Piękna trikolorka już w DS :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 08, 2011 7:28 Re: Piękna trikolorka już w DS :)

ale tu cicho :evil:

Wiolaww

Od: Nie gru 12, 2010 16:55

Post » Wto lut 08, 2011 18:19 Re: Piękna trikolorka już w DS :)

Niestety kocie panny l niezbyt się dogadują, a nawet bywa, źe z premedytacją jedna przegania drugą.

Tak, że to jest ciągle nasz problem.

Poza tym Pyzunia wyleguje się na kanapach i łasi się do każdego po trochu :)

niezapominajka

Od: Śro gru 22, 2010 11:37

Post » Czw lut 10, 2011 8:11 Re: Piękna trikolorka już w DS :)

Szkoda, że jakoś tak nie potrafią się do końca dogadać. Ale i dobrze, że przynajmniej się tolerują. A która panna jest bardziej zadziorna ?

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Czw lut 10, 2011 8:24 Re: Piękna trikolorka już w DS :)

witam o poranku
Obrazek

Trzeba mieć nadzieję , może panny wkońcu sie dogadają, grunt, że się tolerują i nie masz kłopotu ze stresem u kiciów. :ok: :ok:
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Sob lut 12, 2011 17:53 Re: Piękna trikolorka już w DS :)

jasdor pisze:Szkoda, że jakoś tak nie potrafią się do końca dogadać. Ale i dobrze, że przynajmniej się tolerują. A która panna jest bardziej zadziorna ?

One razem to niezłe ziółka, wystarczy, że nawiążą kontakt wzrokowy i już się ganiają. Robią dużo hałasu chociaż się wcale nie biją przy tym, ani nie dotykają. Najgorzej jest jak przypadkiem sobie wejdą w drogę, bo jak są przygotowane to starają się zachowywać właściwy dystans.

Poza tym Pyza ciągle je :) Jestem przyzwyczajona do Psotki, która z rana zjadała saszetkę i wieczorem, a czasem przegryzła sobie suche. Natomiast Pyza...ma się wrażenie, że jest ciągle głodna. Zmieniłam im już karmę i już z większym apetytem je swoje jedzenie, ale nadal prawie przy każdym moim wejściu do kuchni miauczy i szuka nie wiem czego, nawet jeśli ma w miseczce jedzonko :|

Znowu powrót zimy i kociarnia ciągle śpi...

niezapominajka

Post » Sob lut 12, 2011 21:34 Re: Piękna trikolorka już w DS :)

One chyba tak sie gonią bardziej dla zabawy . Skoro nie dochodzi do aktów przemocy z żadnej strony, to nie ma się czym przejmować. Zdaje mi się, że jeszcze się dziewczyny zaprzyjaźnią :wink: Może wylewnych jakichś pokazów miłosnych nie będzie, ale to są kotki, którym trzeba więcej czasu i tyle.
A jak Pyza będzie tyle jadła to się zrobi WIELORYB :lol:

jasdor

Post » Nie lut 20, 2011 20:29 Re: Piękna trikolorka już w DS :)

oby już było tylko tak
Obrazek
albo tak
Obrazek

Wiolaww

Post » Pt lut 25, 2011 11:04 Re: Piękna trikolorka już w DS :)

Jakaś taka cisza nastała :roll: Jak stosunki ?

jasdor

Post » Pt lut 25, 2011 11:21 Re: Piękna trikolorka już w DS :)

Jasdor,

nie lubią się i już...czasem siedzą w kuchni w odległości "3 podłogowych płytek" i nic się nie dzieje, a czasem z kilku metrów fuczą. Fuczą, ganiają jedna drugą i takie tam, czasem jedna druga pacnie łapką. Najgorzej jest w nocy, muszę zamykać Pyzę, bo inaczej byśmy nie spali wcale. Te kocie odgłosy w nocy są baaaardzo głośne.

Wydaje mi się, że już chyba lepiej pomiędzy nimi nie będzie :(
Ale co tam nie chcę tu ciągle narzekać :)

Pyza jest miła kicią, do przytulenia, dzieciaki ją kochają i to jest najważniejsze :ok:

niezapominajka

Post » Pt lut 25, 2011 11:45 Re: Piękna trikolorka już w DS :)

Szkoda, że nie chcą się bliżej zaprzyjaźnić, ale moim zdaniem dopóki futro nie fruwa i krew sie nie leje, to nie ma się co przejmować. Wcale nie jest powiedziane, że jeszcze nie nastąpi zawieszenie broni. czasami to długo trwa.
Tylko dla Was kłopot trochę przez te ich niepoprawne stosunki. Dzieci pewnie Pyzie wynagrodzą - głaskaniem :ok:

jasdor

Post » Pon lut 28, 2011 22:08 Re: Piękna trikolorka już w DS :)

Mój Dziubas nie lubi Ciapka, ale już teraz tolerują się. Ciapek nawet zaprasza Burasa do zabawy :D, a są już razem ponad rok.

Wiolaww

Post » Pt mar 04, 2011 19:09 Re: Piękna trikolorka już w DS :)

a nowych fotek Pyzunia nie ma?

Wiolaww

Post » Czw mar 17, 2011 19:06 Re: Piękna trikolorka już w DS :)

U nas prawie bez zmian.

Kotki ślicznotki nadal się nie cierpią.
Pyza zrzuciła zimowe sadełko, ale nadal wcina ogromne ilości karmy i galopuje za mną, kiedy tylko idę do kuchni.

Wczoraj próbowałam ją wyciągnąć na dwór, ale biedaczka zestresowana była. Najpierw miałam ja na rękach i zostawiłam otwarte drzwi to wyskoczyła jak oparzona i wróciła do domu. Potem była jednak ciekawa i kręciła się koło progu, ale nawet po schodkach nie zeszła. Obwąchała próg i drzwi tylko. Teraz już pogoda deszczowa to na razie nie będę jej "uczyć". Myślałam, że jak ona żyła na działkach to będzie chętniej chciała wychodzić, a ona bidulka się stresuje jak w oddali słyszy szczekające psy, czy odgłosy ulicy. To mnie poniekąd cieszy, bo za dużo odwagi nie jest wskazane, żeby się nie zapędziła w niebezpieczne rejony. Tak, że zapowiada się "ostrożna koteczka".

Poza tym póki co nie było oznak rujki :-)

Dzisiaj szalała nad kawałkiem surowego mięsa, zapomniałam już, że koty potrafią tak skakać :-)

No i taki mały sukces, czasem jak pracuję to z jednej strony siedzi Postka na krześle, a z drugiej Pyza :1luvu: Każda ma swoje krzesło i oddziela je stół, ale jest wtedy zawieszenie broni.
Najgorzej im odbija jak się ciemno robi, nie wiem czemu, ale wtedy mają złe humorki.

Ogólnie wszystko się dobrze układa na wiosnę :D

niezapominajka

Post » Czw mar 17, 2011 20:24 Re: Piękna trikolorka już w DS :)

i dobrze

a nie wiem czemu - tak mi przyszło do głowy, że chłopakowie-kotkowie częściej dogadują się niż kocice...

Cammi

Od: Sob lip 21, 2007 23:34

Post » Czw mar 17, 2011 20:29 Re: Piękna trikolorka już w DS :)

Ja sądzę,że taka ostrożna kotka to ideał w takich warunkach - nawet,gdyby nie miała się nigdy zapuścić dalej,niż kilkanaście metrów od drzwi (co pewnie nie będzie miało miejsca,ale teoretycznie może się zdarzyć). To,że się błąkała na zewnątrz,w zasadzie nic nie zmienia - mogła się tam czuć nie najlepiej.
Miałam kiedyś kotkę zgarniętą z podwórka, przez jakiś czas żyła koło bloku,ale w mieszkaniu miała opory nawet przed korzystaniem z progu balkonu,nie mówiąc o wyjściu na balkon i siedzeniu gdzieś przy barierce.Za to cała reszta mieszkania była dla jej,jak najbardziej ;)

Ja bym po prostu w cieplejsze dni otwierała drzwi i ewentualinie sama wychodziła kawałek,może kotka zachęci się do pójścia za swoją panią.
Obrazek Obrazek
Obrazek

passa

Od: Wto maja 19, 2009 13:46

[poprzednia][następna]