Sosnowiec KChatka.Z DS uciekł Ramzes.Prosimy o pomoc str 100

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 18, 2010 7:55 Re: S-ec K.Chatka- PILNE prosimy o ogłoszenia str 8...

Tereniu, na twoje konto poszły wczoraj pieniądze za myjki z bazarku. Jeśli szkoła mojej córki zdecyduje się na zbiórkę pieniędzy na sterylkę 3 kotów bytujących na ich terenie, pieniądze, które na ten cel preznaczyłam pójdą do kasy sterylkowej. W kwestii czy będą zbierać czy nie będę wiedziała w tym tygodniu.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto maja 18, 2010 8:04 Re: S-ec K.Chatka- PILNE prosimy o ogłoszenia str 8...

Alienor pisze:Tereniu, na twoje konto poszły wczoraj pieniądze za myjki z bazarku. Jeśli szkoła mojej córki zdecyduje się na zbiórkę pieniędzy na sterylkę 3 kotów bytujących na ich terenie, pieniądze, które na ten cel preznaczyłam pójdą do kasy sterylkowej. W kwestii czy będą zbierać czy nie będę wiedziała w tym tygodniu.

To jak uda wam się załatwić jakąś zbiórkę to daj znać ,kasę na sterylki trzyma Baśka ,przypuszczam że ona też bedzie łapała ,ja moge pomóc w transporcie i załatwić klatę jak ta zamówiona nie dojedzie.

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Wto maja 18, 2010 8:28 Re: S-ec K.Chatka- PILNE prosimy o ogłoszenia str 8...

Witajcie porannie, pamiętajcie jak coś to ja mogę przywieźć futerka ze sterylek, niestety rano nie mogę zawozić bo pracuję.

U Abi dobrze. Już się do mnie przyzwyczaiła, obcych się boi, wczoraj byłam z nią u weta na kontroli i okazuje się że to jednak nie jest grzyb :piwa: pomógł Advocate, teraz jeszcze smaruje jej maścią to miejsce. Do tego ją zaszczepiłam fourcatem - a niech ma dziewczyna :ok: wet nie policzył zaś za wizytę :1luvu:
W domu ciągle wojna kotów, widziałam wczoraj że moja miała podrapany nos ale ofiar nie było więc chyba źle nie jest :lol: Do tego w pierwszy dzień dokupiłam drugą kuwetę odkrytą dla Abi, a ta już od drugiego dnia sika Kićce do kuwety :ryk:
Obrazek

Nowa82

Od: Czw mar 18, 2010 12:41

Post » Wto maja 18, 2010 8:33 Re: S-ec K.Chatka- PILNE prosimy o ogłoszenia str 8...

Marta , ty już nie pracuj :?
Dziewczyny niedługo chyba odpłyne , a łodzia bedzie mój dom :evil: W piwnicy woda siega mi prawie ud a ten cholerny deszcz leje bez ustanku. Własnie usłyszałam w telewizji, że w Bielsku spadło najwięcej deszczu ze wszystkich miast. Niech sie to juz skończy nareszcie :roll:
Martwie sie o wiejskie koty jak sobie radza w tym deszczu, wczoraj specjalnie łaziłam i rozgladałam sie czy gdzieś jakas bida nie siedzi ale nic nie wypatrzyłam :roll:
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Wto maja 18, 2010 9:05 Re: S-ec K.Chatka- PILNE prosimy o ogłoszenia str 8...

Iweta pisze:Marta , ty już nie pracuj :?
Dziewczyny niedługo chyba odpłyne , a łodzia bedzie mój dom :evil: W piwnicy woda siega mi prawie ud a ten cholerny deszcz leje bez ustanku. Własnie usłyszałam w telewizji, że w Bielsku spadło najwięcej deszczu ze wszystkich miast. Niech sie to juz skończy nareszcie :roll:
Martwie sie o wiejskie koty jak sobie radza w tym deszczu, wczoraj specjalnie łaziłam i rozgladałam sie czy gdzieś jakas bida nie siedzi ale nic nie wypatrzyłam :roll:

Ty tam cicho siedź ,lepiej daj znać jak twojej bratowej poszło bo ja na pierwszego idę już mam skierowanie.Zresztą jak jadę coś robić z kotami to Basia mi pomaga więc jest dobrze:)
Ja też mam smietnikowca na dokarmianiu i od 3 dni nie pokazuje się .powiem ze się martwię jak sobie radzi :roll: Darek łazi wieczorem i go szuka ale gdzieś pewnie bidok w piwnicy się zaszył

Karolina twoja kotka przy którymś tam tymczasie skapituluje (tak jak moje koty).Poprostu straci kobitka rachubę przy częstej rotacji tymczasów :wink:

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Wto maja 18, 2010 10:27 Re: S-ec K.Chatka- PILNE prosimy o ogłoszenia str 8...

Weterynarz, który stwierdził postrzelenie kota z wiatrówki miał obowiązek poinformowania policji o tym fakcie bo jest to przestępstwo ścigane z urzędu
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Wto maja 18, 2010 12:49 Re: S-ec K.Chatka- PILNE prosimy o ogłoszenia str 8...

hmmmm
leje i leje
u nas osiedlowe koty jakby zapadły się pod ziemię :( też ich nie widać
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Wto maja 18, 2010 13:04 Re: S-ec K.Chatka- PILNE prosimy o ogłoszenia str 8...

U mnie tylko jeden kot przychodzi, zachrypnięty jakiś... ale suche znika - nie wiem, kto zjada.
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Wto maja 18, 2010 16:02 Re: S-ec K.Chatka- PILNE prosimy o ogłoszenia str 8...

majencja pisze:Weterynarz, który stwierdził postrzelenie kota z wiatrówki miał obowiązek poinformowania policji o tym fakcie bo jest to przestępstwo ścigane z urzędu

Ciekawe czy to zrobił ? ...bo wtedy by musieli wszcząć postępowanie w sprawie i wykonać jakieś czynności zmierzające do jej wyjaśnienia ,a w szczególności wysłuchać co ma do powiedzenia Basia w sprawie okoliczności znalezienia rannej kotki -chociaż wobec braku podejrzanego... losy tego postępowania są wiadome. A przecież ten gnój musiał być z niedaleka - tak ciężko ranna kotka daleko by nie uciekła. Żałuję że nie możemy "wyznaczyć nagrody" za jego wydanie - w naszym społeczeństwie pełno jest "życzliwych", tak że warunki do takiej formy poszukiwania sprawców wszelkich przestępstw są idealne :evil: Gosia

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Wto maja 18, 2010 16:06 Re: S-ec K.Chatka- PILNE prosimy o ogłoszenia str 8...

Ale policjanci mogą mieć tez zgłoszenia ze ktoś w tych okolicach strzela, / np do szyb, samochodów/ i taka informacja o kotku mogłaby być pomocna. Moga też wiedzieć kto w okolicy takowa broń posiada
Obrazek

majencja

Post » Wto maja 18, 2010 16:09 Re: S-ec K.Chatka- PILNE prosimy o ogłoszenia str 8...

gosiakot pisze:
majencja pisze:Weterynarz, który stwierdził postrzelenie kota z wiatrówki miał obowiązek poinformowania policji o tym fakcie bo jest to przestępstwo ścigane z urzędu

Ciekawe czy to zrobił ? ...bo wtedy by musieli wszcząć postępowanie w sprawie i wykonać jakieś czynności zmierzające do jej wyjaśnienia ,a w szczególności wysłuchać co ma do powiedzenia Basia w sprawie okoliczności znalezienia rannej kotki -chociaż wobec braku podejrzanego... losy tego postępowania są wiadome. A przecież ten gnój musiał być z niedaleka - tak ciężko ranna kotka daleko by nie uciekła. Żałuję że nie możemy "wyznaczyć nagrody" za jego wydanie - w naszym społeczeństwie pełno jest "życzliwych", tak że warunki do takiej formy poszukiwania sprawców wszelkich przestępstw są idealne :evil: Gosia

a może na osiedlu rozwiesić kartki "szukam mordercy mojego kota, który został postrzelony z wiatrówki"
a jakby było zdjęcie hmmm miodzio ciekawe co by się działo
i zacytować te artykuły z ustawy 35 i 6 hmmmm
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Wto maja 18, 2010 17:29 Re: S-ec K.Chatka- PILNE prosimy o ogłoszenia str 8...

Madziula pisze:
gosiakot pisze:

a może na osiedlu rozwiesić kartki "szukam mordercy mojego kota, który został postrzelony z wiatrówki"
a jakby było zdjęcie hmmm miodzio ciekawe co by się działo
i zacytować te artykuły z ustawy 35 i 6 hmmmm

Właśnie !!! - A może dałoby się to jakoś rozważyć ? ...czy nie można by NAPRAWDĘ w taki sposób zadziałać , choćby nawet zwrócić uwagę miejscowych ludzi na ten problem żeby byli chociaż świadomi że ktoś się interesuje losem tych biednych zwierząt i że taka podłość to przestępstwo za które jest PRZEWIDZIANA NAWET KARA WIĘZIENIA- mnie się wydaje że część ludzi DALEJ uważa że tak można :cry: :cry: :cry:
Bardzo by się przydało żeby ustalić, czy policja dowiedziała się o sprawie od weterynarza - oczywiście nie chodzi o to żeby robić jakiekolwiek kłopoty lekarzowi - jeśli dotychczas tego nie zrobił , to minęło zaledwie parę dni... może gdyby mu taktownie przypomnieć , że są ludzie którym zależy na takim doniesieniu o popełnieniu przestępstwa , to sporządziłby odpowiednią notatkę jeśli dotąd tego nie zrobił.
BASIU - a co TY na taki pomysł ? Znasz weterynarza ... bo ulotki z prośbą o informację , kto mógł strzelać do kota to nawet ja mogę zrobić choć jestem internetowym MATOŁEM. Gosia

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Wto maja 18, 2010 17:44 Re: S-ec K.Chatka- PILNE prosimy o ogłoszenia str 8...

Basia też może zgłosić
Obrazek

majencja

Post » Wto maja 18, 2010 17:52 Re: S-ec K.Chatka- PILNE prosimy o ogłoszenia str 8...

Spokojnie - wszystko załatwione już dawno.
Pozostało tylko czekać.....
MIKUŚ

Post » Wto maja 18, 2010 18:02 Re: S-ec K.Chatka- PILNE prosimy o ogłoszenia str 8...

No to masz szczynście :twisted:
Obrazek

majencja

[poprzednia][następna]