K.CHATKA-pomoc w dużej akcji sterylkowej potrzebna str 87

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 16, 2010 19:53 Re: KOCIA CHATKA-szukamy 2 drzwiowej szafy do nowego lokalu!!!!

majencja pisze:Czy kos może wspomóc Kociamkę w Krakwecie??idą łeb w łeb z Koterią a za chwilę koniec???
Jak Weszłam na stronę "krakvetu " pomoc dla schronisk, zbierają kandydatury, majencjo , jak głosować na KOCIAMKę ??? , bo mi chyba dziś MÓZG źle pracuje ( drugi raz poprawiam posta) ale tam jeszcze nie głosują ?
Ja też z kotkami rozmawiam i piję kawę, wszyscy wiedzą że kotki RUSZAJĄ PYSIAMI jakby mówiły co jest b. miłe - np. pytam kotki : zjadłyście mięsko ? A kotki ruszają pysiami jakby odpowiadały... nie dziwię się ,że preferujesz kocie towarzystwo.
Ostatnio edytowano Sob paź 16, 2010 22:27 przez gosiakot, łącznie edytowano 2 razy

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Sob paź 16, 2010 22:00 Re: KOCIA CHATKA-szukamy 2 drzwiowej szafy do nowego lokalu!!!!

Jutro dalsze sprawy z remontem w Kociej Chatce - kurcze dużo się dzieje jednocześnie 8O jutro przyjezdża szafa i szafki z Kociej Chatki znów będzie przenoszenie i przepakowywanie, ale to chyba nie pierwszy i nie ostatni raz, do końca musimy opróżnić drugiego pomieszczenie, żeby mozna rozpocząć remontowanie.
Jutro zaczynamy w granicach godziny 18 jesli ktoś jeszcze chętny do pomocy zapraszamy :D

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Sob paź 16, 2010 22:33 Re: KOCIA CHATKA-szukamy 2 drzwiowej szafy do nowego lokalu!!!!

Proponuję żebyście zamiast Nifuroxazydu stosowali Furazolidon bo ma szersze spectrum działania w tym na lamblie.
Tereniu paczki dotarły?
A z Imaverolem spokojnie - nie jest trucizną - z wyjątkiem dla grzybów.Jasne jakby kto flaszkę wypił to :mrgreen: tak
A gwoli ścisłości jest to preparat dla : koni, bydła i psów, nic nie pisze o kotach 8O może być nawet stosowany u ciężarnych i karmiących
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Sob paź 16, 2010 22:37 Re: KOCIA CHATKA-szukamy 2 drzwiowej szafy do nowego lokalu!!!!

terenia1 pisze:Jutro dalsze sprawy z remontem w Kociej Chatce - kurcze dużo się dzieje jednocześnie 8O jutro przyjezdża szafa i szafki z Kociej Chatki znów będzie przenoszenie i przepakowywanie, ale to chyba nie pierwszy i nie ostatni raz, do końca musimy opróżnić drugiego pomieszczenie, żeby mozna rozpocząć remontowanie.
Jutro zaczynamy w granicach godziny 18 jesli ktoś jeszcze chętny do pomocy zapraszamy :D

Tereniu , przewóz szafy odbędzie się ok 17-tej chyba wcześniej nie damy rady

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Sob paź 16, 2010 23:29 Re: KOCIA CHATKA-szukamy 2 drzwiowej szafy do nowego lokalu!!!!

majencja pisze:Proponuję żebyście zamiast Nifuroxazydu stosowali Furazolidon bo ma szersze spectrum działania w tym na lamblie.
Tereniu paczki dotarły?
A z Imaverolem spokojnie - nie jest trucizną - z wyjątkiem dla grzybów.Jasne jakby kto flaszkę wypił to :mrgreen: tak
A gwoli ścisłości jest to preparat dla : koni, bydła i psów, nic nie pisze o kotach 8O może być nawet stosowany u ciężarnych i karmiących

Paczki jeszcze u Martyny, jak je jeszcze przetrzyma to bedziemy wdzięczne bo na razie mamy wielki SAJGON :mrgreen: musimy uporządkować co nieco :mrgreen: a potem bedziemy wszystko układały tak jak już powinno być, ciagle coś przemieszczamy i przenosimy, ale mam nadzieję, że jeszcze ze dwa tygodnie i jakoś zapanujemy nad tym wszystkim :D

terenia1

Post » Sob paź 16, 2010 23:37 Re: KOCIA CHATKA-szukamy 2 drzwiowej szafy do nowego lokalu!!!!

gosiakot pisze:Tereniu , przewóz szafy odbędzie się ok 17-tej chyba wcześniej nie damy rady

Gosiu spoko :D ja jutro muszę i tak przyjechać wcześniej bo mamy całą masę malutkich saszetek jedzonka suchego od Holendrów, zajmuje to kupe miejsca, które nam jest w tej chwili potrzebne, więc muszę tą całą masę saszetek poprzesypywać do jednego pojemnika, a przy okazji zrobic dla Holendrów zdjęcia jak nasze kociaki wcinają jedzonko. Jest to dla nich ważne bo te zdjęcia prześlą do holenderskiego producenta tego jedzonka i dzięki temu będą mieli następną partię jedzonka dla kociaków, nie tylko naszych, ale i w innych krajach europejskich. Dla nich to jest bardzo ważne, a ja też chcę się wywiazać z mojego zobowiązania :D

terenia1

Post » Nie paź 17, 2010 7:14 Re: KOCIA CHATKA-szukamy 2 drzwiowej szafy do nowego lokalu!!!!

majencja pisze:Proponuję żebyście zamiast Nifuroxazydu stosowali Furazolidon bo ma szersze spectrum działania w tym na lamblie.
Tereniu paczki dotarły?

dzieki, to zalatwię ten lek :D

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Nie paź 17, 2010 9:34 Re: KOCIA CHATKA-szukamy 2 drzwiowej szafy do nowego lokalu!!!!

Zapraszam chętnych na "Przetworowyę bazarek :wink: viewtopic.php?f=20&t=118677

Przetwory owocowe
Obrazek

Przetwory warzywne Obrazek
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Nie paź 17, 2010 14:48 Re: KOCIA CHATKA-szukamy 2 drzwiowej szafy do nowego lokalu!!!!

Filomen pisze:a jak tak z innej beczki - parę kwestii organizacyjnych.

Dla uporządkowania wprowadzamy na razie następujacy podział odpowiedzialności:
--- Marta - zdjęcia, ogłoszenia, tematy adopcyjne - Chatka, w miarę możliwości schronisko
--- Teresa - remont, meblowanie, administracyjne kwestie (umowy, konto itp)
--- Ewa - schronisko, leczenie kotów w Chatce,
--- Gosia - kwestie prawne

to oznacza, że jeżeli ktoś ma sprawę w powyższym temacie powinien w pierwszej kolejności uderzać do osoby odpowiedzialnej w temacie. Oczywiście liczymy na Wasze wsparcie ale musi być jakis koordynator danej tematyki.

no można to wkleić na 1 stronę wątku bo tu za chwilę się zgubi ...
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Nie paź 17, 2010 16:13 Re: KOCIA CHATKA-szukamy 2 drzwiowej szafy do nowego lokalu!!!!

Szylkretowa panienka pozdrawia z swego nowego domu :D :wink: .............

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Nie paź 17, 2010 19:42 Re: KOCIA CHATKA-szukamy 2 drzwiowej szafy do nowego lokalu!!!!

Paweł to wspaniałe wieści .Cudownie że takie maleństwo przeżyło pobyt w sosnowieckim schronisku i ma cudowny domek :ok: .
Dziś niestety miałam watpliwą "przyjemność "towarzyszyć w ostatniej drodze dwóm 8 tyg maluszkom które odeszły w schronisku :cry:

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Nie paź 17, 2010 20:37 Re: KOCIA CHATKA-szukamy 2 drzwiowej szafy do nowego lokalu!!!!

bubor pisze:Szylkretowa panienka pozdrawia z swego nowego domu :D :wink: .............

Obrazek

niezapomnę tego maleństwa jak wspinała się na siatkę i rozpaczliwie za nami płakała, taka chudziutka i malutka. Wspaniale, że się jej udało.

Filomen

Post » Nie paź 17, 2010 20:52 Re: KOCIA CHATKA-szukamy 2 drzwiowej szafy do nowego lokalu!!!!

a ja leczenia ciąg dalszy:
Leczenie i dawkowanie dla dyżurnych, powtórzę w skrócie :
Ruda
Zaciążona, w czwartek ma sterylke
1 x dziennie poranna zmiana - smarowanie płynem w strzykawce nr 1. Potem jak to lekko wyschnie, na to dajemy Avilin. klei się i ciężko rozsmarowuje ale musicie pod palcami wyczuć wszystkie zmiany na karku i posmarować.
karmienie 2x dziennie - suche podpisane Ruda i mokre ekanuba podpisana Ruda jedna puszka na dzień, podzielic na porcję poranną i wieczorną.

Plamek
Zapalenie ucha prawego ( jego prawego, jaśniejsze) – zakrapiamy 2x dziennie do środka ucha dexoryl 3-4 krople. Potem delikatnie zamykamy ucho podciągamy do góry i masujemy żeby krople spłynęły do środka. Ucho ma bolesne i gorące i może go to trochę boleć. Plamek się wyrywa i nie lubi tego.

Nimfa
1x dziennie poranna zmiana - Zmiany na skórze smarujemy roztworem imawerolu. Imawerol jest w platikowym pojemniczku podpisany. Jest go troszkę na dnie ale bierzemy minimalnie do strzykawki. Robimy go sami – ranny dyżur . Do strzykawki 0,5 ml imaverolu i 25 ml ciepłej wody. (lub 0,2 ml i ok 12 ml wody) Wyciskamy wacik - delikatnie, żeby nie nalać do oka, nosa i pyszczka – wacikiem przemywamy zmienioną grzybem skórę. Dp prawego uszka można wieczorem podać Atecortin bo krwawiło przy czyszczeniu.

Szyjek
smarowanie jak u Rudej najpierw plyn nr 1 potem Avilin

Frodo - był dzisiaj u weta bo wymiotował dość mocno.
Restrykcyjna dieta - tylko suche jedzenie. dawka dzienna jest w plastikowym pojemniczku z czerwonym wieczkiem podpisana Frodo i dzień. Dawkę dzienną dzielimy na poł - rano i wieczór. Wiem, że jest malo ale przeżyje. :wink:
Borgal podawać będzie w zastrzykach Basia i witaminy. Również bedzie zajmować się jego uszami (Orydermil)
Pamiętajcie tylko, ze ma mieć suche jedzonko i wodę. Koopal poszedł do badania.

Zeby nie szukać leków - te co są w bieżacym użyciu będą w plastikowym koszyczku opisanym leki do bieżacego użycia no i wpisujemy się do skoroszytu.
Jakby były jakieś wątpliwości tel do mnie 600 488 114.

mamy nowego pacjenta - kotkę z chorym oczkiem. Jutro Piotrek jedzie z nią do weta.

Filomen

Post » Nie paź 17, 2010 21:10 Re: KOCIA CHATKA-szukamy 2 drzwiowej szafy do nowego lokalu!!!!

ŁOOO kurde ja chyba sobie to wydrukuję w pracy i wezmę rozpiskę na dyżur dobrze , że dyżur mam za jakiś czas :wink:

terenia1

Post » Nie paź 17, 2010 21:15 Re: KOCIA CHATKA-szukamy 2 drzwiowej szafy do nowego lokalu!!!!

terenia1 pisze:ŁOOO kurde ja chyba sobie to wydrukuję w pracy i wezmę rozpiskę na dyżur dobrze , że dyżur mam za jakiś czas :wink:

to tylko brzmi groźnie ale idzie to szybko, tylko trzeba wiedziec co gdzie jest. Leki w zółtym pojemnieczku z kartką a jedzonko tez podpisane. razem z wpisem do kartotek zabiera max 15 minut

Filomen

[poprzednia][następna]