Shiba ma miłość u MagdalenKi! [']

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro wrz 22, 2010 8:40 Re: Shiba ma miłość u MagdalenKi! Prosi o wsparcie finans.

Shiba nie chce jeść, nie załatwiła się po nocy, jest słaba - mówię Wam, że to moja wina. Zaraz powinna tu być Bianca, więc chodzę od okna do drzwi!

Tylko lezy i patrzy na mnie.....
Wiedzieć, że choć jedno życie oddychało lżej, dlatego żeś ty żył. Oto miara sukcesu.

Obrazek

MagdalenaKa

Od: Wto sie 17, 2010 10:53

Post » Śro wrz 22, 2010 8:53 Re: Shiba ma miłość u MagdalenKi! Prosi o wsparcie finans.

MagdalenaKa, jak to "Twoja wina"?? wetki nie poinstruowaly Cie jak powinnas sie opiekowac Shibą??

trzymam za Was kciuki :(

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Śro wrz 22, 2010 8:54 Re: Shiba ma miłość u MagdalenKi! Prosi o wsparcie finans.

jaka Twoja wina!!!! :?: :?: :evil: - Shiba jest po prostu bardzo chora i słaba - Twoim udziałem w tej historii jest miłość, pomoc i opieka - winy jakoś nie dostrzegłam.....

Madziu - trzymaj się!!! wielkie kciuki dla Ciebie i Shibuni!!! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Śro wrz 22, 2010 9:01 Re: Shiba ma miłość u MagdalenKi! Prosi o wsparcie finans.

Poinstruowały, wszystko, ale cały ryjek ma wysmarowany, łapy brudne i nawet pyszczka nie otworzyła, a mam jej jeszcze centymetr pasty dać :crying:
Wiedzieć, że choć jedno życie oddychało lżej, dlatego żeś ty żył. Oto miara sukcesu.

Obrazek

MagdalenaKa

Post » Śro wrz 22, 2010 9:08 Re: Shiba ma miłość u MagdalenKi! Prosi o wsparcie finans.

ja tez nie mam talentu do podawania kotom lekarstw :( :( ale na pewno robisz co w Twojej mocy, zeby bylo dobrze - przeciez to wlasnie Ty uratowalas Shibie zycie i dzieki Tobie jest bezpieczna, na pewno czuje sie kochana, choc biedunia zle sie czuje :cry:

dobrze, ze masz pomoc dziewczyn....

z ta pastą, to rozumiem Cie doskonale, ja moim ostatnio musialam podawac Uropet - pluły tym i obsmarowaly mi wszystkie sciany, okna - niestety nie chcialy same tego jesc, wiec smarowalam im łapki, futra, ale to tez nie jest najlepsza metoda :?

a nie daloby sie Shibuni otworzyc troszke pysia, zeby podac ta reszte pasty?

tillibulek

Post » Śro wrz 22, 2010 9:15 Re: Shiba ma miłość u MagdalenKi! Prosi o wsparcie finans.

moze trzeba sprobowac w dziaselka paste wsmarowac... kciuki trzymam, zeby sie wszystko udalo!! :ok: :ok: :ok:

tillibulek

Post » Śro wrz 22, 2010 10:06 Re: Shiba ma miłość u MagdalenKi! Prosi o wsparcie finans.

Madzia bidulko to nie Twoja wina !!! Ona jest bardzo chora i słaba, może znów gorzej się czuje :? Lola nawet wody nie chciała, wstrzykiwałam wodę i pastę bezpośrednio na języczek, to co udało jej się wypluć było stracone. Była oburzona i nie co obrażona, ale myślę,że to pasta dla anorektyczek ją wzmocniła na tyle by wogóle zainteresowała się jedzonkiem i powoli zaczeła jeść. Nadal je tam niewiele, że gdybym nie widziała to bym nie wiedziała. Zaczeła jeść właśnie po kolejnej dawce pasty do buźki, jakby apetyt jej pobudziło. Musisz karmić na siłę, choć trochę i nie możesz liczyć na wdzięczność- taka to podła robota :cry:
Obrazek

Mylić jest rzeczą ludzką,
przyznanie do błędu wymaga wysiłku, na który nie każdego niestety stać.

niebieskawck

Od: Śro wrz 15, 2010 18:17

Post » Śro wrz 22, 2010 10:14 Re: Shiba ma miłość u MagdalenKi! Prosi o wsparcie finans.

Ja karmiłam na siłę, na początku symbolicznie, bo najważniejsze by nie zwymiotowała, by pokazać jej,że mimo protestów nieustąpię- taka próba sił psychincznych. Jestem strzępkiem nerwów ale zadziałało :ryk:
Bądz dzielna, trzymam za Ciebie cały czas kciuki, nie poddawaj się, chcesz to płacz (ja inaczej bym nie wytrzymała). Trzymam za Was cały czas kciuki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ściskam i tulę (jak chcesz pisz do mnie bądz dzwoń- jęsli mogę to pomogę choć na odległość)
Obrazek

Mylić jest rzeczą ludzką,
przyznanie do błędu wymaga wysiłku, na który nie każdego niestety stać.

niebieskawck

Od: Śro wrz 15, 2010 18:17

Post » Śro wrz 22, 2010 10:17 Re: Shiba ma miłość u MagdalenKi! Prosi o wsparcie finans.

Shiba bedzie miala slabsze momenty, on z rezguly najwiekszy apetyt miala po poludniu. Musisz sie pogodzic z faktem, ze ona czasami ma gorsze momenety i tak po prostu będzie z nią, natomiast nie jest to kwestia zlej opieki, tylko jej stanu. Tak jak ludzie po ciezkim udarze -czasem maja lepsze, czasem gorsze momenty....

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Śro wrz 22, 2010 11:11 Re: Shiba ma miłość u MagdalenKi! Prosi o wsparcie finans.

Magdalenko czytam twoje posty i myślę że jesteś osobą bardzo wrażliwą nie obwiniaj siebie że coś robisz żle.Robisz bardzo ale to
bardzo dużo.Samo to że podjełaś opiekę nad tak ciężko chorą Shibnią to jest juz duze wyzwanie.Trzymam kciuki :ok:
Miłego dzionka :idea: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

ZN

Od: Pt wrz 26, 2008 19:07

Post » Śro wrz 22, 2010 17:32 Re: Shiba ma miłość u MagdalenKi! Prosi o wsparcie finans.

Nadal nie je... wysmarowałam jej ryjek nic, musiałam wytrzeć, próbowałam na siłę to odchyliła głowę, chciała mnie ugryźć, a potem zaczęłam przeraźliwie kichać i prawie się dusić. Teraz leży i się na mnie patrzy... :crying:

Obrazek

MagdalenaKa

Post » Śro wrz 22, 2010 17:32 Re: Shiba ma miłość u MagdalenKi! Prosi o wsparcie finans.

To prawda, że Shibunia jest dzisiaj w gorszym nastroju. Wepchnęłyśmy jej trochę pasty do pyszczka, jedzonko liznęła ze dwa razy bo nie miała innego wyjścia. Ćwiczyć nie chciała, dopiero jak poczuła wodę pod łapinami, to trochę się rozruszała. Jednak hydroterapia dla kota to jest to :twisted: No i później przy suszeniu futerka też miała trochę gimnastyki, bo koniecznie chciała zobaczyć co na nią tak dmucha. Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej.

Shibuniu trzymaj się dzielnie :ok: Jutro widzimy się dopiero wieczorkiem.
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Czw wrz 23, 2010 7:39 Re: Shiba ma miłość u MagdalenKi! Prosi o wsparcie finans.

Nadal nie je, trochę pasty na siłę je dałam. Ale ona zaczyna się krztusić. Rozpacz :crying:

Jak z nią ćwiczyć jak ona nie będzie miała siły?!

Obrazek

MagdalenaKa

Post » Czw wrz 23, 2010 7:43 Re: Shiba ma miłość u MagdalenKi! Prosi o wsparcie finans.

:( :( :( :(

tillibulek

Post » Czw wrz 23, 2010 8:41 Re: Shiba ma miłość u MagdalenKi! Prosi o wsparcie finans.

Wstrzyknęłam jej rozcieńczony sosik z torebki z wodą do pyszczka, ale jak tak ma wyglądać karmienie codziennie to ja dziękuję tak ją męczyć :(

Obrazek

MagdalenaKa

[poprzednia][następna]