co tylko mi przypomniało ze mam próbki suchej karmy tej marki, trzeba przetestować

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Uwaga z zawarością procentową mięsa. To tani, ale częsty chwyt producentów, na który nabierają się naiwni konsumenci.
W języku niemieckim np. na puszcze "MyLady" z kaczką jest napisane: Fleisch und tierische Nebenerzeugnisse (90% und mind. 4% Ente).
To znaczy: mięso i produkty pochodzenia zwierzęcego (90% i min. 4% kaczki). Ile tam jest w rzeczywistości mięsa, w tym znaczeniu, w którym przywykliśmy to słowo rozumieć, wie tylko producent. Dzioby, pióra i inne produkty pochodzenia zwierzęcego, których tu już nie wymienię, żeby nie zrobiło Ci się niedobrze, też wchodzą w skład tej listy.
Kazia pisze:No i teraz, ja przynajmniej, domyslam sie, ze w puszcze jest 4 % lososia, 90 % "płucka, podgardla,flaczki, nerki, nóżki" i te 3 % suszonego miesa zeby 97 wyszlo.
Kazia pisze:Drugie pytanie, z jakiego zwierza jest te 94 % miesa? poniewaz gdzies tam bylo ze Bozita to wieprzowina, wiec sadze, ze te 94 % jest ze swinki.
Miałaś na myśli krowiegokatia.seitz pisze:Mleczko to raczej jest niewskazane, koty nie trawią kociego mleka prawidłowo. [...]
które na moją kieszeń są trochę za drogie
Użytkownicy przeglądający ten dział: dorcia44, fruzelina, puszatek i 175 gości