Whiskas, Kitekat, marketowe karmy - dlaczego NIE? cz. 3

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto sie 07, 2007 8:14

A czy nie jest tak jak ktoś pisał, ze dobrego jedzenia koty chetnie nie POŁYKAJĄ???

Ze jedzą tyle ile im potzreba , gdy są głodne. Ze to dobra profilaktyka odchudzająco, utrzymująca?

Przeciez po kliku odejściach i protestach kot w koncu zje - sam to wiem, jak głodna to zje wszystko. Jak najedzona i tylko przychodzi popatrzyc do miski, jak nasypie np Biomilla, no parskie na mnie i idzie obrazona.

A jak przyleci z łowów kilkugodzinnych, to wcina jak ta lala!

SEER
Najpiękniesze są Brytyjczki, ogromne brytyjczyki.

seer

Od: Sob gru 30, 2006 23:07

Post » Wto sie 07, 2007 8:45

seer pisze:A czy nie jest tak jak ktoś pisał, ze dobrego jedzenia koty chetnie nie POŁYKAJĄ???

Ze jedzą tyle ile im potzreba , gdy są głodne. Ze to dobra profilaktyka odchudzająco, utrzymująca?

Przeciez po kliku odejściach i protestach kot w koncu zje - sam to wiem, jak głodna to zje wszystko. Jak najedzona i tylko przychodzi popatrzyc do miski, jak nasypie np Biomilla, no parskie na mnie i idzie obrazona.

A jak przyleci z łowów kilkugodzinnych, to wcina jak ta lala!

SEER

u mnie akurat Behemot Biomilla wcinał aż miło, więc nie nadużywałabym tego stwierdzenia że im lepsza karma tym mniej chętnie jedzona. jakoś potrafię sobie wyobrazić że producent może stworzyć karmę zarówno zdrową jak i smaczną. chociaż tigra twierdziła że Biomill to nie najwyższa półka (poza ceną).
a wracając do tematu -może Ty potrafisz wytrzymać nocne narastające miauki (najlepiej o 4 - 5 rano) żeby dać do miski to co kot chce - ja niestety mając kawalerkę za każdym razem uginałam się pod tymi miaukami. żeby się wyspać jest to nieuniknione. kota mam za to takiego o przyzwoitej wadze (3,9kg) i przejedzenie z powodu leżących ulubionych chrupek jest raczej niemożliwe. za to rzeczywiście możliwe schudnięcie jak bym mu wciskała nielubiane chrupki - bo po prostu ich nie zje. niestety głodówki mu nie urządzę z powodu miauków nocnych.

beheta

Od: Czw lis 02, 2006 21:46

Post » Wto sie 07, 2007 10:12

Ja akurat nie uogólniam na temat biomilla, ale ogólnie.
Bez chęci podchodzą do Best Choice równiez.

Za niedługo sie przekonam jak do Acany i Orijena, mam nadzieję:)

seer

Post » Śro sie 08, 2007 10:08

Wczoraj zamówiłam małą paczkę Orijena :twisted: Zobaczymy...
Szanse jeden na milion mają to do siebie, że sprawdzają się w dziewięciu na dziesięć przypadków.
Obrazek

Mruczanka

Od: Pon mar 27, 2006 20:00

Post » Czw sie 09, 2007 11:47

A kożna wiedziec gdzie zamówiłaś i czy dostałaś???

Z tego co wiem z całej Polsce : :( nie ma małych paczek.
Jakis miesiac temu zamówiłem w Animaii i cisza...

SEER

seer

Post » Czw sie 09, 2007 12:07

seer pisze:A kożna wiedziec gdzie zamówiłaś i czy dostałaś???

SEER

W Krakvecie jest Orijen po 400 g. Wczoraj zamawiałam.
Animalia ma Orijena tylko w worach 7,5 kg. Pytałam ich kilka dni temu o 400 g lub chociaż jakieś próbki - ale w najbliższym czasie marne szanse.
Tak więc Krakvet.

Little20

Od: Śro sty 11, 2006 11:13

Post » Czw sie 09, 2007 13:49

A co sądzicie o kocim mleku whiskasa? Mój kot bardzo lubi mleko (raczej dobrze je toleruje), teraz podaję mu śmietankę. Czy jest sens przestawiać go na to kocie mleko?

kavala

Od: Pt lip 27, 2007 21:28

Post » Czw sie 09, 2007 13:53

Little20 pisze:

SEER

Animalia ma Orijena tylko w worach 7,5 kg. Pytałam ich kilka dni temu o 400 g lub chociaż jakieś próbki - ale w najbliższym czasie marne szanse.
Tak więc Krakvet.

To, że jest na stronie sklepu wcale nie znaczy, że jest dostępny. Niestety w Krakvecie nagminne jest ostatnio sprzedawanie wirtualnego towaru.
Pytałaś przed zamówieniem pana Marka Batko czy go mają na stanie?
Obrazek

Ayane

Od: Pon lis 27, 2006 20:14

Post » Czw sie 09, 2007 15:22

Ayane pisze:
Little20 pisze:

SEER

Tak więc Krakvet.

To, że jest na stronie sklepu wcale nie znaczy, że jest dostępny. Niestety w Krakvecie nagminne jest ostatnio sprzedawanie wirtualnego towaru.
Pytałaś przed zamówieniem pana Marka Batko czy go mają na stanie?

No to muszę uważać na Krakvet. To moje pierwsze zamówienie u nich, tak to kupuję w Animalii, ale tam - jak pisałam- nie mają Orijena 400g.
W Krakvecie chyba jednak mieli, dzisiaj dostałam informację, iż paczka została wysłana...

Little20

Post » Czw sie 09, 2007 15:23

kavala pisze:A co sądzicie o kocim mleku whiskasa? Mój kot bardzo lubi mleko (raczej dobrze je toleruje), teraz podaję mu śmietankę. Czy jest sens przestawiać go na to kocie mleko?

Chyba nie jest najgorsze.
Moje koty piły.

Little20

Post » Czw sie 09, 2007 15:31

kavala pisze:A co sądzicie o kocim mleku whiskasa? Mój kot bardzo lubi mleko (raczej dobrze je toleruje), teraz podaję mu śmietankę. Czy jest sens przestawiać go na to kocie mleko?

Moim zdaniem równie dobre, a znacznie tańsze jest mleko Klara.
Chociaż to whiskasowe też podawałam kociakom ku ich zadowoleniu.
Tu jest porównanie kilku rodzajów mlek: http://artykuly.animalia.pl/artykuly.php?id=46
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Czw sie 09, 2007 16:37

U mnie w zoologiku pojawiła się nowa karma firmy WILDLIFE "Premium Cat Food", wg informacji pani sprzedawczyni jest to karma duńska.
Czy ktoś coś o niej wie?

aga_tka

Od: Śro cze 14, 2006 8:01

Post » Czw sie 09, 2007 16:51

aga_tka pisze:U mnie w zoologiku pojawiła się nowa karma firmy WILDLIFE "Premium Cat Food", wg informacji pani sprzedawczyni jest to karma duńska.
Czy ktoś coś o niej wie?

aha :?

Składniki karmy : pszenica, jęczmień, mięso i białko zwierzęce, proteiny z kurczaka, oleje rybie, minerały , witaminy.

oraz
Skład : pełnowartościowe białko 30%; tłuszcz 12% ; błonnik 2,5 % ; popiół 6 %; wapń 1,2 g; fosfor 1g ; potas 0,55 g; sód 0,4 g; magnez 0,1 g; wit. A 1200 i.e. ; wit.D3 120 i.e.; wit.E 10mg; wit B1 0,8 mg; wit B2 0,64 mg ; wit. B6 0,64 mg ; wit. B12 0,004 mg ; kwas pantotenowy 2 mg; kwas foliowy 0,1 mg; biotyna 0,06 mg; niacyna 4 mg ; cholina 100 mg ; wit. C 5 mg; żelazo 25,1 mg; miedź 2,7 mg ; cynk 17,5 mg ; jod 0,2 mg ; selen 0,04 mg ; mangan 4,6 mg ; kobalt 0,1 mg ; tauryna 100 mg

zawartosc miesa ok. 8-14 %
cip, cip cip :twisted:

tig_ra

Od: Śro maja 24, 2006 16:03

Post » Czw sie 09, 2007 16:59

Dorwałam Leonarda w sklepiku osiedlowym we Wrocku (na Nowym Dworze, niedaleko banku, naprzeciwko weta w byłej szkole nr 100) - o 50 groszy taniej niż w animalii. Rezydentce smakuje bardzo, zamierzam wziąć ze dwie puchy do Gdyni i przetestować na moich paskudach (na razie wcinają Animondę Carny), moze im zasmakuje.

Kelaina

Od: Wto sie 29, 2006 17:16

Post » Czw sie 09, 2007 17:03

No dobra, to weźmy na warsztat PROformance, karma amerykańska, według producenta super premium...ze strony importera - karma normalna nie light...dodam tylko, że w moim sklepiku od dość dawna w bardzo przyzwoitej cenie.

Adult Cat: (33,5% białka, 20,5% tłuszczu)

Dla dorosłych kotów o normalnej aktywności. Kompletna i zbilansowana karma. Wysokiej jakości mięso kurcząt, jajka i naturalny aromat - to smak, który Twój kot pokocha. Niski poziom magnezu oraz odpowiednie PH aby uniknąć problemów z układem moczowym. Dodatek luteiny i tauryny zapewnia dobry wzrok i zdrowe serce!

Omega-Pro® Skin & Coat Conditioning System
Digesti-ProTM Intestinal Health System
Oxi-ProTM Natural Immune System Boost
Vita-Pro® Vitamin Delivery System

Składniki: mączka z kurczaka, kukurydza i mączka kukurydziana, tłuszcz z kurczaka (konserwowany mieszanina tokoferoli i ekstraktem z rozmarynu), wysłodki buraczane, gluten kukurydziany, naturalny aromat z kurczaka, mączka rybna, siemię lniane, suszone jajka, drożdże piwne, węglan wapniowy, fosforan wapniowy, chlorek potasu, sól, lecytyna, olejek rozmarynowy, olej canola, ekstrakt z korzeni cykorii, ekstrakt rozmarynowy, yucca Schidigera, luteina, l- karnityna, metionina, lizyna, tauryna, lecytyna, sól, naturalne źródła witaminy E, witaminy, makro i mikroelementy

Analiza: Białko=33,5%, Tłuszcz=20,5%, Błonnik=1,7%, Wilgotnoœć=8%, Popiół=6%, Wapń=1,1%, Fosfor=0,9%, Sód=0,3%, Magnez=0,095%, Witamina A=14000 IU/kg, Witamina D3=1300 IU/kg, Witamina E=300 IU/kg, MiedŸ= 25mg/kg (siarczan miedzi), Cynk=180mg/kg, Kwas askrobinowy=30mg/kg, L-karnityna=25mg/kg, Tauryna=0,15%

izaA

Od: Nie wrz 25, 2005 14:09

[poprzednia][następna]