a ja leczenia ciąg dalszy:
Leczenie i dawkowanie dla dyżurnych, powtórzę w skrócie :
RudaZaciążona, w czwartek ma sterylke
1 x dziennie poranna zmiana - smarowanie płynem w strzykawce nr 1. Potem jak to lekko wyschnie, na to dajemy Avilin. klei się i ciężko rozsmarowuje ale musicie pod palcami wyczuć wszystkie zmiany na karku i posmarować.
karmienie 2x dziennie - suche podpisane Ruda i mokre ekanuba podpisana Ruda jedna puszka na dzień, podzielic na porcję poranną i wieczorną.
Plamek Zapalenie ucha prawego ( jego prawego, jaśniejsze) – zakrapiamy 2x dziennie do środka ucha dexoryl 3-4 krople. Potem delikatnie zamykamy ucho podciągamy do góry i masujemy żeby krople spłynęły do środka. Ucho ma bolesne i gorące i może go to trochę boleć. Plamek się wyrywa i nie lubi tego.
Nimfa
1x dziennie poranna zmiana - Zmiany na skórze smarujemy roztworem imawerolu. Imawerol jest w platikowym pojemniczku podpisany. Jest go troszkę na dnie ale bierzemy minimalnie do strzykawki. Robimy go sami – ranny dyżur . Do strzykawki 0,5 ml imaverolu i 25 ml ciepłej wody. (lub 0,2 ml i ok 12 ml wody) Wyciskamy wacik - delikatnie, żeby nie nalać do oka, nosa i pyszczka – wacikiem przemywamy zmienioną grzybem skórę. Dp prawego uszka można wieczorem podać Atecortin bo krwawiło przy czyszczeniu.
Szyjek
smarowanie jak u Rudej najpierw plyn nr 1 potem Avilin
Frodo - był dzisiaj u weta bo wymiotował dość mocno.
Restrykcyjna dieta - tylko suche jedzenie. dawka dzienna jest w plastikowym pojemniczku z czerwonym wieczkiem podpisana Frodo i dzień. Dawkę dzienną dzielimy na poł - rano i wieczór. Wiem, że jest malo ale przeżyje.
Borgal podawać będzie w zastrzykach Basia i witaminy. Również bedzie zajmować się jego uszami (Orydermil)
Pamiętajcie tylko, ze ma mieć suche jedzonko i wodę. Koopal poszedł do badania.
Zeby nie szukać leków - te co są w bieżacym użyciu będą w plastikowym koszyczku opisanym leki do bieżacego użycia no i wpisujemy się do skoroszytu.
Jakby były jakieś wątpliwości tel do mnie 600 488 114.
mamy nowego pacjenta - kotkę z chorym oczkiem. Jutro Piotrek jedzie z nią do weta.