» Pt cze 06, 2008 8:42
z regulaminu allegro:
Jakie dokumenty muszę przesłać, aby otrzymać status aukcji charytatywnych?
Jeśli prowadzisz działalność o charakterze non profit, w której statucie zapisano cel charytatywny, wyślij:
kopię wypisu organizacji z Krajowego Rejestru Sądowego;
oryginał oświadczenia banku wskazującego numer rachunku, na który będą dokonywane wpłaty, wraz z informacją, że nie został on obciążony tytułem egzekucyjnym.
Jeśli jesteś osobą lub wspierasz osobę, na rzecz której organizacja non profit przeprowadza zbiórkę pieniężną, wyślij:
kopię wypisu organizacji z Krajowego Rejestru Sądowego lub zgodę właściwych władz na prowadzenie publicznej zbiórki pieniężnej;
kopię oświadczenia banku wskazującego, że numer rachunku, na który będą dokonywane wpłaty, należy do organizacji non profit, wraz z informacją, że rachunek nie jest obciążony tytułem egzekucyjnym;
oryginał zaświadczenia organizacji non profit, że na rzecz wskazanej osoby zbierane są środki pieniężne oraz że organizacja wyraża zgodę na przyjmowanie darowizn.
W wypadku braku powyższych dokumentów wymagana jest zgoda właściwych władz na przeprowadzanie publicznej zbiórki pieniężnej i przesłanie kopii dowodu tożsamości Użytkownika.
Uwaga! Zgodność z oryginałem każdej kopii dokumentów przesyłanych do serwisu Allegro musi zostać potwierdzona na każdej stronie przez władze organizacji. Na każdej stronie kopii należy także umieścić datę jej sporządzenia i oryginalną pieczęć organizacji.
Komplet dokumentów należy przesłać listem poleconym, z dopiskiem „Aukcje charytatywne”, na adres korespondencyjny Allegro:
QXL Poland Sp. z o.o.
ul. Marcelińska 90
60-324 Poznań
Obawiam się, że jednak będzie to trudne. Większość aukcji, w których jest opis: zbieramy dla.... jest normalnymi aukcjami, obciążonymi opłatami.