KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 27, 2011 20:44 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

jadziaII pisze:Oto nasza nowa podopieczna, zabralam ja z pod bloku w Swieta, wczesniej widywalam ja latajaca kolo smietnika, koteczka ma niecaly roczek uganialy sie za nia kocury wiec i z tego powodu ja zgarnelam a nie jest wcale dzika wrecz odwrotnie bardzo mila.
Byla bardzo brudna, niemilosiernie glodna i sztraszliwie chuda. Ale beda z niej jeszcze ludzie :D tylko troche czasu.
To wlasnie Mici
Obrazek

Obrazek

Obrazek

A teraz ze spraw kociochatkowych: jutro jedzie Gracja do kontroli, dzieki Gosiu za informacje o jedzeniu Gracji bo to musze wiedziec, smutno ze tak nie bardzo chce jesc to suche a musi.
Zapytam dr co robimy dalej dam znac.
Jak bedzie przymusowy brak w dyzurach to sie nie martwcie zalatwimy.
Jozio jest przekochany jak tylko jestem na Kch to zawsze go wyglaskam bardzo sie tego domaga na przemian z tym drugim czarnym nie wiem kto to jest tzn. jak ma na imie :lol:
Roki moze bedzie mial staly domek dzis dzwonila p.z Myslowic wydawala mi sie z rozmowy odpowiedzialna osoba zobaczymy, mamy sie spotkac w piatek.

Jadziu - a kicia to czasem nie powinna mieć na imię Oleńka ? ma oczy jak moja kuzynka o tym imieniu :) kuzynkę bardzo lubię ,a kiciunia bardzo miła . Proszę niech lekarz powie co kupić Gracji do jedzenia - kotusia chce jeść mokre , biedna ma apetyt... tak mi przykro jak dla niej niej nie mam, a jutro rano znowu mam dyżurek .

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Śro kwi 27, 2011 20:57 Re: chatka

Gosiu dla Gracji w niskiej zamykanej komodzie jest pol puszki Eukanuby dla wrazliwcow. Daj jej na 2 razy bo wtrzacha szybko. A Gapie sprobuj dac Whiskasa z saszetki. Bo dzisiaj wymieklam i dalam Gremlina saszetki szt 2 i koncowke z lyzeczki dalam Gapie i wylizywal ze smakiem a nie chcialam juz dla niego otwierac nowej. A i wlazlam w kuwete i w przedsionku moze byc po katach zwirek bo mnie czas gonil
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Śro kwi 27, 2011 21:09 Re: chatka

A Gapa jest cudny i taki wystraszony :cry: wyplaskalam go porzadnie,wlazil na kolanka i mruczal :1luvu: Jaki on biedny tak nie rozumie co sie stalo. Posiedzialam z nim troszke i zauwazylam ze bardzo nerwowo reaguje na ten duzy ruch samochodowy -boi sie a jak przechodzila grupa facetow to 8O warczal 8O Zrobilam pare zdjec jutro wkleje i zrobie ogloszenie i kartke to zestawu teczek Kociochatkowych
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Post » Śro kwi 27, 2011 22:26 Re: chatka

Dorota Wojciechowska pisze:Gosiu dla Gracji w niskiej zamykanej komodzie jest pol puszki Eukanuby dla wrazliwcow. Daj jej na 2 razy bo wtrzacha szybko. A Gapie sprobuj dac Whiskasa z saszetki. Bo dzisiaj wymieklam i dalam Gremlina saszetki szt 2 i koncowke z lyzeczki dalam Gapie i wylizywal ze smakiem a nie chcialam juz dla niego otwierac nowej. A i wlazlam w kuwete i w przedsionku moze byc po katach zwirek bo mnie czas gonil

Poki co to Gracja nie powinna poza tym suchym nic innego jesc, jest mi jej straszne zal, wiem ze cierpi ale jesli bedziemy ja karmic innym to cale leczenie bierze w leb.
Jutro zobaczymy jaki jest stan w puszczku i co powie dr. moze zezwoli na jakies mokre lecznicze oby, ja tez bym bardzo chciala.
Powiem ze bardzo malo je tego suchego i niechenie.
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Śro kwi 27, 2011 22:30 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Gosiu Olenka dla malej kici bardzo ladne imie to niech bedzie Olenka od teraz jest Olenka :D

jadziaII

Post » Czw kwi 28, 2011 7:08 Re: chatka

jadziaII pisze:
Dorota Wojciechowska pisze:Gosiu dla Gracji w niskiej zamykanej komodzie jest pol puszki Eukanuby dla wrazliwcow. Daj jej na 2 razy bo wtrzacha szybko. A Gapie sprobuj dac Whiskasa z saszetki. Bo dzisiaj wymieklam i dalam Gremlina saszetki szt 2 i koncowke z lyzeczki dalam Gapie i wylizywal ze smakiem a nie chcialam juz dla niego otwierac nowej. A i wlazlam w kuwete i w przedsionku moze byc po katach zwirek bo mnie czas gonil

Poki co to Gracja nie powinna poza tym suchym nic innego jesc, jest mi jej straszne zal, wiem ze cierpi ale jesli bedziemy ja karmic innym to cale leczenie bierze w leb.
Jutro zobaczymy jaki jest stan w puszczku i co powie dr. moze zezwoli na jakies mokre lecznicze oby, ja tez bym bardzo chciala.
Powiem ze bardzo malo je tego suchego i niechenie.

Ale Jadziu to taka właśnie mokra karma weterynaryjna dla wrażliwych żoladków i alergików i widziałam ja na liście którą zostawiłaś przypiętą do tablicy, dlatego dałam
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Czw kwi 28, 2011 11:37 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Wkleję parę zdjęć Gapy.
Dodałam stronę do ogłoszeń w CIM-ie i jedno wydrukowałam do sklepu.
Mówcie o nim każdemu co się da bo Gapa bardzo potrzebuje tymczasu
Obrazek+Obrazek+Obrazek
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Czw kwi 28, 2011 12:06 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Dorota Wojciechowska pisze:Mówcie o nim każdemu co się da bo Gapa bardzo potrzebuje tymczasu
Obrazek+Obrazek+Obrazek

Faktyczne - Gapa BARDZO potrzebuje tymczasu . Biedak nie wie nawet co sie dzieje jest zagubiony, niestety nawet Puriny zjadł niewiele , choc troszkę je :( Wstrętnej babie co go oddała nakopałabym osobiście do d....i patrzyłabym jak jej d... puchnie.
Gremliny natomiast mają ciągle tę brązową wydzielinę pod oczami, a to są oprócz tego ładne kotki - czy NAPRAWDĘ NIC nie da się zrobić żeby zyskały na wyglądzie ? Jak czegoś nie wymyślimy żeby ich upiększyć to do emerytury będą siedzieć w kociej chatce :(
Na kawrantannie Józio z Coffi standardowo posykują choć dziś byli spokojniejsi niż wczoraj . Józio jest normalnie pożeraczem wszystkiego poza kite-ketem chyba , Coffi najbardziej lubi puszki whiskas , bo saszetki jakoś nie bardzo. Gracja oczywiście nic nie dostała mokrego biedactwo , ale już wiadomo że będzie mogła jeść - mokre hiperallergenic -szczegóły opisze Jadzia.
Bardzo mi żal tych koteczek po sterylce - buraska pomiałkuje , a łaciatka się chowa w koszyczku. Ktokolwiek potrafi proszę zrobić ładne zdjęcie SAKE, kicia ociera sie o posłanko mruczy - kochany maluch, myślę że możnaby ją troszkę rozreklamować, bo na razie mamy tylko zdjęcie trochę smutne w kąciku adopcyjnym .
Dyżur w wersji porannej zrobiłam , przepraszam ale na sprint do śmietnika zabrakło mi już czasu bo i tak ledwie zdążyłam na autobus.

gosiakot

Post » Czw kwi 28, 2011 14:39 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Gosiu
nie mam kompletnie pomysłu jak upiększyć Gremliny, mozna je zawieźć do Wroclawia do dr Kiełbowicza tylko ciągle brakuje nam czasu, nie wiem czy tez dr cos wymysli bo mamy jedną kotkę, która ma podobny wyciek juz od 4 lat :-( żal mi ich, nie są dzikie i potrzebują miziania jak każdy kociak :(

zawieźliśmy kotkę z naftowej do braciszka, do Almavetu, jutro zostanie zabrana przez siostrzeńca pani, która je zabrała, koszt leczenia tej trójki 495, 02 zł, jeden kotek nie przeżył schroniska.

koszt leczenia kotki po wypadku (ma imię w ksiażeczce Nadia) 620 zł plus 300 zł krew

pozostałe koszty - jedzenie Gracji, Spidi, 2 testy na pp - 282 zl

razem do zapłaty 1400 zł i to po kosztach i ulgach ze strony weterynarzy - szukajcie sponsorów bo krucho będzie, matka Teresa osiwieje jak wróci 8O

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Czw kwi 28, 2011 14:41 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Bylismy z Gracja na kontroli i co? jest znaczna poprawa, duzo, duzo lepiej jak bylo tydzien temu.
Nie dostala dzis steryda nie bylo takiej potrzeby.
Uzgodnilam co do jedzenia wiec tak ma dalej jesc suche hypoalegig /ale go juz nie ma na KCh albo ja nie znalazlam ale chyba niema/ ale za to jest duza torba z Hilsa z/d i to jak najbardziej moze byc w zamian tego pytalam sie dr. jest to to samo tyle ze inna firma.
Co do mokrego wiec jak tak bardzo sie domaga to albo to co pisala Dorotka /bardzo Cie przepraszam/ ale lepiej z Hilsa z/d puszeczki /zakupilam dzisiaj 2/ bo nie wiem czy to jej zasmakuje., po 1/2 puszeczki dziennie nie za duzo a reszte niech dopcha suchym, ale tez nie wiadomo czy to z Hilsa bedzie jadla tamto bylo z Royala pewnie jest jakas roznica smakowa a koty to wybredniaki jak nie wiem co, to samo mam u siebie.
Jak przywiezlismy ja to dalam jej reszte Eukanuby z puszki co byla w szafce napoczeta, polizala ale zeby sie rzucila od razu to nie powiem.
Prosze zauwazcie czy to je jedno i drugie i za 2 tyg.do kontroli wiec musialabym wiedziec jak tam z jedzeniem.
Jedzenie dla niej jest w szafce i suche i mokre podpisane.
Absolutnie nie dawac innego typu kitkat czy whiskas, bo zapsujemy to co osiagnelismy u niej.
Prosze zwroccie uwage czy ubywa suchego z miseczki bo jak nie to trzeba bedzie przejsc na Royala bo chyba jadla skoro juz nie ma a inne koty tego nie dostawaly.

Rozmawialam dzisiaj z p.od krat ma zrobic do tyg.czasu koszt do obydwu okien to 450 zl z montazem, chcial 500 ale opuscil.
Nie wiem czy to duzo czy nie duzo nie mam skali porownawczaj.
Zglosilam to naszem Wolontariuszowi i klepnal kazal dzialac.
Ktos sugerowal zeby tylko bylo na czesc otwieralna ale tak sie nie da bo obramowanie musi byc zamocowane do muru we wnece okiennej i jakby tylko na polowke to bedzie duza szpara i koty nam pouciekaja.
Lepiej juz na calosc bezpieczniej.
Ta siatka ktora on ma to oczko 10x6 cm mysle ze dorosly kot sie nie przecisnie, a maluchow narazie niema a gdyby byly to i tak nie luzem.
Zadzwonilam jeszcze raz i kazalam mu robic czym predzej.
Ale i tak pewnie musze jeszce z kilka razy do niego zadzwonic i pogonic go cos ten chlop taki jakis, a mlody chlopak i calkiem przystojny :D ale tylko mowi ze to koniecznie bo kotkom duszno.

Aha nie wiem jak to bedzie wygladalo ze strony administratora czyli Szklobudowy czy to oni musza wyrazic zgode czy trzeba jakies pismo wystosowac, jakby ktos sie mogl to dowiedziec.
Zawsze mozna powiedziec ze to bedzie tak zrobione zeby bylo latwe do demontazu.

O koszulkach narazie nic niem ale jak sie dowiem to napisze co i jak.

jadziaII

Post » Czw kwi 28, 2011 14:45 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Filomen pisze:PRZYPOMINAM TERMIN DO JUTRA !!!! PODOBNO JEST DUŻY PROTEST ZE STRONY MIESZKANCOW JANKEGO, SKOŃCZY SIĘ NA TYM ZE ZROBIĄ MNIEJSZE SCHRONISKO NIŻ JEST!!!
MUSICIE TO OPROTESTOWAĆ!!

DZIS PISALI O TYM W WYBORCZEJ
w nawiązaniu do posta Teresy dot. konsultacji społecznych na temat przyszlego schroniska.
Prezydent Miasta Sosnowca
Na podstawie (..) Uchwały Nr 85/VI/2011 Rady Miejskiej w Sosnowcu z dnia 31 marca 2011 roku

ogłasza przeprowadzenie konsultacji społecznych dotyczących projektu pn. ”Schronisko dla zwierząt”.
1. Termin rozpoczęcia konsultacji społecznych ustala się na dzień 21 kwietnia 2011 roku a zakończenia 29 kwietnia 2011 roku.

w skrócie, bo przeczytałam te materiały. Rozważane są dwie lokalizacje oto porównanie:

Obrazek

uważam, że wszyscy mieszkańcy Sosnowca, którym zależy na lepszym schronisku powinni wysłać swoją opinię jak poniżej
Konsultacje społeczne przeprowadzone zostaną w formie:
1. przekazywania na adres poczty elektronicznej wim.przygot@um.sosnowiec.pl Urzędu Miejskiego w Sosnowcu opinii i uwag na temat projektu.
2. składania opinii i uwag do skrzynek, usytuowanych w:
- Budynku Głównym Urzędu Miejskiego Al. Zwycięstwa 20 - Biuro Obsługi Interesantów, w godzinach: poniedziałek 7.30-17.00, wtorek – piątek 7.30-15.30,
- Budynku Urzędu Miejskiego ul. Mościckiego 14, w godzinach: poniedziałek 7.30-17.00, wtorek – piątek 7.30-15.30.

ta lokalizacja na 130 psów bez mozliwości rozbudowy to jakiś absurd, termin do 29 kwietnia, nie przegapcie tego
trzeba napisać, ze schronisko ma być większe, ze opowiadacie się za lokalizacją na Jankego

....

Filomen

Post » Czw kwi 28, 2011 14:48 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

jadziaII pisze:Rozmawialam dzisiaj z p.od krat ma zrobic do tyg.czasu koszt do obydwu okien to 450 zl z montazem, chcial 500 ale opuscil.
Nie wiem czy to duzo czy nie duzo nie mam skali porownawczaj.
Zglosilam to naszem Wolontariuszowi i klepnal kazal dzialac.
Ktos sugerowal zeby tylko bylo na czesc otwieralna ale tak sie nie da bo obramowanie musi byc zamocowane do muru we wnece okiennej i jakby tylko na polowke to bedzie duza szpara i koty nam pouciekaja.
Lepiej juz na calosc bezpieczniej.
Ta siatka ktora on ma to oczko 10x6 cm mysle ze dorosly kot sie nie przecisnie, a maluchow narazie niema a gdyby byly to i tak nie luzem.
Zadzwonilam jeszcze raz i kazalam mu robic czym predzej.
Ale i tak pewnie musze jeszce z kilka razy do niego zadzwonic i pogonic go cos ten chlop taki jakis, a mlody chlopak i calkiem przystojny :D ale tylko mowi ze to koniecznie bo kotkom duszno.

Aha nie wiem jak to bedzie wygladalo ze strony administratora czyli Szklobudowy czy to oni musza wyrazic zgode czy trzeba jakies pismo wystosowac, jakby ktos sie mogl to dowiedziec.
O koszulkach narazie nic niem ale jak sie dowiem to napisze co i jak.

tak trzeba zglosic napiszę pismo

Filomen

Post » Czw kwi 28, 2011 14:55 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

jadziaII pisze:

Oczywiście na pewno lepiej żeby kraty były łatwe do demontażu , ale przecież nie o to chodzi żeby wydać 450 zł a potem kraty żeby stały nieużywane, a my wraz z kotami smażylibyśmy się we własnym sosie w kociej chatce. Poza tym czasem przecież będziemy musieli umyć okna.
Ewa , jak znam prezesa Szkłobudowy propoponuję napisać 1 zdanie .uprzedzał że nienawidzi pism :D

gosiakot

Post » Czw kwi 28, 2011 15:57 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

gosiakot pisze:
jadziaII pisze:

Oczywiście na pewno lepiej żeby kraty były łatwe do demontażu , ale przecież nie o to chodzi żeby wydać 450 zł a potem kraty żeby stały nieużywane, a my wraz z kotami smażylibyśmy się we własnym sosie w kociej chatce. Poza tym czasem przecież będziemy musieli umyć okna.
Ewa , jak znam prezesa Szkłobudowy propoponuję napisać 1 zdanie .uprzedzał że nienawidzi pism :D

O tym demontazu to tylko napomnialam aby to uwzglednic w pisemku gdyby mieli jakies obiekcje.
A czy tak faktycznie beda latwe do demontazu to ja nie wiem tylko tak wymyslilam do pisemka.
A po co demontowac chyba ze w przypadku opuszczania lokalu ale poki co to nie zamierzamy.
Co do mycia okna to nie ma zadnego problemu bo przeciez jak wszystkie inne otwieraja sie do srodka to tu krata nie ma zadnego znaczenia.

Musza sie zgodzic bo bez tego koty nie przezyja a my przy nich :(

jadziaII

Post » Czw kwi 28, 2011 16:19 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Filomen pisze:
Filomen pisze:PRZYPOMINAM TERMIN DO JUTRA !!!! PODOBNO JEST DUŻY PROTEST ZE STRONY MIESZKANCOW JANKEGO, SKOŃCZY SIĘ NA TYM ZE ZROBIĄ MNIEJSZE SCHRONISKO NIŻ JEST!!!
MUSICIE TO OPROTESTOWAĆ!!

DZIS PISALI O TYM W WYBORCZEJ
w nawiązaniu do posta Teresy dot. konsultacji społecznych na temat przyszlego schroniska.
Prezydent Miasta Sosnowca
Na podstawie (..) Uchwały Nr 85/VI/2011 Rady Miejskiej w Sosnowcu z dnia 31 marca 2011 roku

ogłasza przeprowadzenie konsultacji społecznych dotyczących projektu pn. ”Schronisko dla zwierząt”.
1. Termin rozpoczęcia konsultacji społecznych ustala się na dzień 21 kwietnia 2011 roku a zakończenia 29 kwietnia 2011 roku.

w skrócie, bo przeczytałam te materiały. Rozważane są dwie lokalizacje oto porównanie:

Obrazek

uważam, że wszyscy mieszkańcy Sosnowca, którym zależy na lepszym schronisku powinni wysłać swoją opinię jak poniżej
Konsultacje społeczne przeprowadzone zostaną w formie:
1. przekazywania na adres poczty elektronicznej wim.przygot@um.sosnowiec.pl Urzędu Miejskiego w Sosnowcu opinii i uwag na temat projektu.
2. składania opinii i uwag do skrzynek, usytuowanych w:
- Budynku Głównym Urzędu Miejskiego Al. Zwycięstwa 20 - Biuro Obsługi Interesantów, w godzinach: poniedziałek 7.30-17.00, wtorek – piątek 7.30-15.30,
- Budynku Urzędu Miejskiego ul. Mościckiego 14, w godzinach: poniedziałek 7.30-17.00, wtorek – piątek 7.30-15.30.

ta lokalizacja na 130 psów bez mozliwości rozbudowy to jakiś absurd, termin do 29 kwietnia, nie przegapcie tego
trzeba napisać, ze schronisko ma być większe, ze opowiadacie się za lokalizacją na Jankego

....

Czy w ogóle ktoś spoza Sosnowca może wyrazić swoje zdanie ?
Obrazek Obrazek Obrazek

asiek_i_boguś

Od: Wto sty 11, 2011 18:30

[poprzednia][następna]