Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 19, 2009 21:18 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

Ja też nie :( Podszywamy się.... 8O
Ręce mi opadają. Nie rozumiem, dlaczego gazeta tak bardzo chce, abyśmy przestały działać. Czy naprawdę mamy przestać wysyłać maile z prośbą o pomoc, skoro tak dobrze sobie radzą? Co komu przeszkadza kilka kont, skoro i tak kasa trafi do kotów? Boli mnie, że ta petycja go śmieszy, skoro dzięki niej wiele osób dowiedziało się w ogóle o istnieniu takiego problemu. Są takie nawet komentarze - że ukazałyśmy problem, o którym mało ludzi mówi. Karma sprawy nie rozwiąże - jeśli koty przeżyją zimę, a dostawy karmy się skończą, to koty w poszukwianiu jedzenia wyjdą na ulice Pogórza, Obłuża i podwórka zaleje fala bezdomnych kotów, ktore będą znowu wytruwane i tępione - czyli dokładnie to, co mamy na codzień :( Jak nasze działania przeszkadzają gazecie? Czy my im każemy usunąć namiary, telefony, miejsca zbiórki? Nie. Więc, dlaczego tak bardzo chce nam zakazać działania? :(

yammayca

Od: Pt cze 27, 2008 15:54

Post » Pon paź 19, 2009 21:22 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

Piotr Wyszomirski

to jakiś mały, wszawy du...
dzisiaj spotkałam takiego samego na łapance, Wielkiego Ciecia
nie przejmujcie się
AnielkaG

Post » Pon paź 19, 2009 21:28 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

Majeczko, tak jak pisałam wcześniej, na forum nie będę tłumaczyć jakie mogą istnieć nieracjonalne pobudki, zresztą nie wiem czy komukolwiek potrzeba jakichkolwiek tłumaczeń takiego podejścia do sprawy :roll:

zastanawia mnie tylko ten wers z naśladowaniem innych i nieprzychylną opinią środowiska :conf: :conf: :conf:

nie wiem sama, może trzeba wkleić bez dodatkowego komentarza maila pana dziennikarza na tamtym forum :roll:
- bo jak dla mnie jest to pełna kompromitacja dorosłej :lol: osoby, co do której istnieją, przynajmniej częściowo uzasadnione oczekiwania co do jej racjonalności :roll:
Ostatnio edytowano Pon paź 19, 2009 21:38 przez KarolinaS, łącznie edytowano 1 raz
0.40 24.12.2010 Justynko [*] Śpij Spokojnie Nasze Słoneczko Kochane

Obrazek

KarolinaS

Od: Pt kwi 06, 2007 18:02

Post » Pon paź 19, 2009 21:34 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

Czytam,bo mogę nie mysleć o tym co się zdarzyło..
Teraz do rzeczy:
czy kogoś ten list dziwi?Przeciez to jest takie POLSKIE :twisted:Kopnąć najlepszych,myślących,wartościowych..
A gdzie koty się pytam w tym liście?Gdzie ich ból,głód,samotność,choroby? :cry: ....Za dużo organizacji w tej sprawie.-tak uważam.Obawiam się,że będą próby poróznienia..Dodam jedno jeśli,któraś pomoże tym kotom to Wy.Działacie-nie gadacie,a jak znam życie to jeszcze nie jedna ,,przyjemnośc,,Was czeka...
E/W
Ostatnio edytowano Pon paź 19, 2009 21:38 przez Elżbieta, łącznie edytowano 1 raz
Elżbieta

Post » Pon paź 19, 2009 21:37 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

Zostawmy to w spokoju. Nie ma sensu.
Gwoli ścisłości: list p. Janusza z prośbą o pomoc dostałam bezpośrednio od Vivy w dniu 7 października i to Viva prosiła, abyśmy się tym zajęły. Więc nie widzę nic zlego w tym, że działamy. Naszą petycję Viva porozsyłała do bardzo wielu osób oraz poumieszczała nasz apel o pomoc na swoich portalach: http://www.wybierzmiska.pl/ oraz http://www.kocieadopcje.com/. Więc skoro nasza organizacyjna "matka" Viva zachęca nas do działania, to dla mnie jest to OK.
I jeszcze jedno, skoro to Viva nas poprosiła o działanie, a konto mamy pod Vivą, to przecież chyba nawet nie powinnam podawać konta TOZ-u?

yammayca

Post » Pon paź 19, 2009 21:46 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

Ja powiem tylko jedno "Im więcej poznaję takich ludzi tym bardziej kocham zwierzęta " .
Mi po kotce Milusi został antybiotyk Augumentin i chyba Metronidazol myślę ze stoczniowych kotom się przyda.Jak ktoś ma jakieś leki nie wyrzucajcie ja jeszcze dokładnie się spytam weta jak będę u niego jakie leki zbierać.
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Pon paź 19, 2009 21:55 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

Ja mam prawie pełne opakowanie enrobioflox - bardzo dobry antybiotyk na górne drogi oddechowe.

yammayca

Post » Pon paź 19, 2009 21:55 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

Elżbieta pisze:Kiedy pozbieramy się pod śmierci Antosia dołączymy :cry:
Ja nie widzę konta PKDT-prześlijcie mi go...
E

na samej górze na stronie www.pkdt.pl
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Pon paź 19, 2009 21:57 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

Ja swoje leki podałam w dziale PKDT.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Kocia dusza

Od: Sob wrz 26, 2009 17:42

Post » Pon paź 19, 2009 22:10 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

dziewczyny, po namyśle uważam, że kinga mogłaby wkleić tego maila na forum gazety - pod dyskusją dotyczącą posta sabiny;
sabina nie oskarżyła nikogo o malwersacje, zasugerowała tylko brak transparentności - co jest niestety niezaprzeczalnym faktem...
koleś się skompromitował dokumentnie
0.40 24.12.2010 Justynko [*] Śpij Spokojnie Nasze Słoneczko Kochane

Obrazek

KarolinaS

Od: Pt kwi 06, 2007 18:02

Post » Pon paź 19, 2009 22:14 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

no to widzicie jaka beznadziejna i mało dyplomatyczna jest ta skaza :wink: :ryk:
no pan redaktor faktycznie dał czadu i utwierdził mnie w tym, że robimy dobrze i tak trzymać :lol:
a jak nam dogryzł, że zrobił zwiad wśród innych organizacji- DZIEWCZYNY SŁYSZAŁYŚCIE ŻE NIE JESTEŚMY LUBIANE I JESTEŚMY AGRESYWNE????????????? :lol: :lol: :lol:
no tak.... boli gdy jakaś mini grupka entuzjastów kotów działająca charytatywnie robi większe postępy niż gazeta :wink:
maju coraz więcej notatek prasowych równa się- więcej czytelników zorientowanych w tej całej sytuacji :lol: :lol: :lol: wspaniale!!!!!!!!!!!!
karolcia z tej strony cię nie znałam- prawniczko nasza :wink:

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Post » Pon paź 19, 2009 22:15 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

kinga-kinia pisze:Ja powiem tylko jedno "Im więcej poznaję takich ludzi tym bardziej kocham zwierzęta " .
Mi po kotce Milusi został antybiotyk Augumentin i chyba Metronidazol myślę ze stoczniowych kotom się przyda.Jak ktoś ma jakieś leki nie wyrzucajcie ja jeszcze dokładnie się spytam weta jak będę u niego jakie leki zbierać.

na forumowym ODDAM ZA DARMO jest trochę kocich leków do oddania....
ObrazekObrazek
stópka Kopciuszka pasuje do pantofelka jak trup do trumny
Muszę dodać, że nie jest to nabór na projektanta Wilczego Szańca. Stanowisko żadne, płaca żadna, ambitne zajęcie żadne. Najambitniejsza jest procedura.

kubeczek

Od: Śro kwi 09, 2008 15:11

Post » Pon paź 19, 2009 22:21 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

KarolinaS pisze:dziewczyny, po namyśle uważam, że kinga mogłaby wkleić tego maila na forum gazety - pod dyskusją dotyczącą posta sabiny;
sabina nie oskarżyła nikogo o malwersacje, zasugerowała tylko brak transparentności - co jest niestety niezaprzeczalnym faktem...
koleś się skompromitował dokumentnie

kinga jestem za!!!!!!!!!!!!!!! wklej to na forum u redaktora!!!!!!!

ja przede wszystkim pisząc o tym, że przynajmniej nikt nas nie osądzi o przytulenie pieniędzy- miałam przede wszystkim na myśli:
1. niezrozumiałą dla mnie do tej pory kwestię braku ROZLICZEŃ Z KONTA TOZU,
2. fakt, że w przeszłości byli ludzie oskarżający mnie i majkę o złe gospodarowanie pieniędzmi i nie rozliczanie się z faktur i wydatków ( to był dla mnie dramat, bo do PKDT ja zawsze tylko dopłacałam, nigdy nie miałam z tego nic z wyjątkiem wdzięczności uratowanych zwierząt ). swoimi słowami podkreśliłam, że mając wydruk z wpłat i wypłat na str.internet- nikt mnie i majki nie odsądzi od czci i wiary, że te pieniążki dla stoczniowców przywłaszczamy do własnych kieszeni.

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Pon paź 19, 2009 22:22 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

AnielkaG pisze:
Piotr Wyszomirski

to jakiś mały, wszawy du...
dzisiaj spotkałam takiego samego na łapance, Wielkiego Ciecia
nie przejmujcie się

proponuję, by mimo emocji powstrzymać się od epitetów
nic to nie pomoże, wręcz przeciwnie...
ObrazekObrazek
stópka Kopciuszka pasuje do pantofelka jak trup do trumny
Muszę dodać, że nie jest to nabór na projektanta Wilczego Szańca. Stanowisko żadne, płaca żadna, ambitne zajęcie żadne. Najambitniejsza jest procedura.

kubeczek

Od: Śro kwi 09, 2008 15:11

Post » Pon paź 19, 2009 22:24 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

...zwłaszcza, że nie mamy dostępu do konta, tylko przelewa nam Viva wyłącznie na podstawie faktur :)

Ja bym to dziewczyny olała, nie ma co się przepychać słownie, bo tutaj nie o to chodzi :) Po co spalać się na dyskusje? ;)

yammayca

[poprzednia][następna]