Devony, devony - trzecia setka :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 29, 2010 20:08 Re: Devony, devony - trzecia setka :)

ezynka - gratulacje :piwa: Fajny przystojniak :1luvu: Witaj w klubie :lol:

Zofia&Sasza - ale olbrzym z Froda 8O no chyba że kocio obok jest mały :wink:

Serniczku - ja proszę o więcej zdjęć Balby :1luvu: Duża z niej dziewczynka ( moja waży 2,5 kg).

Moje ciągle głodne devony ostatnio malakser z psim jadłem w środku zrzuciły z szafki ( zawisł na kablu podłączonym do kontaktu :strach: ) i oczywiście wyżarły zawartość :evil: Nie wiem, jak się im to udało, bo malakser waży więcej niż devon.
1 bryt, 2 dachówki, 3 devonki, 2 orienty, 2 azjaty, 1 kundelka i straszne kudłate MCO

FluszakPluszak

Od: Pt gru 08, 2006 0:28

Post » Pon mar 29, 2010 20:20 Re: Devony, devony - trzecia setka :)

Ale malakser nie jest mądry... jak one. Moc nie w sile, a w rozumie jak widać :lol: :lol:

ezynka

Od: Pon sie 22, 2005 18:18

Post » Pon mar 29, 2010 20:47 Re: Devony, devony - trzecia setka :)

prosz....
ObrazekObrazekObrazek
Serniczek

Post » Pon mar 29, 2010 21:01 Re: Devony, devony - trzecia setka :)

Najlepszą kuracją odchudzającą okazał się... trzeci kot :mrgreen: Gizmutek zrzucił 1,5 kg, Devonek też coś koło tego. Potem popełniłam błąd i kupiłam chrupki Exigent - w efekcie devony spędzają życie w kuchni wyjąc rozpaczliwie obok puszki z chrupkami :twisted: ale jutro się zdziwią, bo przyjadą nowe chrupki - Light :D
Obrazek
Devon, Gizmo i Dzidzia

Jowita

Od: Wto paź 19, 2004 19:35

Post » Pon mar 29, 2010 21:11 Re: Devony, devony - trzecia setka :)

Serniczek pisze:prosz....
Obrazek

No tu słynne devonie wk...ione spojrzenie :lol: :1luvu: Ona jest srebrzysta czy dymna ?
1 bryt, 2 dachówki, 3 devonki, 2 orienty, 2 azjaty, 1 kundelka i straszne kudłate MCO

FluszakPluszak

Post » Pon mar 29, 2010 21:19 Re: Devony, devony - trzecia setka :)

FluszakPluszak pisze:
Serniczek pisze:prosz....
Obrazek

No tu słynne devonie wk...ione spojrzenie :lol: :1luvu: Ona jest srebrzysta czy dymna ?

kurka nie wiem...szarobrązowa na wierzchu-brzuszysko jasnopopielate-kędziorkowata-mam ją z odzysku-nie znam się.... :oops: tłuścioch jest :oops: :oops:ciągle jej myje uszy..bo to nietoperek z brudnym uchem :lol: (zdrowa- wet sprawdzał)
Balbunia jest chyba taka jak ta u Ciebie w podpisie ale i tak najbardziej mi się podoba ten Twój z niebieskimi oczami na końcu banerka.... :1luvu:
Serniczek

Post » Pon mar 29, 2010 21:28 Re: Devony, devony - trzecia setka :)

Serniczek pisze:i tak najbardziej mi się podoba ten Twój z niebieskimi oczami na końcu banerka.... :1luvu:
Mój prawnuk! :mrgreen:

Balbina jest pręgowana? Jak pręgowana, to może srebro? Nie wiem, ze srebrami i dymami u devonów zawsze mam problem :oops:
One taką dziwną sierść mają :twisted:
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Pon mar 29, 2010 21:33 Re: Devony, devony - trzecia setka :)

Moja devonka to szylkreta. A uszy rzeczywiście trzeba im myć częściej niż pozostałym kotom.
Kąpiecie swoje devony?
Od hodowczyni kotki usłyszałam,że raz w miesiącu trzeba je kąpać. Kąpiemy rzadziej ( łyse myjemy gąbeczką :lol: ) Nienawidzą tego, jest ogromny płacz trakcie kąpieli.

Kicorek pisze:
Serniczek pisze: i tak najbardziej mi się podoba ten Twój z niebieskimi oczami na końcu banerka....

Mój prawnuk!

Jaka dumna prababcia,a wnusia na ferie nie chciała :evil: :wink:

FluszakPluszak

Post » Pon mar 29, 2010 21:38 Re: Devony, devony - trzecia setka :)

moja chyba też szylkret- bo jest szaro,brązowo rudawa taka jakby w kropki drobniutkie albo prążki.....
kocie w jakim ty jestes kolorze????...nie odpowiada.... :?Ja Balbe kąpię-cała wieś słyszy tak sie drze....ta zołza tak miauczy ,że sie pochlastac można....ale ja jej wszystko daruję-bo ona miała bardzo zle....żyła z wyrokiem smierci. Ja poszłam po innego kota-weszłam do domu pełnego kotów-ten którego chciałam kupic -nie był dla mnie miły i bał się- a Balbusia cały czas podchodziła,przewracała się łapkami do góry, zaczepiała,strzelała barany. W końcu powiedziałam właścicielce-"wie pani,kot to nie powinien sie bac człowieka-tylko tak jak ta kicia podchodzić"...myslałam,ze Balbina to ich kot. Jak usłyszałam-"ona jest do likwidacji-jak pani chce to niech ją zabiera" -kota pod pachę tzn do tansportera i chodu.Dałam 50 zł ,żeby nie mówili,ze ukradłam i zwiałysmy. Do dzis nie wiem-co mnie zaciągnęło nocą,po tego kota az pod Piaseczno-do obcego domu.NIgdy sama nie jeżdzę a tu wsiadłam w samochód i hajda-uparłam sie i już. I ten błagający mnie kot- wiedziałam,że umrę jak ją zostawię-a pewnie takie koty sa drogie bardzo....no i dalej wiecie. Pokochałam ją od razu-nigdy nie widziałam żeby kot ta walczył o zycie jak Balba....ja byłam jej ostatnią szansą. Przepraszam za wtręty nt własnego kota.... :oops: :oops:
Ostatnio edytowano Pon mar 29, 2010 21:49 przez Serniczek, łącznie edytowano 2 razy
Serniczek

Post » Pon mar 29, 2010 21:42 Re: Devony, devony - trzecia setka :)

FluszakPluszak pisze:
Kicorek pisze:
Serniczek pisze: i tak najbardziej mi się podoba ten Twój z niebieskimi oczami na końcu banerka....

Mój prawnuk!

Jaka dumna prababcia,a wnusia na ferie nie chciała :evil: :wink:
Bo moje jeszcze by go psocić nauczyły i przestałby być grzeczny 8)

A białasa kąp, niech będzie biały! :ok:
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Pon mar 29, 2010 21:55 Re: Devony, devony - trzecia setka :)

Serniczku :1luvu: Byłyście sobie pisane...

FluszakPluszak

Post » Pon mar 29, 2010 22:10 Re: Devony, devony - trzecia setka :)

Wpadam tu sobie czasem pooglądać koty, do których pałam wielką acz platoniczną miłością :1luvu: i co widzę? Serniku, Ty masz devony? 8O

Z puchatymi Cię kojarzyłam :oops:

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Wto mar 30, 2010 5:49 Re: Devony, devony - trzecia setka :)

EwKo pisze:Wpadam tu sobie czasem pooglądać koty, do których pałam wielką acz platoniczną miłością :1luvu: i co widzę? Serniku, Ty masz devony? 8O

Z puchatymi Cię kojarzyłam :oops:

mam 2 persiaste i devona-a u Mamy 3 europejskie znajdy i persiczkę,którą ktos trzymał na sznurku-jako małe kocię(takie zdjęcie było-znana w Puchatkowie jako kicia ze sznurka) Teraz jest nasza-szczęśliwy kot :kotek: W sumie domowe stado to siedem kocich ryjków i 3 psie.Wszystko znalezione lub adoptowane. :D :kotek:
Juz nie troluje bo to nie mój watek-bardzo przepraszam pa,pa :oops:
Serniczek

Post » Wto mar 30, 2010 12:11 Re: Devony, devony - trzecia setka :)

FluszakPluszak pisze:ezynka - gratulacje :piwa: Fajny przystojniak :1luvu: Witaj w klubie :lol:

Zofia&Sasza - ale olbrzym z Froda 8O no chyba że kocio obok jest mały :wink:

Serniczku - ja proszę o więcej zdjęć Balby :1luvu: Duża z niej dziewczynka ( moja waży 2,5 kg).

Moje ciągle głodne devony ostatnio malakser z psim jadłem w środku zrzuciły z szafki ( zawisł na kablu podłączonym do kontaktu :strach: ) i oczywiście wyżarły zawartość :evil: Nie wiem, jak się im to udało, bo malakser waży więcej niż devon.

No nie, bez przesady, to obok to półroczna koteczka :twisted: Ale Frodzik duży jest - porównywałam z widzianymi na wystawie. Duży i mocny!
Hodowczyni kazała kąpać, ale on strrrasznie tego nie lubi. Nie mam serca. Czeszę i przecieram łysawe partie.
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Wto mar 30, 2010 13:34 Re: Devony, devony - trzecia setka :)

no i właśnie dlatego ja się przymierzam do szamponu w piance, takiego na sucho, tylko się zastanawiam, który najlepszy
pozdrawiam, Agnieszka&Pati

Yoga Kropka Żabcia Gery

yogusia

Od: Pt mar 20, 2009 15:55

[poprzednia][następna]