PAN STANISŁAW NIE ŻYJE-JUTRO AKCJA, PROSIMY O KCIUKI!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 08, 2011 21:18 Re: PROSIMY O WSPARCIE NA KARMĘ DLA ZWIERZAKÓW!!!!!!!!

Wiem, Gosiu..
Fip.. Mój podblokowy Gucio odszedł na fip.. We śnie, przynajmniej tyle.. Ale nie był wtedy sam..
Likierek też miał to szczęście, że nie był sam.

Dlatego tak o Guliwerze myślę..

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Sob sty 08, 2011 21:19 Re: PROSIMY O WSPARCIE NA KARMĘ DLA ZWIERZAKÓW!!!!!!!!

Takie wygazenie przesladuje, nie? :-( Przykro mi o Guliwerka. Tez o nim czytalam.

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Wto sty 11, 2011 18:46 Re: PROSIMY O WSPARCIE NA KARMĘ DLA ZWIERZAKÓW!!!!!!!!

Śniło mi się dziś, że spotkałam Pana Stanisława, w siedzibie jakiejś gazety, robili z Nim wywiad o jego zwierzakach i ciężkiej sytuacji życiowej. Ciekawe co tam u P. Stanisława, jego Żony i zwierzaczków. :roll:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto sty 11, 2011 19:13 Re: PROSIMY O WSPARCIE NA KARMĘ DLA ZWIERZAKÓW!!!!!!!!

A no ciekawe. Jeszcze w tym tygodniu przyjdzie wyplata, to wysylam do niego list, bo jeszcze zapomne. Kurcze no, teraz musze o tylu rzeczach myslec.

SecretFire

Post » Wto sty 11, 2011 20:44 Re: PROSIMY O WSPARCIE NA KARMĘ DLA ZWIERZAKÓW!!!!!!!!

No cóż witam wszystkich jednak na razie jeszcze i dopiero w 2011 r. Zabawne, że z roztargnienia nie zauważyłam jak się zagalopowałam w rok 2012 :oops:
Od razu też melduję, że pieniądze w kwocie 110 zł., które przekazał mi Fundusz Pokrzywkowy na odrobaczanie zostały już wydatkowane na Pratel, który to p.Stanisław odebrał od weta.
Również przekazałam p.Stanisławowi 75 zł.
To tak na razie w skrócie, ponieważ zaszło u mnie sporo wydarzeń ( na dłuższy okres czasu przybyłam do cóki) i w tej chwili nie bardzo dysponuję odpowiednią informacją od kogo te pieniążki zostały przekazane.
Mam też w domu swojego podopiecznego kocurka Czarnuszka, którego dokarmiam od lat pięciu. Czarnuszek jest bardzo chory- koci katar zakaźny, mocznica.
Dużo czasu zajmunje mi teraz dbanie o niego, nie mówiąc o tym że naraziłam swoje koty i trzy z nich już kichają i wymiotują :evil:
Obrazek ObrazekObrazek

Bo kto nie był ni razu człowiekiem
Temu człowiek nie pomoże.

A.Mickiewicz

Sabinka

Od: Pt sie 08, 2008 16:36

Post » Śro sty 12, 2011 12:12 Re: PROSIMY O WSPARCIE NA KARMĘ DLA ZWIERZAKÓW!!!!!!!!

Sabinko witaj z powrotem. Daj sie uscisnac. Wszedzie sie cos innego dzieje, ale przetrwamy :-) Ja teraz na gwalt szukam mieszkania.

SecretFire

Post » Czw sty 13, 2011 9:02 Re: PROSIMY O WSPARCIE NA KARMĘ DLA ZWIERZAKÓW!!!!!!!!

Dzien dobry.

Dzis ide na poczte wyslac list do p. Stanislawa. Wiele nie moge z wiadomych powodow, ale co moge to wysle. :mrgreen:

SecretFire

Post » Pon sty 17, 2011 8:30 Re: PROSIMY O WSPARCIE NA KARMĘ DLA ZWIERZAKÓW!!!!!!!!

W czwartek wyslalam pieniazki do pana Stanislawa. Jak ktos bedzie mial kontakt to prosze o info czy doszlo i tym razem. Napisalam mu w liscie, ze sie przeprowadzam i na razie musze sie u niego "odmeldowac" :-)

SecretFire

Post » Pon sty 17, 2011 20:26 Re: PROSIMY O WSPARCIE NA KARMĘ DLA ZWIERZAKÓW!!!!!!!!

Witaj Secret, ja również Cię ściskam i pozdrawiam serdecznie. Dziś rozmawiałam z p.Stanisławem , ale na razie nic nie wspominał o otrzymaniu listu.
W każdym bądź razie jestem z nim w stałym kontakcie.
A ja na razie aklimatyzuję się w nowym miejscu i walczę z chorobami moich futer. Czarnuszek ma się nieco lepiej. Za tydzień powtórka wyników, oczywiście te nerkowe są wciąż złe. Zobaczymy co będzie dalej.
A czy Ty zabierasz swoje koty ze sobą na nowe miejsce?
Obrazek ObrazekObrazek

A.Mickiewicz

Sabinka

Post » Pon sty 17, 2011 21:57 Re: PROSIMY O WSPARCIE NA KARMĘ DLA ZWIERZAKÓW!!!!!!!!

Sabinko
informuję Cię, że "cichy sponsor" zamierza przelać 100 zł dla p. Stanisława:)
Jak przyjdzie, do przekaż proszę, może na coś będzie mu akurat potrzebne.
A może by coś dołożyć, np. wpłatę od Secret Fire i zrobić sterylkę 1 kociosztuce?
Bo nie wiem jaką Marisza ma tam sytuację, co tam u niej i jak z możliwościami?
Ciepło jest, żeby znów gdzieś nie poszły Kocice "w tango")
Co myślisz?

Sabinko czy to nie kolejny Kocio o imieniu Czaruś u Ciebie?
I nie kolejny chory?
Ściskam mocno!!!
Nie jestem tu teraz za często (choć należałoby się zdecydowanie poprawić!) bo mam Meksyk z ilością Kiciów do adopcji.. Chwilkę był spokój, ale jak RUSZYŁO, to taką falą, że kosmos..
Ale sobie jakoś poradzę. Muszę, prawda?:)

Carmen201

Post » Pon sty 17, 2011 22:49 Re: PROSIMY O WSPARCIE NA KARMĘ DLA ZWIERZAKÓW!!!!!!!!

Carmen kochana, kocurek którego leczę ma na imię Czarnuszek i jest moim długoletnim podopiecznym podblokowym.
Chciałam go pozbawic klejnotów, ale przy okazji wyszło że kocio ma bardzo zaawansowany koci katar i niestety mocznicę.
Czarek[*] to był mój kocurek domowy, który w wieku ośmiu lat odszedł na raka. Na mocznicę odszedł też mój ukochany Punio[*] również w wieku ośmiu lat.
Bardzo przeżyłam ich odejście, zresztą każde odejście kotów bardzo mnie porusza, tyle że do domowych człowiek się ogromnie przywiązuje.
Jeżeli chodzi o p.Stanisława to pewnie się ucieszy, bo dziś mi mówił że znowu mu brakuje węgla więc pewnie odłoży sterylkę kotek na potem, tyle że faktycznie idzie wiosna i wysyp maluchów będzie murowany.
Na jedną kotę mam chętną, bo jak u mnie popatrzyła na moje futra to powiedziała,mi że się w nich zakochała i też by chciała miec jedno futerko.
Ale musiałabym sie jeszcze dokładniej zorientowac czy to jest prawdziwa chęc, czy też słomiany zapał.
I wierzę, że sobie poradzisz trzymam :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

A.Mickiewicz

Sabinka

Post » Pon sty 17, 2011 22:54 Re: PROSIMY O WSPARCIE NA KARMĘ DLA ZWIERZAKÓW!!!!!!!!

Sabinko, a z węglem z MOPSu co?
Bo NIE MOŻEMY DOPUŚCIĆ do tego, że będzie wysyp kociaków!
No nie możemy po prostu, bo co później?
Nie wyrobimy finansowo na sterylki, na jedzenie, leczenie..

Nie wiem, czy to w pełni dobry pomysł, ale ja bym się zastanowiła nad sterylką jednak..
Wiem, że węgiel.. Ale ZAWSZE lepiej zapobiegać.
Ile takowa kosztuje w Kutnie?
Za tydzień mogłabym się dołożyć do tej 100 na sterylkę, po pensji.

Masz jakiś kontakt z Mariszą?

Carmen201

Post » Pon sty 17, 2011 23:09 Re: PROSIMY O WSPARCIE NA KARMĘ DLA ZWIERZAKÓW!!!!!!!!

Ostatni kontakt z Mariszą miałam w grudniu. Wiem, że miała wybrac się do p.Stanisława jeszcze przed świętami.
Widac coś jej nie wyszło, bo nie przyjechała. Jak wiesz miałam jej przekazac pieniądze z Funduszu Pokrzywkowego na odrobaczenie, ale ponieważ się nie odezwała więc zdecydowałam, że zrobię zakup u nas w lecznicy.
Sterylka w Kutnie kosztuje 150 zł. Ja mam u weta zniżkę na 100 zł. za kotę. Jest już cieplej więc można byłoby te sterylki zrobic, bo faktycznie że zrobi się nie ciekawie. :evil:
Ostatnio edytowano Pon sty 17, 2011 23:12 przez Sabinka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek ObrazekObrazek

A.Mickiewicz

Sabinka

Post » Pon sty 17, 2011 23:11 Re: PROSIMY O WSPARCIE NA KARMĘ DLA ZWIERZAKÓW!!!!!!!!

Jeśli chodzi o węgiel z Mopsu to nic mi p.Stanisław nie mówił, że teraz coś otrzymał. Trudno mi coś rzec w tym temacie.
Obrazek ObrazekObrazek

A.Mickiewicz

Sabinka

Post » Pon sty 17, 2011 23:29 Re: PROSIMY O WSPARCIE NA KARMĘ DLA ZWIERZAKÓW!!!!!!!!

To jak dojdzie ta 100 (a obiecane zostało), to może ta 100 jednak na sterylkę?
Da radę p. Stanisław jakoś z Kitką podjechać?
Spróbujcie proszę, bo nie wyrobimy na wiosnę z Kociakami.
I będzie kołomyja, bo trzeba będzie za chwilę te Kociaki sterylizować..

A tak mi przyszło do głowy na szybko - Sabinko, a może by Pan Stanisław zapytał o pracę w schronisku? To w Kotliskach jest prywatne, ale może? On ma podejście do zwierzaków a chętnych do pracy w takich miejscach w dużej ilości za zwyczaj nie ma.
Hmm?

Carmen201

[poprzednia][następna]