może być byle kto! Bo kot z Wielkopolski pochodzi!

On jest przepiękny. Wygląda jak ciasto z makiem. Serce mi się rwie, ale nie mogę, nie mogę... I nie znam nikogo kto chciałby. Już Alberta nie dało się nigdzie zadomowić - ale to akurat mnie nie martwi, bo został "tymczasowo" u mnie - czyli na jakieś 15-20 lat. :D

A'propos niektóre tak mają. Mój Odik też wydaje nietypowe dźwięki. "Grucha" jak gołąbek albo skrzeczy jak coś co wyłazi z bagien. I nie mam na myśli "Jożina z bażin". Zdumiewający jest po prostu. Wielka pięciokilowa żaba futerkowa. Z ogonem. Ewolucja oszalała. :D

No i patrzcie - sam sobie następnego kota sprzedałem... Niezłe, co?

...to też spał z ludźmi w łóżku...

Kiedyś miałem syjamka to spał w kołdrze. Wewnątrz.
Obrazek Obrazek

Villentretenmerth

Post » Wto gru 18, 2012 21:18 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Avian , przepraszam Cię że nie w temacie :oops:
Ty masz długowłose koty, pomóż o ile możesz określić i powiedz, czy to może być kocur, czy kotka na tym wątku (zdjęcia str 1 i 3 ) :

viewtopic.php?f=1&t=149059&p=9475305#p9475305

Nikt nie wie, a ogłosić jakoś trzeba by bliżej, co to jest :mrgreen:
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Wto gru 18, 2012 21:47 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Ekhmmmm, no po buzi to ja płci tego kociska nie określę :D
Jednak by było fajnie choć mu/jej wcisnąć rękę pod ogon ;)

... ale możemy obstawiac :lol:
Stawiam na chłopaka :twisted:

I nie jest złoty - może kremus, moze rudy ze srebrem, a może po prostu zabiedzony, wyblaknięty od kiepskiego jedzenia rudy ...
Biedny :( Zaraz mi się złapany w lipcu sibek Niuniek przypomina ...
Oby się udało szybko biedaka ulokować choćby na tymczasie - szybko wypięknieje! (i objawi rudy charakter :mrgreen: )
Obrazek

Avian

Post » Wto gru 18, 2012 21:49 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Dziękuję :mrgreen: , będę się starać zrobić opis bezpłciowy w kierunku bardziej "on" .
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Wto gru 18, 2012 21:50 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Monika_Krk pisze:Dziękuję :mrgreen: , będę się starać zrobić opis bezpłciowy w kierunku bardziej "on" .

:lol:
To tylko moje "obstawianie" zupełnie loteryjne na intuicję :lol:
Obrazek

Avian

Post » Wto gru 18, 2012 21:56 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Iza , a tak a'propos Niuńka. Jak mu się żyje ? Masz jakieś wieści ?
ON też był cudny i ciągle pamiętam te niebieściutkie oczy ..... :1luvu:
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Wto gru 18, 2012 22:21 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Oj, oczywiście, ze mam wieści, mieszkamy niedaleko siebie, odwiedzam go !
Poznałam przez Niuńka wspaniałą rodzinę - zresztą Duża Niuńkowa pewnie tu zagląda, bo kibicuje Maru)

Niuń ma 9 kg, mega ofutrzony, owinął sobie ludzi wokół najmniejszego pazura :twisted:
Jest niesamowitym kotem!
Za tydzień będziem go prać :mrgreen:
O, tu jest
http://galeria.gagatki.com/index.php?/category/100
Obrazek

Avian

Post » Wto gru 18, 2012 22:41 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Przecudne 9kg do kochania :D :1luvu:

Nawet Niuń przy stole siedzi, jak na pełnoprawnego członka rodziny przystało .... :lol: :lol: :D
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Wto gru 18, 2012 22:48 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

9kg do kochania

9 kg kota??? 8O :D A niech to...
Moja kotka ma 3,46 kg i już wydaje mi się, że powinienem ograniczać jej jedzenie, bo robi się zbyt pulchna.

mapi_

Od: Wto sie 07, 2012 22:17

Post » Śro gru 19, 2012 1:53 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Avian pisze: Zaraz mi się złapany w lipcu sibek Niuniek przypomina .

Avian pisze:Niuń ma 9 kg, mega ofutrzony, owinął sobie ludzi wokół najmniejszego pazura :twisted:
Jest niesamowitym kotem!
Za tydzień będziem go prać :mrgreen:
O, tu jest
http://galeria.gagatki.com/index.php?/category/100

Niuniusia to ja nigdy nie zapomnę , mnie owinąl w kolo najmniejszego pazurka przez 5 min, a do lóżka pchal się od pierwszego dnia. Ale jest jaki jest - car - samowladca . Cieszę się , że choć przez dwa tyg mialam zaszczyt bycia z TAKIM kotem. / Moje koty chyba juz zapomnialy :mrgreen: /

Villenie - koty od avian są zawsze wyjątkowe - mam wrażenie , że - albo ona tylko takie przyciąga 8O - albo - co bardziej prawdopodobne - przekazuje im jakoś cząstkę swojej niezwyklej osobowości. Bo avian jest WIELKA - mimo mikrej postury :mrgreen: / hihihi - Iza nie obrażaj się , moja postura jeszcze bardziej mikra :oops: /

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

[poprzednia][następna]