Po drugiej stronie siatki - schr. łódź III

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 05, 2008 19:52

pisiokot pisze:
Magija pisze:Magic nasza kochana robi allegro kotom schroniskowym, te najbardziej potrzebujące zaczęła wystawiać w opcji podwieszonej - żeby były zawsze na górze kategorii. O ile normalne wystawienie to koszt ok. 30gr to już to podwieszone to 12zł. Ja wiem Magic że będziesz oponować, ale czy na takie podwieszone allegra nie mogłybyśmy robić składek?

Oczywiście, przecież Magda nie będzie za te ogłoszenia płacić z własnej kieszeni. Na koncie jedzeniowym jest sporo kasy, może uszczknąć tego ?

A na ile dni jest to ogłoszenie ? na tydzień ?

na 14 dni
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Czw cze 05, 2008 19:54

pisiokot pisze:Oczywiście, przecież Magda nie będzie za te ogłoszenia płacić z własnej kieszeni. Na koncie jedzeniowym jest sporo kasy, może uszczknąć tego ?

A na ile dni jest to ogłoszenie ? na tydzień ?

oczywiście, że tak. Zresztą ja już nawet Magic mówiłam... może przelać na konto Magdy np. 60 zł - to będzie 5 aukcji podwieszonych... albo i więcej, nie ma problemu. Dziewczyny, ludzie naprawdę nam pomagają, kasa na biedaki jest stale, czasem więcej, czasem mniej, ale jest. A jakby się zdarzyło, że będzie prawie przy zerze, to coś się wymyśli przecież.
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Czw cze 05, 2008 19:56

Magic allegrowa dawaj zatem nr konta, raz! raz!
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Czw cze 05, 2008 20:03

Magic, a może wystawiać z wyróznieniem na początku jedno zbiorcze ogłoszenie? cos w stylu: bardzo potrzebujące koty... koty walczą o życie... itp, i w opisie podawac linki do normalnych aukcji,i krótki opis. Ja sprzedawałam na allegro, gdy miałam swój sklep, i takie aukcje robiłam.

coronella

Od: Śro gru 12, 2007 13:04

Post » Czw cze 05, 2008 20:07

coronella pisze:Magic, a może wystawiać z wyróznieniem na początku jedno zbiorcze ogłoszenie? cos w stylu: bardzo potrzebujące koty... koty walczą o życie... itp, i w opisie podawac linki do normalnych aukcji,i krótki opis. Ja sprzedawałam na allegro, gdy miałam swój sklep, i takie aukcje robiłam.

super pomysł, kiedys robiłam aukcję zbiorczą.
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Czw cze 05, 2008 20:28

magicmada pisze:
coronella pisze:Magic, a może wystawiać z wyróznieniem na początku jedno zbiorcze ogłoszenie? cos w stylu: bardzo potrzebujące koty... koty walczą o życie... itp, i w opisie podawac linki do normalnych aukcji,i krótki opis. Ja sprzedawałam na allegro, gdy miałam swój sklep, i takie aukcje robiłam.

ok., ale indywidualne ogłoszenia niech zostaną
W takim jednym worku to kilka kotów zginie - przecież dlatego na forum też zakładamy indywidualne wątki. Odżałujmy te pieniądze...
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Pt cze 06, 2008 7:33

dziewczynki, chyba nie pojadę do schroniska w weekend :( moje Bobki smarkają, jadą dziś do weta...

Georg-inia

Post » Pt cze 06, 2008 8:05

W razie czego piszcie gdzie przeslac pare zlotych na ogloszenia, wielkie dzieki M.!!!!!!!!

Kciuki za Maksia!!!!!!!!!!!!!! Na pewno zaskoczy!!!!!

Czy z Sasza wszystko OK, bo cos czytalam, ze Georg-inia plakala po tel. z jego domku. Czy mozna pomoc?
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pt cze 06, 2008 8:10

pisiokot pisze:
magicmada pisze:

ok., ale indywidualne ogłoszenia niech zostaną
W takim jednym worku to kilka kotów zginie - przecież dlatego na forum też zakładamy indywidualne wątki. Odżałujmy te pieniądze...

pisiokot, indywidualne aukcje będą, a w tej zbiorczej linki do nich. Myślę, że warto spróbować, przy allegro mogę pomóc.

coronella

Post » Pt cze 06, 2008 8:17

taaak, wykorzystać Coronellę :twisted: :lol:

aukcje charytatywne są zwolnione z opłat na allegro. trzeba to jakoś udowodnić, że aukcja charytatywna, nie wiem, czy trzeba być fundacją, może niekoniecznie?

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Pt cze 06, 2008 8:39

Sis pisze:aukcje charytatywne są zwolnione z opłat na allegro. trzeba to jakoś udowodnić, że aukcja charytatywna, nie wiem, czy trzeba być fundacją, może niekoniecznie?

to nie jest takie proste, ale nie niemozliwe!
zaraz znajdę w regulaminie.

coronella

Post » Pt cze 06, 2008 8:42

z regulaminu allegro:

Jakie dokumenty muszę przesłać, aby otrzymać status aukcji charytatywnych?

Jeśli prowadzisz działalność o charakterze non profit, w której statucie zapisano cel charytatywny, wyślij:
kopię wypisu organizacji z Krajowego Rejestru Sądowego;
oryginał oświadczenia banku wskazującego numer rachunku, na który będą dokonywane wpłaty, wraz z informacją, że nie został on obciążony tytułem egzekucyjnym.

Jeśli jesteś osobą lub wspierasz osobę, na rzecz której organizacja non profit przeprowadza zbiórkę pieniężną, wyślij:
kopię wypisu organizacji z Krajowego Rejestru Sądowego lub zgodę właściwych władz na prowadzenie publicznej zbiórki pieniężnej;
kopię oświadczenia banku wskazującego, że numer rachunku, na który będą dokonywane wpłaty, należy do organizacji non profit, wraz z informacją, że rachunek nie jest obciążony tytułem egzekucyjnym;
oryginał zaświadczenia organizacji non profit, że na rzecz wskazanej osoby zbierane są środki pieniężne oraz że organizacja wyraża zgodę na przyjmowanie darowizn.

W wypadku braku powyższych dokumentów wymagana jest zgoda właściwych władz na przeprowadzanie publicznej zbiórki pieniężnej i przesłanie kopii dowodu tożsamości Użytkownika.

Uwaga! Zgodność z oryginałem każdej kopii dokumentów przesyłanych do serwisu Allegro musi zostać potwierdzona na każdej stronie przez władze organizacji. Na każdej stronie kopii należy także umieścić datę jej sporządzenia i oryginalną pieczęć organizacji.

Komplet dokumentów należy przesłać listem poleconym, z dopiskiem „Aukcje charytatywne”, na adres korespondencyjny Allegro:

QXL Poland Sp. z o.o.
ul. Marcelińska 90
60-324 Poznań

Obawiam się, że jednak będzie to trudne. Większość aukcji, w których jest opis: zbieramy dla.... jest normalnymi aukcjami, obciążonymi opłatami.

coronella

Post » Pt cze 06, 2008 9:27

jerzykowka pisze:Czy z Sasza wszystko OK, bo cos czytalam, ze Georg-inia plakala po tel. z jego domku. Czy mozna pomoc?

nie, z Saszą wcale nie jest ok :( na razie Eve69 zgodziła się odwiedzić dom Saszy i na własne oczy zobaczyć, co z kotem się dzieje. Czekamy na informacje od niej, ale blado to widzę :cry:

Georg-inia

Post » Pt cze 06, 2008 9:44

Georg-inia pisze:
jerzykowka pisze:Czy z Sasza wszystko OK, bo cos czytalam, ze Georg-inia plakala po tel. z jego domku. Czy mozna pomoc?

nie, z Saszą wcale nie jest ok :( na razie Eve69 zgodziła się odwiedzić dom Saszy i na własne oczy zobaczyć, co z kotem się dzieje. Czekamy na informacje od niej, ale blado to widzę :cry:

Georg-inia... nie wiem na czym polega problem (boje sie, ze chodzi o zdrowie), ale mocno trzymam za Saszke. Wiem, ze to niewiele...
Obetrzyj lzy zasmarkanymi Bobkami i zaklinajmy rzeczywistosc!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pt cze 06, 2008 16:46

???? bo się denerwuję :(
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

[poprzednia][następna]