Niewidomy Elwis MA DOM!!! Dziekuję wszystkim :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 27, 2010 13:27 Re: Niewidomy Elwis Znowu chory.Błagamy o wsparcie!!!!!

prosimy o wsparcie dla Elwiska
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Pon wrz 27, 2010 16:46 Re: Niewidomy Elwis Znowu chory.Błagamy o wsparcie!!!!!

Dla Elviska nie jesteśmy w stanie nic wiecej zrobić. W tej chwili najważniejsze, żeby znalazł sie dla niego domek stały.
Kocurek nie jest kłopotliwy i nie wymaga specjalistycznej opieki. Poprostu brać i kochać

Dr Kiełbowicz zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie. Konkretny, rzeczowy. Przeczytał historie leczenia Elvisa, poźniej bardzo dokładnie pooglądał jego oczka pod mikroskopem okulistycznym a my mogłyśmy dokładnie zobaczyć wszystko na ekranie monitora.
Stwierdził, że jest to wada wrodzona blepharophimosis.
Spojówki powiek zrośniete są ze spojówką gałki ocznej a na dodatek wszystko jest wrośniete w rogówke i nie da sie tego odpreparować.
CHyba nic nie pomieszałam
Nie stwierdził też żadnych wrzodów, martwiaków itp.
Na pożegnanie życzył Elviskowi znalezienia dobrego domku i nie wziął od nas ani grosza 8O :)
Obrazek Obrazek

Adria

Od: Pt paź 28, 2005 10:59

Post » Wto wrz 28, 2010 8:04 Re: Niewidomy Elwis Znowu chory.Błagamy o wsparcie!!!!!

Elwis absolutnie bezbłednie trafia do kuwety. NIe zdarzyła mu sie zadna wpadka w tym wzgledzie. Spi w łóżku i wtedy nawet nie przeszkadza mu, że obok śpi jego wróg Lord 8) Ogólnie koty starają mu sie zchodzić z drogi, natomiast Elwis w swoich niektórych poczynaniach jest wybitnie wytrwały np. w zlokalizowaniu miejsca, w którym w ciągu dnia przebywa Lord.
Elwis, aby poznać z kim ma do czynienia podchodzi bardzo blisko do innych zwierząt, dosłownie nos w nos a nie każdy kot chce sie tak spoufalać i na tym tle wynikają awantury...chociaż wydaje mi sie, że są coraz rzadsze :roll:

Elwis pilnie potrzebuje domku stałego. Każda zmiana miejsca jest dla niego stresująca.
Dr Kiełbowicz mówił, że takie całkowite zaaklimatyzowanie i odnalezienie sie ślepaczka w nowych warunkach trwa kilka miesiecy :roll:
U mnie ciągle jeszcze na coś wpada, o coś sie potyka, ale ogónie radzi sobie całiem dobrze. Nie wymaga jakiejś specjalistycznej opieki. Poprostu potrzebuje swojego stabilnego domku .
Obrazek Obrazek

Adria

Post » Wto wrz 28, 2010 11:28 Re: Niewidomy Elwis Znowu chory.Błagamy o wsparcie!!!!!

Kolejne dowody, że Elvis wcale nie musi być jedynakiem...z Aspazją :D

Obrazek Obrazek

a tutaj, że szczyty też potrafi zdobywać..na drabinie :)

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Adria

Post » Wto wrz 28, 2010 21:48 Re: Niewidomy Elwis Znowu chory.Błagamy o wsparcie!!!!!

z ogloszen jak rozumiem nic???
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Post » Śro wrz 29, 2010 21:37 Re: Niewidomy Elwis Znowu chory.Błagamy o wsparcie!!!!!

kto pomoze Elwiskowi
kto go pokocha??
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Post » Czw wrz 30, 2010 21:35 Re: Niewidomy Elwis Znowu chory.Błagamy o wsparcie!!!!!

śliczny jest :1luvu:
Obrazek

monika794

Od: Sob kwi 18, 2009 1:24

Post » Pt paź 01, 2010 14:08 Re: Niewidomy Elwis Znowu chory.Błagamy o wsparcie!!!!!

jesooo, gdybym nie miała tego stada kotów, Elwis byłby własnie tym kotem,ja uwielbiam ślepaczki, ale i tak mam problem z rodziną po ostatnim białasku, nic nie mówię, ale wszytsko wskazuje na to,że zostanie, bo po tym co przeszedł i jeszcze moze być(powypadkowe sprawy), ustaliliśmy z wetami,że nigdzie nie oddamy go, a że swoich futer maja full i muszą miec miejsce "jakby co" pfuj-oby nie, wypadło na mnie, bo sześć to mało okrągła cyfra, stweirdzili :mrgreen:

Elwisku, niechaj Cię ktoś odnajdzie, ktos wyjątkowy, bo na to zasługujesz :ok:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Sob paź 02, 2010 8:18 Re: Niewidomy Elwis Znowu chory.Błagamy o wsparcie!!!!!

Sześć "mało okrągłe"?
O przepraszam: moja szósteczka jest nadzwyczajnie ogrągła - zarówno solo i w wielopaku :mrgreen:

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Nie paź 03, 2010 14:03 Re: Niewidomy Elwis Znowu chory.Błagamy o wsparcie!!!!!

EwKo pisze:Sześć "mało okrągłe"?
O przepraszam: moja szósteczka jest nadzwyczajnie ogrągła - zarówno solo i w wielopaku :mrgreen:

hmm, no własnie nie wiem gdzie popełniam błąd : wszystkie tak samo karmione, a trzy tłuste, trzy zas chudziny,ze wstyd , zatem średnia wypada tak mało okrągło :mrgreen:
to małe siódme jeszcze nie wiadomo , ale chyba będzie chudzina,tak sobie wydedukowałam: bo duzy ósmy niekastrowany jakoś z brzuchem ostatnio :roll:
no i teraz to sie okrągło całkiem porobiło 8) :mrgreen:

qrcze, czy tu są ludzie mniej zakoceni? 8O
jak w takiej sytuacji Elwiskowi znaleźc dom? :(

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Wto paź 05, 2010 10:51 Re: Niewidomy Elwis Znowu chory.Błagamy o wsparcie!!!!!

Ano właśnie: na miau trudno o taki dom, dlatego będziemy wdzięczni za wspominanie o nas czasem np. na forach innych niż kocie tudzież na FB. Fundacja ma tam swoje konto. A nuż ktoś ze znajomych odkryje, że dotąd brakowało mu własnego mruczka ? ;)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

MiauKot

Od: Nie lut 14, 2010 15:31

Post » Wto paź 05, 2010 11:10 Re: Niewidomy Elwis Znowu chory.Błagamy o wsparcie!!!!!

Dzisiaj z Elvisem jade do weta. Kocurek miał małe zgrubienie pod pachą lewej, przedniej łapy. Było to malutkie i wet kazał obserwować. Wczoraj jednak nagle sie powiekszyło i pekło. Pomimo, że wyciekło z tego dużo płynu nadal jest gula i całkiem spora rana po peknieciu :(
Nie chce myśleć co to może być :( Może tylko jakiś ropień..zdarza mu sie kotłować z innymi kotami, ale są to bardziej łapoczyny wiec skąd rana w tak nietypowym miejscu :roll: :(
Obrazek Obrazek

Adria

Post » Wto paź 05, 2010 18:39 Re: Niewidomy Elwis Znowu chory.Błagamy o wsparcie!!!!!

Adria pisze:Dzisiaj z Elvisem jade do weta. Kocurek miał małe zgrubienie pod pachą lewej, przedniej łapy. Było to malutkie i wet kazał obserwować. Wczoraj jednak nagle sie powiekszyło i pekło. Pomimo, że wyciekło z tego dużo płynu nadal jest gula i całkiem spora rana po peknieciu :(
Nie chce myśleć co to może być :( Może tylko jakiś ropień..zdarza mu sie kotłować z innymi kotami, ale są to bardziej łapoczyny wiec skąd rana w tak nietypowym miejscu :roll: :(

jejku :(

i co ? wiadomo juz cos??
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Post » Wto paź 05, 2010 18:46 Re: Niewidomy Elwis Znowu chory.Błagamy o wsparcie!!!!!

martwię się :(

Alex405

Od: Pt lip 10, 2009 17:50

Post » Wto paź 05, 2010 18:56 Re: Niewidomy Elwis Znowu chory.Błagamy o wsparcie!!!!!

zaglądam i trzymam za wizytę oby ropień :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

[poprzednia][następna]