» Nie cze 19, 2011 17:26
Re: Czy Bolek przekonał się do swojego domku? str.26. Nowości :)
Byliśmy z Bolusiem u weta w Zwierzaku.Miał problem z dziąsłami i kilkoma ząbkami, które mu jeszcze pozostały/kamień nazębny/.Boluś najpierw został zdiagnozowany na nereczki i pozostałe dane....Wyniki wyszły bardzo dobre.Mozna było Bolusiowi pod narkozą oczyścić z kamienia tę resztkę zębów.Musiałam to zrobić, bo ostatnio Boluś w trakcie jedzonka miękkiego mięska wypluwał je jak oparzony i odskakiwał od miseczki, kuląc się i dotykając łapką pysia.Ma jakąś chorobę zębów, którą mają też i młode koty, więc to nie ze starości.Kupiłam płyn do higieny kociego pychola i kończę podawać mu antybiotyk synergal na ten stan zapalny dziąseł.Boluś teraz wcina jak smok....Oczy już takie pozostaną, z tą trzecią powieką trochę przesłaniającą oczy.Jeśli będzie w dobrej kondycji, to przesłona będzie mniejsza, jeśli w gorszej, oko bedzie bardziej zasłonięte.Boluś przesladuje mnie non-stop.Gdzie ja, tam on.Jest pierwszy przed psami.....Zasypiam, on obok, nawet go nie rusza to,że mój mąż przesuwa go trochę aby się położyć....Budzę się, Boluś śpi na moich stopach.