Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 21, 2012 12:02 kot w mrowisku- dlaczego nie można ukarać sprawcy?

Parę dni temu w prasie i necie przewinął sie poniższy wątek:
http://poznan.gazeta.pl/poznan/1,36030, ... CZNE_.html
Jak to sie dzieje że okrucieństwo wobec drugiej czującej istoty pojawia się w świadomości dziecka? Czy można całą winę zwalić na dysfunkcyjną rodzinę? a może to zwykły zwyrodnialec, [...] bez wyobraźni emocjonalnej? Czy z psychopatią można się urodzić, jak z zajęczą wargą czy szpotawą stopą?????

Dołączyłam wątek do już istniejącego na ten temat i usunęłam przesadnie mocne określenie - sprawa jest drastyczna ale proszę o zachowanie umiarkowanego tonu wypowiedzi.
alix76

mama-san

Od: Pt lis 19, 2010 16:00

Post » Wto maja 22, 2012 7:07 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Patrysza pisze:Mam informacje o Maciusiu bezpośrednio od pani Wandy.

Maciuś ma się znacznie lepiej, ma jeszcze lekką zadyszkę, w zawiązku z astmą. Je, pije, w miarę doszedł do siebie, jednak jest jeszcze jeden problem - Maciuś ma w brzuszku kulę, prawdopodobnie po wiatrówce. Czeka na operację.

Pani Wanda prosiła już jakąś dziewczynę o przekazanie informacji o bieżącym stanie zdrowia Maciusia, więc oficjalne informacje ukażą się na stronie.

Pani Wanda jest bardzo pozytywnie zaskoczona pomocą, jest wzruszona takim wielkim odzewem. Bardzo dziękuje wszystkim za dobre słowa, za wsparcie psychiczne i za pomoc materialną w imieniu siebie, Maciusia i innych podopiecznych. Wszystkie informacje o tym, ile pieniążków zostało zebranych będą oficjalnie podane (chyba na stronie przytuliska). Pieniążki te bardzo pomogą i Maciusiowi i zostaną na pewno dla innych podopiecznych na karmę i na opiekę weterynaryjną. Pani Wanda jest bardzo zapracowana, gdy z nią rozmawiałam akurat była zajęta potrąconym pieskiem i bardzo prosi o wyrozumiałość (kogoś prosiła o przekazanie informacji i była święcie przekonana, że te informacje poszły).

super, ze sa wiesci... oby ta "kulka" nie byla niczym powaznym i dala sie latwo usunac... Maciuś, trzymamy za Ciebie kciuki, kochany kocie :1luvu: :ok: :1luvu: :ok: :1luvu: :ok:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Wto maja 22, 2012 7:17 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Ja tylko przypomnę, że jutro o godz. 11:40 kończymy aukcję na Allegro

http://allegro.pl/super-lornetka-na-lec ... ?source=oo

Może ktoś chciałby jeszcze zalicytować i tym samym wspomóc dzielnego Maciusia :1luvu:

edit. sprostowanie pomyłki
Ostatnio edytowano Wto maja 22, 2012 9:44 przez nelka83, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Wto maja 22, 2012 8:52 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

nelka83 pisze:Ja tylko przypomnę, że dziś o godz. 11:40 kończymy aukcję na Allegro

Może ktoś chciałby jeszcze zalicytować i tym samym wspomóc dzielnego Maciusia :1luvu:

Nelko! Jutro! ( ale mi podniosłaś adrenalinę na moment :wink: )
Jestem wciąż na lornetkowym posterunku...I walczę, walczę... :wink:
Nie mogę się doczekać, kiedy będę obserwować ptaki za pomocą Twojego szlachetnego gestu!

rysiowaasia

Od: Nie sty 30, 2011 17:47

Post » Wto maja 22, 2012 9:26 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Kciuki za zdrowie Maciusia, :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
jeszcze do kompletu brakuje mu kulki... :roll:
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Wto maja 22, 2012 9:44 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

rysiowaasia pisze:
nelka83 pisze:Ja tylko przypomnę, że dziś o godz. 11:40 kończymy aukcję na Allegro

Nelko! Jutro! ( ale mi podniosłaś adrenalinę na moment :wink: )
Jestem wciąż na lornetkowym posterunku...I walczę, walczę... :wink:
Nie mogę się doczekać, kiedy będę obserwować ptaki za pomocą Twojego szlachetnego gestu!

Oj, przepraszam :oops: zaraz poprawię swój post
A lornetkę mogę szczerze polecić, jest naprawdę dobra :ok: (to dar od mojego taty, maniaka wszelakich obserwacji :wink:)
Obrazek

nelka83

Post » Śro maja 23, 2012 14:21 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Aukcji już dopilnuję. Dopiero mnie ze szpitala wypuscili także powoli nadrabiam wątki na miau:)

martaslupsk

Od: Sob paź 17, 2009 16:23

Post » Śro maja 23, 2012 15:15 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Pieniążki za lornetkę wpłynęły teraz czeka na nr konta nelki żeby wysłac jej na wysyłkę a resztę wpłacam na konto przytuliska.

martaslupsk

Post » Śro maja 23, 2012 15:46 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

martaslupsk pisze:Pieniążki za lornetkę wpłynęły teraz czeka na nr konta nelki żeby wysłac jej na wysyłkę a resztę wpłacam na konto przytuliska.

wysłałam pw :)
Obrazek

nelka83

Post » Śro maja 23, 2012 16:27 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

martaslupsk pisze:Pieniążki za lornetkę wpłynęły teraz czeka na nr konta nelki żeby wysłac jej na wysyłkę a resztę wpłacam na konto przytuliska.

Walczyłam, walczyłam... i wygrałam :D Bardzo się cieszę !
Trochę szkoda tylko tej prowizji dla Alledrogo... :|
Nelko83, "dogodziłaś" i Maciusiowi i mi :wink: Masz wielkie serce!

rysiowaasia

Post » Śro maja 23, 2012 16:55 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

rysiowaasia pisze:

Walczyłam, walczyłam... i wygrałam :D Bardzo się cieszę !
Trochę szkoda tylko tej prowizji dla Alledrogo... :|
Nelko83, "dogodziłaś" i Maciusiowi i mi :wink: Masz wielkie serce!

Gratuluję wygranej licytacji :ok: Cieszę się, że lornetka trafi do Ciebie oraz z tego, że wspólnymi siłami uda się pomóc Maciusiowi :kotek:
Obrazek

nelka83

Post » Czw maja 24, 2012 9:35 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Co u Maciusia, jak się chłopak czuje? Macie jakieś info?

rysiowaasia, lornetka już do Ciebie pędzi :ok:
Obrazek

nelka83

Post » Czw maja 24, 2012 12:28 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

I stówka poszło na konto Fundacji za lornetke:) Kosztów allegro nie znam ale to już biorę na siebie;) bardzo dziekujemy za super aukcje;) I dziękujemy tacie nelki za pokrycie kosztów wysyłki:) dzieki temu więcej grosika poszło na zwierzaki z przytuliska;)

martaslupsk

Post » Czw maja 24, 2012 12:55 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

nelka83 pisze:Co u Maciusia, jak się chłopak czuje? Macie jakieś info?

rysiowaasia, lornetka już do Ciebie pędzi :ok:

:D Dziękuję, nie masz pojęcia , jak się cieszę :D
martaslupsk pisze:I stówka poszło na konto Fundacji za lornetke:) Kosztów allegro nie znam ale to już biorę na siebie;) bardzo dziekujemy za super aukcje;) I dziękujemy tacie nelki za pokrycie kosztów wysyłki:) dzieki temu więcej grosika poszło na zwierzaki z przytuliska;)

I Nelka i jej Tato to osoby o wieelkim sercu 8O . Marcieslupsk też serducha nie brakuje :wink:

rysiowaasia

Post » Czw maja 24, 2012 13:02 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Rysiowaasia;) jak dobrze pójdzie to te ptaszyska już w weekend pooglądasz;)

martaslupsk

[poprzednia][następna]