Kropeczkowo-Mazurki w nowych domkach,na zawsze w moim sercu

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 22, 2013 20:50 Re: Kropeczkowo-Pumeczka w nowym domku-bądź szczęśliwa Kocha

Dobry wieczor? Jak minal kolejny dzien Pumki w nowym domku? Dziewczyny zaprzyjazniaja się powoli? :)
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Pon kwi 22, 2013 21:59 Re: Kropeczkowo-Pumeczka w nowym domku-bądź szczęśliwa Kocha

Dobry wieczór :D Puma i Zuzia poruszają się bezkolizyjnie, wprawdzie Zuza przy nadmiernym zbliżeniu potrafi zrobić PHAAAA, to jednak Pumy to nie rusza. Siedząc obok siebie zjadły śniadanko, pomiauczały i rozeszły się do swoich zajęć czujnie spoglądając na siebie, Zuza obserwuje zabawy Pumy i mam nadzieje ze niedługo dołączy. Puma zakolegowała się z Efką i Olgą i wita je miaukiem i domaga się pieszczot kiedy wracają, jak przed chwilą. Niepokoi ją szczęk zamka, więc szybko trzeba ją pomiziać.Teraz leży na mnie, a Zuzka siedzi jak słupek nieopodal. Noce są ewidentnie uznane za czas do zabawy, albo czyms co jest duże i rusza się pod kołdrą ( i tu my sle o sobie) albo przynoszeniem kolejno w pyszczku piłeczek które dostała od p.Agnieszki i które podrzuca, chowa w pościeli a potem je wydłubuje, albo następuje PAM, odgarnia łapka kołdrę, wchodzi i wychodzi, dźgnie pyszczkiem w mój nos i walnie się na twarz, ugniatając bardziej miękkie części ciała, liźnie..........o własnie zauważyła zabawy Efki z Zuzka, więc mruknęła, zerwała się i przebiegła galopem...ooo ...hoho dużo miejsca do przebiegania, nawet Zuzka się zainteresowała Czarnym latającym po pokoju, wlazła do czerwonego namiociku od p.Agnieszki, wywaliła gały i usiłuje nadążyć wzrokiem za czarną która przeleciała jej przed nosem, wpadła na lampke, chwyciła piłeczke i poooooooooszła dalej. Aaaaaaaaaaaa zapomniałam powiedzieć, że Puma w nocy kiedy było średnio jasno zauważyła się w lustrze, futro jej stanęło na grzbiecie na baczność, ogon się nastroszył, stanęła na palcach wszystkich czterech łapek i ruszyła do ataku na drugą Czarną w lustrze i ............ się zdziwiła jak walnęła w siebie samą w odbiciu. Aż się rozbudziłam z tego widoku śmiesznego. Ale miała goooopią minę. Aż Zuzka się przywlokła z Efki łóżka, jak usłyszała ten łozgot.. Szkoda, że nie widziała, bo sama też cztery lata temu tak doświadczała zderzeń z odbiciem. Pyszna zabawa :ryk: To nam Pani Agnieszko narobiła Pani duuuuuuuuużo radości. Serdeczności wszystkim :D

Druga

Od: Sob kwi 20, 2013 8:42

Post » Wto kwi 23, 2013 8:25 Re: Kropeczkowo-Pumeczka w nowym domku-bądź szczęśliwa Kocha

Fajnie czytać, że się Puma bawi, zachowuje swobodnie i domaga pieszczot od opiekunek. :D
Teraz jeszcze się zakumplowac z Zuzą i dopiero będzie wesoło!
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Wto kwi 23, 2013 8:29 Re: Kropeczkowo-Pumeczka w nowym domku-bądź szczęśliwa Kocha

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: suuuper oby Zuzi i Zosi trafił się równie superaśny domek co Pumce :1luvu:
Obrazek

Goyka

Post » Wto kwi 23, 2013 13:54 Re: Kropeczkowo-Pumeczka w nowym domku-bądź szczęśliwa Kocha

wszystkie wpisy Drugiej - PIERWSZEJ :1luvu: są miodem na moje serce...

nie ukrywam, że jestem bardzo wdzięczna także za naszą prywatną korespondencję i codzienne relacje: poranne i wieczorne :1luvu: o "mojej" Dziewczynce :1luvu: :1luvu: :1luvu:
nie ukrywam także, że do chwili kiedy sama nie oddawałam kociaków nie miałam pojęcia - jak ogromne znaczenie ma taki kontakt ... każda wiadomość jest na wagę złota ...

dziękuję Drugiej :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Śmierć nie jest wystarczającym powodem,żeby przestać Kogoś kochać (Krystyna Janda)...

Ladyś [*] TM:30.11.2015r. - Kochanie, tak bardzo mi Ciebie brak ...
Kropeczka [*] TM:8.09.2012r.

Aga&Iskierka&Lady

Od: Pt lip 04, 2008 21:59

Post » Wto kwi 23, 2013 15:55 Re: Kropeczkowo-Pumeczka w nowym domku-bądź szczęśliwa Kocha

:dance2: :balony: :balony: :balony: :dance2:

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Śro kwi 24, 2013 0:20 Re: Kropeczkowo-Pumeczka w nowym domku-bądź szczęśliwa Kocha

wiadomości z drugiej ręki, czyli mojej ...

aklimatyzacja przebiega błyskawicznie :)
Pumeczka w nowym domku zachowuje się prawie jak u siebie, na pewno jak u siebie czuje się na łóżku Dużej, które jest jej azylem i z opisów wynika, że Druga bardzo szybko została w pełni zaakceptowaną mamusią, bo dziecko zachowuje się jak przy mnie :) moje serce to nadal jedna wielka krwawiąca rana, ale nie dlatego, że martwię się o Pumę- wiem, że trafiła do NAJLEPSZEGO DOMKU, lepszego nie mogłam sobie dla Niej wymarzyć :1luvu:

Zosia i Zuzia w doskonałych formach - Zosia błyskawicznie reaguje na podawane leki, gania z maluchami i nie ma śladu złego samopoczucia... Zuzia jest mega pieszczochem i super zazdrośnikiem - dobrze, że w nowym domku będą tylko one obie, bo rączek i kolan Zuzi zawsze mało ... Kogokolwiek wołam - zawsze pierwsza biegnie Zuzia ! Przytula się do wszystkiego i wszystkich - nawet do Lady :ryk: która długo Jej nie akceptowała (chyba myliła ją z Zosią, z którą ma na pieńku, bo obie chcę dominować). Bonia, jak to Bonia - traktorek słychać jak tylko się na Nią spojrzy... dalej chodzi kręcąc dupką z ogonkiem zawiniętym aż na plecki - uroczy widok :)
Lady uparcie jest królową i z pogardą patrzy na latające po domu dzieci, Zosię i Iskierkę... na takie numery, to ona nie da się namówić ;) a Iskierka uwielbia zabawy z maluchami, choć sama ma już ponad 5 lat !

Pozdrawiamy ciepło, niestety mam popsuty aparat od dłuższego czasu ...
może uda mi się zrobić ładne fotki na balkonie telefonem, jak będzie ładna pogoda .... A
Śmierć nie jest wystarczającym powodem,żeby przestać Kogoś kochać (Krystyna Janda)...

Aga&Iskierka&Lady

Post » Śro kwi 24, 2013 10:14 Re: Kropeczkowo-Pumeczka w nowym domku-bądź szczęśliwa Kocha

tak tak chcemy fotki koniecznie :dance: :dance2: :flowerkitty: :balony: :cat3:

a kiedy bure panienki się wyprowadzają?
Obrazek

Goyka

Post » Śro kwi 24, 2013 21:45 Re: Kropeczkowo-Pumeczka w nowym domku-bądź szczęśliwa Kocha

wprawdzie późno, ale kilka słów o Pumie: leży właśnie i posapuje po tym jak urządziła gonitwę po całym domu, .... a gdzie tam wstała i weszła na mnie i mnie unieruchomiła. mruczy, ugniata łapami i liże. OLa mówi, ż eciągle na mnie włazi bo mam duże piersi i ma gdzie się rozłożyć :ryk: więc reszta jutro, serdeczności wszystkim :D

Druga

Od: Sob kwi 20, 2013 8:42

Post » Śro kwi 24, 2013 22:31 Re: Kropeczkowo-Pumeczka w nowym domku-bądź szczęśliwa Kocha

:) :) :) to teraz już wszyscy wiedzą, jakie ja mam ;)

Pumeczka nie zmieniła się nic a nic :)
zmieniła się tylko Mamusia, ale jak widać - kocince to wcale nie przeszkadza :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Aga&Iskierka&Lady

Post » Czw kwi 25, 2013 12:49 Re: Kropeczkowo-Pumeczka w nowym domku-bądź szczęśliwa Kocha

:1luvu: :1luvu: fajnie że mamy wieści o Pumce ze źródła :) Aga a kiedy Mamusię zmienią bure dziewczynki?
Obrazek

Goyka

Post » Czw kwi 25, 2013 21:49 Re: Kropeczkowo-Pumeczka w nowym domku-bądź szczęśliwa Kocha

jutro postaram się dodzwonić do dr Neski i umówić na konsultację z Zosią- przeprowadzka odbędzie się jak tylko Zosia będzie mogła ... nie chcę fundować Jej dodatkowego stresu w chwili, kiedy jest na antybiotyku... poza tym - z założenia nie oddam chorego kotka ... domek rozumie i czeka cierpliwie, robiąc kolejne zakupy :)

:1luvu: :1luvu: :1luvu:

Aga&Iskierka&Lady

Post » Czw kwi 25, 2013 22:00 Re: Kropeczkowo-Pumeczka w nowym domku-bądź szczęśliwa Kocha

No to niedlugo Aga wreszcie odetchniesz majac pod opieka 3 futerka zamiast 7 :mrgreen:
Obrazek

Goyka

Post » Czw kwi 25, 2013 22:13 Re: Kropeczkowo-Pumeczka w nowym domku-bądź szczęśliwa Kocha

to zależy jak na to patrzeć ;)

przyzwyczaiłam się, że jest ich dużo ...
najpierw brakowało Maurycka :1luvu:
teraz Pumeczki :1luvu:
jak pojadą Zosia i Zuzia :1luvu: to będzie prawie pusto ...

jednak jest ktoś, kto na pewno się ucieszy ...
jak zapewne wszyscy się domyślają - będzie to moja księżniczka Lady :mrgreen: łobuziara jedna ...

Aga&Iskierka&Lady

Post » Pt kwi 26, 2013 9:30 Re: Kropeczkowo-Pumeczka w nowym domku-bądź szczęśliwa Kocha

Moja kotka też się zawsze cieszyła, jak obce koty sobie szły. :twisted:
Ale będzie więcej ucieszonych.
Jeszcze nowi opiekunowie Zosi i Zuzi. :D

Aga, a jak Lady z Boni się dogaduje?
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

[poprzednia][następna]