Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Lolcia81 pisze:piotr568 pisze:Ja swoim czasem daję serca drobiowe, pokrojone drobno i sparzone. Zalewam wrzątkiem, zostawiam na jakieś 5 minut, studzę. Z podrobów chyba serca najlepsze.
Dzięki Piotr.... krajanie ?
(Ja teraz co prawda Dolny Śląsk, ale rodowita K-Koźlanka ze mnie)
turkawka pisze:Ja tam ani nie sparzam, ani nie koniecznie zawsze mrożę. Nasze zamrażalki i tak nie mrożą tak mocno jak powinny (kiedyś był taki wątek na ten temat, chyba jeszcze na Chatulu). Jak robie mieszankę swoim piraniom, to one potem przez jakiś dzień jedzą nieprzemrożone. Zresztą one są najlepszymi testerami czy mięso jest świeże jak im to mięso robię (kiedyś zwróciłam do Makro 3 kg polików wołowych z argumentacją, że mięso śmierdzi i żaden z trzech kotów nie chce tego tknąć i Pani przyjęła; a one nie bez powodu mają ksywę "piranie").
Z wątróbką nie przesadzaj. Moesz zrobić "szybką" mieszankę bez suplementów np. 1 kg kurczak/indyk/wołowina + około 200 g serduszek + około 350 g skrzydełek + do 100 g wątróbki + do 100 g pstrąga lub około 80 g łososia + 100 g ugotowanej rozciapcianej marchewki. Mięso kroisz, podroby skrzydła, wątróbkę i rybę do maszynki i mielisz. Wszystko mieszasz, dodajesz wody około 300 ml (ja nie wiem dlaczego dodaję przegotowanej), dajesz szanownej komisji do spróbowania. Dzielisz na porcje (ja np mrożę w woreczkach foliowych) i mrozisz. Na następną mieszankę przywiozę Ci suplementy.
to ma być 1kg samego mięsa, bez kości ?1 kg kurczak/indyk/wołowina
BOZENAZWISNIEWA pisze:Ja watróbki nie daje -u mnie po niej maja rozwolnienie.Polecam serca drobiowe(kurczak, indyk)miesko z kurczaka.Ja swoim daje wołowinkę(serca wołowe przemrozone.0Maja b.duzo składników odzywczych,witamin,zelazo.No i zawsze "mojego"kotleta z piersi dostaja,bo ja jarosz jestem
1 kg kurczak/indyk/wołowina + około 200 g serduszek + około 350 g skrzydełek + do 100 g wątróbki + do 100 g pstrąga lub około 80 g łososia + 100 g ugotowanej rozciapcianej marchewki
Lolcia81 pisze:Tiaaa....![]()
Tylko ja właśnie zamówiłam 24puszki Carny Kitten w 4 smakach , po 2,67![]()
Jeszcze paczki nie odebrałam ale juz w drodze....
I co ja z tym zrobie ?![]()
![]()
![]()
kociamysza pisze:Lolcia81 pisze:Tiaaa....![]()
Tylko ja właśnie zamówiłam 24puszki Carny Kitten w 4 smakach , po 2,67![]()
Jeszcze paczki nie odebrałam ale juz w drodze....
I co ja z tym zrobie ?![]()
![]()
![]()
Wyslesz do KAN?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], kasiek1510, Paula05, puszatek i 97 gości