Fundacja JOKOT - odczuwamy niedobór kierowców!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 05, 2012 22:06 Re: Fundacja JOKOT - POTRZEBNA EKIPA REMONTOWO-PORZĄDKOWA! s

Szalony Kot pisze:Eee... w zasadzie to co weekend wyjeżdżam :oops: ale może następny będę, jak taka ekipa się zbiera zacna :mrgreen:
Tym bardziej, że muszę TŻtowi pokazać rodzeństwo Karmela, w Karmelu się zakochał totalnie jak go do Łodzi wieźliśmy :mrgreen:

no to Ci już tylko Kobielatka do pokazania została, bo Krętak pojechał dziś do domu.
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Pt paź 05, 2012 22:38 Re: Fundacja JOKOT - POTRZEBNA EKIPA REMONTOWO-PORZĄDKOWA! s

Ja już się zgłosiłam. Będę jutro, mam nadzieję, przed południem :)
Obrazek

Patti:)

Od: Wto lis 17, 2009 17:08

Post » Pt paź 05, 2012 22:44 Re: Fundacja JOKOT - POTRZEBNA EKIPA REMONTOWO-PORZĄDKOWA! s

dobra, ja już się odkładam.
Pewniaka na jutro mam jednego - Patti:)

Do tego jeden ochotnik zgłosił się dziś ustnie, po lekkim zmolestowaniu go o to :twisted: o ile nie rozchoruje się bardziej to się zjawi ;)

Więcej informacji potwierdzonych nie mam...

trochę cienko...

jak ktoś postanowi nas jednak wspomóc - od 11-ej jestem na miejscu. Zapraszam, dla każdego znajdzie się robota.
Obrazek

jopop

Post » Pt paź 05, 2012 23:16 Re: Fundacja JOKOT - POTRZEBNA EKIPA REMONTOWO-PORZĄDKOWA! s

"ochotnik" pisze się w cudzysłowiu :twisted: :twisted:

Klops wylądował dziś w DT. Najpierw gorące podziękowania dla OKI która przechowała chłopaka na BTDT. Klops ma do towarzystwa psa, niedużego, którym niespecjalnie się przejął :mrgreen: Pozwiedzał całe mieszkanie, pojadł, popił,uwalił się na kolanach, kazał się miziać i włączył traktor :ok: :ok: :ok:
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

Post » Sob paź 06, 2012 8:29 Re: Fundacja JOKOT - POTRZEBNA EKIPA REMONTOWO-PORZĄDKOWA! s

na przyszły weekend będę miała ekipę, w ten trochę kiepsko, ale ja się dziś spróbuję pojawić po załatwieniu wszystkich obowiązków, jesteście od 11 do?

jeszcze spróbuję ponamawiać tych, którzy smacznie odsypiają tydzień, a którym ze względu na pogodę pozmieniały się plany albo włączył się leń ;)
ObrazekObrazek

@Freak

Od: Wto maja 31, 2011 18:41

Post » Sob paź 06, 2012 9:06 Re: Fundacja JOKOT - POTRZEBNA EKIPA REMONTOWO-PORZĄDKOWA! s

przynajmniej do 19, jak będzie z kim pracować to dłuzej
Obrazek

jopop

Post » Sob paź 06, 2012 9:18 Re: Fundacja JOKOT - POTRZEBNA EKIPA REMONTOWO-PORZĄDKOWA! s

chętnie pomogę za tydzień w sobotę po 15 dopiero (bo pracuję), może uda mi się jeszcze jakiegoś chłopa ściągnąć :D
tylko przypomnijcie adres dokładny, bo dawno nie byłam i zapomniałam :oops:
i czy potrzebne są kartony, pudła - na prawdę dużo tego mam - może na śmieci poremontowe czy coś?
acha, i mam Jokotowy transporterek to przy okazji podrzucę (z akcji w Załubicach)

martu.ha

Od: Nie paź 02, 2011 9:57

Post » Sob paź 06, 2012 16:36 Re: Fundacja JOKOT - DZIĘKUJEMY ZA AKCJĘ KRAKVET!

jopop pisze:
VeganGirl85 pisze:
Agneska pisze:
tajdzi pisze:
tajdzi pisze:Nie mogę niestety zacytować, ale skopiowałam post jopop z poprzedniego wątku

Potrzebny ktoś do rekonesansu przy EC Wola. Kto chętny?

Bardzo Was ponownie proszę o pomoc. Tam są kocice, z kociakami, kotów jest bardzo dużo. Dla mnie to koniec świata, a obowiązki na Polfie i Grota nie dają mi za dużo czasu wolnego.
Proszę o pomoc.

Bardzo potrzebna pomoc przy E.C. Wola. Koty rozmnażają się na potęgę.

Czy ktos mialby mozliwosc dzialania na Woli? Jest u nas ktos z tamtego "rejonu"?

jak nikt się nie zgłosi, mam dobry dojazd, proszę o PW :roll: kiedyś dawałam w tamtych okolicach korki, ale niestety czas przeszły... chyba. W razie potrzeby pomożemy z TŻ w łapaniu - ale niestety nie mamy auta, klatki ani wolnego tymczasu.

Możesz napisać do Tajdzi z prośbą o namiary? jak już będzie wiadomo co jest do łapania - daj znac tutaj, to pomyślimy jak to zorganizować.

chorowałam, ogarnę temat do przyszłego łikendu włącznie.

VeganGirl85 pisze:[pomoc jest potrzebna także bliżej mnie, na Targowej 64 (wiem, że działaliście w tych okolicach, może znacie karmicieli)- w mijającym tygodniu jednego dnia ostro zaspałam do pracy i zmuszona byłam skorzystać z taksówki jeśli nie chciałam się spóźnić niemal godzinę. Ponieważ jednym z powodów zaspania i spóźnienia była opieka nad chorymi plaskami i tymczasem, rozmowa zeszła na koty. Taksiarz zachwycał się szóstką maluchów, które niedawno urodziły się na podwórku (jeśli dobrze kojarzę tamto miejsce- jednym z podwórek). Nie dał sobie wytłumaczyć, że te maluchy czeka marny los, a kotów jest za dużo (choć to, że chcę wykastrować tymczasa Franka autocytat: szczególnie że to rudy kot i mógłby trafić do ludzi z dziwnymi pomysłami, popierał w rozmowie). Mówił, że ludzie dokarmiają, ale "nikt się nie interesuje jakąś sterylizacją, aż tak się nie angażują" :roll: I że kiedyś ktoś wypuszczał fretkę i kotów nie było, były za to szczury. Typowe traktowanie zwierząt jak zabaweczek... dorosłych kotów jest podobno 3-4, są też 2 wychodzące persy. Jak będzie trzeba pomóc w łapaniu czy wożeniu autobusem na zabiegi, pomogę. Niestety mnie nikt nie bierze na poważnie - wyglądam jak punkówa z liceum mimo lat jak widać w nicku...

to podwórko świetnie znamy. ciachnięte są wszystkie kotki poza jedną niełapalną pingwinką. widziałam ją osobiście raz, wyjątkowo wredna małpa. mamy stamtąd całe stado kociąt. ostatnio zabraliśmy dwa, mieszkańcy zeznają że żadnych więcej nie ma.

czyli nie jest tak źle jak myślałam, dzięki :)

VeganGirl85 pisze:[chciałam jeszcze spytać, czy ktoś od Was działał na Mińskiej 65 (przymierzam się do terenu jednej z firm, ale chciałabym mieć jakiś background w miarę możliwości) oraz w okolicach skrzyżowania Młynarska/Leszno (zamierzam założyć osobny wątek dotyczący poczynań jednej z tamtejszych karmicielek, które kwalifikują się do TOZu albo podobnej instytucji, ale może jest też tam ktoś normalny działający na rzecz kotów?)? Z góry dzięki za info, najlepiej na PW.

nie kojarzę w ogóle, chyba nikogo z naszych tam nie było

Rozumiem. Dzięki za info :)

odnośnie któregoś z poprzednich postów- łapać na Pradze mogę, może i TŻ, mieszkamy na Olszynce. Alem niezmotoryzowana i nie mam klatki, a tymczas nadal blokuje Franek i nadal wymaga leczenia :( dajcie znać - Tajdzi ma mój telefon :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Sob paź 06, 2012 22:02 Re: Fundacja JOKOT - POTRZEBNA EKIPA REMONTOWO-PORZĄDKOWA! s

Dzisiejsze wieści od Klopsa :D
Noc minęła trochę nerwowo, Klops trochę posypiał (na łóżku też :mrgreen: ), trochę pokręcił się niespokojnie, poskakał po szafkach i takie tam inne kocie sprawy. Nie ułatwiał mu zadania pies, którego co prawda Klops olewa, ale psina robi raban pod drzwiami wejściowymi zawsze jak po klatce schodowej idzie jakiś inny czworonóg :? Myślę że jeszcze kilka dni i przyzwyczai się do jazgotu. W ciągu dnia znalazł sobie miejscówkę za łóżkiem i tam spędził większość dnia. W końcu wydusił z siebie trzy duże kopale, czas najwyższy bo trzy dni nie robił. Siku też było, wszystko prawidłowo do kuwety :ok: Trochę pochrupał suchego, spałaszował saszetkę felixa, do psiej miski się nie rwie i vice versa :twisted: Za to podobno nie jest zainteresowany podrobami, które DT przygotowuje do karmienia okolicznych bezdomniaczków 8O Krople lecą do oka, zbyt mocno nie protestuje.
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

Post » Nie paź 07, 2012 6:02 Re: Fundacja JOKOT - POTRZEBNA EKIPA REMONTOWO-PORZĄDKOWA! s

Klops :ok: - widzę, ze trafiłeś w dobry sos :lol:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Nie paź 07, 2012 6:25 Re: Fundacja JOKOT - POTRZEBNA EKIPA REMONTOWO-PORZĄDKOWA! s

alix76 pisze:Klops :ok: - widzę, ze trafiłeś w dobry sos :lol:

:ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie paź 07, 2012 6:42 Re: Fundacja JOKOT - POTRZEBNA EKIPA REMONTOWO-PORZĄDKOWA! s

wieści z budowy:

Wczoraj @Freak ściągnęła Nieoczekiwaną Fachową Pomoc, z którą potem wspólnie naprawiły większość starego muru. W tym czasie Patti:) przeniosła górę ;)

Plany na dziś: jedziemy na miejsce akcji zaraz, zapraszamy wszystkich chętnych. Chcielibyśmy:
- dokończyć mur
- poprzenosić różne klamoty w różne miejsca (ale do tego chłopa trzeba lub kobity o solidnych gabarytach i mocach, nie wiem czy się taka pomoc dziś pojawi)
- wytyczyć rów
- wykopać rów
- oszalować rów
- zalać rów betonem :roll: no chyba się rozpędziłam - ale może jednak pojawią się dodatkowe posiłki i się da?

Jakby lalo to przeniesiemy się do środka i będziemy robić listy podtynkowe i może obrzutki.

Czyli ZAPRASZAMY!
Obrazek

jopop

Post » Nie paź 07, 2012 19:25 Re: Fundacja JOKOT - POTRZEBNA EKIPA REMONTOWO-PORZĄDKOWA! s

Plany wyszły nieco inaczej, ale roboty zostało zrobione mnóstwo! Wielkie dzięki dla @Freak która zorganizowała odsiecz na dziś!

Ponownie pojawiła się wczorajsza Nieoczekiwana Fachowa Pomoc i dokończyła remont muru. Został już nawet obrzucony, pozostał tynk.
Potem dziewczyny przeniosły się do przyszłej kociarni i walczyły z obrzutką i tynkiem - są w tym fenomenalne! kto chce się przyuczyć - naprawdę warto!

A Magda i Kasia wykonały coś, co wywoływało u mnie odruchy obronne od roku - posortowały kafle! Dla tych co ich nie widzieli może to brzmieć nijako, ale zapewniam, że to naprawdę ogromna robota!

Potrzebuję w ciągu najbliższego tygodnia kogoś do poprzyklejania listew podtynkowych, coby na weekend były gotowe na wypadek deszczu. O ile nie będzie lać - będą walki z wolierą, to wspomniane w poprzednim poście kopanie, szalowanie i betonowanie rowu.

Każde ręce do roboty się przydadzą, mogą być mało wprawne ;) dla każdego znajdziemy coś odpowiedniego ;)
Obrazek

jopop

Post » Nie paź 07, 2012 23:16 Re: Fundacja JOKOT - POTRZEBNA EKIPA REMONTOWO-PORZĄDKOWA! s

Czy mogę prosić o link do albumu JoKota - nie umiem poruszać się po nowej wersji FB :oops: Może macie jakieś takie koteczki?
Na dogo na tym watku http://www.dogomania.pl/forum/threads/1 ... 21/page185 odebrałam takie pytanie -
koleżanka szuka kotki młodziutkiej jakbyś coś wiedziała, warunek z domu. Warszawa, jak najmłodsza( góra 7-8 tyg) bo w domu są koszatniczki, najlepiej bura lub ruda, i z domu.
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Nie paź 07, 2012 23:19 Re: Fundacja JOKOT - POTRZEBNA EKIPA REMONTOWO-PORZĄDKOWA! s

W poszukiwanym wieku to chyba tylko maluszki u OKI są, te na samy dole albumu: http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 088&type=3
EDIT: Ale to sami chłopcy.
Dziewczynek w tym wieku to raczej nie mamy, ewentualnie te Lilo i Lila..?

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

[poprzednia][następna]