CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ (37) Kremówka/Franek:(( , Frida :)))

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 14, 2007 21:51

Rysiu- dywan byl "lekko" ozdobiony brazowami plamami, wiec uznalam, ze i tak sie go nikt nie doczysci ;)
Dodam(bo chyba nikt nie pisal), ze wczoraj w kociarni wygladalo gorzej niz zle: Nasrane(przepraszam, ale delikatniej nie idzie) gdzie sie da, kuwety obsmarowane dookola, zwymiotowane na szafce, na kocyku koopa z krwia, w klatce trociny wszystkie wysypane, na wejsciu: koopa, w zlewie: koopa, w kupie: lyzka, widelec i na gorze szmatka... az sie balam otworzyc karmy dla Bombilli...nie wiedzialam czy zastane tam karme czy zmielona koope :evil: efekt byl taki, ze zrobila jedno pomieszczenie, a w drugim nie dalam rady ani fizycznie, ani psychicznie, anie wechowo, ani wzrokowo... wkurzylam sie (nie na koty tylko na...sama nie wiem)i wyszlam...poprosilam Marte zeby dokonczyla...za to pokarmilam cale schronisko( do dzis mnie kregoslup booooli ;) ).
Jestem pelna podziwu dla Marty, ktora dokonczyla za mnie "goowniana"robote, bo ja bym mnie na jej miejscu zabila...
Marta- :love:

Adria- dzieki za podeslanie fotek Scarlet :)
A ile te kociaki w lecznicy maja miesiecy? Albo ja mam schize, albo to moze byc ten miot co Miranda? Jak zobaczylam toki to myslalam ze to ona jest na zdjeciach...Chyba Miranda ma sobowtora ;)

Macho

Od: Sob gru 02, 2006 17:07

Post » Pon paź 15, 2007 9:21

Adria pisze:Kociaki nie maja nawet imion :(

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

a to jest Jazz ... wspaniały kociak :)

Obrazek

Jazz wygląda bosko!

A te maluszki są identyczne czy to jest cała sesja 1 :?: 8O
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Pon paź 15, 2007 9:37

To ja, Czesio.
Postanowiłem Wam napisać fajną sprawę.
Otóż byliśmy z pancią w lecznicy i oglądaliśmy doga i potem ja oddawałem krew. No i teraz mogę jeść normalnie, bo mam "super-wyniki" i badanie powtarzamy dopiero za miesiąc
Czesio

ps. pancia też się chce dopisać.
Obrazek

ryśka

Post » Pon paź 15, 2007 9:39

Czesiu :1luvu:
Bardzo się cieszę, że nie musisz jeść tych trocin i masz wspaniałe wyniki :lol: :dance: :dance2: :dance: :balony:
A jak Ci się podobał DOG ? 8)

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Pon paź 15, 2007 9:42

Wygląda na to, że wyciągnęliśmy Czesia z ostrej niewydolności nerek :D
Wyniki nerkowe na karmie leczniczej, po tygodniu od zakończenia kroplówek, są w dolnej granicy normy!!! A to oznacza, że jest spora szansa, że Czesiowe nerki nie uległy trwałemu uszkodzeniu. Oczywiście teraz Czesio musi być pod specjalnym "nadzorem" - tzn. badanie krwi na pewno trzeba u niego powtarzać częściej, niż u innych kotów, ale :dance: :dance2:

A Czesio jest słodkim rozbójnikiem. :lol: Pieszczoch z niego nieziemski, a na dodatek strasznie bystry kot.
Obrazek

ryśka

Post » Pon paź 15, 2007 9:45

ryśka pisze:Wygląda na to, że wyciągnęliśmy Czesia z ostrej niewydolności nerek :D

BRAWA dla Was! :1luvu: :dance2: :love: :dance:

Czesio trzymaj się dalej zdrowo! :ok: :spin2:
Obrazek

Yasmin

Od: Pon lip 07, 2003 13:35

Post » Pon paź 15, 2007 9:46

weatherwax pisze:
Adria pisze:[i]

Przed chwilą natomiast do swojego wspaniałego domku pojechała India.
Dodam tylko, że czekamy na wieści tutaj :)

Po przyjeździe do domku India chciała się zapoznac z mieszkającą tam Mają, ale Maja na nia nasyczała. Jak juz Mai troche przeszło i postanowiła sprawdzić, kto to przyjechał, to obrażona India nasyczała z kolei na nią. I teraz, ja się widzą, to obydwie syczą :( I co to będzie?

A w nocy India spała ze swoimi nowymi ludźmi i mruczała, a Majka poszła do łazienki. Z tym, że Maja nigdy nie przychodziła spać do łóżka, nie lubi. Trzeba chyba dać im więcej czasu...?

Ale super. To znaczy, że nie mam już wirtualnego kota.
Niestety nie mogę prosić o następny przydział, bo nie wyrabiam finansowo na moje tymczasowe kruszynki.

Sylwka

Od: Pt lut 11, 2005 10:52

Post » Pon paź 15, 2007 9:52

Sylwka, oby ten "sezon" się szybciutko skończył dla nas wszystkich - październik i listopad to są super miesiące na adopcje i tego sie będziemy trzymać :ok: :ok:
Obrazek

ryśka

Post » Pon paź 15, 2007 9:57

Tylko te małe sprytne są i potrafią wykombinować czerwone gardła aby się wymigać od szczepienia :wink: . A czas mija.

Sylwka

Od: Pt lut 11, 2005 10:52

Post » Pon paź 15, 2007 10:14

My kombinujemy smarki w nosie, ciociu Sylwko. Tzn. ja nie, ale Selecta, Mate i Pajarito i Tekken. Od wczoraj wieczora. Ja się tylko bardzo przytulam do panci, jak nie wiem co. Nadstawiam dupkę, żeby mi wymyła, ale nie chce :twisted:
A dog był ciociu Pixie fajny, przypominał renifera, którego widziałem kiedyś na obrazku.
Idę, bo chłopacy wołają mnie, że zmywarka działa i fajne bombelki ze zlewu z wodą wyskakują.
Czesio
Obrazek

ryśka

Post » Pon paź 15, 2007 18:04

Szczęśliwe chwile po udanych adopcjach zostały niestety przyćmione wydarzeniami dnia dzisiejszego :evil: Kociaki z lecznicy są już u mnie. Miały trafić do sklepu...nie będe tego komentować, nie mam siły :evil:
Są zdrowe, ale dwa z nich zachowują się jak typowe dziczki.
W trybie pilnym musze zabrać z lecznicy Ninoczke, pomimo wcześniejszych ustaleń, że może jeszcze zostać :( Nie mam dla niej ani domu tymczasowego a tym bardziej stałego...będzie musiała wrócić na kociarnie :cry:
Na operacje czeka Bombilla. Dla niej też nie mamy domu tymczasowego...mam ją po operacji zawieść spowrotem na kociarnie?

Mam doła :crying:

Adria

Od: Pt paź 28, 2005 10:59

Post » Pon paź 15, 2007 19:11

Adria...moze to zabrzmi banalnie, ale- wspolczucia :(

Czesio, Ty jestes super KOT ;)

Scarlet znow nie wydaje odglosow... :roll:
Znow sie zachowuje jakby chciala wymiotowac... chyba znow pojdziemy do weta...

Macho

Od: Sob gru 02, 2006 17:07

Post » Pon paź 15, 2007 19:13

Adria a ile właściwie jest tych kotków z lecznicy? Bo na tych zdjęciach to chyba jest jeden i ten sam? Dwa są dziczki, czyli rozumiem, że wszystkich w sumie jest przynajmniej trzy?

Czesio, trzymaj się zdrowo!!! Fajny z Ciebie chłopak! :lol:
Obrazek

grrr...

Od: Pon paź 09, 2006 19:32

Post » Pon paź 15, 2007 19:27

grrr... pisze:Adria a ile właściwie jest tych kotków z lecznicy? Bo na tych zdjęciach to chyba jest jeden i ten sam? Dwa są dziczki, czyli rozumiem, że wszystkich w sumie jest przynajmniej trzy?

Kociaki są aż 4: dwie dziewczynki i dwaj chłopcy. Wyglądają identycznie, nieznaczne różnią się wielkością skarpetek i krawacików.
Kombinuje teraz nad imionami i przychodza mi do głowy same głupie pomysły np. kropka, kreska, fasolka i groszek :lol:

Z tego całego zamieszania dzisiaj i nerwów jakie mi zafundowano zapomnialam zapytac, czy one sa zaszczepione...ale wydaje mi sie, że tak :roll: Jutro dopytam, bo dzisiaj już naprawde nie miałam głowy :(

Adria

Od: Pt paź 28, 2005 10:59

Post » Pon paź 15, 2007 19:40

Adria pisze:Kociaki są aż 4: dwie dziewczynki i dwaj chłopcy. Wyglądają identycznie, nieznaczne różnią się wielkością skarpetek i krawacików.
Kombinuje teraz nad imionami i przychodza mi do głowy same głupie pomysły np. kropka, kreska, fasolka i groszek :lol:

O kurczak! Klony! Chyba nie tylko ja myślałam, że to były fotki jednego! :lol: Szkoda, że na razie nie jestem w stanie ich przyjąć nawet na tymczas... :(

Bardzo chciałabym jakoś pomóc Bombilli... Szukałam jej chociaż jakiegoś tymczasu, ale teraz jak już Ryśka pisała, że ona taka nieco aspołeczna w stosunku do innych kotów to już w ogóle... Trudna sprawa :( :( :(
Obrazek

grrr...

Od: Pon paź 09, 2006 19:32

[poprzednia][następna]