bliźniaki z Morąga, ROMUŚ [*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 12, 2010 12:48 Re: REMIS I ROMUŚ JEST DT, JEST TRANSPORT CZEKAMY NA BRACISZKÓW

Gibutkowa pisze:
jessi74 pisze:
Gibutkowa pisze:Może kropelki Bacha? U mnie działają już po 2 dniach podawania :1luvu:

zanim ja je sprowadzę :roll: może dzisiaj włączę faliwaya

Ja mam ale nadal używam (w sumie dopiero od 2 dni) a ich chyba nie można przelewac :roll: A ja dostałam kropelki od forumowej Ryśki w ciągu 2 dni. Zamówiłam, przelałam kaskę i w tym samym dniu była wysyłka. A na drugi dzień już miałam u siebie. Tylko teraz weekend to może trochę iść. Ale faliway to też dobry pomysł :ok:

zamów mi proszę, przyda się innym kotkom :) podaj mi na Pw ile to wyślę ci kaskę

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Pt mar 12, 2010 12:50 Re: REMIS I ROMUŚ JEST DT, JEST TRANSPORT CZEKAMY NA BRACISZKÓW

KropkaXL specjalnie dla Ciebie fotka z Romusiem :1luvu:
ta blondynka to ja :mrgreen: :ryk:
dagmara-olga pisze:Obrazek

jessi74

Post » Pt mar 12, 2010 13:01 Re: REMIS I ROMUŚ JEST DT, JEST TRANSPORT CZEKAMY NA BRACISZKÓW

jessi74 pisze:
Gibutkowa pisze:
jessi74 pisze:zanim ja je sprowadzę :roll: może dzisiaj włączę faliwaya

Ja mam ale nadal używam (w sumie dopiero od 2 dni) a ich chyba nie można przelewac :roll: A ja dostałam kropelki od forumowej Ryśki w ciągu 2 dni. Zamówiłam, przelałam kaskę i w tym samym dniu była wysyłka. A na drugi dzień już miałam u siebie. Tylko teraz weekend to może trochę iść. Ale faliway to też dobry pomysł :ok:

zamów mi proszę, przyda się innym kotkom :) podaj mi na Pw ile to wyślę ci kaskę

Tutaj jest formularz kontaktowy:
http://www.czarny-kot.pl/

Tam w formularzu musisz opisać zachowanie kota (bo to się dobiera pod konkretne zachowanie) i sytuację w jakiej się znalazł (można tez opisać ogólne zachowanie i czego oczekujesz po kropelkach - że np. kropelki dla kota który się boi, nie chce jeść, ale syczy i atakuje i chcesz żeby np. jadł, nie był strachliwy ale też nie był agresywny za bardzo itp.). I na tej podstawie Magda (ryśka) dobierze Ci kropelki (można dobrać samemu ale ja się na tym kompletnie nie znam - trzeba mieć w tym doświadczenie żeby pomóc a nie zaszkodzić). Napisz do niej też PW (nick ryśka jest tylko jeden :) a ona zwykle jest w późnych godzinach wieczornych na miau), że wysłałaś w formularzu kontaktowym z takimi i takimi danymi zamówienie na kropelki, bo dla forumowiczów nie dolicza opłaty za dobranie kropli, tylko za same kropelki. Możesz się powołać na mnie ;) Razem z wysyłką to ok 36 zł. Słyszałam i czytałam, że to działa po ok 4 dniach ale u mnie już na drugi dzień zaczęło się poprawiać i to widocznie. Magda mi odpisała że to zależy od tego czy regularnie podaje się krople (minimum 4 razy dziennie, nie są wymagane stałe odstępy czasowe - u mnie najgorzej było wieczorami więc wieczorem dostawała częściej). I też od tego czy sytuacja jest świeża czy zadawniona - im wcześniej tym lepiej.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pt mar 12, 2010 13:04 Re: REMIS I ROMUŚ JEST DT, JEST TRANSPORT CZEKAMY NA BRACISZKÓW

jessi74 pisze:KropkaXL specjalnie dla Ciebie fotka z Romusiem :1luvu:
ta blondynka to ja :mrgreen: :ryk:
dagmara-olga pisze:Obrazek

:ryk: :ryk: :ryk:
Wreszcie się dziś trochę odstresowałam :oops:

Bardzo gorąco zaciskam kciuki za aklimatyzację Burasiów :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Oby kropelki i Feliway pomogły :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pt mar 12, 2010 13:05 Re: REMIS I ROMUŚ JEST DT, JEST TRANSPORT CZEKAMY NA BRACISZKÓW

Wiem że Kropka dla swojego lejka zamawia takie kropelki - ale nie wiem gdzie i czy sama dobiera :roll:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Pt mar 12, 2010 17:36 Re: REMIS I ROMUŚ JEST DT, JEST TRANSPORT CZEKAMY NA BRACISZKÓW

wow wow wow! :lol: :lol: :lol:
Burasiki, ależ macie szczęście! :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pt mar 12, 2010 17:48 Re: REMIS I ROMUŚ JEST DT, JEST TRANSPORT CZEKAMY NA BRACISZKÓW

Gibutkowa pisze:Wiem że Kropka dla swojego lejka zamawia takie kropelki - ale nie wiem gdzie i czy sama dobiera :roll:

Edytko,a gdzie Ty wyczytałas,że ja dla Pyni zamawiam krople? 8O 8O 8O
Stosowałam felivay'a w dyfuzorze i spray'u,ale nie pomaga-zuzyłam chyba z 6 opakowań-zero reakcji!

Gosiu-piekna laska z Ciebie!!!-dzięki za śliczne zdjecie! :1luvu:
jessi74 pisze:
kropkaXL pisze:Oj,żeby Pani okazała się fajna i pokochała burasie!!!-one takie zzyte sa ze soba-żal byłoby je rozdzielac :(

Kasiu z tą zażyłością to u mnie jest różnie :roll: Remiś (jaśniutki beżowy) ewidentnie bardzo potrzebuje kontaktu i ładnie zaznajomił się z Mieciem :ok: to one jako pierwsze biegną jak wchodze do domu i pierwsze przychodzą na kici kici. Wstyd przyznać ale Remiś wcale się nie ogląda za braciszkiem :oops: poza tym zauwazyłam, że chociaż grzeczny to jest raczej żywiołowim kotkiem i bardzo zaglada co się dzieje za oknem. Na pewno musi trafić do domu z innum pogodnym kotem i gdyby był to dom bardzo odpowiedzialny to zgodziłabym się aby Remis mógł wychodzić na dwór - oczywiście jeśli tylko będą takie warunki w domu ( dom na peryferiach miasta, z zamknietym ogródkiem)
natomiast Romuś - ten który u Ciebie był bardziej "oswojony" u mnie niestety bardzo sie wstydzi, ucieka przede mną, nie biega też za braciszkiem, wczoraj się ukrył i musiałam go szukać, narazie dam mu trochę czasu - to dla nich ogromna zmiana ! nie każdy kotek umie sobie tak szybko poradzić ! myslę że będzie dobrze! musi być dobrze!

No kurczę!-a u mnie własnie Romus był bardziej przymilny!-na rekach się przytulał 8O 8O 8O
Mam nadzieję,że szybko zrozumie,że teraz jest mu o niebo lepiej!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Pt mar 12, 2010 18:12 Re: REMIS I ROMUŚ JEST DT, JEST TRANSPORT CZEKAMY NA BRACISZKÓW

kropkaXL pisze:
Gibutkowa pisze:Wiem że Kropka dla swojego lejka zamawia takie kropelki - ale nie wiem gdzie i czy sama dobiera :roll:

Edytko,a gdzie Ty wyczytałas,że ja dla Pyni zamawiam krople? 8O 8O 8O
Stosowałam felivay'a w dyfuzorze i spray'u,ale nie pomaga-zuzyłam chyba z 6 opakowań-zero reakcji!

No chyba u siebie pisałaś... 8O Kojarzę na pewno że z kroplami Bacha spotkałam się pierwszy raz właśnie na Twoim wątku, na kotomanii :roll:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Pt mar 12, 2010 18:24 Re: REMIS I ROMUŚ JEST DT, JEST TRANSPORT CZEKAMY NA BRACISZKÓW

Ja nie dawałam,tylko dziewczyny radziły ,bym podawała,ale z Pynia to utopia! :(
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Sob mar 13, 2010 9:32 Re: REMIS I ROMUŚ JEST DT, JEST TRANSPORT CZEKAMY NA BRACISZKÓW

Hej Braciszki! :D
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Sob mar 13, 2010 12:07 Re: REMIS I ROMUŚ JEST DT, JEST TRANSPORT CZEKAMY NA BRACISZKÓW

No chłopaki :)

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Sob mar 13, 2010 13:50 Re: REMIS I ROMUŚ JEST DT, JEST TRANSPORT CZEKAMY NA BRACISZKÓW

I jak samopoczucie chłopaków? :D
Obrazek*Obrazek*Obrazek*Obrazek

Jeśli nie odbieram, to postaram się jak najszybciej oddzwonić - 695-817-051
Wyprzedaż przeprowadzkowa - viewtopic.php?f=27&t=110041 - ZAPRASZAM!

milenap

Od: Czw mar 06, 2008 12:35

Post » Sob mar 13, 2010 15:35 Re: REMIS I ROMUŚ JEST DT, JEST TRANSPORT CZEKAMY NA BRACISZKÓW

Jessi, pare ogłoszeń z Twoją fotą i miśkami ... i kolejka sie ustawi. Nawet transportu nie będziemy szukać, sami dojadą. :ryk:
Może szkoda miśków na wychodzące. Młody kot skończy pod kołami samochodu, takie życie. Brat stracil dwa koty prawdopodobnie po trutce na szczury, jedną kotkę miał poszarpaną przez psa, ostatnio przyjaciele pochowali koteczkę przejechaną na drodze.

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Post » Sob mar 13, 2010 18:11 Re: REMIS I ROMUŚ JEST DT, JEST TRANSPORT CZEKAMY NA BRACISZKÓW

Arcana pisze:Jessi, pare ogłoszeń z Twoją fotą i miśkami ... i kolejka sie ustawi. Nawet transportu nie będziemy szukać, sami dojadą. :ryk:
Może szkoda miśków na wychodzące. Młody kot skończy pod kołami samochodu, takie życie. Brat stracil dwa koty prawdopodobnie po trutce na szczury, jedną kotkę miał poszarpaną przez psa, ostatnio przyjaciele pochowali koteczkę przejechaną na drodze.

no właśnie, jeśli wychodzące to tylko po naprawdę długim pobycie w nowym domu i tylko pod kontrolą i najlepiej na chwilę ....... czyli osiatkowany balkon w zupełności wystarczy :wink:

jessi74

Post » Sob mar 13, 2010 18:17 Re: REMIS I ROMUŚ JEST DT, JEST TRANSPORT CZEKAMY NA BRACISZKÓW

ta pani, która o kotki pytała wcześniej odezwała się, bardzo jest nimi zainteresowana, ale mieszka blisko ruchliwej drogi, w domku , więc ja się nie zdecyduję żeby kotki do niej pojechały
mimo że pani i jej rodzina bardzo fajni :( dla kota wychodzącego niestety zawsze jest to ryzyko, zwłaszcza jeśli dom znajduje się przy jakiejś głównej drodze :(

jessi74

[poprzednia][następna]