Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
aglo pisze:Izo, jaki Serafin dorodny!![]()
Biorę go!
Myślałam, że Kota po Kapselku nazwać Twist (no bo butelki na kapsle i na twisty są zamykane), ale Serafin to tak anielsko brzmi...
Chóry anielskie: cherubiny, serafiny...
A Ty masz chóry kocie pod opieką...
Pixia pisze:Witam na wątku
Odnośnie interwencji, która była zgłoszona mogę powiedzieć tylko tyle iż nie jesteśmy jednostką uprawnioną, która może wyłapać psy. Dla chętnych polecam poczytać uchwały Rady Miasta. Notabene nie ma czegoś takiego jak hycel w Szczecinie. Schronisko również nie ma prawa wyłapać psa. Pies musi być do schroniska doprowadzony bądź zabrany przez schroniskowy samochód interwencyjny (przy czym pracownik nie będzie biegał po podwórku bo może znajdzie psa). Pies musi być uwiązany na smyczy i wtedy może go przejąć.
Bez jakichkolwiek oświadczeń nie można zrobić nic, zgłaszająca ma obowiązek zebrać dowody.
Pojawiało się już kilka wersji na temat tego czy pies ma właściciela czy nie. Ponoć są obok na jakiejś posesji, teraz nagle biegają luzem.
To wszystko co mam na ten temat do powiedzenia jako inspektor.
wiora pisze:a ja odnosze wrazenie, ze w ogole bezdomnymi zwierzakami to sie nikomu nie chce zajmowac, przejmowac ,bo po co![]()
![]()
przeciez to bezpanskie i nikomu niepotrzebne /przydatne
lepiej zajmowac sie tymi ,ktore sa podane na widelcu prosciej łatwiej i przyjemniej-nieprawdaz
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], Silverblue i 73 gości