^Lil^^ pisze:Ojej, nie wysyłaj pana od razu na cmentarz
Jeśli ma zwierzę wymagające opieki, to pewnie zdaje sobie sprawę z tego, że jest dość leciwy, więc może ma kogoś do przygarnięcia suczki w razie jakby jego zabrakło.
Skoro chce się podjąć opieki nad chorym kotkiem, to wydaje mi się, że powinien być rozważny i przygotowany na wszelkie ewentualności...
Mi osobiście serce by pękło, jakbym usłyszała, że jestem za stara na kota
to nie jest wysyłanie Pana na cmentarz (życzę 100 lat co najmniej!!!)- tylko realistyczna ocena okoliczności - tyle razy już na forum zetknęliśmy się wszyscy z tematem zwierzaków, które trafiały na ulicę lub do schronu na skutek nagłej utraty domu (i nie chodzi tu tylko o śmierć właściciela, ale także o chorobę, pobyt w szpitalu, przenosiny do kogoś, kto starszą osobą ma się zaopiekować - a to niestety w pewnym wieku jak wiemy znacznie bardziej prawdopodobne

w przypadku Amelki utrata domu z jakiegokolwiek powodu będzie dla niej wyrokiem śmierci - nie poradzi sobie nigdzie poza domem - więc szczególnie rozważnie musimy wybrać dla niej DS - nigdy oczywiście nie będziemy mieli 100 % pewności, że będzie rzeczywiście "stały" - i tej pewności nie da nam także wiek opiekuna - ale pewne oczywiste rzeczy niestety musimy brać pod uwagę...