~~~FadoFIV+~~~pojechał do domu !!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 11, 2010 15:13 Re: ~~~~Miziak Fado.....FIV + / FELV + !!!! POMOCY !!!!! str.24

Możecie podać nazwę leku?
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Czw mar 11, 2010 15:30 Re: ~~~~Miziak Fado.....FIV + / FELV + !!!! POMOCY !!!!! str.24

E lizyna [chyba tak sie to pisze]

iskra666

Od: Wto sty 10, 2006 12:13

Post » Czw mar 11, 2010 16:00 Re: ~~~~Miziak Fado.....FIV + / FELV + !!!! POMOCY !!!!! str.24

A może chodzi o L-lizynę?
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Od: Sob mar 28, 2009 14:14

Post » Czw mar 11, 2010 16:04 Re: ~~~~Miziak Fado.....FIV + / FELV + !!!! POMOCY !!!!! str.24

Tajemniczy Wujek Z. pisze:A może chodzi o L-lizynę?

Wujek google twierdzi, że tak.
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Czw mar 11, 2010 16:30 Re: ~~~~Miziak Fado.....FIV + / FELV + !!!! POMOCY !!!!! str.24

Tu coś piszą o tym. Pytanie:
We have to brother cats at our sanctuary who are FIV and/or Fel. Leuk positive (Yes, we have a special campground for them and others). These two guys seem to go up and down on the health scale, either not eating or eating constaatly but not gaining weight. One of them currently has mouth issues, which seem to come and go with them. Has anyone had success with improving the general health of positive cats like this by using one of the lysines. We have L-Lysine in stock. We will appreciate any help. These two are really sweet cats and we don't want to lose them.

I odpowiedź:
Hi, I'm guessing you know this, but it is important to know if they are FIV,FeLV, or both. FIV kitties can live for a long time, and although they should be kept away from FIV negative cats, they should also nevercome in contact with FeLV cats. I just thought I should mention this, due to the wording of your question. If you are already aware of this, please disregard my warning!

As for L-Lysine, I have used it daily (for years) with wonderful results on two FIV positive felines, one of which tested positive as a kitten, and is now about eight years old. The down-side is that it can take some time to see results. Also, I suggest you give the highest recommended dosage and frequency in the beginning, and decrease it only after you've seen rock-solid results for quite a while. It does take some back and forth (with dosage and frequency) before finding your minimum management dosing level. In my case, it's easy to tell when my eight year old isn't getting a high enough dose because his eyes start running (probably from a herpes virus).

The main thing is to always make sure a FIV cat gets antibiotics when needed (infections, puncture wounds, abscessed tooth, etc.), since the immune system is compromised. The problem your cat is having with his/her mouth needs to be addressed by a Vet, which could solve your eating/not eating issues. Bad teeth can also cause heart problems, among other things...okay, I'm starting to ramble on now!

I hope this helps! Good luck!
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Post » Czw mar 11, 2010 19:39 Re: ~~~~Miziak Fado.....FIV + / FELV + !!!! POMOCY !!!!! str.24

chyba tak.. nie wiem czy dobrze uslyszalam,ale na bank chodzi o lizyne :)

iskra666

Post » Pon mar 15, 2010 22:05 Re: ~~~~Miziak Fado.....FIV + / FELV + !!!! POMOCY !!!!! str.24

Turbo Miziak Fado

http://www.youtube.com/watch?v=QlvHwN-m8Sk

Jak widzicie, Fado owinął sobie Iskrę wokół pazura tak, że już bardziej nie można :ryk:
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Post » Pon mar 15, 2010 22:22 Re: ~~~~Miziak Fado.....FIV + / FELV + !!!! POMOCY !!!!! str.24

Iskra, to jest prawdziwa miłość łzy same płyną do oczu jak się to ogląda, mam wiele marzeń ale chyba jedno z ważniejszych, to aby Faduś znalazł wspaniały dom :1luvu:
A tak w ogóle to nie wiem dlaczego nie mam banerka Fado w podpisie czy ktoś wie co się z nim mogło stać?!
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Pon mar 15, 2010 22:31 Re: ~~~~Miziak Fado.....FIV + / FELV + !!!! POMOCY !!!!! str.24

:ryk:

mam do niego mega slabosc.. no po prostu to jest kot, ktory wyzwala przeogromna potrzebe mietoszenia go, tarmoszenia i przytulania :)

ech :)

co do bannerka.. no mi sie tez dzis nie wyswietla :/

iskra666

Post » Pon mar 15, 2010 22:34 Re: ~~~~Miziak Fado.....FIV + / FELV + !!!! POMOCY !!!!! str.24

Z Fadusia słodziak przeogromny :1luvu:
zasługuje na fajny domek
kilka kilogramów miłości zapakowanej w futro
http://niebiesciuchy.blogspot.com

uwarka

Od: Sob sty 02, 2010 16:28

Post » Wto mar 16, 2010 17:51 Re: ~~~~Miziak Fado.....FIV + / FELV + !!!! POMOCY !!!!! str.24

uwarka pisze:Z Fadusia słodziak przeogromny :1luvu:
zasługuje na fajny domek
kilka kilogramów miłości zapakowanej w futro

Ja się czasem zastanawiam, czy taki wspaniały, proludzki charakter to nie jest przypadkiem objaw uboczny FIV? One wszystkie są takie - nic tylko głaskać i słuchać mruczenia... :1luvu:
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Wto mar 16, 2010 19:01 Re: ~~~~Miziak Fado.....FIV + / FELV + !!!! POMOCY !!!!! str.24

Fado..ech.. Fado... :1luvu:

iskra666

Post » Wto mar 16, 2010 19:24 Re: ~~~~Miziak Fado.....FIV + / FELV + !!!! POMOCY !!!!! str.24

Iskierko kochana ale Wy z Fado naprawdę jesteście sobie przeznaczeni, więc może..... :?
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Wto mar 16, 2010 21:02 Re: ~~~~Miziak Fado.....FIV + / FELV + !!!! POMOCY !!!!! str.24

Nie jestem co prawda ekspertem w zakresie FIV i FELV ale w grudniu robiłam te testy mojej koteczce. Oprócz nich robiłam także na FIP-a. Dwa pierwsze wyszły w gabinecie weta negatywnie. Na FIPa słabo pozytywny. Zdecydowalam się więc na testy w Laboklinie. Badanie wkazało miano 1:25 (poniżej 1:100 nie towarzyszą FIP). Czyli jedynie to, że koteczka miała kontakt z corona wirusem.
Czy są dokładniejsze testy? Może Fado miał kontakt z wirusami, ale nie koniecznie jest chory?
Fado jest magicznym kotem aż chciałoby się z nim mieszkać :oops:
Wielki podziw dla was za wyciągnięcie go ze schroniskowej depresji, szybko i baaaardzo profesjonalnie.
Czytałam wczoraj w nocy cały wątek i aż nie chciało się spać :1luvu:
http://niebiesciuchy.blogspot.com

uwarka

Od: Sob sty 02, 2010 16:28

Post » Wto mar 16, 2010 22:06 Re: ~~~~Miziak Fado.....FIV + / FELV + !!!! POMOCY !!!!! str.24

ewan....
Nie ukrywam, że Fado, to zaraz po kocie Profesorze moja druga miłość.. ale nie moglabym wziac go do siebie wiedzac, ze moze zarazic moje domowe koty.

z reszta ja mu znajdę dom lepszy niż mój :)

iskra666

[poprzednia][następna]