Schronisko w Rudzie Śląskiej - do zamknięcia

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 27, 2010 8:33 Re: SCHRONISKO W RUDZIE ŚLĄSKIEJ- 2 KOTY PO POTRĄCENIU :(

Justa&Zwierzaki pisze:
mar9 pisze:
Liwia_ pisze:Puchate maleństwa :( I tyle nie-puchatych, dymniaczki, sreberka, krówki i ten biedak z chorym okiem :cry:
Płakać mi się chce. Zaczynam sądzić, że ten wątek jest bez sensu, jedyne co przynosi to depresja. Czasem uda się znaleźć tymczas dla jakiegoś wyjątkowo chodliwego kota, ale jak uda się zabrać jednego - przychodzi 10 następnych, nawet bardziej potrzebujących, dla których nie można zrobić nic...
Nie ma funduszy, wolontariuszy, żadnych domów tymczasowych, osób do pomocy - nic... Tak się po prostu nie da :cry:

W tym roku takich wątków alarmowych jest jakoś duzo więcej, ten wątek jest o tyle "gorszy", że kotów dużo a mało osób, które mogą/chcą im pomóc, w jakikolwiek sposób.
W innych wątkach jest więcej wolontariuszy, osób robiących ogłoszenia czy też w innej formie wspomagających koty a tu, można na palcach jednej ręki policzyć osoby, które angażują sie w los rudzkich bied, to smutne, bardzo smutne
w czym są gorsze TE koty, że dostały od losu gorsze karty, tylko tym, że urodziły sie tu a nie w innym mieście? :cry: :cry: :cry:

Lepiej bym tego nie ujęła , ja teraz przyjmuje tę po wypadku a tez już trochę przez mój DT przeszło a tylko kropla w morzu potrzeb :x , ludzie zauważcie te koty :crying: :crying: :crying:

dokładnie, tak, jak napisała Halbina: wyciągamy trzy a w to miejsce jest dziesięć kolejnych, to syzyfowa praca, jak patrzę na moje koty grzejące dupki to tak żal, że nie można pomóc kolejnym czekającym w kolejce... do życia... :crying:
:crying:
:crying:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Śro paź 27, 2010 10:36 Re: SCHRONISKO W RUDZIE ŚLĄSKIEJ- 2 KOTY PO POTRĄCENIU :(

Ja już też mam dość,nawet wstawianie ich tutaj nie ma sensu,nikt oprócz nas,tutaj nie zagląda.Nie zmusimy ludzi do pomocy,nie wiem nawet jak szukać ludzi.

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Śro paź 27, 2010 11:12 Re: SCHRONISKO W RUDZIE ŚLĄSKIEJ- nie skazujmy kotów na śmierć

Jest. Bez przynajmniej 2-3 dt, osób do robienia ogłoszeń, kogoś, kto czasem podjedzie do schronu i kogoś, kto czasem może służyć transportem po prostu się nie da.

Starałam się jakoś sponsorować ostatnio zabierane koty, ale nie daję rady, a i tak te u mar9 i anity nie dostały ode mnie nic :evil: Do transportu jestem w zasadzie jedyną osobą, do allegro też. Na wątek zagląda tylko kilka tych samych osób.

Koty, które mają już swoje wątki są najprawdopodobniej ostatnimi, o których piszemy :cry: Przepraszam :(
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Śro paź 27, 2010 11:17 Re: SCHRONISKO W RUDZIE ŚLĄSKIEJ- nie skazujmy kotów na śmierć

:( te puchate na pewno by poszły, choćby na forum, bo ostatnio parę osób szuka kociaków...
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Śro paź 27, 2010 11:43 Re: SCHRONISKO W RUDZIE ŚLĄSKIEJ- nie skazujmy kotów na śmierć

Greta_2006 pisze::( te puchate na pewno by poszły, choćby na forum, bo ostatnio parę osób szuka kociaków...

A mogłabyś pomóc?

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Śro paź 27, 2010 11:45 Re: SCHRONISKO W RUDZIE ŚLĄSKIEJ- nie skazujmy kotów na śmierć

Dlaczego nie mogę wygrać w totolotka :(
Tak bardzo chciałabym wam pomóc , ale nie mam możliwości :(
Mogę tylko wspierać was psychicznie ,bo wykonujecie naprawdę syzyfową pracę
Ale robicie bardzo dużo , a każdy uratowany kociak to sukces :ok:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Śro paź 27, 2010 11:54 Re: SCHRONISKO W RUDZIE ŚLĄSKIEJ- nie skazujmy kotów na śmierć

justyna8585 pisze:
Greta_2006 pisze::( te puchate na pewno by poszły, choćby na forum, bo ostatnio parę osób szuka kociaków...

A mogłabyś pomóc?

Mogę wyszukać wątki, w których ktoś szuka kociaka, i skierować na stronę tego wątku, gdzie są zdjęcia Puchatków. Tylko tyle :( Wiem, to żadna pomoc.
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Śro paź 27, 2010 11:57 Re: SCHRONISKO W RUDZIE ŚLĄSKIEJ- nie skazujmy kotów na śmierć

Podałam jednej pani link do wątku która chce adoptować łaciate kociaki , być może by i 3 szt poszły do adopcji bo 3 rodziny by sie zakociły .... U mnie tylko sa bure i czarne ...
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Śro paź 27, 2010 12:20 Re: SCHRONISKO W RUDZIE ŚLĄSKIEJ- nie skazujmy kotów na śmierć

dziewczyny nie rezygnujcie...
u nas na wrocławskim wątku też były czasy że bardzo mało osób było.
kociaki macie piękne, biedulki domki bardzo są im potrzebne a bez Waszej pomocy nie dadzą rady.
Przygotujcie jakiś tekst do ogłoszeń i numery kontaktowe, poproszę na naszym wątku aby dziewczyny porobiły ogłoszenia, na pewno pomogą.

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Śro paź 27, 2010 12:32 Re: SCHRONISKO W RUDZIE ŚLĄSKIEJ- nie skazujmy kotów na śmierć

Liwia_ pisze:Jest. Bez przynajmniej 2-3 dt, osób do robienia ogłoszeń, kogoś, kto czasem podjedzie do schronu i kogoś, kto czasem może służyć transportem po prostu się nie da.

Starałam się jakoś sponsorować ostatnio zabierane koty, ale nie daję rady, a i tak te u mar9 i anity nie dostały ode mnie nic :evil: Do transportu jestem w zasadzie jedyną osobą, do allegro też. Na wątek zagląda tylko kilka tych samych osób.

Koty, które mają już swoje wątki są najprawdopodobniej ostatnimi, o których piszemy :cry: Przepraszam :(

Liwia, jest ciężko, czasem bardzo ale jak my się poddamy to odbierzemy tym kociakom ostatnią szansę,
wiem, że nie wszystkie uda sie uratować ale uratujmy tyle, ile sie da, to tylko prośba, moja prośba
ObrazekObrazek

mar9

Post » Śro paź 27, 2010 13:43 Re: SCHRONISKO W RUDZIE ŚLĄSKIEJ- nie skazujmy kotów na śmierć

Dobrze wiem jak jest ciężko, gdy brak kogoś do pomocy :(
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Śro paź 27, 2010 13:44 Re: SCHRONISKO W RUDZIE ŚLĄSKIEJ- nie skazujmy kotów na śmierć

Każda pomoc jest na wagę życia :cry: :cry: :cry:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Śro paź 27, 2010 13:47 Re: SCHRONISKO W RUDZIE ŚLĄSKIEJ- nie skazujmy kotów na śmierć

Justa&Zwierzaki pisze:Każda pomoc jest na wagę życia :cry: :cry: :cry:

"ratując jednego kociaka nie uratujemy całego świata ale uratujemy świat tego jednego kociaka" - tak to chyba ktoś kiedyś powiedział... więc...???
ObrazekObrazek

mar9

Post » Śro paź 27, 2010 13:59 Re: SCHRONISKO W RUDZIE ŚLĄSKIEJ- nie skazujmy kotów na śmierć

Niestety mogę tylko pomóc podrzucając wątki.
U nas w fundacji armagedon, a do pomocy brak chętnych.
Myślałam, że Gandalfa wyadoptuję, ale on ma całkiem zwichrowaną psychikę :(
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Śro paź 27, 2010 14:11 Re: SCHRONISKO W RUDZIE ŚLĄSKIEJ- nie skazujmy kotów na śmierć

U mnie była ta hol ... na PP :cry:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

[poprzednia][następna]