A Tuptusianski pewnie znowu strzeli focha po wizycie w lecznicy

Przed chwilą karmiąc Tuptusia zaniepokoiła mnie ilość mokrego papu w stosunku do niedawnego stanu. Policzyłam. Mam na 4 dni jedzenia w saszetkach/puszeczkach

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
MariaD pisze:Chyba za bardzo go rozpuściłaś.
Zmniejsz ilość mokrego do 1 razu dziennie. Teraz stan zębów nie przeszkadza mu w jedzeniu suchego, to tylko kwestia wygodnictwa kota i smaku. Lub dawaj raz dziennie mięso surowe a resztę dnia niech ma suche w misce.
solarie pisze:Mnie też się wydaje, że skoro na jego dietę składa się suche i mokre papu, to saszetki/puchy możesz mu ograniczyć do jednego posiłku dziennie i nie ma zmiłuj.Masy zdąży jeszcze nabrać, już teraz jak sama pisałaś jest o niebo lepiej, więc równie dobrze może to robić wolniej, a wysokokaloryczna sucha karma zadziała równie dobrze co napychanie go mokrym.
Miraclle pisze:Tuptuś to nie zwykły kot, to księciunio, a skoro księciunio to i rozpuszczony![]()
![]()
![]()
Lepiej żeby więcej suchego jadł, jak pójdzie do nowego domku, a domek będzie pracował to wiadomo że lepiej dać suche na dzień.
Mokre może się zniszczyć, albo Tuptuś wszystko zje i będzie do powrotu dużych głodował, a tak zawsze suche w misce będzie.
W nagrodę za samotny dzień może dostać mokre![]()
To tak czysto hipotetycznie, bo puki co Tuptuś nigdzie się nie wybiera![]()
![]()
![]()
a nóż zostanie na stałe
![]()
Wiem Edytko że bardzo chciałabyś tego, ale nie do końca masz możliwości... lecz jak to w życiu bywa wszystko się może zdarzyć
![]()
![]()
![]()
Biedna Zmorka, taki upał i do weta, trzymam kciuki za Zmoreczkę![]()
![]()
![]()
Avian pisze:Jak to możliwe, ze dotąd nie zauważyłam Tuptusia?![]()
![]()
... ale teraz już wiem, gdzie zamieszkuje, więc zapisuję się do stałych czytaczy
solarie pisze:Prawdziwy łabędź wyrasta z tego kaczątka, z miejsca do pokochania i wymiziania.
anulka111 pisze:M<oje wybrzydnickie raz dziennie dostaja mokre-bo jak dwa to sie w lebkach przewraca![]()
Miraclle pisze:Tuptuś wie kiedy nakrzyczeć i za co![]()
Zmorka ma już swoje lata, a o zapalenie pęcherza nie ciężko się postarać
Użytkownicy przeglądający ten dział: kasiek1510, Paula05 i 69 gości